Korven kommer till Lakritsskogen

Vi fick besök igår. Helene och
Wallander kom och med sig hade dom korv. Vi orkade inte bry oss om dålig mage och allt.
 
Två intresserade nosar inspekterar
 
Dom var försvalnade så det gick att äta bums.
 
 
Mums! Stora tuggor för Lakkan!
 
Sen en liten liten lekstund.
 
Vi gick en liten runda också emellan regnskurarna. Om man går tillräckligt långsamt går det bra, då hinner Lakrits med och hon stannar och snusar där hon vill och kommer och hämtar upp godis när hon känner för det. Wallander drog långa repor i Lakritsskogen. Lillebror fick stanna hemma, det hade blivit för stökigt.
 
Vi körde iväg sedan framåt kvällen för vi ville ha sällskap. Det blåste rejält och himlen var orolig. Ungefär som jag känner mig för det mesta.
 
 
Men det finns fina stunder också såklart, när det är lugnt, när man nästan glömmer. När man känner den fuktiga Lakritsnosen mot fingrarna när hon vill ha godis. När hon travar en liten bit och ser nöjd ut, letar upp en pinne hon vill ha, när hon promenerar genom vattenpölar som att det är skönt att svalka tassarna lite. När hon krafsar otåligt på sin spel för att hon vill ha fram godiset snabbt. Fast hon är ganska rutinerad och vet rätt bra hur hon ska göra. Det finns stunder när man skrattar och gråter på samma gång för att hon ser rolig ut när hon gräver efter sork. Det finns många tunga stunder när man bara är alldeles genomtrött och ledsen.
 
Magen är fortfarande kass men hon behöver inte ut så ofta. Vi hade en lugn natt. Tempen ligger runt 40 grader nu och ännu högre i morse. Det är fantastiskt att hon inte är mer allmänpåverkad. Hon ligger lugnt och vilar bredvid mig. Hon äter med god aptit.
 
Jag ska ringa veterinären imorgon bitti. Metacam sänker inte febern nämnvärt. Ska hon ändå ha den. Eller ska vi skona magen så mycket som möjligt. Hur länge kan hon ha så hög feber utan att det blir för jobbigt för henne.
 
Det blåser ännu rätt bra. Men hon verkar tycka det är skönt när vinden virvlar i pälsen. Kanske svalkar det. Hon vänder nosen mot vinden och vädrar. Som en Vildhund. Men sedan går hon gärna med in för hon är en alldeles jättetam Vildhund.

Kommentarer
Postat av: Elliot&Ann

Riktiga vänner växer inte på träd....så fint med både korv o goda vänner på besök ...

2015-01-11 @ 17:51:42
Postat av: Helene & Wallander

Tack för att vi fick komma :-)
Tyckte att vi hade ett par fina timmar tillsammans <3
Jag tror både L & W tyckte att korven var extra god för att den var inlindad i baconskivor.
Skönt att tösen ändå fixar det här så bra, hoppas verkligen att det finns något annat att ge henne för att få febern att gå ner.
Vi hörs imorgon!
Kramar

2015-01-11 @ 19:40:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0