Luna två månader

Efter att Luna hade rullat hushållsrulle kom Helene och Lykke på besök. Luna fick presenter för att fira två månaders dagen. Bland annat första svansbollen. Den är väldigt rolig för hon har lärt sig pipa med den! Allt oväsen man kan åstadkomma själv är kul! 


Vi gick en tur med ryggan! En liten liten bit gick hon själv 

Liten Luna ute i Lakritsskogen för första gången! 
Lykke var jättesnäll. Finaste tjejen! 

Lite fick hon åka i famnen för bättre utsikt 

Sen blev det mindre livat med bilåkning senare på eftermiddagen. Blä säger Luna! 

Jag hade gjort så att jag hade fällt halva baksätet så att hon kunde se mig. Det visade sig vara osedvanligt dumt. Plötsligt mitt under färden hade hon tagit sig halvvägs igenom gallret och satt fast. In på närmaste möjliga ställe, ut och försöka få loss henne. Det gick och hon verkade inte brydd. Men baksätet åkte tillbaka bums. En del skrik och pip men det gick väl ok. Hon verkar inte må illa och hon är glad direkt igen när jag kommer bak och öppnar. 

Sen har hon sovit som en stock och mu är hon dessvärre piggelin. 

Bus!

Jag skulle sätta i mellanväggen till buren  så att Voffsan och Luna kan åka ihop men ändå isär. Då måste alla grejorna ut... Även hushållsrullen sa Luna... 

Sen lite andra saker som var stöldbegärliga 

Pälsdummy som försvann fort som bara den. Återfanns hos den oskyldiga lilla valpen! 

Mellanväggen är på plats i alla fall! Puh! Nya äventyr

En ny dag för Luna. Nätterna är lite lugnare. Jag har preparerat för att undvika byte av lakan och täcke mitt i natten. Madrasskydd och en bädd av handduk och gammalt överkast. Tror hon läcker när hon flyttar sig. 

Men i morse sov vi ganska länge faktiskt. Sen pigg och full av energi Idag har vi provat på lite nytt. Vi fick besök av Elliot och Ann. Ryggsäcken provades på en tur vilket gick utmärkt! 

Elliot var stor och snäll och han fick några små pussar av Luna efter att hon överkommit rädslan för att han kom lite fort och glatt emot henne. 


På tur! 


Finaste Elliot med också! 

Vi har även hälsat på hos föräldrarna en liten sväng. 


Gott med mattfransar

Rabattbus


Hjälper till i trädgården. 

Vi har åkt lite bil och det är väldigt jobbigt tycker Luna som jämrar sig och skriker så hon blir rent trött och måste sova sen! Snart kvällsmat och sedan sova för lilla livet! 


Luna upptäcker världen

Det var lite pipigt och försiktigt i början men nu tar det fart. Världen utforskas bit för bit! 

Uteleksakerna är väldigt spännande! 


Gamla repbollen från när Lakkan var liten är intuggad och god! 


Gapa stort kan hon redan! 

Mer saker att dra ut! 


Jag skulle vattna lite och fick genast hjälp! 


Nam nam, gott med vattenkanna. 


Kan man dricka här kanske?


Äta fuchsia. Hur smakar det tro? Den hängdes upp igen ganska raskt efter några avslitna grenar. 


Pluttig. 

Favoritdrickstället ute. Fågelbadet såklart. Var ju Lakkans favorit också. Fåglarna får bada på andra ställen. 


Däcket, det gamla däcket är väldigt gott att gnaga på! 

När man har hjälpt till att vattna blir man så här blöt i huvudet. 


Och när man har gjort så mycket blir man väldigt trött! 

Idag ska vi åka en liten tur med bilen och se hur det går. 

Nätterna har varit lite pipiga men bättre i natt än första natten. Mindre jämmerpip överlag men börjar komma missnöjesskrik när hon inte får som hon vill dvs dörren är stängd och hon vill bära ut saker. De två trappstegen ut tar hon lätt nu från att för två dagar sedan inte kunnat eller vågat. Huset vågar hon snart gå runt i men hon hämtar mest saker från leksakslådan och bär dem till hallen och sedan gärna ut. 

Hon äter sådär men är pigg, magen är bra och hon dricker gärna och läcker som ett såll från munnen sen 😊


Lunadagen

Idag var den stora dagen! Luna skulle hämtas! Voffsan och Gunilla åkte med så att jag kunde vara passagerare med Luna. Lite hemskt kändes det att röva bort henne från flocken men det gick bra. Alla papper påskrivna, vinkar hejdå och på återseende till uppfödaren Marita Hansson på kennel Carmita. 

Lilla Luna sov mest på väg hem 


Väl hemma var hon först lite storögd och kände sig lite ensam men fann snabbt trygghet på mjuka mattan i hallen och provtuggade lite leksaker 


Fågelbaden har hon bestämt är vattenskålar så är det bara. Ett ute och ett inne. Inget nytt, Lakkan var av samma åsikt. Fåglarna får bada någon annanstans. Vi jag lekt och myst och hon börjar tycka jag är intressant nu. Fingrar och tår är populära


Sen somnar man bara hur som helst 
Sängen är invigd...


Och nu ligger vi i soffan. Jag och Carmita Magic Tonight. Finaste namnet och passade verkligen bra ihop med Luna. Min lilla guldklimp. Lite mat har gått ner, magen skött sig. Återstår att sova! Valpempo är intressant, nyttigt för en vanligtvis fröken bråttom! Men det finns inget att ha bråttom till nu, jag har det jag vill nu och jag är helt ledig. Bara att njuta och sitta och titta på det lilla livet när hon sover. Snusa på valp och ligga nära. Det finns hopp igen på Solgläntan! 


Valparna 7 veckor

I södags bar det av mot Halmstad igen. Avfart Snapparp! Jag har väldigt dåligt lokalsinne och när jag hittar bra så innebär det att jag har kört ett antal gånger. Så är det även i det här fallet. 
 
Söta små terrorister som tuggar sig fram i tillvaron och drar i och smakar på allt de kommer över. Allt är roligt, skor, byxben, skjorta, haka, öron, hår, fingrar, tår. För att inte tala om nya leksaker. 
 
Matlag 1
 
Matlag 2
 
En liten rosa tror jag det är som tuggar på mig men det är svårt att se skillnad på dem! 
 
Vi vill ut nuuuu! 
 
 
 
 
Sötnos. 
 
Nya attraktionen, lekkudde. 
 
Här kommer lilla jag!
 
Hade några bilder till men de vill inte ladda upp sig. Det är oerhört trögt att ladda upp bilder vilket gör mig lite irriterad stundtals. Har hållit på en timme med att ladda upp dessa! Så det får räcka för nu. Fem dagar kvar nu bara till hämtning på måndag. Denna vecka är det Voffsan och jag, hennes matte är bortrest. Vi fixar och förbereder, jobbar lite, passar höns och fiskar. Tiden går fort i alla fall! 
 
 
 

Valparna 6 veckor

Nu är valparna sex veckor. Så fruktansvärt söta. Man fastnar och så kan man sittai timmar hos dem och titta, bli tuggad på, undersökt, dragen i kläderna, få hålla en liten underbar valp en liten stund tills den blir otålig och vill något nytt. 
 
Syskonbus med stor leksak
 
 
vem detta än är så är hon söt (för en tjej är det i alla fall)
 
 
 Rosa hos Helene
 
Rosa ligger och sover söta drömmar
 
 
Lilla Stickan (den allra minsta lilla) viar huvudet på ett syskon. 
 
Rosa testar tumme
 
Jag är livsens farlig, bara så du vet säger Rosa !!! 
 
Röd litet busfrö
 
Att bära är redan en livsuppgift. 
 
Lilla Stickan funderar över världen (Helenes bild)
 
 
Det är inte så enkelt (Helenes bild)
 
Man kan helt enkelt bli väldigt väldigt trött (Helenes bild)
 
Gul  såg vi inte mycket av idag, hon sov på lager för nya uppdrag! 
 
Tack Marita Hansson på Kennel Carmita att jag fick komma igen och tack Helene Lindeblad för trevligt sällskap. Jag tror din vaccination nu är utgången, lät så när vi satte oss i bilen på väg hem :) 
 
Två veckor kvar innan jag får en hem en av dem! Längtar och längtar! 
 
 
 
 

Luna på tillväxt

Jag ser verkligen fram emot att slippa skriva själv sedan när Luna blir stor nog att lära sig hantera bloggen. Nu är hon bara fem veckor (igår) så det tar sin lilla tid men dom växer så det knakar! Jag vet faktiskt inte ännu vem av de fyra små svarta tjejerna som är Luna men söta är dom allihopa! Nu känns det faktiskt verkligt. När jag hade varit och tittat förra helgen så var det såklart jätteroligt men konstigt också att tänka sig att ett av de små liven ska ta den plats som Lakrits har haft. Eller nä, inte hennes plats utan en ny plats men samma funktion för mig. Bästa kompis och livskamrat. Igår kändes det mer som att ja, så ska det ju bli. 
 
Två veckor till jobbar jag, sedan är det lite valpfix och om knappt tre veckor får jag hämta. 
 
Efter påtryckningar kommer det lite bilder från igår. Det har tagit emot att lägga upp bilder på valp på Lakrits blogg men det är så ju, hon har testamenterat allt hon hade inklusive bloggen till Luna. Bloggen kommer att fortsätta som vildhunden. Vem vet, kanske är det en ny liten tam vildhund som flyttar hem till mig. För Lakrits var synnerligen domesticerad men egensinnig och en vildhund så tillvida att hon alltid skulle sitta ute och vädra i vinden om sommarkvällarna och jag fick gå ut och hämta henne och då kom hon. Min älskade Lakrits Mandelskorpa Vildhund, du finns hos mig för alltid varje dag, varje minut och varje sekund. Jag har ditt tassavtryck om halsen förminskat och ingjutet i ett smycke. Du är hos mig för alltid. 
 
Gul och lilla Mini ligger och sover. Mini har inte behövt ha halsband för hon har varit minst. Dom andra är så lika att dom får ha olika färger på halsbanden. 
 
Mini är minst men jättejättesöt. 
 
 
Röd ligger och sover. 
 
 
 
 
Rosa sover skönhetssömn. 
 
 
Gul i närbild
 
Mini är bra på att hitta huvudkuddar. 
 
Gul funderar på nästa drag!
 
Jag hoppas få komma nästa helg också. Jag har lite svårt att slita mig ur valphagen när jag är där och jag är ju rätt så enträgen med att jag vill komma. Tur för uppfödaren att det inte är så många veckor hon måste ha mig och andra valpköpare ständigt rännande hemma hos sig! 
 

RSS 2.0