Korvarunda

Ikväll blev det en tur till stora staden Malmö och korvarunda med Helene och GW. 

Orvars korvar levererade 

(null)

Gott tyckte GW 

(null)
 
Och jag med! 

(null)

Lite orolig att Matte skulle äta upp min korv!!! Men den hamnade rätt. 

(null)

Innan idag spanade jag på korrar. Dom är så förargliga! 

(null)

Natti-natti

/Luna


Vår sommar och höst

Ja, tiden bara försvann. Helt ärligt. Våren kom som en vind och allting slog ut och blev fint. Vi pimpade vår uteplats och gjorde fint i trädgården. 
 
Här vilar jag skönt
 
Fältet vid sjön slog ut så fint i lila
 
 
Vi började träna hos Bitte igen istället för i Eslöv när ljuset kom tillbaka på kvällarna. Här kommer jag i full fart med min fina apport. 
 
 
Våra tulpaner som Matte hade planterat förra hösten slog ut som planerat. 
 
 
Sjön blev "badbar igen". Härliga tider! Här spanar jag på båden som ligger ute på sjön och skvalpar runt med folk som fiskar. 
 
 
Vi badade i Vomb med Elliot. 
 
 
Finaste Elliot. Det är årets största sorg att han fick somna in och inte vakna mer. Bara några veckor efter badet i Vomb. Ja det hade ju inget med badet att göra. Elliot var ganska pigg när vi träffades men blev snabbt tröttare. Han var ju gammal men en av mina allra bästa kompisar. Han lärde mig väldigt viktiga saker, som att rulla sig. Jag hade verkligen ingen teknik på det när jag var liten men han visade mig precis hur man gör på bästa sätt. Vi har sörjt och saknat Elliot mycket i sommar men vi minns också alla fina stunder med honom. Matte hade ju känt honom i hela hans liv. Tänk. Långt innan jag fanns. Finaste farbror Elliot. 
 
Trots att Elliot inte längre var med oss så fyllde jag ju år i slutet av maj. Vi firade som sig bör med bakelser som Voffsan var med och slukade i sig. Voffsan äter väääldigt fort. Typ 100 gånger fortare än vad jag görl! 
 
Jag hade en fin födelsedag och fick roliga presenter! Här är ett litet bildkollage från dagen! 
 
 
Av Matte fick jag en ny fin sovpuff till köket som matchar mattorna. Puffen är sydd av Anki's tyger i Hörby. Anki som gjorde Lakritskoftan. Den häftigaste koftan i världen med garn från min föregångare. 
 
 
Jag på min nya puff. Den är verkligen skön! 
 
Utesäsongen tog fart alltmer. Jag gillar att ligga och spana ut från min egen laungemöbel på uteplatsen. Här med fördelsedagspresenten från Voffsan med Matte som huvudkudde. 
 
 
Vi tränade på om måndagarna. Och jag busade med Swisha! Spexa rök jag tyvärr ihop med över en liten "tulpanboll". Ja det var en trist historia men Swisha och jag har hur kul som helst! 
 
 
Hemma blev Matte till slut trött på myggen som det var väldigt många av i år och köpte en myggdödarmaskin. 
 
 
Ingen vacker pryl men gör den nytta är den förlåten för sin fulhet. 
 
Det blev allt varmare ute och en dag när jag hade spårat var jag helt överhettad. Då fick jag slicka i mig hundglass för att kyla ner mig. Det funkade verkligen och kan rekommenderas! 
 
 
Glass med laxsmak. Gott! 
 
Med värmen följer bad. Här en sväng i Vomb med Voffsan
 
 
 
 
 
En dag blev det också en tur till Tvedöra över Revingefälten med Lykke, Candy och Matte Helene. En riktigt fin tur! 
 
 
Här är vi alla fyra i plurret i Tvedöra. 
 
När vi var tillbaka vid bilen hittade Voffsan dessvärre ett förråd med mat vid bilen som någon konstig typ hade hällt ut. Hon käkade väl i sig ett par liter på Voffsevis och sedan var det en himla cirkus kring det när hon blev upptäckt. Jag hade bara råkat ramla lite olyckligt på en koskit så jag fick bada senare men Voffsan var det liv om. Hon blev väldigt rund om magen för torrfoder sväller upp. Men hon slapp åka till sjukhus och sedan kom det ut i smält form nästa dag. Voffsan var nöjd och glad över att för en gångs skull vara mätt! 
 
Till slut blev det semester för Matte och vi drog till Bastudden samma dag. Fint som vanligt där. Inte varmaste dagarna men vi badade ändå
 
 
Och åt glass på Kärrasand! Som vanligt tog min slut mycket fortfare än GW:s och han bjussade lite på mig mot slutet. Schysst kille han är! 
 
 
När det var varma dagar på semestern gick jag till Dagis för att bada där. Matte var långsam så jag stod och väntade vid grinden. 
 
 
 
Matte och jag jobbade i trädgården i värmen och blev så här trötta efter att ha slitit upp ogräs. 
 
 
Matte fixade vår tråkiga kökstrappa och satte nya brädor på den. Så snyggt det blev! 
 
 
Vi tog en badtur till Vomb. Där är fint för där finns en egen hundbadplats! 
 
 
 
 
En morgon gick vi upp jättejättetidigt jag och Voffsan. Ja mitt i natten nästan för våra Mattar skulle på ett jippo om lavendel. Svårt att begripa varför man behövde gå upp kl 4 för det men de var nöjda. Fast väldigt trötta sen, särskilt Matte som klagade hela dagen. Men tydligen hade de frukost i ett lavendelfält. Det såg ju fint ut på bild faktiskt, jag och Voffsan sov i bilen medan det pågick! 
 
 
Det blev mycket bad på Dagis. Matte klagade på att jag liksom bodde i vattnet när vi kom förbi där. 
 
 
 
En olycka hände också. Matte kastade upp min vattenleksak på ön och jag kom inte åt den. Vildhusse fick rädda den. Jag simmade med honom såklart! 
 
 
 
Här sitter jag framför vårt fina hus!
 
 
Och på sydsidan! 
 
 
Matte gjorde sommarmumsiga chokladdoppade jordgubbar. Och och Voffsan fick smaka några helvita! 
 
 
Vi travade på i skogen i sommarvärmen
 
 
 
 
Men blev varma och fick bada igen! 
 
 
 
Efter många om och men blev huset till vår gräsklippare (som jag avskyr) klart. Det är bäst när han står därinne och inte rantar runt på gräsmattan och stör! 
 
 
 
 
 Vi var i Stockholm också och Matte hjälpte Moster Pernilla  att sätt staket runt tomtenl Som dom jobbade. Och så gick Matte ut med mig morgon och kväll. En kväll höll vi på att trampa på en huggorm och Matte var typ hysterisk och skrek. Inte ofta hon är så stimmig men hon blev rädd att jag kunde bli skadad. Nåväl, allt gick bra och vi kom hem igen. Tyvärr var Matte tvugnen att börja jobba igen. Mycket trist men inget att göra. Slutet av sommaren var fin och sen kom hösten som är full av löv. Jag älskar det!!!
 
 
Här kommer jag med min klöv i hösten! 
 
Vi var på en rolig spårkurs också i september. Den var verkligen skojig! 
 
Förra helgen hade vi Stockholmsbesök med mostrar och Max. Han fick en jättefin cykel som han körde runt på. Inte illa alls av den lille knatten! 
 
 
Ja det var allt för nu. Sängen väntar och sedan imorgon ett spår som ligger till sig under natten. Voffsan kommer också och ska spåra. Sen blir det nog en del trädgårdsjobb för Matte för att få klart höstfixet! 
 
Natti natti på er
 
/Prinsessan Luna
 

RSS 2.0