Kylslaget

Det är då ingen vidare värme får jag säga. Nu är jag inte någon frysekylling precis med min svarta päls men det har inte varit mysigt att ligga ute heller. Igår var vi på Revinge och spårade och där var det snålblåst. Bekom inte mig men Matte gnällde. Mitt spår var roligt, det var Zicos Matte som gått ut det. Fast där körde runt en dam i rullstol som rastade hundar kors och tvärs i en del av spåret och där hade jag bry att sortera ut allt vill jag lova. Och så blåste det ju så i vissa vinklar fick jag ringa lite. Missade en "pinne" som Matte berättade var en liten läderbit. De andra pinnarna hittade jag och fick mjukost för. Sedan blev det lite uppletande också innan vi begav oss hemåt.

Sen var det trista i kråksången att Matte skulle iväg och jobba natt. Jag kom lite ur fas, sov dåligt och så vaknade Knappen vid femsnåret och då kunde jag inte alls somna om, längtade hem liksom. Fick vänta ända tills kl tio innan Matte kom men då blev jag jätteglad. Vi grattade Dagismatte lite på Mors Dag. Av mig (ville ge något till min Dagismatte även om hon inte är min riktiga mamsa) fick hon en bra spade så hon kan gräva bättre. Av Matte fick hon fler trädgårdshandskar, favoritdricka, blåbär och choklad. Dagismatte är lite rolig för hon tycker handskarna hon får av Matte är för fina för att användas. Till slut kommer hon att ha hur många som helst om hon inte sätter fart och sliter lite på dem.

Dagen sedan har varit lugn, jag har känt mig trött och vilat mycket. Tydligen får man inte det för då kommer Matte sättande med en termometer för hon tror jag är sjuk. Nä, det är Matte som inte fattar att man måste vila mycket! Matte har också varit lite avslagen men fixat lite inomhus. Vi var ute en stund inann men sedan kom regn och då var det inte mysigt att gnaga ben ute längre. Nä, sängen är bäst!

Ny vecka imorgon. Matte till T-lilla :( Men inte på onsdag :D Och hon ska inte jobba på flera helger nu så det blir skönt.


Fredagskväll

Japp, nu är Mattes vecka i T-lilla till ända. Fast hon jobbar imorgon natt i Lund, då är jag såklart på Dattis. Innan dess ska vi hinna ut till Revinge och spåra lite. Vi hoppas på fint väder, vi har haft nog av Revinge i regn för ett tag.

Igår var vi i Lomma en sväng, först lite träning, sedan fick jag vänta en stund i bilen medan Matte var på möte. Men jag var inte lottlös sen för på vägen hem stannade vi till vid Elliots och vi busade ja jädrans i hans trädgård. Jag lekte piraya och klippte med käkarna medan jag jagade E. Bita i benen är också en av mina favoriter. Man kan göra mycket kul med Elliot Busprick. Matte och Ann stod mest upptryckta mot husväggen.

Ikväll har det varit lugnt. En del mygg i skogen som irriterade Matte. Sedan käkades det på Dattis men vi skyndade rätt snabbt hemåt för hemma är ändå skönast. I alla fall när jag är själv med Matte, då trivs vi bäst hemma hos oss. Men annars trivs jag jättebra på Dattis. Det bästa är att jag har både ock! Jag har Dagismatte och Vildhusse på Dattis och Matte hemma på Solgläntan. Toppen!

Vi ska snart natta oss. Det är så tidiga morgnar så jag blir kvällstrött. Och Matte behöver sova mycket inatt för sen är det nattrammel som gäller för henne. Brasan sprakar mysigt i spisen, trodde egentligen det var slut med eldandet men det är ju så kyligt ute att Matte blev alldeles ruggig och faktiskt jag med efter mitt bad och vattenapportering i sjön när vi var på promenad.

Tjingeling. Nästa rapport blir på söndag.
/Lakkan

Min 4-årsdag

Vilken toppen födelsedag jag hade igår. Var så mätt och trött efter allt att jag inte orkade blogga igår kväll men nu kommer en rapport istället.

Matte kom och hämtade mig vid femsnåret. Då tränade vi först lite lydnad och det gick riktigt bra. Sedan åkte vi iväg för att spåra för Matte hade fixat spår åt mig borta vid scoutstugan. Det hade regnat lite och så visade det sig att det hade sprungit ungar på sista sträckan. Där hade jag lite bry att reda ut vad som var vad men det gick vägen och jag hittade slutet, fick min belöning och sedan var jag så nöjd så nöjd. Det blev en härlig tur runt sjön också innan vi skyndade hem och Matte fixade födelsedagsfika. Klockan åtta kom Dagismatte, Vildhusse och Knappen.


Så här fina "bakelser" fick jag och Knappen - en hel var!


Mums!

Sedan var det paketöppning.


Polkagrisorm från Beck


Från Walle - talar för sig själv!

Från flocken Lindeblad fick jag en pool som Matte ska montera ihop, då blir det bild på den. Men hon har inte hunnit med det idag så det får bli till helgen!


Ett Vildsvin från Vildhusse o Dagismatte


Öppna paket är KUL! Ludde fick jag av Zico. Av honom fick jag också godis, en rolig träningsboll, en superfin godisburk, en gummileksak till träningen och så den häftiga kvack-bollen på nästa bild!


Jag blev helt tokig i den och jagade runt den i huset på jakt efter godiset inuti!

Av Elliot fick jag ett jättefint koppel. Mjukt och skönt att hålla i för Matte och snyggt! Dessutom fick jag en toppenbra fresbee till vattenlek. Vi testade den idag och den flög lååååångt. Godis fick jag också av E och så bajspåsar (kan behövas) samt en fästingplockarmojäng. Jag råkade ta sönder bruksanvisningen men Matte pusslade ihop bitarna igen så hon vet hur hon ska göra om det skulle vara så illa att jag får parasiter på mig.


Fin fresbee


Av Dagismatte fick jag fina blommor och korten är från Walle (vä) och Elliot (hö).



Av Matte fick jag spårläger som vi ska på sista veckan i juli och så två fina leksaker. Den ena var extra braig, en vattendummy som också går att kasta skitlångt. Efter välbehövlig nattvila och matsmältning samt sovmorgon (Mattes lediga dag idag) blev det ärenden och trädgårdsfix. Sedan blev det allt varmare och i eftermidags åkte vi till Pudesjön. Där testade jag mina nya badgrejor.


Vatten!!!


In action med min nya vattendummy

Tack så jättemycket mina bästisar för alla fina presenter. Ni måste verkligen gilla mig när ni ger mig så fina saker! Och tack till min flock och Matte för presenter, tårta och en härlig kväll! Matte var allt lite orolig att jag hade förätit mig men icke! Så härligt att bli riktigt mätt i magen och sedan sova gott!

Nu är det snart dags för sängen igen!

Natti-natti
/Lakkan

När Lakrits kom till jorden...

GRATTIS PÅ 4-ÅRSDAGEN ÖNSKAR MATTE MED EN LITEN SÅNG!!!

När Lakrits kom till jorden,
det var i maj, när göken gol,
sa Matte att det lyste
av vårgrönt och av sol.

Sjön glittrade som silver,
och körsbärsträdet stod i blom,
och svalan kvick och munter
just hit med våren kom.

Gullvivans plym sågs vaja,
bofinken slog så glada slag,
då blev jag döpt till Lakrits
ty Lakrits, det är jag.

Och därför, säger Matte,
så är jag nästan alltid glad,
jag tycker hela livet
är som en solskensdag.

(Text: Alice Tegnér med modifikation från Matte)

Ja tänk vad tiden går fort. Idag fyller "lilla" Lakrits fyra år. Matte sitter på jobbet och skriver detta, Lakrits är på Dagis där hon har det så bra så bra.

Min älskade Lakrits, utan dig vore ingenting som det är. Du fyller mitt liv med glädje varje dag. Dina vilda upptåg, dina upprymda öronbedövande skall, dina glada svansviftningar, roliga miner, sötaste magen och så mycket mer. Idag ska du firas. Jag har bjudit in Dagismatte, Vildhusse och Knappen till firning på Solgläntan kl 20 ikväll. Innan dess, när jag kommer hem, ska vi ha roligt med spår, kanske lite träning och så en tur runt din käraste sjö. Och du såg väl vilka fina paket från dina kompisar jag bar in igår när vi kom hem från träningen. Och vet du, nu ska jag berätta om min största present till dig som inte går att slå in. Det är att vi ska åka på spårläger en hel vecka till sommaren, sista veckan i juli närmare bestämt till Sydöstra skånes BK. Zico ska också dit och Nisse så det blir allt ett litet flattegäng! Igår fick jag bekräftelse på mailen att allt är ok. Toppen eller hur?! Då får du göra det du gillar allra bäst, nämligen spåra. Men oroa dig inte, du får några mjuka paket också ikväll av mig!

Puss & kram till min Lakritsplutt!


Fint väder och trevliga besökare

Det har verkligen varit fint väder i helgen. Varmt och badvänligt. Idag var det inte sol hela dagen men nästan skönt det. Igår kom Bent och Eva på besök med Tove och Emma. Matte hade lagt spår till Emma eftersom hon tränar för Anlagsprov i viltspår. Efter spårandet tog vi alla rundan runt sjön och badade. Emma och jag badade mest, Tove stod på bryggan men så småningom hoppade hon också i.


Tove på min brygga


Emma och jag i plurret. Tove på bryggan.

På kvällen fick jag gå samma spår som Emma, Matte tyckte det var synd att jag skulle missa spår som redan var uttrampat. Var först lite vilsen på vad jag skulle spåra men insåg sedan att det kvittade för det var ju Matte som hade trampat ut bambispåret. Där var ju både fot och tassavtryck av andra men det var bara till att strunta i. Klöven hittades, jag fick stekta grytbitar som belöning och sedan var den saken klar. Sedan blev det grillegott på Dagis innan vi traskade hemåt igen i den härliga kvällen.

Idag var det tänkt att vi skulle till Fulltofta och spåra med spårgruppen men se det ville inte Mattes huvud så det fick bli sovemorgon istället och långsam uppstart för Matte. Men sedan åkte vi och hämtade Elliot så jag fick besök av honom hela eftermiddagen. Något spår blev det ju tyvärr inte men jag hoppas på ett i veckan istället.


Elliot och jag i bustagen


Plockepinn

Vid sexsnåret kom Ann och så gick vi runt sjön alla tillsammans. Det är min absoluta favoritrunda och jag vill gå den jämt jämt. Matte tycker det är lite enformigt ibland och så är där mygg nere vid sjön men det bekommer inte mig alls.

Nu är det jobb och T-lilla som gäller för Matte igen imorgon. För mig blir det Dagisrutiner som vanligt. Min nya mat (Oliver's) är levererad till Dagis och lite annat smått o gott också så det ska nog gå fint där precis som vanligt. 

Sussa sött därute i majnatten!
/Lakrits

Strandbilder

Nu har Syster Yster varit så förnämligt fiffig att hon mailat bilderna från igår från sin telefon! Så här kommer lite mysiga skymningsbilder från gårdagskvällen vid fortet utanför Ystad.


Vakthund


Kom ner då tråkmånsar!



Matte hasar sig ner på rumpan...



Ett härligt kvällsbad


På väg in till Matte


Uppe ur plurret!


Jag och Militär Yster


Matte & Yster

Tusen tack för bilderna Syster Yster. Hoppas du snart är hemma tryggt!

Händelserik fredag

Idag har det faktiskt hänt en hel del!

Matte har tentat. Hon var helt slut när hon kom och hämtade mig efteråt. Var rätt tystlåten om hur det gått, inte riktigt bra och inte riktigt uselt heller som hon kände det. En del mycket konstiga frågor skrivna av specialister med tunnelseende tyckte Matte. Vissa frågor bättre skrivna. Matte tycker frågorna borde skrivas av nyfärdiga istället för insnöade specialare. Det har hon säkert rätt i. Men nåväl, nu är tentan gjord och vi får vänta hela fem veckor för att se om mitt idoga tasshållande gjorde någon nytta.

Efter en liten runda i skogen åkte vi till Svedala där vi fångade kotletter och grillad kyckling till mig som var nedsatta i pris men jag smakar ingen skillnad. Matte shoppade också blomma till sig.

Sedan åkte vi faktiskt till Ystad av alla ställen för se där var Syster Yster med sina fältmusikerkollegeor. Vi hittade henne ute i Sandskogen nära Saltan (Saltsjöbaden) iklädd hoppvänliga militärkläder (dom blir inte skitiga när man hoppas :D eller i alla fall syns inte smutsen). Jag sjöng och dansade och även hennes kollegor fick lite svansviftningar och glada tillrop. Sedan stack vi iväg och gick längs stranden. Jag badade såklart. Efter det blev det fika och sedan fick vi en liten tur till, besteg två gamla fort längs stranden och satt där och myste i solnedgången. Tyvärr glömde Matte kameran (hon var urblåst i skallen och är ursäktad). Yster tog bilder med sin Iphone men hon har inte hunnit skicka ännu.

Kvällen avslutades med liten "efterfest" på Dattis med dajmglasstårta till tvåbeningar och tuggrulle till mig och Knappen. Nu är både jag och Matte superdupertrötta och ska störta i säng!

Men innan vi nattar oss så passar vi på att gratta Zico som fyller åtta år idag. Jag har lämnat presenter till Matte som har lämnat till Zicos Matte och dom verkade falla i smaken :D

Natti-natti!
/Lakkan


Badväder och grilldags

Igår och idag har det varit riktigt varmt. Härligt om man har tillgång till bad då och då, vilket har har haft. Har badat både i sjön och i Dagisdammarna. När man sedan är våt ligger man i solen och njuter, när man är halvtorr flyttar man till skuggan och när man är torr ligger man under cypressen.


Lilla jag i Ekholmssjön

Matte pluggade lite pliktskyldigast under dagen men vid femsnåret lade hon definitivt ner verksamheten. Istället stektes kycklinhjärtan till mig och blodpuddingspluttar torkades i ugnen. Tvättlina sattes upp ute och lakan hängdes på tork. Ett par gånger sprang Matte och kollade i böckerna men sedan upphörde det tramset och nu verkar hon försöka inte tänka på allt hon läst.

Ikväll blev vi injudna till korvgrillning på Dagis, närmare bestämt utomhusgrillning vid Vildhusses egenhändigt gjorda eldstad. Matte fick ansvar för korvarnas väl och ve. Brasan brann med hjälp av stockar som jag hämtat hem och som Vildhusse sågat i lämpliga bitar. Snacka om att förtjäna sin korv alltså. För självklart fick jag och Knappen en tjocking var.


Matte pysslar om korvarna. Jag vaktar i bakgrunden.



Jag dricker damm. Knappen var tvungen att kolla in Matte så han lämnade drickstället.

Nu börjar det bli dags att förbereda läggning. Många klockor ska ställas så att inte Matte försover sig på denna viktiga dag. Det vore allt snopet!

Imorgon blir det allt lite roligheter efter Matte är klar tror jag bestämt. Men först ska jag vara på Dagis och där får jag allt hålla tassarna för Matte mellan nio och två.

Tjingeling!
/Lakrits

Rapport från Wallebesöket

Nu har jag vilat upp mig så jag orkar rapportera :D

När vi kom hem från Lomma i tisdags kväll blev det först lite promenix innan mörkret föll. Sedan gick vi in, Walle hittade ett grisöra light som jag ratat (vanliga flottiga är godare!) och det käkade han glatt upp. Sedan försökte han ju ta sig ut igen genom att öppna dörren men tji fick han för Matte talade om för honom att så gör man inte!

Efter en stund gick jag till sängs. Men Walle höll stenkoll på Matte. När hon så småningom skulle lägga sig bjöd vi in Walle i sängen men där fick han inte ro. Inte heller i bian i sovrummet, eller i v-rummet....han provade nog alla ställen men landade ändå i hallen. Matte var uppe och tittade till honom vid tvåsnåret och då verkade han vara ok men komma in i sovrummet kunde han inte tänka sig.

Vid femsnåret kom Walle och undrade om vi ville gå upp. Svaret var enhälligt NEJ. Det blev ytterligare sovning till sju innan vi tassade ur sängen. Efter mat blev det morgontur i skogen. Sedan pluggade Matte medan jag och Walle roade oss. Först var vi inne, Matte satt i soffan och läste och vi underhöll henne med dragkamp.



Efter en stund blev det finare väder ute, då satt Matte på kökstrappan och läste medan jag och Walle var ute.


Kolla Walle....han bryr sig mer om ankan än om mig!



Fast inte så lång stund sedan pussades vi :D

Vid lunchtid blev det en härlig runda kring sjön.


Härligt spring på fältet


Walle har fått snus på vattnet.


Walle i vattnet (ni ser ringarna men han har smitit ur bild) och jag på bryggan


Walle rullar sig njutningsfullt efter badet


Jag har hittat en fin pinne!


Vi slår våra kloka huvuden ihop

Efter den härliga turen tyckte jag vi skulle vila lite men det kunde inte Walle gå med på så han utforskade trädgården, kollade in allt Matte gjorde och höll koll på vem som passerade på skåneleden. Hästarna kom springnade i hagen och det tyckte Walle var lite läskigt tror jag för det är han inte van vid. Jag förklarade för honom att man inte behöver skälla på allt, man får välja det viktigaste och framför allt tycker inte Matte om när man skäller. Men samtidigt var det ju bra att Matte fick lyfta på rumpan från kökstrappan ibland så hon inte växte fast där helt med sina papper :D

Lite senare på eftermiddagen fick vi avnjuta kokta märgben.


Walle med sitt


Och jag med mitt

Efter mat, ännu en skogsrunda och lite trädgårdsbus så dök Walles Mor upp med hans Lillebror Beck och det var ett kärt återseende för jag tror nog att Walle saknat dem en hel del även om vi hade roligt tillsammans.

Tack Walle för en massa roligt bus, pussar, upptåg och bad! Nu har jag vilat upp mig för du må tro att jag brukar inte vara igång hela tiden från morgon till kväll. Nä, jag vilar mig emellan när Matte grejar med sitt.

Wallekillen, du är alltid välkommen till Solgläntan men vi får fundera över om du vill sova hemma och vara här dagtid nästa gång. För vi är inte riktigt lika morgonpigga som du! Eller så kommer ni hit och sover över hela flocken när det blir varmare i sommar, då kan ni bo i gäststugan och så har vi kul alla tillsammans!

Det börjar dra ihop sig till Mattes tenta. Tycker hon har varit lite "nervig" idag, flängt runt och slagit upp i böcker, vankat runt med papperna framför näsan och rabblat saker. Hmmm. Men Matte har också sagt att tentan inte är viktig jämfört med att vi har det bra tillsammans och att vi är friska. För ingenting är viktigare än vår kärlek. Så det så. Tentan kan slänga sig i väggen. Men det är klart, det underlättar om Matte blir klar med sin himla AT någon gång! Fast synd hon ska till T-lilla igen. Jaja, man får sällan allt man vill här i världen, bara att konstatera.

Tass & kram
/Lakkan


Solgläntans lantkollo

Walle är på Solgläntnas lantkollo. Han fick följa med oss hem från Lomma BK när vi varit där och tränat och Matte varit på möte. Inte för att hans flock skulle något särskilt, dom är hemma men vi tyckte att Walle behöver komma iväg själv ibland, inte bara ihop med brorsan. Det ska bli kul att få rå om honom hela dagen imorgon också innan han åker hem igen. Men han måste allt lära sig lite regler som gäller här på Solgläntan. Han har redan provat en sak som är absolut förbjuden och det är att öppna dörren själv. Han fick veta av Matte också att det är nix pix med såna saker. Det var för en stund sedan och nu går han efter Matte hela tiden, måste kolla in precis allt hon gör. Jag menar, hur spännande är det när hon hänger tvätt. Vilken thriller! Nä....nu ska jag gå och natta mig så får Walle hänga med om han vill eller hänga efter Matte en stund till. Imorgon ska vi vara ute mycket och busa i trädgården medan Matte pluggar. Hoppas vi får märgben! Och så ska vi gå flera rundor i skogen, förhoppningsvis bada i sjön också och plaska tillsammans.

Tjing tjong!

Grönt är skönt

Idag är det söndag. Matte kom från jobb vid halv tio och hämtade mig på Dattis där jag mått som en prinsessa och fått korv, lever, märgben, promenad och god sömn. Men när Matte kom bar det av hem till Solgläntan. Inte bästa vädret precis men ändå bättre än igår när vi var på Revinge. Matte hjälp till på spårkurs, jag fick vänta en del i bilen men fick spåra och göra uppletande innan det var dags att åka hem så helt lottlös var jag inte. Men Matte var blöt och frusen i alla fall och fick värma sig i bastun på Dattis innan hon åkte till jobbet sen.

Även om det varit sisådär med vädret så är det väldigt grönt ute nu. Kolla in...


Lilla vägen från Solgläntan ner mot hästarna.


Borta vid sjön



Sjön i förmiddagsdis. Jag begrundar...


Sen blev det aktion med fin spretpinne på vägen hem.


Full fart mot Solgläntan!

Matte har läst lite grann sent i eftermiddag, annars har det blivit lite fixande hemma, flera promenader och lite matlagning. Nu blir det mycket plugg fyra dagar till framöver för Matte sen tentar hon på fredag. Hon är lite stirrig över det men lugnar sig när hon får klia mig. Vilken bra medicin!

Tjingeling!


Spår och besök av Walle & Beck

Idag fick jag äntligen spåra. Tycker det var på tiden, jag menar Matte är ju faktiskt hemma mest hela tiden! Vi borde kunna hinna med minst ett spår om dagen.

Jag fick spåra både i skogen och på mitt kära fält. Alla pinnarna hämtade jag nogsamt, de betyder ju mjukost har jag lärt mig. Slutet fann jag också lätt som en plätt och sedan blev det kycklig, bus och därefter ett svalkande bad. Även om det inte är så varmt så BLIR man varm när man spårar för fullt!

Efter några timmars vila och pälstork så kom Helene med Walle o Beck på skogsvisit. Där är mycket spring i benen på stadskillarna, det må jag säga. Men jag sprang en del jag också, fast inte lika hejdlöst. Beck och Walle turas om att springa runt med mina avdankade märgben och jaga varandra. Jag menar....märgbenet är ju så gott som slut, inte lönt att härja runt efter det. Bättre att ansöka om ett nytt från frysen!

Pluttar har torkats idag och en riktigt stor fin grillad kyckling har bärgats från City Gross. Inte alls illa. Såg nog också att där slank ner lever i påsen till Dattis. Jag ska vara där imorgon kväll och natt för Matte jobbar. Smaskens!

Imorgon ska vi ut på Revinge och Matte ska hjälpa till på Spårintroduktionskurs. Hon har lovat att försöka hinna med spår till mig också och uppletande. Det lär bli en blöt historia enligt väderprognosen. Såg just att Matte packade ner flera olika regnställ, torra kläder, ombyte till jobbet sedan, hatt, extra sockor mm. En annan har bara en stass men den är å andra sidan verkligen allväders.

Nu ska jag sova gott med kycling i magen och spår och kompisbus i benen!

Elliot på besök

Idag kom Elle-Pelle på besök och det blev en härlig långtur i skogen. Mycket folk först men när vi kom längre upp mot Sturup lugnade trafiken ner sig betydligt.

Ett bad var ju obligatoriskt!



Sen tog Elliot några tassbad i gyttjediken men det blev inga foton på dom för Ann jagade upp honom fort som bara den.

När vi kom hem igen fikade tvåbeningarna. Jag gick och grävde under gäststugan till Mattes förtret. Hon stog och gormade att jag skulle komma ut. Vem vill det när hon låter så. Fin blev jag också!


Kamouflagefärgad?

Sen stökade vi runt rätt bra, lekte hela havet stormar under fikabordet :D När det sen var dags för Elliot att åka rejsade vi med en pinne och sen hoppade jag in i hans bur och käkade upp godis han lämnat där. Men sen bestämde jag mig för att ändå stanna hos Matte.

Jag fick en superfin boll av Elliot o Ann. Kolla in vad tuggvänlig men samtidigt hållbar den ser ut!



Det var allt för idag. Matte jämrar sig över plugget. Aldrig är dom nöjda tvåbeningarna! Och så tog vi en tur till Svedala för att uträtta lite ärenden idag. Synd bara att Matte hade glömt att det är helgdag och affärerna var stängda utom mataffären där det var brist på grillad kyckling. Matte var lite gnällig när vi körde hem men tog sig samman sen och stekte färs till mig så jag fick lite mat i kistan i alla fall.

Imorgon får vi nog lite kvällsbesök av Lindebladsflocken och kanske får jag spåra på dagen om jag har tur!

Natti-natti!


Pluggväder

Ja, det är sannerligen rätt väder för att Matte ska sitta med näsan i böckerna. Och det har hon faktiskt gjort en bra stund idag, om än inte hela dagen för sitter hon för länge åt gången så somnar hon!

Trots regnet har vi varit ute flera rejäla rundor. Gäller ju att ta tillvara på tiden nu när Matte inte ska fnatta iväg till jobbet varje dag. Jag tycker det är toppen att Matte är tentaledig. Då har jag henne för mig själv hela tiden. Fast igår var Lina här och pluggade med Matte. Då blir jag lite sotis, går och lägger mig och trular i sängen för att ingen har tid med mig riktigt.

Imorgon kommer förhoppningsvis Elliot på besök. Alltid kul att härja lite. Och så hoppas jag ju givetvis på spår längre fram i veckan men idag var det lite väl blött sade Matte.

Jag hoppas också på att godisförråden ska fyllas med hemlagade delikatesser nu när Matte är hemmavid mycket. För det sköter ju sig själv mest när det väl är i ugnen men måste ju ändå passas en aning. Önskar mig blodpuddingspluttar, torkad kycling (och där blir så himla gott spad när man koker filéerna innan torkning), torkad lever (och gärna lite nystekt också till maten), skinkchips och gärna något nytt också som jag inte provat innan. Har läst om torkat lammkött tex, låter ju mycket delikat.

Nä, nu kallar sängen på mig. Matte har varit på mig IGEN med sax och furminator. Jag får knappt vara ifred en dag nu. Matte ser fästingar överallt. Förresten är fästingar inte det enda vi har här. Igår kröp en jättelik bålgeting på vårt v-rumsgolv. Det var nog en getingdrottning sade Matte för den var så enormt stor. Matte tog sin tunga läkemedelsbok och släppte på getingen sedan var den platt och fd. Tänk vilken nytta man kan ha av en tjock bok!

Helgen går fort

Först spårade vi på dagen igår i Fulltofta. Vi var ett helt gäng där, kul att så månag kommer. Och regnet höll sig borta! Jag skötte mig bra i spåret, glömde bara en pinne så det blev en hel del mjukost för de fem jag hittade. Efter spårandet fick jag och Zico springa i skogen tillsammans. Våra mattar irrade lite som vanligt men vi hittade ändå tillbaka. Tur var väl det för Matte hade ju tid att passa till jobbet. Jag var på Dattis. Där gick det vilt till när Vildhusse eldade brasa och det blevn ågot vajsing med en brädbit som tog fyr i skortenen. Det fick ju åtgärdas illa kvickt men huset blev fullt av rök. Nåväl, korven blev grillad och det var ju huvudsaken.

När Matte kom imorse blev det sång och dans såklart. Efter en promenad bar det av på liten sväng för ärenden och därefter kroknade Matte en liten stund när vi kom hem. Men sen tog hon nya tag, vi gick ut och sedan städade hon i stallet. Då råkade jag tugga på något som irriterade så i munnen, vet inte riktigt hur det gick till. Matte kom och vände ut och in på mig, rena kriget alltså. Till sist resignerade hon, jag sade ju att det inte var något farligt jag stoppat i mig. Fick välling, ägg och lite annat som skulle lindra och sen var allt frid o fröjd igen.

Efter middag på Dattis är vi nu lite trötta båda två. Matte jobbar T-lilla bara måndag o tisdag denna vecka, sedan är det plugg! Och det behövs för det kommer alltid saker emellan när Matte ska läsa så det blir aldrig så mycket gjort som det var tänkt. Konstigt.

Idag invigde jag min cykelkärra för säsongen när den åkte ut ur stallet för städning.



Go natt på er och sov gott!

Bra kväll trots dålig dag

Det började väl ganska bra med sovmorgon. Kallt var det ute när vi gick morgonrundan men det gör inte mig något, (fast jag avstod från morgondopp i sjön). Men sen började eländet för Matte med skallebank. Ju längre tid som gick desto värre blev det. Hon stoppade i sig alla möjliga piller och nässpray men inte gjorde det någon nytta mer än för en liten stund. Så var vi tvugna att åka iväg lite ärenden och när vi kom hem satt Matte bara och pustade och stönade på en stol. Hur skulle det gå med kvällens besök tänkte jag och suckade även jag. Men sen tog Matte till nödåtgärden dvs dom riktiga dunderpillerna. Och efter knappt en halvtimme så började hon tassa runt igen lite försiktigt och efter en timme var hon helt ok. Lite klumpig kanske (värre än vanligt) för man blir tydligen lite avtrubbad av dom där pillren. Men bättre det än att ligga med ispåse på huvudet och kräkhink bredvid!

Så precis som planerat kom flocken Lindeblad på besök ikväll, dvs Walle, Beck, Helene och Anders. Det blev skogstur och sen korvagrillning inomhus (rent för kallt för att grilla ute). Jag och mina fyrbenta vänner fick vår beskärda del, en tjocking var i bröd. Sen kalasade tvåbeningarna på jordgubbar och grädde. Någon efterätt blev det inte för mig, Walle och Beck men å andra sidan fick vi förrätt med grisöron. Jag fick en hel påse med öron förresten, såg nog att Matte stoppade undan den. Tack killar! Och tack för pussarna och örontvätten Walle. Vi snodde till oss en liten stund i Mattes arbetsrum för oss själva när Beck var upptagen i v-rummet. Sen hittade han oss och skulle vara med på ett hörn. Walle tyckte han var lite otaktisk som störde. Men han är ju rolig lill-killen. Fast han får hitta sig en egen tjej för jag är ju allt upptagen!

Så trots eländet med Mattes huvud blev det en trevlig kväll! Tack för besöket och välkommen åter snart igen! Nästa gång vi grillar hoppas vi på att det blir utomhus!

Imorgon ska det spåras, sen blir det nattajobb för Matte så det blir nog inte rapport förrän söndag.

Natti-natti!
/Lakkan

Gräsklippning och plockepinn i spåret

Vildhusse kom med sina otäcka gräsklipparmonstermaskin och fixade till vår gräsmatta så den blev lagom kort idag. Väldigt snällt av honom så slapp jag vänta på Matte medan hon slavade bakom klipparen till helgen. Men jag gillar inte maskinen!


Jag gömmer mig borta vid grinden...


Tvi!

Men fint blev det ju sedan och jag rullade mig på den nyklippta gräsmattan.

Ikväll fick jag mig ett trevligt spår. Vi hade en liten övning innan också så att jag skulle komma ihåg pinnarna. Jag tog tre av dom och där var det godis under. Dom där det inte var godis under struntade jag bestämt i. Inte så populärt och det är klart, jag får ju mindre mjukost på det viset. Tål att funderas på!

Lite träning blev det också på Dagis fina gräsplan. Det gick riktigt toppen sade Matte.

En trist sak är att vi blivit lottade till sista reservplats på appelltävling i Hörby nästa torsdag. Då tänkte vi ju fått undan den förbenade appellklassen men tji fick vi för vi lär aldrig komma med. Nu säger Matte att vi ska börja träna för lydnad 2 på allvar istället och ta den i sommar. Vi får väl se, det hänger på henne hur det går!

Solgläntans blogg är uppdaterad på http://vildhunden.blogg.se/solglantan/

Natti natti!
/Lakrits

Onsdag på Solgläntan

Det har varit en bra dag får jag nog säga. Lite småstressigt imorse för vi skulle iväg en tur men det löste sig. Matte skulle till sjukgymast för hon har dels fått något knas i ryggen och så har hennes migrän blivit ännu värre än vanligt. Allt elände är såklart T-lillas fel. Nu har det gått så långt att jag vet PRECIS när Matte tänker på T-lilla, hon behöver inte säga ett ljud. Då blir jag illa till mods. Jag är normalt en mycket fredlig hund men jag tror snart skulle kunna ge dom ett litet tjyvnyp där. För Matte blir ju alldeles sönderstressad.

Nåväl, Matte var nöjd med besöket hos sjukgymnast och jag med för jag slapp ligga i bilen, fick vara med inne och fick fint skinn att ligga på. Sicken service alltså!

När vi kom hem skulle Matte plugga men jag tycker mest hon satt och nickade till över papperna. Hmmm. Det går sådär med plugget. Sent i em blev det en tur till Svedala och tippen (trodde inte vi hade mer som skulle dit men Matte gräver fram ur gömmorna) och så hittade Matte en begagnat butik och vips var hon försvunnen in där och kom ut med kassar innehållande krukor. Det märks att hon är nära släkt med Dagismatte som har ett brinnande intresse för blommor och krukor.

Trodde knappt jag skulle få mat ikväll för det blev så sent efter lite träning och promenad. Men det lönade sig att vänta för Matte stekte grislever till mig. Kan lova att skålen var renslickad och stekpannan också som jag fick rensa sen.

Till sist en fin bild från "min" sjö (Ekholmsjön) som vi tog imorse


Tjingeling!
/Lakkan

Rolig träning

Vi åkte till Lomma en sväng ikväll och det visade sig vara ett bra drag. Träningen gick nämligen alldeles utmärkt trots många ekipage runtomkring oss. Jag fixade framförgåendet fint, det hjälper om jag får en inkallning på sträckan innan, då blir det lättare att gå rakt. Och flaggorna som jag har haft viss hjälp av är i avvecklingsfasen. En liten fadäs med apporten, tänkte lägga mig och tugga på den men jag hörde hur Matte samlade ihop till ett vrål och då skyndade jag mig in med den :D

Någon platsliggning blev det inte för min del för Matte instruerade och då fick jag sitta uppbunden vid en stolpe. Men jag var tyst och det blev Matte nöjd över så jag fick snask ändå.

På väg hem sålde vi Vildhusses fårsax som legat oanvänd i många år sedan han avvecklade sin "fårfarm". Vilken jädrans tur att man inte år får om man ska klippas men en sån - snacka om tortyrmojäng. Brrrr! Tur den försvann ur min åsyn.

Imorgon är det pluggkväll igen. Jag hoppas på godsaker från Lina som är mer givmild än Matte :D

Här är gudagott att vara

Bokskogen har slagit ut nu. Så fint så fint. Här är några bilder från morgonturen.


Morgonsol bland bokarna!


Grönt är skönt!


Sippor i massor!


Blå blå är kärleken...

Idag har det varit ganska stillsamt. Sköna promenader har det blivit och bad, både i Ekholmsjön (ovan) och i Dattis dammen där jag passade på att simma ut till min ö. Tyvärr ingen bild, Matte hann inte fram med kameran.

Det trillade förresten in bilder från Helene på mailen. Hon hade allt kameran framme igår! Tackar så mycket!


Jag o Walle har koll på Matte (eller rättare sagt hennes kanelbulle)


Jag gnager mums-mums


Walle också. Beck är så sällan stilla så man hinner inte fånga honom på bild!

Matte försvann en stund och då vaktade jag ingången!


Vakthund?



Här kommer jag efter ett välbehövligt bad efter spårandet!

Ja, tänkt så skönt det är ute nu. Vintern är ett minne blott. Matte har kommit fram till att det inte bara är dumt att den där tentan är nu i maj för det innebär ju en del ledighet för studier och man kan ju faktiskt studera utomhus. Nackdelen är att det finns mycket roligt som distraherar.

Nu har Solgläntan förresten fått en egen blogg som finns på http://vildhunden.blogg.se/solglantan
Där är tanken att Matte ska skriva om vad som händer och sker på Solgläntan med trädgården och huset. Vi insåg att man glömmer fort och det är kul att kunna titta tillbaka om några år och se vad som har hänt. Synd att inte Matte kom på det tidigare men hon är lite senfärdig ibland. Men bättre sent än aldrig, hon får lägga in lite retroaktiva bilder och sammanfatta vad som har hänt hittills.

Tjingeling på er!


Sköna maj välkommen!

Igår var det Valborg och kvällen tillbringade jag på Dattis för Matte nattjobbade. Jag, Knappen, Dagismatte och Vildhusse eldade litet bål och det grillades smaskiga korvar. Jag och Knappen fick två smalingar var. Inte alls illa. Jag vaktade ända tills de var i min lilla mage. Sedan sov jag gott med Dagismatte och vips var Matte där. Snabbt bar det sedan av hem för grabbarna Lindeblad med MOR kom på besök. Det blev en härlig stund i trädgården med bus och bengnag (fick smaka på smaskiga godsaker som de hade med sig ut). En bit kanelbulle försvann också från Helenes stol. Jag hävdar att jag är oskyldig men Matte påstår att jag är skäligen misstänkt. Bullen är borta och mysteriet kommer att förbli olöst för Matte har sagt att det är rent för dyrt att ta reda på om bullen finns i min mage :D

Ett spår fick jag också idag. Letade förtvivlat efter en pinne som hade gömt sig (kanske ramlat ner i vattensamligen strax nedanför?). Matte letade också men ingen pinne hittades och jag fick fortsätta utan mjukost (snyft). Men nästa pinne fann jag. Sedan hade jag lite bråttom över en men Matte kallade tillbaka mig så jag kunde hitta den och få mjukost (snällt). Slutet hittade jag såklart och fick kyllingrester. Mums! Sen var jag fasligt varm på hemvägen och råkade hoppa i ett vattenhål som Matte påstår är sumpigt. Nöden har ingen lag!

En liten stunds vila på soffan blev det för Matte senare i eftermiddag men därefter lite trädgårdsarbete, en kort träningsstund och så kvällspromenix och mat på Dattis. Jag och Knappen fick äta upp grisöronen från Mattes fina blombukett för nu började den se lite trött ut. Men hon flyttade ut den så håller den några dagar till men monterade då ut öronen.

Imorgon är vi helt lediga, skönt ska det bli. Matte får nog allt läsa lite, tycker det är dåligt med den varan!

Kameran var död idag så inga bilder, vi kanske kan hoppas på Helene, vi får se om det blev några bilder där istället. Vi ska ladda kameran och imorgon ta fina bilder av nyutslagna bokar och visa för er. Här är superfint i skogen nu!

Natti-natti!

RSS 2.0