Mysteriet med den svarta tulpanen

Det är så här att en svart tulpan har försvunnit. Den fanns på tomten och tydligen var mattes pappa väldigt fäst vid den, han tror den var värdefull (men matte är skeptisk). Nu är den borta och bara för att jag råkade gräva i närheten är jag höggradigt misstänkt. Men jag har inte rört tulpanen. Jag måste kanske kalla in hundkrim och Wallander. Man vill ju inte bli oskyldigt anklagad.

Idag gjorde jag en liten fadäs på bryggan. Jag såg mig inte för och halkade ner med baken i vattnet. Mattes pappa kom för han såg vad som hände och jag trodde han skulle hjälpa mig upp. Men då puttade han ner mig i vattnet istället. Oförskämt tänkte jag först men sedan förstod jag att han var rädd att jag skulle göra mig illa på magen om han hade dragit upp mig. Så det var väl okej. Jag får se upp bättre i fortsättningen var bryggan slutar.

Jag är glad för nu är det helg och matte är ledig och kan vara med mig hela tiden. Har också förstått att det planeras spåraktivitet imorgon och det ser jag verkligen fram emot. Får se vad vi mer ska hitta på i helgen. Men vi börjar med att sova ut imorgon för både matte och jag var förfärligt trötta imorse. Mattes klocka förde oväsen i två minuter innan hon hörde den. Ibland sover hon så hårt så man nästan blir orolig!

Jag har gnagt märgben också idag. Redan klockan nio imorse fick jag och Knappen vars ett och lade oss utomhus med dem. Dagismatte hade ju varit så duktig igår och hittat märgben i Staffanstorp när hon hade kört Pinnen till tåget. Stackars Pinnen förresten, jag hörde att hon inte var hemma förrän två i natt för tåget var så himla försenat för att det hade regnat alldeles för mycket i Småland. Som det kan gå när man ger sig ut och reser. Det är lugnare här i skogen.

Nu ska jag nog gå och se om jag kan utverka lite välling från matte. Jag har förresten fått prova något som tillbehör på maten som är supergott, nämligen inlagd tonfisk. Så delikat. Ibland får jag också lite mjukost med räkor i och det är också himla gott. Men tonfisk är nog bäst. Tydligen är det inte alls dyrt heller, matte hade hittat ett jättebilligt märke. så jag hoppas hon köper fler när det nu var så bra pris. Till mina kompisar vill jag säga att ni ju kan tipsa era mattar och hussar om att det finns billig tonfisk på bland annat Willys. Happy tuna heter märket. Och jag är en happy dog!

/Lakrits



Ingen Pinne mer...

...för hon åkte hem till sitt i Stockholm idag. Jag åkte inte med och lämnade henne, det skötte Dagismatte. Jag hörde att stackars Pinnen fick vänta länge innan hon kom iväg, tydligen har det regnat lite mycket i Småland så det har blivit svårt att ta sig fram. Jag tycker såklart att Pinnen kunde stannat lite längre för vi har haft det riktigt trevligt tillsammans. Sovit en stund ihop på morgnarna, gosat, badat i poolen, lekt i trädgården mm. Men ingenting varar för evigt.

Dagen har varit ganska lugn. Vädret sådär men jag har badat ändå ett par gånger. Tvåbeningarna tycker det är kallt men inte jag.

Matte jobbar och står i men på kvällarna är hon ju med mig mest hela tiden. Men snart är det helg igen, bara en dag kvar. Tiden går så otroligt fort. Det är bara två veckor tills matte är lite ledig och vi åker iväg.

Dagismatte har hittat märgben på väg hem från tåglämningen. Hurra för henne! Nio stycken totalt så nu ska det frysas in så att vi har ett tag framöver. Toppenbra! Fast matte har också hittat några smaskiga tuggsaker. På Willys faktiskt, det låter lite konstigt, ingen hundaffär direkt. Men det är torkad hud fast den smakar extra mycket rökt. Hon får allt handla hem fler så att jag kan bjuda på mina kompisar också.

Till helgen blir det spår har jag hört talas om. Kanske kommer några kompisar också och spårar. Kul i så fall!

Nä...nu är det allt läggdags.

tisdag

Ännu en tidig morgon. Fem i sju väckte jag Pinnen (har just bestämt mig för att hon bara kallas Pinnen i sommar för hon läser ingenting alls nu som har med medicin att göra...har nog sett att hon har haft böcker med sig men hon har inte ens öppnat dem).

Vi sov en  stund innan det var dags för morgonbad i poolen. Jag badar inte där för vattnet är så himla varmt men jag tycker det är jättekul att vara med därinne en stund.

image108
Här sitter jag och tittar på när Pinnen badar. Det är varmt i luften också därinne så jag får bara vara där en stund för matte, annars tycker hon jag blir för flåsig.

Apropå flåsig...jag har sett att matte har fått hem kylmattan hon beställde till mig. Det är som en tunn matta (finns i olika storlekar och färger) som man blötar och så finns det kristaller inuti som reagerar med vattnet och gör att de håller sig svala i ett par dygn. Bra att ha i bilen samt varma dagar sägs det. Har inte provat än för det har inte varit så varmt på sistone. Men det ska bli spännande. Får rapportera vad jag tycker om påhittet.

I eftermiddags fick jag följa med när Pinnen och Dagismatte skulle på besök hos en släkting i Malmö. Jag har varit där med matte många gånger och det är en trevlig och jättesnäll gammal dam. Hon gillar mig fast hon lär inte vara någon som är så hundvan annars. Men hon tycker visst att flattar är fina och så tycker hon jag är så duktig för att jag inte skäller. Som om jag skulle ligga och skälla hela tiden, det gör jag ju bara när det händer något kul och jag måste få uttrycka mina känslor.

Ikväll var det träning i Lomma. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det gick lite bättre än sist. Vissa framsteg alltså. Jag klarade apporteringen bra, inkallningen gick finfint men så gjorde jag några mini-smitningar fast jag kom snabbt tillbaka till matte igen. Och så hade jag lite svårt att ligga stilla och vänta på min tur. Men jag klarade ändå att ligga där utan koppel en stor del av tiden utan att hitta på fuffens. Matte säger att jag är en hetsporre. Vad tror hon om en vildhund? Men det har ändå blivit bättre på träningen, det är vi överens om. Jag kände när vi kom dit idag att jag fick försöka skärpa mig för matte hade redan haft en jobbig dag och hennes tålamod kan vara lite begränsat ibland. Det gäller att känna av när det verkligen är olägligt att hitta på för mycket bus.

En snabb shoppingtur på Willys resulterade i baconbitar från Best Friend till mig. Det är en slags hundgodis som ser ut som baconbitar och smakar likadant fast de är liksom fuskbacon. Men de är supersmaskiga. Det fanns nämligen inga märgben. Tycker det är dåligt ställt med märgben just nu, matte har letat i många affärer och mitt lager i frysen är SLUT.

Nu är jag trött. Matte är inte alls lika trött. Hon har svårt att somna före tolv, om vi lägger oss tidigare ligger hon ändå bara vaken och vänder och vrider sig i sängen och är allmänt stökig. Men till helgen får vi sova ut. Det blir ingen Göteborgstur i helgen, det blev inställt förstod jag. Eller uppskjutet till en annan gång när det passar bättre för alla parter. För min del gör det inget, jag får nog komma iväg tids nog och jag tycker det är ganska skönt att rå om matte hemma på helgen. Har hört att det nog ska bli lite spårande och kanske något mer också och det låter trevligt tycker jag.

Usch, jag råkade slicka på en padda ikväll när vi kom hem från träningen. Den smakade äckligt men jag fick fil direkt av matte så jag har inte mått dåligt av det på något sätt. Men det var inget kul. En annan kväll intresserade jag mig för en igelkott men matte kom farandes och så var det slut på det roliga. Matte säger att jag är dum ibland för jag fattar inte att man inte ska lägga nosen i blöt överallt. Vaddå nosen i blöt undrar jag...var ska man annars lägga den? På matte kanske, när man sover. Men dagtid...

Sov gott och dröm mysiga drömmar allihopa

/Vildhunden


Vardag igen...

...vilket innebär att runt sjutiden lämnar matte mig i någon annan tvåbenings ömma vård. Nu när syster medicinpinnen är på besök blir det hon som får äran på morgonen. Först får hon en grundlig väckning men sedan när matte åker hoppar jag upp till henne i sängen och ligger där och sover en stund. Medicinpinnen gnölade lite över att jag tog mycket plats men jag tror hon tyckte det var ganska mysigt ändå.

Resten av dagen innan matte kom hem var det sedan mest bad, slapp, bus och grävning. Jag försökte få igång Knappen genom att slicka honom som ni kan se av bilden här under men det gick inget vidare...

image104

Jag var också ute med medicinpinnen och dagismatte och då hittade jag en stor fin stock som jag ville bära hem...

image105

När vi kom hem sedan lade jag mig och slappade lite bredvid Knappen under buskarna.

image106

Jag älskar den platsen, där är så svalt och skönt.

Sedan spanade jag lite på allt möjligt...men staketet var i vägen för vidare utflykter.

image107

Apropå staket så har jag blivit lite begränsad. Jag får inte vara på hela tomten själv längre dagtid. Detta eftersom jag höll på att gräva upp några sällsynta växter och nu får jag bara vara på "baksidan" med sällskap (läs övervakning). Men okej...framsidan är roligast ändå för där är mest plats och det finns en damm på varje sida så jag lider ingen nöd, kan bada när jag vill oavsett var jag är. Men som det kan gå bara för att man råkar luckra jord på fel ställe.

När matte kom hem blev det lite apporteringsträning, lite lydnad, sedan promenad med ett litet uppsök på medicinpinnen.

Ni vet väl förresten hur medicinpinnen fick sitt namn.  Om inte så var det så här att jag tidigt snappade upp att hon kallades Pinne. Men på min blogg skrev hon mattes medicinsyster för att hon också pluggar till läkare. Jag satte helt enkelt ihop det hela och så blev det som det blev. Jag tyckte Pinne var finast smeknamn för jag gillar verkligen pinnar!

Hon stannar nog tills torsdag så jag hinner köra med henne lite till. Hihi...det är ganska kul, jag har en extra lekkompis när matte är på jobbet. Har hört rykten om att syster yster ska komma en kort sväng också framöver. Det blir kuuuul!

Imorgon är det träning i Lomma och matte ska upp tidigt så vi får snällt lägga oss nu. Regnet smattrar rogivande mot taket.

Godnatt alla!

/Lakrits

Skön helg

Tiden har gått så fort i helgen så jag har inte hunnit skriva förrän nu. Det har varit två omväxlande dagar. I går ägnade jag dagen åt att slappa lite, sura över att jag inte fick hjälpa till att röja i trädgården, springa i skogen med matte och medicinpinnen, busa och bada och så på kvällen var matte och jag hos en kompis till henne i Lund. Där gjorde jag inte så mycket utan låg mest och väntade men det var okej ändå.

Idag har det varit fullt upp. Vi sov till nio, gick upp och grejade lite, gick på promenad och så. Sedan åkte matte ett ärende och jag fick vara hemma. En stund efter att hon hade kommit hem sedan skulle hon, medicinpinnen och deras pappa greja med något på den "nya" tomten som har köpts in. De skulle ta ner ett träd men jag fick inte vara med. Trädet var tydligen ohälsosamt för mig på något sätt om jag var för intresserad av det. Jag var med dagismatte men jag hörde hur det sågades och grejades och jag var lite purken över att jag inte få vara med men antagligen hade jag varit ivägen så jag förstår väl ändå att det var bäst så.

På eftermiddagen badade jag en hel, grävde hål som jag fick bannor för och så kollade jag på medan matte monterade solskydd på bilrutorna. Det blev riktigt snyggt. Fast jag är inte så förtjust i bilar sedan fjällturen men skönt ändå att det inte blir så varmt där när jag nu måste åka bil.

Så fort bilen var fixad försvann matte iväg med blodflaska, klöv och snitslar. Jag visste ju precis vad det handlade om och var helt ostyrig tills hon kom hem igen. Sedan väntade jag mest hela tiden på att vi skulle ut och spåra fast matte fixade blodpuddingspluttar under tiden och ställde i ugnen så jag ägnade visst uppmärksamhet åt det också.

Spårandet gick utmärkt, matte var så nöjd med mig. Medicinpinnen som var med tog lite kort. Roligt för det hinner ju aldrig matte när hon är själv.

image100
Här har vi precis kommit fram till klöven. Mattes reflexer lyser som bara den men strunt samma, det blev en bild i alla fall.

image101
Här åker sele och lina av. Jag intresserar mig för klöven.

image103
Här sitter jag stolt med klöven och väntar.

När vi kom hem från spåret var jag trött och sov en stund. Nu har jag vaknat till igen. Ska nog ut och kolla lite i trädgården innan det blir alltför sent. Imorgon ska matte jobba. Snyft. Synd att det inte är helg hela tiden. Men så är livet, inget att göra åt. Förhoppningsvis kommer matte att vara ledig någon annan gång nu när det inte blir så mycket under sommaren.

Någon apporteringi har vi inte hunnit med i helgen. Det får bli lite imorgon så att vi håller igång oss inför tisdagsträdningen.

Oj, blodpuddingspluttarna är nog färdiga nu. Bäst att kolla...


Midsommarafton

Jag har förstått att det är något speciellt med den här dagen. Tvåbeningarna festar och håller igång. Fast det har varit ganska lugnt här, jag har förstått att det kan vara betydligt värre på andra ställen. Här är det ätits lite och snackats en del men ändå varit lugnt och sansat.

Både matte och jag vaknade tidigt imorse men vi insåg snabbt att vi inte behövde gå upp. Så skönt det var att gosa in sig i mattes täcke, lägga nosen på henne mage och somna om igen. Regnet smattrade mot taket och det kändes så mysigt. Vid halv nio gick vi sedan upp och åt frukost. Efter en stunds vila för min del var det sedan dags för en promenad. Det regnade fortfarande men matte tog på regnkläder och gummistövlar och så bar det ut i skogen. Där var jättestora vattenpölar och allting var väldigt blött.

När vi kom hem åkte necessären fram. Hemska öde. Tack och lov var det inte klotången denna gången men en del av min vackra päls försvann. Stora tussar låg på golvet och jag kände mig helt avskalad kring öronen och halsen. Svansen toppades också. Suck. Det var inte alls kul men vad ska man göra.

Lite efter lunch slutade det regna här. Då åka jag, matte och medicinpinnen iväg för att matte skulle hämta ett paket i en affär. Hon hade ringt och kollat så att där var öppet men när vi kom dit var det stängt ändå. Taskigt. Men för att turen inte skulle bli helt förgäves körde vi in om en sjö där jag fick bada. Medicinpinnen lyckades ta några kort medan vi höll på där.

image97
Är du med, undrar matte? Hon ska just kasta ut en leksak till mig. 

image98
På språng

image99
På väg in med leksaken

När vi kom hem slappades det en del. Jag fick ett märgben att gnaga på och matte pysslade med lite av varje. Lite senare på eftermiddagen gav vi oss ut och tränade lite, både med och utan dummiesar. Det gick bra med apporterandet idag förutom ett litet missöde då jag råkade sätta en hörntand i mattes nagelband. Blodet sprutade och hon jämrade sig en smula. Men vi tränade vidare när hon hade fått stopp på det hela.

Sedan tog vi en rejäl tur i skogen med medicinpinnen. Och så rätt som det är, när vi går där på en grusväg så kallar matte mig till sig, sätter på mig en slags "sele" och hon tisslar och tasslar med medicinpinnen. Jag förstod direkt vad det handlade om. Och just som jag trodde...medicinpinnen försvann rakt in i skogen. Jag ojade mig och trampade, ville inte sitta still men matte kommenderade "sitt" och "tyst". När vi hade tjatat om det i sju minuter fick jag äntligen springa iväg. Jag sprang och sprang, nosade och snusade. Jättekoncentrerad var jag och det behövdes för hon hade sprungit långt. Men jag hittade henne och kände mig riktigt nöjd sedan.

På kvällen har tvåbeningarna ätit mat och under tiden har jag grävt ett par rejäla hål i trädgården. Tror att matte ska ut och fylla igen dem nu faktiskt. Hmm...det var inte så uppskattat men vad ska man ta sig till när tvåbeningarna sitter och smörjer kråset. Man får ju roa sig bäst man kan.

Det har varit en härlig dag, förutom klippningen men den tänker jag inte sura över för det har varit så skönt att ha matte hemma och hos sig hela tiden. Det bästa är att hon är ledig två dagar till. Imorgon kväll ska vi hem till en kompis till henne och äta. Hoppas hon tar med något gott till mig då men det tror jag nog.

Jag har hört ryktas om att det blir en tur till världens bästa hundaffär, nämligen Teba i Höör, inom en inte alltför avlägsen framtid. Den 7e juli ska nog matte och Elliots matte dit. Hoppas jag och Ellioten får följa med också, vi kanske hittar något busvänligt ställe på vägen. Det låter busbra tycker jag. Vi ska ju iväg veckan efter det och jag tror matte kommer att köpa upp ett bra godislager så att jag håller mig lugn de stunder jag får ligga själv och vänta när matte och syster Yster håller på med sitt mediterande. De ska i och för sig turas om att vara med mig fast på morgon och kvällspasset får jag nog ligga och vila och vänta på dem. Det går nog bra, jag tycker det ska bli spännande alltihopa.

Men nu är det dags för kvällsvila. Jag är trött efter bad, grävning, bengnagning, uppsök och apportering. Hoppas alla mina kompisar därute har en riktigt bra midsommarafton och att ni får god mat, både två och fyrbeningarna. 

Jag har hört att ikväll ska man plocka blommor och lägga under kudden och så ska man drömma om någon man tycker om. Matte har sagt att hon inte behöver det för hon har redan sin käraste i sängen och det måste ju betyda att jag är den för någon annan har jag inte sett till där. Förutom matte och jag finns i sängen ungefär en liter sand, en halv vinterpäls från mig, täcken, kuddar och några gosedjur. På sänggaveln hänger spelfåret som jag fick när jag fyllde år. Matte brukar dra upp den varje kväll när vi lägger oss och så lyssnar vi på den en gång innan vi somnar.  Det känns mysigt och så tänker jag på min födelsedag som var så perfekt.

Jag gav matte en midsommarpuss innan ikväll men hon jublade inte för jag var alldeles jordig om nosen efter mitt grävande. Lite otacksamt tycker jag men jag ger mig inte, hon får en ny puss senare.

Natti-natti

/Lakrits

Det åskar ute...

...så det får bli ett mycket kort inlägg för datorn ska stängas av. Jag har i all fall haft en bra dag. Medicinpinnen tog hand om mig när matte åkte till jobbet. Jag har kört hårt med henne idag! När matte kom hem var jag helt trött men jag piggnade till efter en stund och så tog vi en liten promenad innan regnet kom på allvar. Det blev tyvärr ingen tur till stranden med Wallander eftersom vädret inte var det bästa. Men det kommer väl fler tillfällen.

Nu smäller det och blixtrar. Matte är rädd om datorn och säger att jag får sluta blogga omedelbart bums.

Sov gott!

/Lakrits

Man blir trött...

...av att bada en massa, kolla in trädgårdsland, gräva hål, släpa runt sina saker, vänta på matte, vakta dagismattes bullbak mm. När det dessutom blir träning med matte när hon kommer hem så blir man riktigt trött. Vi tränade lite på det vi gick igenom igår. Det gick ganska bra fast jag smet iväg en gång med dummyn och det var ganska misslyckat för matte fick tag i mig mitt i allt och hon blev ganska sur på mig. Men sedan gick det bra igen. Vi har bestämt att vi inte ska bråka så mycket om hur jag lämnar, bara jag kommer ganska nära. Sedan tränar vi på att jag ska hålla dummyn och så när vi är ute i skogen och går. Den minsta dummyn får precis plats i mattes byxficka (fjällräven har rymliga byxfickor) så det är bra. Jag tycker det är en bra överenkommelse och ska försöka följa min del i det hela (alltså att komma ganska nära matte när jag ska lämna) men jag kan ju inte lova något. Minnet är bra men ibland lite kort.

Mattes syster Medicinpinnen har anlänt. Imorgon bitti ska hon ta hand om mig när matte åker till jobbet så att dagismatte får en välbehövlig sovmorgon. Jag lovar att väcka går gäst omsorgsfullt!

Jag hoppas verkligen det blir okej väder så att vi kan åka till Falsterbo och bada som planerat imorgon. Wallander ska också dit, kanske Guinness. Jag hoppas och längtar... Men men, blir det inte imorgon blir det en annan dag. Tvåbeningarna gillar inte när det regnar för mycket så vi får väl se.

Nu är det sängdags. En tidig morgon till, sedan får vi sovmorgon i tre härliga dagar.

Apporteringsträning

När matte kom från jobbet bar det ut på en liten runda i en flygande fläng. Sedan skulle vi iväg med bilen och jag krånglade lite, ville inte hoppa in. Det har blivit så sedan fjällen. Det var en trevlig resa men jobbigt att åka bil så långt så jag krånglar lite vid inhoppningen mest för att påvisa att jag faktiskt inte är så sugen på långåkningar igen. Men när jag väl är i bilen är det helt okej. Och det blir ju inga långa turer här, bara till träningen, lek, bad eller annt roligt.

Vi kom lite sent till Lomma och skogsområdet där vi tränar. Men det gjorde inget, de hade precis bara börjat. Ingen förlust att få ligga och ha tråkigt några minuter mindre. För det handlar mycket om det, att vänta på alla andra. Och jag får inte göra någonting. Inte skälla, inte pipa, inte äta gräs, inte rulla mig. INGENTING får jag göra medan jag väntar. Ruttet.

Tack och lov är det ju min tur ibland och idag skötte jag mig ganska hyfsat. Vi tränade med både en och sedan två dummys åt gången. Inte så lätt att komma ihåg var den första fanns när man har hämtat en och blir utskickad igen. Men det gick ändå skapligt och även om jag inte kom precis ända fram till matte så var det inte några rundor jag tog. Det var mest matte som fick tillsägelser och instruktioner. Hihi. Det kallar jag rätt fördelning. Så tills nästa gång är det mest matte som ska träna om jag förstod saken rätt. Fast det är klart...jag är involverad ändå misstänker jag och det har jag väl inte så mycket emot.

Matte hade glömt vatten till mig men Wallander var en räddande ängel och delade med sig av sitt så att jag slapp törsta. På vägen hem sedan körde vi in om Willys för att se om de hade märgben men tyvärr fanns det inga. Dock köpte matte blodpudding som hon nog ska torka till helgen och så vällingpulver och lite annat godis som hon hittade till mig. Så det var väl inte så dumt ändå. Nu är jag alldeles trött och ska snabbt hasa mig bort till sängen och invänta matte som förhoppningsvis ska lägga sig inom en inte alltför avlägsen framtid.

Imorgon kväll kommer mattes syster Medicinpinnen och hon ska stanna åtminstone över helgen har jag förstått. Det blir lite extra lajbans, då har jag en till att hålla reda på här och kanske kan man lyckas tigga till sig lite gott och få henne att busa med mig. Tyvärr kommer inte Syster Yster, hon jobbar. Men hon kommer om några veckor om jag har förstått saken rätt.

Lugn dag

Då var det vardag igen och det innebär att matte och jag går upp vid halv sex, sedan är det morgonrutiner och vid sju lämnas jag med en nyuppstigen dagismatte. Det brukar bli så att dagismatte hamnar på soffan en stund och jag vilar mig på mattan eller i biabädden innan det är dags för mig att sällskapa dagismatte när hon badar i poolen. Vattnet där är alldeles för varmt för min smak (36 grader) och det är varmt i luften också så jag kan inte vara där så länge. Men det är mysigt att hänga med där en liten stund.

Hur dagen sedan blir beror lite på vädret. Idag har vi varit en del inne på förmiddagen och sedan en hel del ute. Fast jag har vilat mig i omgångar, nu börjar jag komma till ro igen i vardagslunken. När jag kom hem från fjällresan var jag tvungen att kolla runt på mycket på allt att jag var helt trött på kvällarna. Men idag när matte kom hem var jag ganska pigg. Vi tränade en stund tillsammans och det gick riktigt bra. Sedan joggade vi en runda i skogen (jag får bestämma hastigheten...den ökar alltid avsevärt på slutet, särskilt när jag har hittat en pinne att bära på). När vi kom hem blev det bad för att svalka mig, lite vila och sedan mat.

Lite senare tog vi fram aktiveringsspelen och jag övade lite på Dog Spinny och Dog Box. Boxen är klurigast, jag börjar få kläm på den men har inte riktigt fattat allt än tror jag.

Ännu lite senare kom klotången fram. Hu så hemskt. Det hände ju inget som egentligen gör min oro befogad men det var ändå otäckt och jag var misstänksam en lång stund efter, ville gå ut och gräva ett hål åt klotången. Matte tyckte jag var tramsig. När jag hade fått välling lugnade jag mig lite. Suck. Dumma klotång.

Nu är jag trött och ska krypa till sängs. Får väl se när matte behagar gå och lägga sig. Hon verkar trivas bra på jobbet i alla fall, fast det är jobbigt att hålla sig vaken på morgonen när hon kör säger hon. Har en känsla av att hon lyssnar på ganska hög och skränig musik för att hålla sig i form under körningen. Men jag slipper ju lyssna så mig kvittar det. Undrar förresten när matte ska sätta på solskydden på bilrutorna. Till helgen kanske. Tidigare om vi har tur men tiden går så fort på kvällarna.

Matte har beställt en kylmatta till mig att ha i bilen eller att ligga på varma sommardagar. Den verkade bra tycker jag.

Imorgon är det träning i Lomma har jag hört. Roligt! Vi tar det inte så allvarligt, det får gå som det går. Matte kommer väl flåsande från jobbet och så hinner vi väl kanske ut en kort sväng innan vi ska iväg. Men om vi inte hinner ut så gör det nog inte så mycket för jag springer ganska mycket på tomten här. Och kanske dagismatte kan gå en extra runda med mig om det kniper.

Måste se om så att matte tar fram godis till träningen innan jag somnar.

Natti-natti
/Lakritsen

Badtur vid Yddingen

Vid fyratiden bar det av till Yddingesjön. Vi mötte upp med Wallander och matte Helene och så parkerade vi en bit från sjön för man kan inte köra ända fram (bom i vägen). Men det gjorde inget för då fick jag och Walle chans att springa och busa på väg ner till sjön. Vi var ute i ett havrefält och susade, jättehäftigt att springa där och jaga varandra men mattarna var inte lika förtjusta.

Vi badade i flera små minisjöar fyllda med geggamoja och så rullade Wallander sig i hästskit (högljudda protester från tvåbeningarna).

Efter ungefär en halvtimmes promenad kom vi ner till sjön och bryggan. Där fanns även så att mattarna kunde sitta på en stock och dricka läsk och käka kanelbulle. Wallander och jag sprang direkt ut på bryggan

image91

Sedan hoppade i plurret, vi hoppade faktiskt båda från bryggan (från den långa delen). Rakt ut kastade vi oss! Sedan hämtade matte och Helene leksaker som de kastade ut till oss och vi hämtade.

image92

Jag snodde leksakerna för Walle mest hela tiden så han fick hålla till godo med ett näckrosblad ibland (bilden). Fast det fanns gott om leksaker så det var ingen fara. T.ex. fanns en superkul frisbee som Wallander hade med. Kanske att hans matte kan köpa en sådan till mig för jag tror matte har svårt att komma till den där affären i Malmö.

image93
Så ser frisbeen ut.

Naturligtvis sprang vi runt och busade uppe på land också. Jagade varandra och så.

image94

Vi gnagde märgben också. Matte hade med. Jag var skyldig Wallander ett sedan en vadslagning för länge sedan och så tyckte jag det var ett utmärkt tillfälle. Vi hade mysigt en lång stund med dem.

image95
Jag

image96
Och Wallander

Sedan tog mitt märgben slut och då skulle jag kolla in Wallanders. Men då sprang han iväg med det och så råkade han släppa det i vattnet. Det sjönk. Sedan blev det bad igen och därefter en stunds vila innan det var dags att gå tillbaka till bilarna, den här gången i koppel så att vi inte kunde gyttjebada eller rulla oss någonstans.

En jättekul utflykt var det i alla fall! Toppenbra av tvåbeningarna att ta ut oss så. Kanske blir det bad på torsdag i Falsterbo om allt blir som jag och Wallander vill!

Spår

Det var nästan en månad sedan jag spårade sist så idag tyckte matte det var dags. Hon försvann ut med med nödvändiga tillbehör och var borta en stund. Jag visste precis vad som var på gång och när hon kom tillbaka snusade jag över hennes byxor där hon i vanlig ordning hade spillt några droppar blod. En dryg timme senare var det dags.

På med sele och lina, vänta medan matte går fram och krafsar där spåret börjar, sedan kallar hon på mig och jag får komma fram. Jag snusar lite och börjar sedan spåra när matte säger det magiska ordet. Sedan är jag som i trance, jobbar jobbar jobbar med nosen. Tre vinklar hade hon gjort och ett bloduppehåll. Allt gick vägen och jag hittade klöven. Nöjd var jag fast jag tycker det är roligast att spåra, klöven är såklart kul att bära runt på lite men den markerar ju också att spåret är slut och det är synd för spåra är superkul. Förhoppningsvis blir det inte lika länge till nästa gång.

Förstod sedan att matte var lite orolig över hur spåret skulle gå för hon hade gjort en liten fadäs. Skogen var så tät och full av grönska att hon inte såg snitslarna särskilt bra. Hon var därför nära att korsa spåret när hon hade gjort slutet och var på väg tillbaka. Spårslutet låg också lite nära andra sträckan. Men det blåste knappt alls så det gjorde inget, jag grejade det ju bra ändå.

Spåra är så kul! Jag vill spåra med!!!


Sorgsen

Satt och surfade runt lite och läste om hundar som har blivit övergivna och så blev jag så himla ledsen. Och så tänker jag på Elliots matte som är så duktig och jobbar på djurhemmet i Aggarp. Hon är ju verkligen en kul och bra tvåbening, tror att hon är bra för djuren där. Men hu som hemskt att bli övergiven, jag kan inte ens föreställa mig tror jag. 

Jag och mina kompisar har det ju så bra med tvåbeningar som tycker om oss, hittar på roliga saker och förser oss med diverse leksaker och annat. Tänk så illa man kunde haft det om man hade hamnat hos fel familj. Något att tänka på ibland. 

Det här blev djupsinnigt men jag kände att jag ville dela med mig av mina tankar. Hoppas alla hundar som läser detta har det bra där ute i lördagsnatten. 

Skön dag

Idag är det lördag och vi började med att sova ut ordentligt, matte och jag. När vi väl vaknade låg vi och gosade en bra stund i sängen. Sedan var det frukos, promenad och lite annat och därefter bar det av med bilen några ärenden. Jag tyckte det var lite trist att vänta i bilen men det var faktiskt mödan värt för sedan åkte vi till Yddingen. Vi skulle nämligen rekognosera lite inför morgondagens bad med Wallander. Matte och jag promenerade ner till badstället vid sjön och jag tyckte det var jättekul att få utforska nya terräng. Badstället var också toppen med lång brygga som jag efter viss tvekan hoppade från. Det regnade men det gjorde inte mig något och matte brydde sig visst inte heller så mycket.

När vi kom hem från vår lilla expedition var jag trött. Matte hade tänkt lägga ett spår till mig men det regnade så mycket så blodflaskan åkte in i kylen i väntan på bättre väder vilket förhoppningsvis blir imorgon förmiddag. Istället pysslade vi med mina aktiveringsspel när jag vaknade till igen. Jag har börjat fatta lite av den där lådan nu. Man ska ha ner klossen i hålet, då trillar godiset ut. Jag tyckte det var mycket smartare att sticka ner nosen och fiska upp godiset direkt, men se det tyckte inte matte. Och för alla del kan jag ju hålla med om att då blir det ju inte så mycket spel av det hela.

När regnet avtog blev det en helt vanlig promenad. Ingen träning, det var för blött och dessutom kände inte matte riktigt för det. Och det kommer ju fler dagar. Jag tycker det har varit ganska skönt att ta det lite lugnt, när det är fint väder är jag ju jämt ute och härjar.

Matte hade köpt en ny leksak till mig idag men den är redan död. Jag skulle se vad som fanns inuti och det var nog lite dumt. En annan leksak har också åkt i slasken idag, fyllningen började ramla ut genom hålen. Matte säger att jag är en marodör. Suck. Fast en del saker har hållit förvånansvärt bra.

Nu är jag trött och ska faktiskt natta mig. Man blir faktiskt lite trött av att spela spel! Förresten hittade matte en sida med en massa aktiveringstips. Den är: http://www.freewebs.com/voffebus/aktiveringstips.htm Vi får nog prova några av dem i sommar.

/Leksaksmarodören

Tidig kväll

Ja, ikväll blir det nog tidigt i säng. Matte är trött och jag med. Matte för att hon har varit första dagen på sitt sommarjobb och försökt komma in i allt tekniskt och träffat en massa nya människor. Jag för att jag har badat och hållit igång hela dagen på mitt "dagis". Jag har lärt mig att gå i från stegen som finns på bryggan i den största av dammarna. Jag har också råkat välta omkull ett flak med blommor för dagismatte men hon blev inte sur, hon hade ställt dem lite olyckligt nämligen. Tja, så har jag ju försökt få fräs på den gamle hunden men det går inget vidare för mig. När matte kom hem somnade jag direkt och hon kände sig lite snopen över det för hon hade planerat träning och annat. Det blev lite träning och så en slappig promenad i skogen, inget avancerat. I helgen ska vi nog försöka hinna med ett spår och så lite mer träning.

Jag förstår på matte att hon inte gärna vill åka ifrån mig på morgnarna och att hon tycker det är jättejobbigt att vara borta från mig hela dagen. Vid fyratiden idag saknade jag henne också, satt och tittade ner mot vägen där hon brukar komma farandes med bilen. Men det tog nästan ändå till klockan sex innan hon dök upp.

Men även om jag saknar henne också så fungerar det ju bra som vi har löst det. Jag har hört att många hundar får vara själv hela dagarna och jag ryser vid bara tanken. Jag är en sällskapssjuk typ!

Nu tror jag det är tandborstning som gäller för matte, sedan lite kontroll av min päls så att jag inte har några fästningar där och sedan bums i säng.

/Badbusen

Mera bad

Idag åkte jag och matte och badade i Yddingesjön (fast matte badade bara indirekt eftersom jag stänkte ner henne ordentligt, hon hoppade inte i vattnet). Jag simmade en massa och hämtade mina flytleksaker. Riktigt långt kastade matte några gånger. Jag var en smula tveksam men så bestämde jag mig för att simma ut ändå. Man är ju ingen valp längre. 

image89
På väg ut...

image90
På väg in...

Idag har vi också hunnit med lite apporteringsträning och det gick ganska så åt pipan men vi sörjer inte för det. Vi har också joggat en runda också. 

Imorgon börjar matte sitt sommarjobb som läkare. Det är lite ledsamt, mest för att hon är ledsen. Jag har det ju bra. Såklart saknar jag matte lite ibland och jag väntar troget på henne och jag blir alltid glad när hon kommer men det går ju verkligen ingen nöd på mig. Matte är ledsen att hon inte kan vara med mig hela tiden, dygnet runt, varje sekund. Det är faktiskt ganska gulligt, jag tar det som en komplimang. Men nu är det som det är och vi får försöka göra det bästa av situationen. Jag får snoka rätt på ett jobb till matte sen när hon är helt färdig med pluggandet där hon bara behöver jobba litegrann och ändå tjänar mycket. 

Upp tidigt alltså framöver, fast inte på helgerna, då kan vi sova ut. Matte ska försöka komma isäng i tid så att hon inte klantar sig på jobbet för att hon är för trött. Själv kan jag ju ta mig en tupplur med dagismatte när matte har åkt till jobbet. Det brukar vi göra faktiskt, ibland på soffan. Ganska mysigt med sällskap när man sover tupplur. 

Sov gott alla och dra djupa andetag av den härliga sommarluften.

 

Vildhunden på äventyr

Nu är jag hemma i min skog igen. Nästan en vecka har vi varit borta och vilket äventyr det har varit. Då tänker jag särskilt på fjällen. Man kan säga att resan har bestått av tre delar. Först Stockholm med sjungande och picknick, sedan fjällen och sist Smålandsbesök. Jag hann skriva ett litet inlägg i Stockholm men det var ganska bristfälligt  så vi tar det igen och i tur och ordning.

Tidigt tidigt förra onsdagen så avfärdade vi. Det var jag, matte och hennes pappa. Jag sov hårt i min bur fram till Karlskrona där vi hämtade upp mattes faster, en trevlig typ men hon var ganska hundovan så jag gjorde mitt bästa för att charma henne. När hon och packningen var instoppade i bilen fortsatte färden mot Stockholm. I Västervik blev det fikapaus hos en kompis till mattes familj och det var mycket trevligt. Jag fick rulla mig på gräsmattan och gnaga ben i drygt en timme. Matte fikade också men sedan ägnade hon lite tid åt att sminka sig och greja. Jag övervakade det en liten stund men sedan insåg jag att det där begriper jag mig inte på så jag återgick till benet.

Ett par timmar senare anlände vi till Stockholm och möttes av mattes båda systrar, Yster och Medicinpinnen. Det var på en herrgård en liten bit utanför stan och det skulle vara nationaldagsfirande. Yster skulle sjunga ett antal låtar och matte var med på den som de har skrivit tillsammans (matte text och Yster musiken). Medicinpinnen tog hand om mig och jag rastade henne grundligt. När vi kom tillbaka hade matte bytt om till kostym och jag fick varken hoppa på henne, slicka eller gnaga. Eländigt. Skulle bara ligga där på gräset och vara lugn. Bah. Och så klappade folk efter varje sång och det var ett sånt himla väsen så jag flög upp och skällde några skall. Hmm...var väl inte särskilt cool men vad kan man vara efter en lång bilfärd.

Efter konserten bar det i rasande fart hem till Yster. Hon körde som en biltjyv men det var bra det för vi hann med båten ut till Fjäderholmarna som planerat och all fikapackning var också med. Fjäderholmarna visade sig vara en trevlig liten ö. Vi hittade ett mysigt fikabord och så dukades det upp massor av godsaker. Jag fick smaka både det ena och det andra och tillskansade mig diverse läckerheter. Bland annat åt jag grillspett som hade svalnat som Syster Yster höll fram till mig.

image65

Prinskorvar, kycklig, kex, böckling mm slank också ner med lätthet och matte fick ständigt hälla upp nytt vatten till mig. Plötsligt kom hon på att hon hade ett märgben till mig också och så var jag sysselsatt en bra stund med det. Men så plötsligt landade några gäss på en klippa och jag satte av mot dem i högsta hastighet. Det visade sig att mamma gås var väldigt ilsken och försökte bita mig i svansen när jag skulle hälsa på hennes lilla unge. Otrevligt. Just då kom matte farande efter mig så jag valde reträtt. Fåglarna flög men en stund senare när jag gnagde som bäst på mitt ben landade de igen. Matte såg att jag var på väg bort mot dem igen så hon kallade och så gick vi tillsammans fram mot fåglarna lugnt och städat och då flög de igen. Haha, jag vann!

image66
Fåglarna strax innan jag körde bort dem för gott...

Och när det var gjort satte jag mig och tittade ut över vattnet och kände mig ganska nöjd...

image67


Lite senare blev jag även fotad tillsammans med matte och hon har gett sitt godkännande att vara med på bild här på bloggen...

image68

När mörkret började falla tog vi båten tillbaka och sedan fortsatte tvåbeningarna festen en stund till hemma hos Yster. Själv somnade jag så fort jag kom innandör dörren.

På torsdagmorgon bar det av i fullastad bil till fjällen. Tyvärr kunde varken Yster eller Medicinpinnen följa med så vi var bara tre stycken. Vägen var lång och jag var faktiskt väldigt trött på att åka bil på slutet. Ändå var matte noga med att jag skulle få komma ut med jämna mellanrum. Till min stora glädje körde vi fast i en snödriva när vi var nästan framme vid stugan så vi fick traska dit, hämta spadar och sedan gräva loss bilen. Jag fick en första smak av fjällen och sprang som en galning.

image69
Ja...så här såg det ut när bilen satt fast och vi skulle ge oss iväg till stugan till fots.

image70
Och här sträcker jag på mig i snön.

Stugan vi kom fram till var jättemysig. När bilen var lossgrävd och framkörd så lagades det käk och jag fick äta upp resterna. Matte och jag sov gott och nästa dag var det dags för första vandringen. Jag var full av energi men vandringen var lång, drygt 22 km (för tvåbeningarna...jag sprang ju mycket längre) så energin mattades av efterhand. Och stackars matte höll på att bli gråhårig av oro för i fjällen finns många farligheter som jag inte hade en aning om. Jag tycker till exempel att man kan bada överallt och att broar bara är onödiga uppfinningar. Men matte envisades med att vi skulle ta broarna över de stora vattendragen. Jag tycker broar är läskiga för man kommer så högt upp så vi hade lite problem med den biten. Och så fanns det ju massor av snö kvar och det var superskönt för där kunde jag svalka mig och rulla mig. Problemet var bara att snön liksom smälter underifrån så att det hänger ut snö över vattendragen fast det är bara ett tunt lager och det är lätt att ramla igenom. Plopp så ligger man i vattnet istället. Matte ropade och tjoade...vänta..sakta...vänta...lugn...etc. Jag lyssnade men glömde fort igen. Förstår att hon var lite sur men allt var ju så nytt och spännande.

En massa vilda djur med klädhängare som stack ut från huvudet fanns det också. Matte säger att de kallas renar och att klädhängarna är horn. Jag hittade horn längs vägen men fick inte behålla dem för matte sade att jag åt sönder dem och satte bitar i halsen. Nåväl...renarna var jag väldigt intresserad av men jag avstod från att jaga för jag vet hur sur matte blir då.

image71
Så här såg renarna ut...fast här har matte fotat från bilen när vi körde på väg till första stugan...

Fåglar fanns det också gott om och jag gjorde några tappra försök att få en smaskig stek men utan framgång. Energin räcker ju inte heller till allt. När vi närmade oss stugan där vi skulle sova var jag jättetrött och ännu värre blev det efter att jag tvingades över en superläskig bro. Det var mellanrum mellan plankorna och så räckte den inte hela vägen över utan man fick hoppa på stenar sista biten. Hu...men det gick. Matte tog mig i nackaskinnet och så gick vi tillsammans. Sedan drömde matte mardrömmar på natten att jag skulle ramla i (vi skulle nämligen över den en gång till) så på morgonen fick hennes pappa uppdraget att konstruera en bro över den delen av älven där det saknades. Han använde sig av sina ingenjörskunskaper och det hela blev riktigt bra. Inte för att jag gillade att gå över men det var ändå okej och han steg några pinnhål i popularitet hos mig.

Andra sträckan var inte lika lång men jag var trött efter första dagens strapatser så jag skötte mig bättre, höll mig närmare matte och så. En massa rullningar i snön blev det för det var himla varmt ute.

image72

Men det var inte bara snö och fjällterrängen var väldigt intressant att utforska. Hit och dit sprang jag och kollade.

image73

Men när vi väl kom fram till stugan där vi skulle sova var jag rejält trött. Vi åt tillsammans i solnedgången

image74

Efter det somnade jag i en soffstol medan tvåbeningarna satt och vilade sig framför brasan. Efter en inte så lång stund somnade matte bredvid mig och när hon vaknade var det sängen som gällde.

image75
Här vilar jag mig på soffan...

image88
Och här i sängen...

Så var det dags för tredje vandringsdagen och det blev något vi inte riktigt hade kunnat föreställa oss. Det började med att vi gick i myrmark i ungefär 7 km. Värst för tvåbeningarna som är tyngre än jag är men jobbigt ändå. Sedan hade vi stora problem att hitta ledmarkeringarna men till slut gick det. Knott och mygg var det också en liten stund och vi skyndade på stegen. När vi hade matpaus fick jag i vanlig ordning av tvåbeningarnas korvmackor och torkat kött som matte hade med till mig. Så fortsatte vandringen tills vi kom till ett ställe där vi skulle vada över en älv. Men där var alldeles för mycket vatten så det var omöjligt att ta sig över utan stora risker. Ingen ville riskera någonting så vi fick snällt traska på till en bro längre ner. Det blev en stor omväg men vad skulle vi göra. En extra matpaus blev det och för matte blev det klädbyte sedan hon hade halkat när vi vadade. Jag passade på att vila mig för jag var riktigt riktigt trött.

image77

När vi sedan äntligen kom fram till bron så visade det sig vara en hängbro. Fy så läskigt. Jättehög var den också och totalt ungefär hundra meter lång i olika sektioner. Jag hörde hur matte drog efter andan. När hon såg att där var nät på sidorna blev hon lite lugnare och sedan samlade hon sig, tog av packningen och tog ett fast grepp om min nacke. Jag insåg att det inte fanns något alternativ så jag valde att lita blint på matte, tryckte mig mot henne och så tog vi oss sakta över. En brant trappa fanns det också på slutet av hängdelen och där baxades jag ner. Fy vad rädd jag var. Sista biten var sedan som en vanlig bro. Både matte och jag var oerhört lättade när vi var över.

image79
Så här såg det ut...jag är jättestolt som kom över.

Efter nästan tre mils vandring var vi framme vid stugan och jag var så fruktansvärt trött. Ändå satte jag in en sista stöt och sprang mot matte i glädje över att vi var framme.

image80

Jag sov som jag aldrig har gjort förr och sedan var det en ganska enkel vandring mot bilen. Vi körde på ganska raskt men det tog ändå sin lilla tid. Sent på kvällen anlände vi till Småland och Bastudden. Det är ett ställe som mattes faster med familj har. Jättemysigt. Igår kväll hann jag inte med så mycket utforskning men imorse gjorde jag desto mer. Jag sprang ner i vattnet och plötsligt upptäckte jag att jag simmade. Jag har ju varit lite feg med det innan men nu bara lossnade allt. Matte skyndade sig att hämta en leksak och så fick jag hämta den flera gånger.

image85

Jag hoppade från bryggan också...

image86

Nu har matte lovat att vi ska åka och bada en massa i sommar så att jag får öva på simmandet. Jag tycker det är helmysigt och jag var så nöjd. Körde ett rejält flatte-ryck och höll på att springa ner matte på kuppen.

I eftermiddags åkte vi så sista biten hem till skogen. Det kändes otroligt skönt att komma hem och jag passade på att rulla mig ordentligt i gräset.

image87

Jag är full av intryck och det ska faktiskt bli ganska skönt att ha ett lugnt liv här hemma ett tag. En månad är det innan vi ska iväg igen, jag och matte. Vi är nöjda med resan, jag är särskilt nöjd med vandringen och Småland. Matte är glad att allt har gått bra men hon är lite tvekande till att vi ska vandra igen. Vi gick ju igenom reglerna många gånger men så var det så mycket att titta på och undersöka att jag liksom glömde mig och det var ju dumt för i fjällen kan det hända mycket farligt om man inte är försiktig.

I alla fall är vi båda glada och nöjda och vi har kommit om möjligt ännu närmare varandra än tidigare efter allt vi har gått igenom tillsammans. Tack snälla matte för att du har tagit så väl hand om mig. Du vispade välling till mig i din egen drickamugg, du bredde mina mackor före dina och du delade med dig av minst halva sängen till mig. Dessutom bar du på Tommy Tvättbjörn hela vägen och det kändes så trygt och bra att han var med.

Nu ska vi båda sova i vår breda säng och njuta av att vara hemma igen.

Kramar och pussar från en trött men glad hund

Stockholm

Jag sitter här och skriver ett snabbinlägg medan tvåbeningarna packar bilen. Vi ska ge oss iväg om tio minuter. Mot fjällen!


Ja....det var en lång bilresa igår. Men vi gjorde ett ordentligt långstopp och fikade hos en bekant och då fick jag rulla på gräsmattan och så. Sedan när vi kom fram till stället där Yster och matte skulle sjunga så vallade mattes andra syster mig (Medicinpinnen). Hon satt också med mig när matte sjöng. Tyckte matte hade spökat ut sig alldeles förfärligt i kostym och så men tack och lov varade det bara en timme. Sedan snabbt till Yster för att lämna av grejor och så till båten som tog oss ut till Fjäderholmarna. Jag hoppades på fjäderfän och det stämde, där fanns en massa fåglad men jag fick inte jaga dem. Utförligare rapport kommer senare!

Det var en trevlig picknick i alla fall. Matte fick gå och fylla min vattenflaska tre gånger för jag drack som en svamp. Det berodde på att jag åt så mycket, jag fick massor med godsaker av tvåbeningarna. Dessutom hade matte med märgben till mig. Ja, det var en härlig kväll men när jag kom hem till Yster var jag jättejättetrött. Tvåbeningarna höll igång en stund till men sedan slocknade de en efter en de också.

Nu måste jag sluta. Har redan en massa roliga foton men jag hinner inte lägga upp dem så de kommer senare när jag är hemma igen. Jag utlovar ett långt reportage. Men nu får jag vara utan internet tills tisdag när vi är tillbaka igen. Vi kommer att få jättefint väder har jag hört så matte överväger att lämna regnkläderna i bilen. Bara hon kommer ihåg mina saker får hon lämna vad hon vill. Men Tommy är med och favoritleksaken. Så mat och annat, vällingpulver. Men matte säger att jag behöver springa av mig efter igår. Och visst, jag är fortfarande mätt, åt inte min frukost som jag serverades.

Nu måste jag dra...

Hejdå

Allt klart

Ja, nu står allt packat och väntar på avfärd. Halv fem ska vi åka så det blir uppstigning halv fyra. Det är snart så det är bäst vi lägger oss nu på en gång.

Nu är matte klar med skolan för den här terminen. När vi kommer hem igen börjar hon jobba men den tiden och den sorgen. Först har vi en hel vecka tillsammans dygnet runt. Det blir härligt tror jag.

Som sagt åker vi halv fem imorgon bitti. Första stoppet blir sedan Karlskrona där vi ska hämta upp en medresenär. Jag ska även få lite morgonrastning och sedan blir nästa stopp (förutom tankning och så) Västervik där vi ska hälsa på och dricka kaffe hos en som matte och de andra känner men som jag aldrig har träffat. Efter det bär det i ilfart till Stockholm för matte ska sjunga med Syster Yster klockan tre. Nationaldagsfirande etc. I alla fall så får jag väl vara med de andra medan matte sjunger (hennes andra syster alltså medicinpinnen kommer också). Det roligaste är att sedan när det där är klart för då ska vi alla åka båt ut till ett ställe och ha med en lyxpicknick och sitta på klippor och äta gott. Mums. Först var det tal om restaurang men då sade matte bestämt nej för där får inte jag vara och hon vill absolut inte att jag ska känna mig utanför. Och det här var en mycket bättre idé tycker jag. När vi kommer tillbaka från utflykten ska vi sova hos Yster. Tidigt på torsdag morgon bär det sedan av till fjällen. Vi kommer fram någon gång på eftermiddagen och börjar vandra och kommer fram ganska sent till stugan där vi ska sova. Sedan blir det vandring för hela slanten tills måndag kväll då bilen går hemåt igen. 

Jag lovar att komma med en utförlig fjällrapport när jag kommer hem. Kanske kan jag låna Ysters dator i Stockholm om jag hinner.

Nu till sängs!

Kramar och pussar till alla från Vildhunden som ska ut på äventyr.

Förberedelser

Idag är det förberedelsedag för avfärden. Matte hade egentligen tänkt gå i skolan hela dagen men när hon insåg hur mycket hon hade att fixa så bestämde hon sig för att bara åka in till sin redovisning i eftermiddag. Bra tycker jag. Hihi.

Ja, det är många småsaker som ska kollas, allt från att batterier är laddade till att första hjälpen sakerna är med. Och så ska brev postas som ligger, blommor vattnas etc etc. Vi hade någon liten idé om att hinna lägga ett spår ikväll men jag tror inte det blir av. Om det finns tid vore det kul att hinna montera solskydden på bilen för de är hämtade. Spåret får vänta tills vi komme hem, inte värt att stressa med det. Jag tycker det är av största vikt att packningen går lugnt och sansat till så att min saker som ska med också kommer med.

Buren fick byta bil igår kväll för vi ska inte åka med vår bil när vi ska till fjällen. Jag bryr mig inte om hur bilen ser ut bara jag får ha min bur. Den är egentligen en smula "för liten" till den andra bilen (en volvo kombi) men det ska ju så mycket saker med att buren "spänns fast" av grejorna som ligger vid sidan. Det blir nog toppenbra.

Jag hoppas jag hinner komma med en lite utförligare rapport om hur resan sak se ut innan vi åker. Vi ska iväg klockan fem imorgon bitti så det blir till att gå upp mitt i natten. Men jag kan ju sova vidare i buren sedan, bara bra om jag inte är så utvilad och pigg när jag ska åka långt.

Jag har bestämt att det är Tommy Tvättbjörn som får äran att följa med mig till fjällen. Han har varit med länge, jag fick honom av Elliot ute på Revinge på Nyårsafton. Dessutom passar han i fjällen på något vis. Jag menar, att ta med fåret känns inte riktigt rätt men Tommy klarar nog av fjällivet bra. Vi får såklart hålla koll på honom så att han inte kommer bort, det får matte och jag hjälpas åt med.

Ordningen återställd

Vilket innebär att matte har kommit hem igen. Jag följde med och hämtade henne vid tåget. Var dock lite trött vid det laget för jag hade hållit mig vaken hela dagen för att åka och möta henne. Så nu tänker jag vila mig. Vi har varit ute en liten runda i skogen dock och det kändes precis som vanligt. Tänk så fort allt blir som det brukar. Fast det varar ju inte så länge. Bara två dagar kvar tills fjällen. Har sett att matte redan har börjat lägga fram några småsaker som ska med. Imorgon ska det handlas mat till mig så att vi inte lider någon brist på det på en fjälltopp, det vore ju illa. Matte hittade en bra grej i hundaffären också sist hon var där, nämligen torkat kött. Det vägde knappt ingenting, vilket är bra i fjällen och det är ju utmärkt färdkost. Hon får skaffa lite mer imorgon.

Matte är glad att vara hemma men helgen har varit trevlig och givande och hon verkar ändå nöjd. Lite trött av allt pratade och socialt umgänge dock men hon hämtar sig nog snabbt igen. Det var avslutningen på en skrivarkurs hon var på. Hon jobbar nämligen med ett skrivprojekt lite vid sidan om allt annat hon gör och så har hon gått något som kallas distanskurs vilket är bra för då jobbar man hemifrån och träffas bara någon enstaka gång. Förra gången var i augusti förra året. Då var jag med och hade passning när matte var upptagen. Nu blev det för stökigt att ordna så jag fick stanna hemma. Nu är den kursen slut. Hon kunde visst gått ett år till om hon ville men hon har  bestämt sig för att skriva på själv nästa år utan kurs, hon vill inte ta på sig för mycket samtidigt (låter väldigt klokt tycker jag).

Jag har i alla fall haft en bra helg trots mattes frånvaro men det känns skönt att allt är som vanligt igen.

Dags för en vilostund.

Matte åker bort

Ja, det är som det är. Matte åker med tåget tidigt imorgon bitti. Jag och hennes mamma kör henne. Snyft. Jag ser att packningen står klar, jag gick iväg medan hon höll på, det kändes så jobbigt att se. Den vanliga väskan till skolan eller jobb är helt okej, då vet jag ju att hon kommer igen snart men nu kändes det så sorgligt. Vi har aldrig varit från varandra så här länge. Aldrig.

Det enda som tröstar lite är att det finns gott om godis (märgben, grisknorrar, lösgodis, tuggpinnar mm) och att det nog blir lite utdelning under helgen. Men det kan inte uppväga mattes frånvaro helt ändå. Men dagismatte är ändå okej, jag får sova i sängen hos henne också och det känns tryggt.

På söndag kväll klockan halv åtta ska matte hämtas vid tåget igen. Jag kräver att få följa med! Hon ska få ett varmt välkomnande.

Idag har det annars varit en lugn och skön dag. Jag fiskade upp en fisk ur en av dammarna. Fisken var tyvärr död och jag fick inte behålla den alls länge. Synd, jag som var så stolt över min fångst. Matte påstod att jag luktade förfärligt sedan ur munnen och jag fick extra filmjölk för att bättra på andedräkten.

De senaste dagarna har jag fått prova något på maten som jag tycker är alldeles fantastiskt gott, nämligen sås. Åh så smaskigt. Hoppas jag får sås ofta i fortsättningen. Namnam.

Solskydden till bilen har anlänt till postutlämningsstället men vi har inte hunnit hämta dem än. Antagligen kommer de inte på plats förrän vi är hemma igen från fjällen. Tiden räcker inte alltid till allt man vill, särskilt inte mattes tid. Men så småningom ska de nog hinna monteras.

Idag har jag faktiskt inte tagit sönder någon leksak. Fantastiskt. Fast jag råkade ta ett nyp av mattes ena lillfinger när vi lekte. Hon blev inte glad. Men det gick fort över. Det var ju inte meningen.

Jag såg att matte packade ner foto av mig som hon har med i helgen. Lite gulligt tycker jag. Sedan kommer väl telefonen att gå varm. Så fort hon har paus ringer hon väl. Men jag får det nog bra, hoppas det blir fint väder i helgen för då ska jag vara mycket utomhus. Hjälpa till att rensa bland grönsakerna, gräva håla, fiska mer, ligga och slappa och en hel massa annat som man kan hitta på här. Det är faktiskt ett helt okej dagis/pensionat. Det enda jag skulle önska är möjlighen en lite mer leksugen kompis än Knappen. Ibland får jag igång honom men han är ganska trög. Tacka vet jag mina flattefnatt kompisar som älskar att pussas och busa.

/Lakritsen


RSS 2.0