Lugn dag

Då var det vardag igen och det innebär att matte och jag går upp vid halv sex, sedan är det morgonrutiner och vid sju lämnas jag med en nyuppstigen dagismatte. Det brukar bli så att dagismatte hamnar på soffan en stund och jag vilar mig på mattan eller i biabädden innan det är dags för mig att sällskapa dagismatte när hon badar i poolen. Vattnet där är alldeles för varmt för min smak (36 grader) och det är varmt i luften också så jag kan inte vara där så länge. Men det är mysigt att hänga med där en liten stund.

Hur dagen sedan blir beror lite på vädret. Idag har vi varit en del inne på förmiddagen och sedan en hel del ute. Fast jag har vilat mig i omgångar, nu börjar jag komma till ro igen i vardagslunken. När jag kom hem från fjällresan var jag tvungen att kolla runt på mycket på allt att jag var helt trött på kvällarna. Men idag när matte kom hem var jag ganska pigg. Vi tränade en stund tillsammans och det gick riktigt bra. Sedan joggade vi en runda i skogen (jag får bestämma hastigheten...den ökar alltid avsevärt på slutet, särskilt när jag har hittat en pinne att bära på). När vi kom hem blev det bad för att svalka mig, lite vila och sedan mat.

Lite senare tog vi fram aktiveringsspelen och jag övade lite på Dog Spinny och Dog Box. Boxen är klurigast, jag börjar få kläm på den men har inte riktigt fattat allt än tror jag.

Ännu lite senare kom klotången fram. Hu så hemskt. Det hände ju inget som egentligen gör min oro befogad men det var ändå otäckt och jag var misstänksam en lång stund efter, ville gå ut och gräva ett hål åt klotången. Matte tyckte jag var tramsig. När jag hade fått välling lugnade jag mig lite. Suck. Dumma klotång.

Nu är jag trött och ska krypa till sängs. Får väl se när matte behagar gå och lägga sig. Hon verkar trivas bra på jobbet i alla fall, fast det är jobbigt att hålla sig vaken på morgonen när hon kör säger hon. Har en känsla av att hon lyssnar på ganska hög och skränig musik för att hålla sig i form under körningen. Men jag slipper ju lyssna så mig kvittar det. Undrar förresten när matte ska sätta på solskydden på bilrutorna. Till helgen kanske. Tidigare om vi har tur men tiden går så fort på kvällarna.

Matte har beställt en kylmatta till mig att ha i bilen eller att ligga på varma sommardagar. Den verkade bra tycker jag.

Imorgon är det träning i Lomma har jag hört. Roligt! Vi tar det inte så allvarligt, det får gå som det går. Matte kommer väl flåsande från jobbet och så hinner vi väl kanske ut en kort sväng innan vi ska iväg. Men om vi inte hinner ut så gör det nog inte så mycket för jag springer ganska mycket på tomten här. Och kanske dagismatte kan gå en extra runda med mig om det kniper.

Måste se om så att matte tar fram godis till träningen innan jag somnar.

Natti-natti
/Lakritsen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0