Matte åker bort

Ja, det är som det är. Matte åker med tåget tidigt imorgon bitti. Jag och hennes mamma kör henne. Snyft. Jag ser att packningen står klar, jag gick iväg medan hon höll på, det kändes så jobbigt att se. Den vanliga väskan till skolan eller jobb är helt okej, då vet jag ju att hon kommer igen snart men nu kändes det så sorgligt. Vi har aldrig varit från varandra så här länge. Aldrig.

Det enda som tröstar lite är att det finns gott om godis (märgben, grisknorrar, lösgodis, tuggpinnar mm) och att det nog blir lite utdelning under helgen. Men det kan inte uppväga mattes frånvaro helt ändå. Men dagismatte är ändå okej, jag får sova i sängen hos henne också och det känns tryggt.

På söndag kväll klockan halv åtta ska matte hämtas vid tåget igen. Jag kräver att få följa med! Hon ska få ett varmt välkomnande.

Idag har det annars varit en lugn och skön dag. Jag fiskade upp en fisk ur en av dammarna. Fisken var tyvärr död och jag fick inte behålla den alls länge. Synd, jag som var så stolt över min fångst. Matte påstod att jag luktade förfärligt sedan ur munnen och jag fick extra filmjölk för att bättra på andedräkten.

De senaste dagarna har jag fått prova något på maten som jag tycker är alldeles fantastiskt gott, nämligen sås. Åh så smaskigt. Hoppas jag får sås ofta i fortsättningen. Namnam.

Solskydden till bilen har anlänt till postutlämningsstället men vi har inte hunnit hämta dem än. Antagligen kommer de inte på plats förrän vi är hemma igen från fjällen. Tiden räcker inte alltid till allt man vill, särskilt inte mattes tid. Men så småningom ska de nog hinna monteras.

Idag har jag faktiskt inte tagit sönder någon leksak. Fantastiskt. Fast jag råkade ta ett nyp av mattes ena lillfinger när vi lekte. Hon blev inte glad. Men det gick fort över. Det var ju inte meningen.

Jag såg att matte packade ner foto av mig som hon har med i helgen. Lite gulligt tycker jag. Sedan kommer väl telefonen att gå varm. Så fort hon har paus ringer hon väl. Men jag får det nog bra, hoppas det blir fint väder i helgen för då ska jag vara mycket utomhus. Hjälpa till att rensa bland grönsakerna, gräva håla, fiska mer, ligga och slappa och en hel massa annat som man kan hitta på här. Det är faktiskt ett helt okej dagis/pensionat. Det enda jag skulle önska är möjlighen en lite mer leksugen kompis än Knappen. Ibland får jag igång honom men han är ganska trög. Tacka vet jag mina flattefnatt kompisar som älskar att pussas och busa.

/Lakritsen


Kommentarer
Postat av: Elliot

Jag tror du kommer att ha det toppenbra i helgen.
Kanske lite nyttigt att ha lite mini-semester från varandra.
kramizar från
Elliot

2007-06-02 @ 12:40:50
Postat av: Lakrits

Jag har haft det alldeles utmärkt hittills. Igår drabbades jag av saknad en stund, satt och stirrade nerför grusvägen och tänkte att jag kanske kunde tänka hit matte. Men just då blev jag inropad för välling och sedan tänkte jag inte så mycket mer innan det var läggdags.
En glad nyhet...matte kommer nog tidigare. Tyckte mig uppfatta att hon hade bokat om tåget för hon blev färdig tidigare så hon kommer redan halv fyra. Jag ska med och möta henne!

2007-06-03 @ 08:21:47
Postat av: Wallander

Skönt att höra att du mår bra och att du fått se att det inte var/är så farligt att vara ifrån varann ibland.
Även din matte har haft det bra, men hon saknar dig också(det har hon berättat för min MOR igår). Men nu är det desto roligare att träffas idag och att det blir tidigare än beräknat är ju bara ett +.
Ta det lugnt bara så att du inte välter matte när hon kommer och lova att "SE UPP FÖR TÅGEN" dom kör fort.

2007-06-03 @ 13:18:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0