Spår

Det var nästan en månad sedan jag spårade sist så idag tyckte matte det var dags. Hon försvann ut med med nödvändiga tillbehör och var borta en stund. Jag visste precis vad som var på gång och när hon kom tillbaka snusade jag över hennes byxor där hon i vanlig ordning hade spillt några droppar blod. En dryg timme senare var det dags.

På med sele och lina, vänta medan matte går fram och krafsar där spåret börjar, sedan kallar hon på mig och jag får komma fram. Jag snusar lite och börjar sedan spåra när matte säger det magiska ordet. Sedan är jag som i trance, jobbar jobbar jobbar med nosen. Tre vinklar hade hon gjort och ett bloduppehåll. Allt gick vägen och jag hittade klöven. Nöjd var jag fast jag tycker det är roligast att spåra, klöven är såklart kul att bära runt på lite men den markerar ju också att spåret är slut och det är synd för spåra är superkul. Förhoppningsvis blir det inte lika länge till nästa gång.

Förstod sedan att matte var lite orolig över hur spåret skulle gå för hon hade gjort en liten fadäs. Skogen var så tät och full av grönska att hon inte såg snitslarna särskilt bra. Hon var därför nära att korsa spåret när hon hade gjort slutet och var på väg tillbaka. Spårslutet låg också lite nära andra sträckan. Men det blåste knappt alls så det gjorde inget, jag grejade det ju bra ändå.

Spåra är så kul! Jag vill spåra med!!!


Kommentarer
Postat av: Wallander

Jag vill också spåra mer!!!
Man måste hålla igång nosen har jag hört.
Vi kanske kan försöka få ihop något helgen efter midsommar, vad tror du om det? Jag checkar med Guinness också, han behöver nog också lite nosträning.

2007-06-18 @ 00:27:45
Postat av: Lakrits

Ja, vi ska nog kunna få ihop något. Nosträning är nyttigt. Vi kan fredag kväll och lördag förmiddag den helgen. Sen ska vi iväg en sväng, kommer tillbaka igen söndag kväll.

2007-06-18 @ 20:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0