Kort men intensivt

Ja, dagens träning var lite lustig. Vi samlades som vanligt men sedan fick mattar och hussar dra en lapp med startnummer. Matte tog nr 8, vilket var näst sist i vår lilla träningstävling. Sedan blev det platsliggning (uppdelat på två gäng). Till vänster om mig var det en hund som reste sig och sniffade runt. Intressant helt klart, men jag blev på min plats. Sedan var det tandvisning vilket aldrig är några problem för mig.

Efter denna inledning var det mest väntan. Fast matte tog ändå ut mig tidigt och vi värmde upp lite. Jag märkte då att matte var stimmigare än vanligt = matte var lite nervös. 

Linförighetsavsnittet började inte så våldsamt bra för jag hade näsan i marken. Men vi flyttade lite på oss och sedan blev det bättre. Bitvis väldigt bra kontakt men matte var en smula vimsig. Nåväl, hon bättrade sig och läggandet gick riktigt bra. Fick lite hjälp men det är bra för då lägger jag mig snabbare. Nästa moment var inkallningen och det gick strålande. Jag satt snällt kvar på min rumpa tills matte ropade, hade bra hastighet och kom in fint. .

Efter inkallning var det ställande. Det gick bra men det var onödigt av dig matte att kolla om jag verkligen stannade. Men men....efter det var det apportering som inte riktigt är mitt favoritmoment. Jag var lite försiktig när jag tog apporten men annars gick det bra.

Sist var det hopp som gällde. Det gick också utmärkt och sedan var matte och jag klara.

Lite mer väntande blev det i bilen, sedan en mini-tur med Walle och så bar det av hemåt. Både matte och jag kände oss nöjda med kvällen. Särskilt om man jämför med hur det var på förra kursen när jag smet nästan så fort jag fick tillfälle. Denna kursen har jag inte smitit en enda gång (bortsett från i lördags och det var ingen kursgång). Dessutom vandrar jag inte efter matte vid inkallningarna Jag tycker det börjar kännas riktigt roligt med lydnadsträningen, faktiskt.

När alla var klara och tvåbeningarna fikade fick tydligen Karin och Karin lite presenter för att de har varit så trevliga och ambitiösa med kursen. Det var såklart saker till deras tvåbeningar som hade fixats ihop. Trevligt att de fick någon liten belöning de också.

Det gick bra för mina polare också. Alla flattarna skötte sig utmärkt och det känns kul. Hoppas alla fortsätter träna så att vi kan fortsätta att pussas emellan övningarna!

Det konstiga är att jag är himla trött fastän vi inte tränade alls länge. Men det blev intensivt när vi skulle göra alla moment i följd efter varandra. Nu förtjänar både jag och matte en skön nattsömn.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Ja lite väl konstig blev träningen igår, jag tyckte att MOR betedde sig lite väl underligt oxå innan vi väl närmat oss Lomma. Har förstått nu i efterhand att hon var nervös såklart.

MOR berättade att det gick jättebra för er, roligt! Ni är ett bra team, du & din matte!

Vi startade som Nr 1 vilket gjorde att det kändes som om jag fick sitta/ligga jätte jätte länge i bilen och bara vänta vänta. Som tur var satte MOR på mig mitt täcke så att jag slapp att frysa.

Tur att vi fick en lite tur tillsammans innan hemfärden.

2007-10-11 @ 13:12:26
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Vira

Min matte verkade också nöjd även om det finns en del att slipa till. Hoppas vi kan fortsätta och träna tillsammans!
Jag trodde det var Karins och Karins hundar som skulle ha presenterna. Undrar vad deras respektive tvåbeningar tycker om repknutar och hundgodis?

2007-10-11 @ 13:37:36
Postat av: Lakrits

Åhhhh...nu tog jag fel på två och fyra igen. Det blir ofta så när jag är trött på kvällen. Matematik kanske inte är min paradgren. Såklart har du rätt Vira, det var ju till deras fyrbeningar.

2007-10-11 @ 14:11:22
Postat av: Elliot

Ja det var en konstig kväll.Vi startade som nummer 4 å de var väl egentligen jättelagom.Matte tyckte bara att våra "betyg"var lite väl vänligt tilltagna speciellt som vi vet att varken linförighet eller läggande under gång är något som vi är superbra på.

Men men som sagt:fram med det grova sandpappret för att sen övergå till allt finare.

2007-10-11 @ 14:52:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0