Ruskväder

Idag har det varit riktigt ruskväder. Det var regnkläder och stövlar som gällde för Matte i morse. Jag var lite skeptisk till att gå ut i regnet så tidigt men man tackar ju inte nej till en promenad så jag hängde på ändå. Men under dagen har det blivit mycket innevistelse, känns lite ovant efter allt spring ut och in och tvärdrag för att få lite svalare. Visst har det varit spring idag också men för att hinna undan regnet när det kom. Och blåser gör det också.  Men promenader har det blivit trots ruskvädret. Varken Dagis elle Matte fegar för lite regn.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig ikväll. Det var nämligen så att jag hörde telefonen ringa idag vid lunchtid. Lite senare förklarade Dagismatte att det var Matte och att hon inte skulle komma förrän sent för hon bytte jouren imorgon mot ikväll istället. Det blev lite plötslig omställning för min hundhjärna men i slutändan kvittar det ju. Nästan bättre att ha det gjort för nu kan vi börja packa ihop lite imorgon kväll inför semestern. Dagismatte och Dagishusse gjorde allt för att jag inte skulle tänka på att det drog ut på tiden innan Matte kom. Ja Dagismatte till och med spelade och sjöng för mig, det tycker jag nämligen är väldigt mysigt. Knappen och jag fick ett grisöra var. Och så fick jag lite snabbmakaroner och det var väldigt gott. Matte ojade sig och tyckte att jag behövde långsamma makaroner för jag är redan så snabb men jag tycker bättre om snabba än långsamma makisar, så är det bara.

När Matte kom blev det hälsningsceremoni såklart. Nu är det läggdags för oss för Matte ska upp som vanligt imorgon. Vinden ruskar i huset och regnet smattrar mot taket. Mysigt på ett vis men Matte säger att det känns eländigt med höstkänsla redan. Men det är säkert bara tillfälligt, det blir nog många fina dagar framöver tror jag.  

Kommentarer
Postat av: Wallander

Håller med, vilket ruskväder det var igår, inget kul alls. Vi höll nästan på att blåsa bort i Pärup och vi var blöta in på bara skinnet nästan allihopa, men kul hade vi!



Det var nog ett bra drag av din matte att byta jourkväll, för förhoppningsvis blir det bättre väder under dagen/kvällen idag.



Men det kan/får bara inte vara så att sommaren redan är slut, nä så får det bara inte vara. Då kommer jag att protestera höggjutt.

2008-08-05 @ 08:49:55
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0