Konstigheter i min skog

Det började redan igår kväll. När vi var ute och gick så hörde vi skrik en bit fram i mörkret. Jag spetsade öronen, tyckte inte det lät farligt men ändå konstigt. Matte kopplade mig och vi traskade på. Efter en liten bit mötte vi tre ungar som var ute i mörkret. De verkade faktiskt inte riktigt nyktra och de var definitivt inte tillräckligt gamla för att dricka något starkare. De frågade efter vägen och matte tyckte minst sagt det var konstigt att de var ute i skogen i mörkret. Men nåväl...vi fortsatte och hörde hur de skrek och tjoade när de fortsatte.

Så imorse....då hörde jag redan när vi kom ut att det fanns ljud som inte stämde med skogens vanliga morgonljud. Det lät lite som motorljud och så något skällande ljud, lite som en arg hund. Matte kopplade, vi fortsatte en stund till. Och så plötsligt hör vi ett högt klångande ljud, som man slår metall mot metall som matte förklarade för mig. Vi tvärstannade båda och sedan tyckte jag helt enkelt att vi skulle gå hem. Det kanske var fegt men det var väldigt mörkt och en massa konstiga ljud och så tänkte jag att det är bättre att utforska skogen i dagsljus istället.  Jag menar, om man är ute i skogen och bankar och skäller och grejar klockan halv sju så undrar jag ju om man är riktigt kry i knoppen.

Nåväl, vi ska snart ut dagismatte och jag. Och om det blir så fler morgnar så får vi ju ta tag i det hela för jag tycker att man får inte göra hur som helst i min skog.

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Mysteriet är nu löst! De har hållit på att riva ett gammalt militärförråd i skogen och tydligen börjar de jobba väldigt tidigt på morgonen. När vi gick förbi förrådet som nu är fd så låg där en jättestor hög med krossad betong och där var bara ungefär häften av väggarna kvar. Så det lär väl låta lite till men nu vet vi ju vad det är. Undra om de ska riva fler.

2008-01-10 @ 21:06:33
Postat av: Elliot

Tycker ändå att det verkar läskigt och att ni gjorde rätt i att vända hemåt igen.

Men undrar var hundskallet kom ifrån o även ifall man river väggar så behöver man väl inte vara onykter o framför allt så sysslar väl "småglin" inte med sånt lr?

2008-01-10 @ 21:34:50
Postat av: Lakrits

Nä...jag fick inte riktigt heller ihop det hela imorse. Men kanske var hundskallen lite felhörning, det kan ju ha varit maskinerna som lät "skallaktigt". Eller ett rådjur som blev skrämt av allt grejandet och skällde till. Och ungarna fattar vi fortfarande inte vad de gjorde ute mitt i mörkret igår kväll. Men de behöver ju inte ha med oväsendet att göra. Kanske bara sammanträffanden. Men mycket stök på en gång blev det i min annars ganska lugna skog.

Man är ju inte jättekaxig i morgonmörkret. Jag är inte rädd för de vanlig skogsljuden men när det är så konstigt... Dessutom kände jag att matte blev tveksam och då vill jag inte fortsätta.

2008-01-10 @ 22:24:55
Postat av: Wallander

Usch, spökar det i din skog!? Då vet i hundan om jag vågar hälsa på dig på lördag...

2008-01-11 @ 00:06:31
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

Amen det spökar ju inte för vi har ju kommit på vad det var. Om du kommer på lördag ska jag visa dig "brottsplatsen" dvs där de river militärförrådet. Det ser inte klokt ut! Hoppas du kan komma!

2008-01-11 @ 00:14:16
Postat av: Elliot

Ja har varit där idag....inte farligt men vi träffade på några snälla militärgubbar som eskorterade oss!Ja det är sant....fråga Lakrits!

Och angående spökena så tror jag nog att dom håller sig undan när ni kommer rusande =D I varje fall var det så för oss idag...

2008-01-11 @ 15:35:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0