Lugn hemmadag i Stockholm

Idag fick vi vår efterlängtade sovmorgon. Strax innan nio vaknade både jag och matte långsamt och låg och njöt i sängen en stund innan vi gick upp. Sedan fick jag morgonvälling och vi gick ut på en lite längre morgontur. När vi kom tillbaka tog det sedan inte lång tid förrän Yster också kröp ur sängen, dock inte lika utvilad som jag och matte för Yster var uppe mycket längre inatt.


Det fixades och donades med lite av varje här hemma ett par timmar men sedan vid ettiden gick jag och matte ut på långtur. Egentligen skulle vi haft sällskap med Yster men hon hade så mycket att hinna med hemma så matte och jag gick själv. Vi tog samma runda som i förrgår vilket är runt Sickla sjön. Man går först till fotbollsplanen, sedan genom koloniområdet och där fick jag börja vara lös. Sedan förbi skidbacken, in i skogen, uppför backe, nerför backe, ner till vattnet, dricka ur bäcken osv. Härlig utsikt över sjön (eller kanske är det egentligen en kanal?). Så småningom kommer man till en bro och där går man in i bebyggelsen. Jättefina hus finns där och så en massa annat spännande att titta på. Alldeles för mycket spännande för jag drog ganska mycket i kopplet och det gillade inte matte. Om man säger så....det är mycket trevligare promenader när jag är lös. Idag stannade jag igen och sprang tillbaka till matte när hon kallade för att det kom en mötande hund. Men när kopplet kommer på då drar jag och glömmer bort matte.


Nåväl, det gick ju i koppel också och det blev ju bättre allteftersom men jag glömmer mig ju ofta. Idag fick vi förresten gå lite längre tur för där var "vägarbete" på gångvägen längs stranden. Vi försökte gå där ändå men blev ivägkörda av arbetarna. Matte såg sedan att det visst hade gått att ta vägen förbi där men strunt samma, en liten extra omväg gjorde ju inget för vi var ju ute för att promenera.


När vi började närma oss hemma fick jag gå lös lite igen för matte hade börjat få "hundarm". Matte var trött och hungrig när vi kom hem efter nästan två och en halv timmar. Jag kände mig välrastad men knappast slut. Dock blev det lite vila i mattes säng en stund.


Vid femtiden åkte Yster iväg till sin träning. Matte gjorde i ordning för träning hemma. Jag höll mig nogsamt undan skivstången för sist råkade jag komma fram utan att matte hann med riktigt så jag fick en däng på nosen och det gjorde ont. Men idag klarade jag mig undan och matte mutade också mig med godis så att jag skulle hålla mig lugn.


Min bur som jag har här när jag åker bil har också fått sig en uppfräschning idag. Matte hade med en fäll till den som hon klippte till och lade in istället för den där urfåniga skumgummimattan som följde med buren. Den tömde jag på skumgummi redan när jag var valp så den var färdig för slasken.


Efter kvällsturen lade jag mig till ro i mattes säng. Hon och Yster håller på att spela in musik. Jag tror det blir en liten nattur sedan när de är klara. Imorgon väntar ännu en härlig sovmorgon. Så skönt så skönt.


Kommentarer
Postat av: Lakrits

Det hände förresten en grej innan som jag glömde berätta om. När vi var ute ikväll så blev jag lite skum på en tjej som stod och väntade eller vad hon gjorde så jag blåste upp mig lite misstänksamt. Men så såg jag att det faktiskt bara var en tjej och inget annat och då skuttade jag till liksom för att jag blev lättad. Då sprang jag rakt in i ett elskåp. Tjodd lät det och matte blev helt förskräckt och även jag minst sagt. Jag är lite öm i bröstkorgen efter det hela men inga andra skador. Som det kan gå när man inte ser vart man går.

2008-01-24 @ 00:41:00
Postat av: Wallander

Skönt att ni äntligen fick lite sovmorgon och vilken härlig tur ni tog sedan du & matte. Vilka griniga vägarbetare... det var annat mot de trevliga skånska militärerna i Lakritsskogen!

När man blir lite rädd,glad eller nyfiken ibland ja då kan man göra dess mest konstiga saker... jag gick rakt in en stolpe för ett tag sedan bara för att jag hela tiden gick och vände mig efter en intressant tjej och inte såg mig för... synden straffar sig ibland direkt!

2008-01-25 @ 22:08:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0