Ranta runt i ringen

Idag var det dags för utställning på Hässleholmsgården. Bilen avgick tidigt, jag slumrade där bak tills vi var framme. Då skällde jag högljutt för att Matte inte skulle lämna mig i bilen. Kanske var onödigt för varför skulle hon springa runt i utställningsringen utan mig? Men nåväl, vi tog oss in utan besvär, inga köer eller annat och vi hittade ganska lätt till vår ring. Där fällde Matte snabbt upp min bur och så åkte jag in där. Jag försökte låta framtassarna sticke ut så att hon inte skulle kunna stänga men nej nej, hon stängde helt fräckt på tassarna. Hmpf. Fast jag såg ju ut genom nätet så det var inte så illa ändå. Fast efter en stund fick jag komma ut och sitta bredvid Matte och titta på hundarna som sprang och visades upp. Det var nog ett smart drag för när det sedan började närma sig min tur hade jag lugnat ner mig betänkligt. Matte däremot blev väldigt orolig när domaren plockade fram en mätmojäng och mätte vissa hundar. Matte tänkte att jag kanske var för stor.

Matte fixade till min päls lite med borsten och sedan var det dags.In i ringen tillsammans med de andra i min grupp. VI fick springa många varv, kanske drygt fem. Jag sprang fint,inga hopp och skutt utan bara snygg trav. Sedan kom den individuella visningen. Mätmojängen kom fram, jag stod lugnt medan jag mättes fast svansen viftade inte då. Men både före och efter, jag stod fint och viftade och snaskade godis. Domaren tittade, klämde, tittade ännu mer och sedan fick vi ett rött band (alltså ett 1a pris) och fick gå av banan. Sedan bedömdes de andra likadant fast alla mättes inte. Enligt Matte sade domaren att jag var stor men inte för stor och det kändes ju bra att höra.

Efter en stund skulle vi in igen och springa ett par rundor till. Sedan avtackades vi med en 5e plats. Kritiken är på utrikiska eftersom domaren inte var svensk men den lyder så här.

"Type and general impression - excellent. Typical high female, maximum size. Correct head, balanced neck, level topline, correct tail, well spring of ribs, sound movement and good drive".

Det var inte alls så illa säger Matte som är nöjd med dagen. Vi gjorde så gott vi kunde båda två och mer kan man ju helt enkelt inte. Det var många hundar där, trångt när vi gick och tittade lite sedan så vi blev inte så långvariga. På vägen hem provianterades märgben på City Gross. Det var mums-mums att ligga och gnaga lite.

Matte var så upptagen med mig på utställningen så hon glömde ta bilder. Men här kommer istället bilder på Jordkällaren och Lursjön.

image448

Så här ser alltså ingången till Jordkällaren ut. Det ska såklart komma gräs och andra växter där det är jord. Visst ser det spännande ut.

image452

Här håller jag ett vakande öga på min luriga Lursjö. Så ser sjön ut just nu. Den håller på att fyllas och det ska läggas stenar som döljer plasten i kanten. Tur det gick att fixa till nu när leran var så läckig. Ön är borta men återuppstår fast i flytande form så småningom.

Nu är jag trött. Har ätit en god måltid ikväll med kyckligspad, lite skinn och så mina Orijen. En skön eftermiddag och kväll har jag haft men utställningen tog på krafterna så det får bli sängen nu. Godnattis från mig.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Vad roligt att det gick bra för dig/er idag. Jag är skitduktig på att vifta på svansen annars men inte på beställningen. Men även detta har du förstått är nödvändigt. Duktig tjej!

2008-05-18 @ 22:56:38
Postat av: (Medicin)pinnen

Roligt att domarna uppskattade fina dig. Det var tur för dem tycker jag. Hälsa dagishusse att jordkällaren ser mycke fin ut. Har ju inte sett den i färdigt skick tidigare så det var roligt att se.

2008-05-19 @ 08:53:41
Postat av: Flocken på Onsala...

Excellent Lady...tjena lakritsbiten, det är vi i den nordliga delen av södra Sverige som är inne för att gratta till din fina insats...och mattes naturligtvis, utan henne inget rantande i ringen! Vi visste ju redan att du är fin, men det är roligt att andra också har den goda smaken att uppskatta det!
Puss från oss!

2008-05-19 @ 14:30:36
URL: http://www.concurro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0