Premiärbad

Efter promenaden ikväll hoppade jag i Vildhusses ena damm för första gången i år. Man får ju passa på när man har publik, både Dagismatte, Vildhusse och Knappen satt nämligen och tittade på solnedgången. Jag och Matte kom från fältet, och Matte var tacksam att jag badade för jag hade rullat mig i en intorkad skithög. Lite kallt var det allt och det blev många skakningar (råkade blöta ner Vildhusse rejält) sedan och därefter tork med handduk. Tror jag väntar lite tills nästa bad så vattnet hinner värmas en smula.

Det våras ordentligt i trädgården nu och ingen mård ser jag skymten eller känner lukten av. Jag vågar nu dra slutsatsen att jag har skrämt den på flykten för gott. Det känns skönt och Matte är glad för att hon slapp ta upp jakten. Mullvadarna har Vildhusse fångat så nu börjar det bli ordning och reda på min tomt minsann.   



Kommentarer
Postat av: Wallander

Jasså, så du tyckte det var för kallt i Vildhusses damm fortfarande, jag säga att när jag badade i Viras damm i lördags så blev det bättre redan efter 2:a doppet.



Men om det fina vårvädret håller i sig så stiger snart temperaturen även i dammarna, tror du inte det?

2009-04-01 @ 23:25:45
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: niño

BADA???

Heeemska tanke )O:

En gång för längesedan...

hoppade jag i en damm och det ska erkännas ... DET VAR ETT MISSTAG!

En annan trodde ju det var fast mark under fötterna... ja jag var bara ett halvår.

PLOPP! ! ! och allt blev mörkt, vått o tyst.

USCH...

dessutom sa matte att jag såg himla rolig ut när jag var våt...slät liksom... faktum är att hon fick ett skrattanfall! (hygglo)

Sedan dess har jag ICKE satt min tass i vatten.

Men jag vet att ni flattar är av en helt annat uppfattning ((o:

Vov!

Niño

2009-04-02 @ 08:58:53
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: Ingela

Hej Marie!



Ska försöka svara på dina frågor ang spår...jag har lärt min hund att markera alltså leta själv (använder kommando sök spår använder annars bara spåra)där jag vet att det finns blod hår eller bitar från djur och då har jag bara sagt bra och blivit jätte glad och gått fram och tittat vad det var hon markerade jag fick lära mig det när jag gick min instruktörs utbildning och har haft jätte stor nytta av det även på riktiga eftersök.

Hur "lyckan" den är eller ska vara det vet jag inte, vi tränar den på en raksträcka där vi har blodat mycket sidan om spåret då det blir svårare för Tessie att hitta ut rätt igen.



Hoppas att du fick lite hjälp, det ska bli kul att ses den 17 maj hoppas vi får nästan lika fint väder som förra året.



Mvh Ingela

2009-04-02 @ 15:15:43
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Anonym

2009-04-02 @ 15:16:18
Postat av: Anonym

Hej Marie,



ett stort tack för ditt grattis på Wallanders blogg till mig, Sandy och Calla, även om man har varit med i hundvärlden i många år, värmer det med ett grattis när det går bra. Vi har ju alla problem och när det väl går bra känns det kanon.



Kramis och må väl



Ann-Sofi med flock

2009-04-02 @ 20:25:18
Postat av: Lakrits

Klart ni ska grattas! Det är ju superkul när det går bra för träningskompisarna!!!



Walle....lite kallt var det allt men väldigt uppfriskande. Och japp, i den här värmen blir det ju snart riktigt behagligt. Jag gillar liksom när man kan ligga och paddla lite med benen och långbada.



Ingela, tack för tips! Hoppas Matte blir lite klokare så hon kan fixa bra spår till mig!

2009-04-02 @ 22:18:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0