Kossespår på Revinge

Denna helg har det mesta handlat om Revinge och spårtävlingen som Lomma BK har anordnat. Matte skulle hjälpa till att trampa spår och redan igår skulle spåren läggas upp och allting förberedas. Jag hängde med ut igår i hopp om att få spåra och efter att ha hjälpt Matte lägga ut andra spår fick jag faktiskt ett ! Det roliga var att där fanns två spårläggare, nämligen Matte och Heléne som kom till Mattes undsättning när det gällde sista elitspåret hon skulle lägga ut, vilket var det jag fick gå.  (Tack Heléne för undsättnignen, annars hade vi inte varit hemma innan mörkrets inbrott och jag hade säkert inte fått någon spår).

Två spårläggare kan jag reda ut men vad värre var att där fanns hundratals kossor med kalvar i mitt spår!!! Där var allra mest i början av spåret, där gick inte att komma fram så jag fick börja bakifrån. Jag spårade och plockade pinnar men ibland fick vi pausa och vänta på ett antal kor som hastade förbi. Matte var lite stressad över kossorna, jag ville mest spåra och var otålig över pauserna! När vi närmade oss början så bestämde sig Matte för att vi skulle sluta innan vi kom in mitt i kohjorden och jag var helt med på noterna. Så sammantaget var det inte så illa med mitt spår, jag fixade det fast det var onekligen störande med dofterna från kossorna och allt deras spring!

Igår kväll var Matte rätt mör, hon hade sprungit en hel del på Revinge. Men mat intogs och fika fixades till domarna innan vi törnade in vid elvasnåret. Dessvärre ringde klockan redan halv fem! Efter morgonrutinerna kördes jag till Dagis för att sova vidare, sedan äta frukost och gå tur med Dagismatte, Vildhusse och Knappen. Matte däremot härjade på Revinge igen med spårtävlingen men faktiskt dök hon upp redan vid tolvtiden och sedan har vi haft en bra eftermiddag och kväll.

Nu är helgen slut för denna gången och arbetsvecka väntar för Matte. Dagis väntar på mig.

Natti-natti
/Lakkan

Kommentarer
Postat av: Zico-Bus

Men hallå!

Fick du lov att gå "bakspår" för din matte??? Det får jag ALDRIG - det är tydligen FY FY!

Men du gör väl inte det igen .... bara när din matte ber dig :D

Jobbig helg för oss 4-beningar - skumpat runt i bilen på grusvägarna i Revinge är inte heller så kul. Tur det bara är en gång om året .

Nu får du se till att löpa färdigt så vi kan ta en tur i skogen, spåra lite och träna lite lydnad.

Tass&Kram

Zico-Bus (med matte)

PS. Vi kom hem kl. 17:30 i söndags och 19:15 i lördags - tuff helg :)

2010-09-13 @ 20:22:27
Postat av: Lakrits

Jamen nöden har ju ingen lag. Antingen var det bakspår som gällde eller hade Matte fått plocka pinnarna själv. Men självklart spårar jag bara baklänges när jag blir anvisad :D

2010-09-13 @ 23:00:49
Postat av: Wallander

Vad jobbigt med alla kossor i spåret/spåren. Men om du spårar framifrån eller bakifrån verkar du fixa oavsett! Men jag förstår nu att det kanske inte är så rätt.



Håller med Zico... löp färdigt snart!



2010-09-14 @ 21:26:32
URL: http://stadsflattarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0