höst blev till vinter och vinter snart vår

Hej på er! 

Det har verkligen varit svårt att komma loss med skrivandet. Jag har liksom sån prestationsångest och skjuter bara upp det. Matte har sagt att jag inte ska ta det allvarligt och att jag gör det bara om jag vill. Nu vill jag. För tiden går så fort och om jag skriver och lägger upp bilder så kommer jag ihåg bättre vad vi har gjort! 

Så här kommer en bildkavalkad från hösten och fram till nu så ni får se lite hur vi har haft det. Vintern är ju inte så rolig och det blir färre bilder men vi har ändå hittat på en del. Framför allt har vi ihärdigt tränat med vår trevliga måndagsgrupp och nu har träningen även kommit igång hos Lisa i Sandby. Det lackar mot vår och jag har börjat gräva upp min benskatt. Jag har det bra på dagarna när Matte jobbar, jag är på hemma hos dagis hos hennes föräldrar. Det är väldigt skönt att kunna sträcka ut sig i biabädden eller under soffbordet och vila med Dagismatte när Matte har åkt till jobbet. Och nu är vi ute mycket i trädgården också och Vildhusse håller på med sina projekt och klyver ved. Jag hjälper honom att bära omkring veden så att den luftas. När Dagismatte rensar ogräs hjälper jag henne också. Ja, jag tror dom uppskattar det faktiskt. Matte jobbar mycket men vi hinner också med att träffa

kompisar, träna, gå promenader och snart ska vi väl också börja vårfixa hemma i trädgården. I höstas höll vi ju på med pallkragar och köra jord och det börjar bli dags att fortsätta med det projektet! 

 

Här är jag i höstas när jag övervakar arbetet i trädgården. 

 

Matte och jag i höstas när vi tränade med Helene och GW på Svedala BK

 

Jag hjälpte också Matte med en statistiktenta som hon tyckte var jobbig i höstas. Hon går sån där forskarutbildning och då måste hon gå kurser fastän hon är färdig med sin läkarutbildning för länge sen. 

 

Jag vilar mig rätt ofta i soffan. 

 

Ibland när jag ska gå ner fastnar jag lite grann....

Sent i höstas åkte vi till Stockholm och hälsade på Mattes systrar och Ellinors lille Max. Vi körde upp och då stannade vi vid Vättern och pausade. 

 

Paus med utsikt över Vättern. 

I Stockholm var det jättemycket snö! Det var väldigt besvärligt att ta sig fram. För att kunna gå ordentligt fick vi åka ut till skogen i Hellas. Matte säger att det är en fin skog och jag håller med efter att ha varit där! 

 

Här springer jag med Ellinor och lille Max. 

 

Han är allt rätt rolig den lille pysen! Här tänker jag pussa honom och alla som känner mig vet att jag lyckas alltid med det! 

I december passade vi GW några dagar. Han tyckte det var jobbigt att vara ifrån sin Matte men jag försökte ta hand om honom och jag pussade honom jättemycket! 

 

Här gnager vi ben framför brasan! 

Så småningom blev det jul. Vi var hemma och hade det lugnt. Första julafton på massor med år som Matte inte jobbade så det var ovant för henne. Stockholmarna var nere på besök men det var ändå rätt lugnt. 

 

Här är jag i julescarf

I julklapp fick jag bland annat en fin bädd att ha i köket. Inte så dumt för Matte sitter ibland och jobbar där och nu har jag någonstans att ligga. 

 

När jag är trött vill jag gärna ha servering på sängkanten! 

Vi har tränat inomhus en del i vinter i en hall i Kongsmarken. Den är riktigt bra och skönt att gå in när det blåser och regnar ute tycker Matte.

 

Lilla jag i träningshallen

Efter jul kommer nyår. Matte gjorde fina paket till mig, Voffsan och Elliot. Det smällde en del här men jag orkade inte bry mig, var ju sent på kvällen och jag är en cool tjej och bryr mig inte om pang pang. Men eftersom både Voffsan och Elliot tycker väldigt illa om att det smälls och det skräpar ner och skrämmer både djur och människor så tycker jag att det borde bli slut med det där tramset. 

 

Mattes fina nyårssmällakarameller! Gott innehåll och ljudlösa! 

Januari är mörk och lite tråkig men ibland var det ändå fint väder och vi var ute en del och matade fåglar och fixadaae lite. Jag gillar att vara ute! 

 

Jag vaktar min tomt! 

Min favoritrunda är runt den lilla sjön. Den kallas Lakritssjön efter min föregångare och så får det nog vara. Den är väldigt mysig, man kan traska runt i strandkanten, gå ut och doppa sig, gå ut på brygga osv. Och det är så vackert i solnedgången. 

 

Lilla jag i skymningen. 

Vi passade Voffsan när hennes Matte åkte på semester. Jag gillar att ha en av mina bästa bästisar hos mig och vi hade det bra i 2,5 veckor ihop medan Voffsans Matte stack till Sydafrika! 

 

Vi får båda fint plats i min julklappsbädd! 

 

Voffsan hjälpte Matte att göra föreläsning. 

 

Sen blev hon alldeles trött och somnade i soffan. 

 

Jag hade det också skönt i andra änden.... Matte fick sitta i mitten. 

Nu är det ju också så att jag måste sköta mina plikter hemma. En av de vitkigaste är att vakta huset! När det händer något oväntat föredrar jag att spana från soffan. Där ser man bra. Ja den soffan är bra till mycket faktiskt! 

 

Vakthunden Luna

Vinter börjar gå mot vår även om det är bistert och kallt. Matte är sjuk ett par dagar i februari och är riktigt risig, ligger mest på soffan och jag tycke det känns konstigt och ovant, hon brukar vara så aktiv. Men när hon hämtat sig lite går vi runt sjön igen och spanar efter vår! 

 

Jag vid Långa Bryggan

När Matte jobbar måste vi gå upp tidigt. Jag tycker inte det är så kul, jag är faktiskt nästan lika trött på morgonen som Matte. Ni som känner henne vet att hon är som en zomie! 

 

Bara en liten stund till....

I slutet av februari fyllde Voffsan 5 år. Vi uppvaktade såklart med tårta och paket. Här hjälps vi åt att öppna! 

 

Vi väntar in våren från soffan när vi inte jobbar, är på träning eller träffar kompisar. 

 

För någon vecka sedan var vi med Elliot och Ann i Vomb och gick längs stranden. Så himla roligt! Elliot och jag badade en massa, ja även Voffsan gick i till magen! Det blåste väldigt mycket och tvåbeningarna klagade lite över det men jag tyckte det var kalasfint! 

 

Finaste Elliot! Min idol! 

 

Alla tre i böljan den blå! 

 

Elliot och jag! 

I veckan har jag och Matte invigt ett slags joggingbälte som jag sitter fast i runt Mattes midja. Jag var inte så imponerad men Matte säger att det blir bäst så när vi är ute och springer tillsammans för annars jagar jag löv och fräser iväg på fel håll och hon måste vänta på mig. Hmmm. Vi får se hur det ska bli framöver. Jag föredrar att springa fritt men om jag får göra det för det mesta får jag väl står ut med snöre ibland. 

 

Jag och Matte på joggingtur. 

Nu ska vi faktiskt ut och spåra så jag måste sluta skriva. Nu vet ni lite hur vi har haft det så ska jag försöka höra av mig lite oftare framöver och berätta om min vardag! 

Tass & Puss 

/Luna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0