Händelserika veckor

Ja, det må jag säga att det har varit händelserika veckor. Förra veckan kom Wallander, Beck och Helene på besök. Det blev badtur såklart.
 
Beck och jag ville båda ha pinnen.
 
Och så gick det med den...
 
Walle och jag fick till det lite bättre...
 
Mysigt med grabbarna på besök! Och nästa dag kom lilla Lykke med Matte Helene. Det blev också bad för det har ju varit så varmt.
 
Lykke på "inflygning"...
 
 
Voffsan och jag har också varit och badat i Häckebergasjön.
 
Voffsan är inte så bra på att simma än så hon får ha livboj!
 
 
Badbilen!
 
Mitt älskade fält har blivit skördat så nu kan jag springa där igen. Härliga tider. Där är så fint!
 
 
 
 
I lördags fick vi sedan besök från Stockolm. Ellinor, Max och Pernilla kom ner med flyg och hämtades hit. Denna gången bodde Ellinor och Max däruppe så vi slapp möblera om. Pernilla bodde i gäststugan. I lördags kväll kom även Ricardo, Max pappa och Ellinors sambo då alltså. Han var på genomresa med sin motorcykel på väg på semester. Det blev middagstillställning på Dagis och sedan sov han över här. På söndagen lärde han Matte grunderna i hur hon spelar på sitt långa konstiga rör till instrument. Den låter som ett brölande älg typ och den kallas för digeridoo. Min Matte är knasig.
 
Dagarna har varit fulla med olika aktiviteter. Ja, jag har varit på Dagis också för Matte har jobbat. Men det har varit en bra vecka för hon har kunnat gå lite tidigare flera dagar.
 
I tisdags kväll var vi med Ann & Elliot vid Tvedöra. Där var gott om folk och hundar men vi hittade lite badställen ändå som var lediga. Eftersom gästerna var iväg på ett annat uppdrag med vår bil blev vi snällt nog hämtade för bad av Ann. Billös men inte badlös alltså. Tack så mycket!
 
I onsdags var vi alla hemma hos Voffsan och hälsade på en sväng. Tvåbeningarna smorde kråset med paj men jag och Voffsan fick märgben. Förresten så har ju Voffsan fått kycklingar. Ja, inte så att hon har fixat till dom men hennes Matte har ju höns och en höna har fått kycklingar. Här kommer bilder på de små liven. 
 
Nästan nykläckta.
 
Dunbollar.
 
Mamma och barn.
 
Tre av fyra.
 
Lite större hade de blivit i onsdags.
 
Hela flocken.
 
Mitt i maten...
 
Våra besökare har varit med på en hel del skogsturer.
 
Ellinor och Max med solskyddsparaply!
 
Tiden har gått fort och ikväll åkte de hemåt igen mot storstan. Jag och Matte har spårat och plockat undan och nu är lugnet åter på Solgläntan. Men det har varit väldigt trevligt att ha Stockholmsborna på besök. Denna gången har Syster Yster och jag lekt som vi brukar. Jag har pussat på Max och det tror jag han gillade!
 
Nu ska jag dra mig tillbaka och vila mig. Imorgon natt ska Matte jobba och jag vara på Nattis. Men tiden går, det är bara en vecka kvar nu för Matte i Ystad och nästa söndag morgon går hon på semester i fyra veckor. Vi kommer att inleda semestern med en tur till härliga Bastudden med Wallander, Beck och Helene. Oj vad vi längtar efter att Matte blir ledig!
 
Tasselikram
/Lakkan

Ujujuj

Matte jobbar och räknar ner antalet dagar tills hon dels är färdig i Ystad och även ska ha semester. Det behövs. Hon har jobbat alldeles för mycket verkar det som.
 
Men vi hittar ändå på lite roligheter, badar med Elliot, går korvarunda då och då, träffar Voffsan ibland och i veckan som kommer får vi besök både av Lykke, Wallander och Beck om allt går enligt planerna. Lite trädgårdspyssel ägnar Matte sig åt mellan varven också. Hon säger att hon behöver det och även om jag tycker det är lite tradigt så får jag väl acceptera det helt enkelt.
 
Inte så mycket fotande heller just nu. Det mesta på sparlåga. Men vi kommer igen! Årets Bastuddentur är planerad och det ser både jag och Matte fram emot. Wallander, Beck och Helene också tror jag :)
 
Tasselikram
/Lakkan

Blött

Det har varit ganska blött bitvis senaste veckan och särskilt i helgen. Dåligt med fototillfällen på grund av detta, kameran vill inte vara ute när det är blött. Jag är inte heller så förtjust, jag vill själv bestämma när, var och hur jag ska bli blöt.
 
Det har faktiskt varit så svalt några dagar att jag har avstått bad för att jag inte har behövt!
 
Dagismatte och jag hade fina dagar tillsammans och jag höll henne sällskap eftersom Vildhusse hade dragit till fjällen med sin syster. På torsdag morgon gjorde Dagismatte en mycket god insats och väckte mig och Matte tio i åtta eftersom Matte hade råkat döda väckarklockan. Det blev fart på henne kan ni tro... Dagismatte belönades med färska blåbär som hon gillar skarpt.
 
I helgen var Matte ledig men det var ju som sagt inte mycket till uteväder. Ändå var vi ute en hel del. På lördag kom Voffsan hit några timmar och vi spårade och gick i regnet. På söndagen åkte vi med Ann & Elliot till Revinge och gick en runda. Det var uppehåll en del men på slutet regnade det på tvären. Ja, så som det gör på Revinge ni vet :)
 
Nu jobbar Matte igen. Hon är lite trötter men hon blir glad när hon träffar mig. Vem kan motstå en glad flat?! Inte min Matte i alla fall och vi har det mysigt ihop på kvällarna.
 
Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0