Veckan som gått...

Det var varit lite trögt med uppdateringarna i veckan. Både jag och Matte har känt av tidiga morgnar och vanliga jobbtider. Jag har nog varit tröttast av alla faktiskt. När jag har kommit till Dagis på morgonen har jag bara slocknat direkt och sovit i min biabädd en bra stund innan frukost. Efter maten sedan sover jag vidare tills det är dags för förmdidagstur.
 
Men trots jobb och morgontrötthet har vi hunnit med lite roligheter! I måndags var vi med Elliot och Ann vid Yddingen och badade på kvällen. Det var extremt varmt och vi var alldeles överhettade när vi äntligen kom ner till sjön. Vattnet var rätt grumligt och Matte och Ann klagade högljutt över att det stank död fisk, vilket ju var sant men så illa tyckte inte jag det luktade.
 
Svalkande simtag.
 
Varje gång vi har varit vid sjön i sommar har en båt legat på svaj i viken. Vi undrar varför den ligger där och ser övergiven ut. En fin liten båt tycker vi det är i alla fall.
 
 
I tisdags och onsdags kväll var det ganska lugnt. Ja, onsdagen kom ju inte Matte förrän halv åtta så det kunde inte bli så mycket den kvällen mer än vanlig runda.
 
I torsdags kväll kom Wallander, Beck, Helene och Anders på besök. Så roligt eftersom det är väldigt länge sedan grabbarna var ute hos oss. Detta på grund av Walles problem med nos och behandlingar innan i sommar. Men nu märktes inget av detta, han var glad och pigg och vi gick en hyfsad runda tillsammans och hann med ett dopp i dammen vid Holmeja på vägen.
 
Plaskbild.
 
Efter promenad blev det fika hemma på Solgläntan. Både Walle och Beck åt äpplen och då tänkte jag att jag inte skulle vara sämre!
 
Nja....finns godare saker att äta...
 
Igår kväll var vi bara hemma. Idag också fast tyvärr ska Matte iväg och jobba i natt så det blir Dagis för mig men där ska vi visst grilla korv och det ser jag fram emot.
 
Hittade förresten lite roliga bilder i kameran när jag nu laddade upp foton. Jag och Elliot var på Revinge för ett tag sedan och då inspekterade vi storkboet på taket till en lada! Ja, vi inspekterade från marken såklart för flyga är inte vår starka sida precis.
 
 
 
 
Sedan måste jag också visa några bilder på Mattes solrosodling. Hon samlade ju ihop allt skräp som blev efter fåglarna i våras och strödde ut i all mullvadsjord som hon hade samlat ihop. Och titta som det blev:
 
Istället för den fula granhäcken som fanns där förr har vi nu en solroshäck!
 
Knoppeliknopp!
 
Utslagen och massor med insekter kalasar!
 
Nu ska vi snart ut på en ordentlig promenix och sedan är det dags för Matte att börja göra sig i ordning för jobbet!
 
Tjingeling!
/Lakkan
 

Slut på sommaren?

Det känns lite vemodigt för imorgon börjar Matte jobba vanliga tider igen. Till på köpet har det varit den varmaste dagen på hela sommaren och vi har bara legat och flämtat. Nä, det är inte sant för vi gick ett spår på fältet i förmiddags och efter det har via legat och flämtat. Matte var till och med så trött och varm att hon låg i skuggan och vilade en stund. Till saken hör att det var partaj på Dagis igår med kräftfest och även om Matte var spik nykter så kom vi ju inte precis i säng i tid. Sådant tar på krafterna och vi har därför båda varit möra idag. Men det var trevligt, alla var glada och det vankades lite godsaker till mig också i form av Dagismattes hemmalagade skinkgratäng (eftersom inte Matte kan äta skaldjur).
 
Det känns också lite vemodigt med det varma vädret tycker Matte. För det är svalar luft på väg. Inget jag har något emot och egentligen inte Matte heller men snart är hösten här och alla som känner Matte vet vad hon tycker om mörkare tider.
 
En lugn helg på kompisfronten. Hoppas på lite bus i veckan som kommer om det nu blir lite svalare så att man orkar busa. Igår härjade jag lite med Matte men idag var det inte läge för härjning. Nu är jag jättetrött och ska gå och snorka i sängen hela natten lång!
 
/Lakkan
 
 
 
 

Helg igen

Då har Matte haft sin första jobbvecka efter semestern. Nattvecka till på köpet. Hon är allt lite urlakad nu men vi är ändå vid gott mod. Jag har tillbringat kvällar och nätter på Dagis när Matte har jobbat. Där är bra för mig att vara. Men visst blir jag också lite trötter av konstiga tider.
 
Vi har tagit lugnt i veckan men en sväng till Pude med Elliot blev det i onsdags och ikväll har Elliot, Ann och Janne varit här. Mysigt! Jag gillar allt Elliots husse och matte.
 
I helgen väntar lite festligheter. Det ska vara kräftskiva på Dagis med släkt och vänner. Varken jag eller Matte äter kräftor men det vankas säkert annat också.
 
Oj vad vi är trötta nu, nog bäst att krypa till kojs!
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 

Slut på semestern

Jaha, då har vi haft fyra fina veckor tillsammans jag och Matte men imorgon vid fyratiden lämnas jag på Kvällis/Nattis och Matte åker till sitt nattpass. Tre nätter jobbar hon i veckan som kommer. Rivstart fast det positiva det för med sig är ju att hon är ledig en del dagtid så det blir ändå lite övergång innan vanliga jobbtider tar vid veckan efter. Fast hon ska tydligen ha andra arbetstuppgifter i höst, hon ska undervisa en massa studenter. Jag begriper ju inte helt vad det innebär men jag hörde att hon ibland kan ha lite lättare för att komma ifrån och kanske jobba hemifrån och det gillade jag!
 
Tiden går ju alltid fortare när det är ledighet men vi har ju ändå hunnit med en del både borta och hemma och vädret har väl varit helt ok tycker vi båda. Inga klagomål att komma med alltså. Jag minns till och med att Matte under flera timmar när det åskade och regnade ute låg i sängen och läste. Det händer inte ofta kan jag säga!
 
Nu ska vi ha en liten kvällsstund tillsammans innan jag nattar mig.
 
Tasselikram
/Lakkan

Bastudden 2012

Nu är vi hemma igen från vår tur till underbara Bastudden vid sjön Åsnen i Småland. Ett paradis för både två och fyrbeningar med en egen udde, vatten på alla håll, mysig grillplats, härlig tomt och så en fin stuga också.
 
Som vanligt blev det väldigt mycket bad. Lite väl mycket för Walles svans som blev för blöt och kall så han fick vattensvans. Stackarn fick inte bada alls dag två men sedan blev det bättre igen. Jag blev lite halt första kvällen efter att ha stukat till mitt ena framben men det läkte fint över natten och ställde inte till med mer bekymmer. Beck var frisk och pigg hela tiden :)
 
Helene är en pålitlig fotograf och tack vare henne kör vi en bildserie som säger mer än en massa text.
 
Jihaaaa! Årets upplaga av Bastudden har börjat. Swing it Matte!
 
Tut tut här kommer Lakritsångaren!
 
Oj vad det skvalpar!
 
Beck eller Walle???
 
 
Walle eller Beck???
 
50 meter frisim i hund OS
 
Livet är gött!
 
På tork!
 
Lunch första dagen
 
BUS!
 
 
Beck är leksugen!
 
Jag filosoferar.
 
Beck väntar.
 
Walle är godissugen.
 
Jag slappar i gröngräset.
 
Middag första kvällen med grillad fläskfilé.
 
Matte var grillmästare samt hundmatare. Mumsigt med fläskfilé!
 
Andra dagen tog vi oss en tur till ett ställe som heter Kurrebo och där gick vi en helt ny runda.
 
Efter rundan var vi törstiga. Tur  för oss att det fanns en hundbar i den fina trädgården där vi också fikade lite.
 
Tjusigt eller hur?!
 
 
Och vad är detta om inte Mattes årliga loppisfynd. Hon var nöjd vill jag lova.
 
Varmrökt lax från det lokala rökeriet. Delikat enligt Matte.
 
Kantarellstuvning till korven.
 
Uppladdat för korvätning. Finaste korvarna från Västchark, samma som dom säljer på Casinogrillen men det smakade ännu bättre på Bastudden!
 
Nöjd Matte!
 
Trötta lilla jag!
 
Trött Walle!
 
Sista dagen, sista badet!
 
Sista rundan. Snyft.
 
Alla vill ha min pinne.
 
Men jag bär den själv hem till slut.
 
Ja, tiden går fort när man har roligt och det hade vi verkligen. Hur skulle man kunna ha annat på detta ställe och med bästa polarna och goaste Helene och Matte. Det är alltid sorgligt att åka hem men vi säger som vanligt: på återseende och ett stort tack till familjen Zweigbergk som lånar ut sitt paradis till oss!
 
Enda baksidan av Bastuddenbesök är att man blir trött men nu har jag vilat upp mig igen och igår kväll blev det en runda på Revinge med Elliot och idag fick jag apporteringsträna lite. Matte har semester några dagar till men oj vad tiden går fort när man har roligt. Tänkt att hon snart har haft fyra veckors ledighet. Märkligt.
 
En tråkig sak som har hänt medan vi har varit borta är att Zico har fått åka en vända till till sjukhuset. Han trillade ihop och kunde inte resa sig, det var riktigt illa men han kom in och fick dropp. Ny magomvridning trodde man först, hur det nu skulle kunna hända efter operation och allt. Men sedan lutade det väl mer åt utmattning och det kan man ju förstå efter allt han har varit med om. Nu är han tack och lov hemma igen men måste ta det jättelugnt och det är Zico jättedålig på. Men han måste för han ska bli bra igen, så det så!
 
Elliot har fått den otäcka fästingsjukdomen borrelia men han är förvånansvärt pigg och får nu behandling. Hoppas hoppas han blir frisk snabbt från eländet. Tur att hans matte var uppmärksam så att han snabbt fick behandling när hon misstänkte och fick taget prover.
 
Nu vankas det kyckling från ugnen, bäst att passa på!
 
/Lakkan
 
 
 
 
 
 
 

Sövde hundbad

Idag var jag och Elliot vid Sövdesjöns hundbadplats och plurrade. Där är fint och mysigt och själv var vi också, ja med våra mattar såklart!
 
Jag i full fräs!
 
Elliot tar det lite lugnare men njuter likafullt!
 
Elliot poserar i ett roligt träd!
 
Lilla jag också i trädet!
 
Efter bad blev det stopp vid människobadplatsen för där finns det kiosk med glass. Elliot och jag fick dela på en och det var mumsigt!
 
Resten av dagen har Matte målat, sedan har vi gått en runda och sist ätit middag på Dagis. Jag fick en del grillad kyckling också. Mums! En låda fick vi med oss hem också som färdkost till Bastudden. Tack för det!
 
Det återstår för Matte att packa lite inför helgen på Bastudden. Imorgon bitti drar vi till Malmö också hämtar upp Lindeblads dvs Wallander, Beck och Helene! Kanske kan vi rapportera från Småland, sist hade de internet där. Annars blir det när vi är hemma igen måndag kväll eller tisdag. Ha det gott alla för det ska vi ha och njuta av livet i fulla drag!
 
Tasselikram
/Lakkan
 
 

Lite av varje

Det är ju semestertider och vi håller oss med hemmavid. I söndags träffade jag Elliot för bad vid Pude. Det var ganska svalt och molnigt och tvåbeningarna trånade inte efter att bada så jag och Elliot hade gott om plats. För första gången någonsin hann Elliot före mig till en leksak (nåja, jag var längre bort än han när vi började simma). Härligt att se att hans simkunskaper har ökat på sig så fint för varje år. Men det får givetvis inte bli en vana att han norpar saker framför ögonen  på mig!
 
I måndags var det lugnt, Matte pysslade i trädgården. Igår hade vi besök av en kompis till Matte med hunden Voffsan. Hon är en energisk liten typ, ett halvår lite drygt. Hon vittjade min leksakskorg som om det var en stor skatt men ingen fara med det, hon hade inte sönder någonting alls. Tvåbeningarna smörjde kråsen också och jag tiggde och fick smaka lite :) En liten promenix tillsammans gick vi också. Sedan när gästerna hade åkt och Matte diskat undan så hände något ovanligt. Matte kom och lade sig i sängen med en bok och stannade där i tre timmar. Kan tilläggas att det var busväder ute större delen av tiden men ändå!!! Jag snarkade förnöjt med huvudet på hennes ben!
 
Idag har vi faktiskt tränat lite apportering på vår eftermiddagstur. Fältet är skördat så där går fint att gå och även träna. Härligt var det, särskilt som jag var svalkad efter bad och det dessutom inte var så varmt ute. Sedan var jag skönt trött i  både kropp och knopp när vi kom hem. En kvällsrunda runt sjön med bad blev det också. Matte har annonserat en tidig kväll för hon har känt sig lite trötter.
 
Det närmar sig med Bastudden. På lördag morgon åker vi tll Malmö och hämtar upp Lindeblads. En del ska handlas och fixas inför vår mysiga lilla semestertur. Imorgon kväll är Matte bjuden till en kompis i Malmö så jag ska vara på Dagis men hon ska även köra och köpa våra favoritkorvar på Västchark, det är nämligen därifrån Casinogrillen handlar sina korvar! Ska bli spännande att se hur korvjakten avlöper.
 
Tasselikram
/Lakkan

RSS 2.0