Bloggstrul

Senaste dagarna har det varit struligt med min blogg så jag har inte kunnat uppdatera som jag ville. Men nu går det visst.
 
Vi hade fina dagar med Syster Yster tills hon åkte onsdag morgon. Matte släppte henne vid tåget och så var det hejdå för den här gången. Men vi ser henne snart igen när hon är tillbaka från Amerika dit hon ska snart. Hon reser korts och tvärs, tur vi kan vänta på henne här hemma i lugn och ro!
 
I onsdags kväll åkte jag och Matte till Lomma och tränade en stund. Riktigt kul hade vi! På vägen dit hälsade vi på en kollega till Matte som köpte den där rampen som vi inte längre behövde när jeepprojektet blev ett minne blott. Hunden Baloo som börjar få svårt att hoppa upp i bilen har bättre nytta av den. Baloo var en ganska trevlig bekantskap och jag snokade i hans fina trädgård. En irriterande sak var dock att en humla letade sig in i min fagra svansplym och det gillade jag inte alls. Matte kom till undsättning och skakade ur humlan.
 
Igår kväll åkte vi till Malmö och gick en fin korvarunda med Walle och Helene. Casinogrillen hade öppet och vi fick våra smarriga korvar. Har hört rykten om att vi ska försöka snoka rätt på såna där korvar tills vi ska till Bastudden så att vi kan grilla våra egna godingar däruppe!
 
Sent igår kväll kom Syster Pernilla med tåg till Lund och vi hämtade henne där. Sedan blev det ju sent med mycket snack och vi sov ut i morse. Tur för mig för jag blir trött av sena kvällar och mycket aktiviteter. Men energi för bad och bus med Elliot har jag nästan alltid och sent i eftermiddag mötte vi upp vid Pude. Vi har inte setts på två veckor på grund av att Elliot skadade en klo sist vi busade. Tradigt. Hoppas dagens bus inte tog knäcken på den igen. Badet var fint men det var lite mycket folk vid Pude. Vi hittade dock en liten plätt där vi kunde vara. Sedan blev det spring vid Bökeberg. Sedan var vi på Dagis och åt lite och nu är vi hemma.
 
Mot sängen!
 
/Lakkan

Syster Yster på besök

Midsommar blev lugn för Matte jobbade och jag var på Dagis. Igår morse kom Matte och sedan var vi hemma och fixade på dagen. Vid halv åtta på kvällen anlände Syster Yster med tåg till Lund och vi hämtade. Sedan har vi haft det mysigt med henne igår kväll och idag. Regnigt ute fast jag hann gnaga ett märgben under tidig eftermiddag när det var lite uppehåll och Matte rensade en rabatt. Men framåt kvällen tilltog regnet och nu har det varit riktigt ruskpricksväder!
 
Syster Yster stannar ända till onsdag morgon. Matte jobbar men ska gå lite tidigare så vi hinner umgås. Yster ska dessutom ärenden medan Matte är på jobbet imorgon så det är ganska bra planerat. Jag ska vila mig på Dagis!
 
Tasselikram
/Lakkan

Träning

Igår var vi faktiskt i Lomma och tränade. Det var riktigt länge sedan sist, flera månader rent av. Men riktigt riktigt kul tyckte jag det var. Ännu lite bättre hade det varit med fler träningskompisar på planen men det gjorde ändå inte så mycket. Enda minuset var att jag råkade tjonga till Mattes glasögon, hon suckade lite över det men dom höll.

Vi körde igenom en massa moment under ca 40 minuter och hade himla roligt. Jag hoppas på fler träningar framöver men det där med tävling kan vi hoppa över för min del för då blir Matte så konstig, nervös och annorlunda.

En liten duva tränade vi också med hemmavid här om dagen. Också roligt, Matte är mycket gladare nuförtiden när jag apporterar och då är det också roligare att komma in till henne. Hon blir inte ilsken om jag råkar dratta lite med viltet på vägen in heller. Överlag har hon alltså bättrat sig. Inte illa!

Men ikväll var hon ganska tråkig när hon höll på i trädgården och jag fick sitta och vänta på henne. När knotten kom gick vi in och nu är det dags att knyta sig.

Veckan går fort. På lördag kommer Syster Yster och stannar några dagar. Ska bli jättemysigt att rå om henne!

Natti-natti
/Lakkan

Utflykt till Ystad Djurpark

Det har varit aktiva dagar! I torsdags kväll var vi först på korvarunda med Walle och Helene. Mysigt som vanligt med min käraste Walle! På vägen hem uppvaktade vi Mattes gammelmoster som fyllde jättemånga år. I fredags kväll var vi hemma men igår åkte vi på utflykt med Elliot och Ann till Ystad Djurpark. Där får nämligen fyrbeningar följa med till skillnad från många andra djurparker. Det var en annorlunda upplevelse må jag säga, många konstiga djur som jag aldrig har sett förr!


Klätterapa


Lustiga Lamor


Tycker han ser lite kaxig ut!


Fågel med underlig kroppsform.


Fågelspan


Nä jag struntar i den!


Ganska söta


Annorlunda frisyr!


Ulliga allpackor


Dom ser rätt roliga ut faktiskt!


Hmmm....märkligt djur får jag nog säga!


Kamelpäls!


Den Fällande Kamelen. Bland det konstigaste jag har sett helt klart. Vi trodde den var dö men nä....


Liten surikat. Elliot hittade surrikatbajs att rulla sig i :)


En livs levande sköldpadda! Stor och gammal.


Kacklande kalkoner.


Välbekanta djur!


Hmmm....är nog rätt glad att där var staket mellan oss. Strutsar är rätt ilskna har jag hört!

Efter rundvandringen satt det fint med en glass! Elliot och jag fick Jordgubbs Cornetto!


Elliot Slickepott!


Jag tar mig en rejäl tugga!

Jag kan lova att man blir trött efter att ha varit i en djurpark i flera timmar! Det känns ännu idag fast då har jag också gått ett spår i förmiddags som Matte hade lagt ut igår. Bambispår som på sina ställen var lite klurigt på grund av regn och mycket trafik i spåret i natt. Men det gick bra, bambitassen hittades och jag fick min kycklingportion.

Resten av dagen har jag mest vilat mig, sedan avslutade jag med ett litet kvällsbad. Nu är den lediga helgen tyvärr slut och vi laddar inför en ny vecka. Lite kortare än vanligt dock för det är Midsommarafton på fredag. Då är Matte ledig på dagen men jobbar på natten.

Tasselikram
/Lakkan

Baaaaaad

Igår kväll blev det först springrunda med Elliot i bokskogen och sedan bad i Pude. Jag var outhärdligt varm efter rundan så det var en himla tur för mig att jag fick svalka mig! Pude var fint! Inga andra badsugna heller.

Lite bilder...


Avsvalkad!


Otålig!


Full fräs!


Plask!
Elliot Sötnos!


Fina simtag för Elliot!En liten säl?


Munnen full med frisbee!

Det tog lång tid innan jag torkade sedan klagade Matte. Ikväll tjyvbadade jag :) Blöt är bäst. Matte kallar mig Nessie...förstår inte varför???

På dagarna har jag och Dagismatte det fint ihop, vi är själv nu för Vildhusse har dragit till fjällen med sin syrra. Ikväll har vi haft lite käk och mys med Dagismatte. Jag kunde fått mer godsaker bara så hade kvällen varit ännu bättre!

Imorgon kväll tror jag vi ska på korvarunda med Walle, sedan ska han in på behandling på fredag igen. Jag tycker han borde få två korvar inför det men det blev avslag på det tydligen. Men pussar kan han väl få hur många som helst, eller hur?

Tasselikram
/Lakkan

Lite ditt och datt...

...har hänt på sistone. Inga storslagna händelser precis men jag har fått apportera lite and både på land och i vatten. I helgen fick jag mig ett litet spår till livs. Inte så himla långt men lagom långt med tanke på att det är ganska varmt ändå för lilla mig. Det fanns en del tekniska finesser i spåret istället så jag fick jobba lite men det gick bra!

Matte har varit lite trötter efter sina maratonjourer så vi har haft ett ganska lugnt tempot i helgen. Imorgon kväll hoppas jag på Elliotbus, kanske bad också!

Vildhusse ska åka och vandra i fjällen med sin syster så jag och Dagismatte får ta hand om Dagis i veckan! Dagismatte åkte på samma sjukdomselände som Matte har haft så jag får pyssla om henne lite extra!

Nu mot sängen! Natti-natti
/Lakkan

Mamma Sella

Matte skriver för det här blir för svårt för Lakrits.

Lakrits Mamma Sella är nu i Regnbågslandet. Hon fick somna in igår efter att ena benet inte bar henne riktigt längre. Hon har haft en tumör i hasleden som inte har gett henne större besvär innan men nu fick hon ont. Hennes Matte och Husse tog det svåra men kloka beslutet att låta henne somna in. Sella var en fantastisk hund och det är oerhört sorgligt att hon inte finns längre. Trösten är alla fina valpar hon har blivit mamma till och all den glädje hon har gett sin flock. Hon blev också gammal för att vara en flat, 12 år och 2 månader. Jag hoppas såklart på att Lakrits ska leva lika länge. Hon är ju lik Sella på så många andra vis så varför inte?! Jag är väldigt glad att jag fick träffa Sella för bara några månader sedan och se henne pigg och levnadsglad. Hon blev genast kompis med min ficka där jag hade torkad blodpudding. Lustigt att hon och Lakrits tigger på precis samma sätt, samma buffning med nosen, precis likadant. Även till personlighet och utseende har jag fått en tjej som är mycket lik sin mamma och det är jag också väldigt glad för. En underbar hund med mycket personlighet.

Det är tungt och tråkigt när livet tar slut för våra älskade fyrbeningar. Tyvärr en oundviklig del av livet och något alla vi hundägare brottas med förr eller senare. Men Sella fick det bästa liv en flat kan ha och hon glömdes minsann aldrig någonsin bort för att hon blev gammal. Renée och Ted har alltid varit så måna om att Sella ska få vara med och få precis lika mycket uppmärksamhet som de yngre i flocken, om inte lite extra bara för att hon var deras första flat och the Grand Old Lady i flocken!

Avslutningsvis kommer några jättefina bilder på Sella som jag har lånat från kennelmamma Renée.


Finaste Sella....fast det skulle nästan kunnat vara min Lakrits!

 
Tokroliga Sella på luftmadrassen. Detta var nog bilden som fick mig att maila Renée och fråga när det väntades valpar!


Stolt och så vacker!  


Vilken blick!


Som en tavla!


Arbetsglad in i det sista, bilden tagen för bara några månader sedan!


Sella i våra hjärtan!Förkylt

Matte har varit så krasslig senaste veckan. I fredags stannade hon till och med hemma från jobbet vilket ju inte händer i första taget men på natten låg hon bara och skakade i sängen och hostade till halv fem så det var tur för oss båda att hon tog sig samman och sjukanmälde sig. I helgen kryade hon på sig en del. Vi tog det ganska lugnt men lite utflykt med Dagismatte till Österlen för att fixa på kyrkogård och handla växter blev det. En tur med Elliot hann vi också med och på söndagen uppvaktades Helene (Walles och Becks Morsa) som fyllde år!

Igår var det dags för Matte att gå på jourvecka. Lite trist när hon inte är kry men första natten gick bra i alla fall. Idag är då "dagen efter" och en lugn dag.

I helgen fick jag lite apporteringsträning. Ett rådjur flög upp medan Matte slängde ut markeringar men jag sprang inte! Duktigt av mig eller hur?! Spår har det inte blivit, jag hoppas på det senare i veckan eller åtminstone till helgen!

Bilen är vi väldigt nöjda med hittills! Jag gillar buren fast har inte riktigt vant mig vid att bli lämnad själv där ännu, piper lite (men bara lite) när Matte går.

Nä, nu bär det av mot sängen!

/Lakkan

RSS 2.0