Vilsamt i storstan

Ja det kan låta lite märkligt men jag har det vilsamt och skönt i Stockholm. Tågresan gick som en dans, lugnt och skönt, de flesta medresenärer (två och fyrbeningar) sov. Matte snusade också efter att ha blivit illamående när hon försökte läsa. 
Strax innan midnatt anlände vi till Stockholms central och blev snabbt upphämtade av Yster. Kärt återseende, det var så länge sedan! Väl hemma i hennes högkvarter fick vi beskåda en nästan total uppfräschning. Jättefint har här blivit fast jag har min soffhörna kvar :)
Soffan nästa alltså...vi sov gott i natt och på morgonen tog vi en skön tur häromkring. Först var det inte många ute men sen började det komma andra fyrbeningar. Ett par grabbar som spanade intensivt på mig kan jag meddela. Men tja, jag håller mig till Matte jag! 
I eftermiddags åkte vi på besök till Mattes andra syster som bor i Hässelbystrand. Där promenixade vi längs Mälaren, jag tog några tassbad och sedan blev det matstund. Jag fick tillstånd att ligga i soffan för där fick jag så bra ro. Snällt av Syster Medicinpinnen! Hon utfodrade mig med välsmakande falukorv också! 
Nu är vi tillbaka i Högkvarteret och jag har intagit soffsängen igen. Vilar mest här och det är skööönt. Lyckas ofta med att locka Matte att ligga och slöfsa bredvid mig. Det är faktiskt skönt att slappa! Tänk om Matte kunde inse det lite oftare. 
Imorgon kväll bär det hemåt igen. Snabbtripp alltså. Men bättre än inget, jobbet kallar ju på Matte två veckor till innan det vankas ledighet. 
Tass & kram från Vildhuden i stan! 

Svårt med tidsbegreppet....

...när Matte jobbar varannan dag sent och varannan tidigt. Jag blir lite vilse och så glömmer jag att hon har åkt sent och inte kommer förrän vid tiosnåret på kvällen så jag väntar och väntar vid sextiden. Men till slut kommer hon ju ändå. Och det är ju himla skönt med sovmorgnar och förmiddag med lång promenad och lite träning. Det trista i kråksången är att Matte hinner fundera så mycket över att det vore bättre hemma med mig än på jobbet. Om hon åker tidigt orkar hon inte tänka för hon är för trött :=)

Nu är det bara en dag kvar av arbetsveckan och imorgon kväll drar vi till Stockholm. Vi blir bara borta över helgen, det blir verkligen snabbvisit. Men bättre än inget.

Igår utforskade vi elljusspåren i Bokskogen. Det var helt okej faktiskt. Man får ihop en runda på fem kilometer om man slår ihop 2an och 3an. Kan ju vara trevligt med variation i vinter och slippa ha lampa med alltid.

Nä, nu får jag nog allt se så inte Matte glömmer godsaker till mig när hon ska lägga fram väskan till Stockholmsturen!

Händelserik dag

Matte började sent idag och det var FULL RULLE hemmavid i förmiddags. Vi gick på tur och när vi kom hem stod det en bil olovligen parkerad. Jag skällde på den! Det var några skogsarbetare som höll på att hugga julgranar. Jaja...ok tänkte jag. Men sen kom plåtslagaren och bankade och donade. Sen kom avloppstömningsbilen med sin långa långa slang och brummande bil. Sen kom Vildhusse och skulle fixa med ventilationen. Jösses.... Men vi fick gått vår runda jag och Matte och tränat lite lydnad och faktiskt fick jag också hämta några dummiesar. Inte illa alltså.

Senare idag hade de ringt från Bruksgården med den glada nyheten att jag har fina prover och att jag nog har läkt ut min infektion från i somras helt. Så det är väl hormonerna som spökar nu men det går ju över och är ju inte något farligt.

Inte nog med det, när Matte kom till jobbet hände något konstigt. Hon käkade minimorötter och så fick hon en jätteallergi reaktion så hon fick ha en massa medicin på jobbet. Det var så illa att hon hade svårt att andas! Stackars Matte alltså. Och ändå kunde hon inte gå tidigare utan när hon tillfrisknade fick hon jobba. Suck.

Men nu är vi hemma. Tidig morgon väntar. Imorgon ska Matte skicka remiss för allergiutredning för så här kan vi ju inte ha det. Prickig ena stunden (för ngn månad sen) och nu svullen i halsen och ansiktet. Nä, det här måste utredas!

Lite tungt just nu

Ja, det är en lite dyster tid nu. Matte är inte riktigt i högform och inte jag heller faktiskt. Vi har inte fått svar på mina prover idag så Matte ska efterlysa det imorgon.

Att Matte är dyster beror nog mycket på att det är mörkt men även på att hennes jobb är en rätt så dyster historia just nu. Men det finns ljusning i sikte. Hon har blott fjorton arbetsdagar kvar innan det är två veckors ledighet inplanerad. Det är ju toppen!

Vi får försöka se framåt. Det försökte vi ikväll när vi tränade framför/före men det gick inget vidare. Och sen när vi kom hem och skulle ta oss från bilen in i totalt mörker (utebelysningen var släckt av misstag) så snubblade Matte och stod på näsan. Blev nästan lite orolig när jag inte hörde så mycket svordomar utan endast tystnad från henne. Men hon hämtade sig snabbt :)

Imorgon börjar hon sent så vi kan sova i lugn och ro i alla fall. Alltid något. Och till helgen ska vi åka till Stockholm på visist.

Svårt på Revinge

Vi var iväg till Revinge idag och spårade. Tyvärr gick de inte jättebra för mig idag. Hade svårt att hitta spåret helt enkelt. Högt gräs och blött. Och så vet jag inte om Bent hade tvättat sig alldeles för noga innan han gick ut spåret till mig för där var så dåligt med vittring ?!?! Slutet gick jag bet på :( men jag fick belöningsburken ändå :)

MEN

* Jag jobbade hela tiden!
* Jag hittade alla pinnarna
* Jag hittade min leksak som låg i slutet sen när vi hade spårat klart och Matte och jag fick en runda :)

Men det har varit en bra dag tycker jag. Bantningen blev uppskjuten just idag för vi fick godsaker från Dagis. Vildhusse hade lagat kyckling, sås mm och vi fick en stor portion levererad till dörren. MUMS! Vilken kock! Ryktas om att det finns fler delikatesser på Dagis. Ska nog ansöka om att åka dit imorgon när Matte ska hjälpa till på Lomma BKs lydnadstävling. Inte kul att ligga i bilen !

Matte håller på att göra nytt träningsgodis till mig ikväll, närmare bestämt torkad korv. Ojojoj vad gott! Vilken tur jag har ibland!

Chinakorv

Igår var vi på stadspromenad med Lindeblads. Det var tal om att Beck skulle med men det blev inte så utan Walle och Helene kom och mötte oss. Hör och häpna, vi hittade p-plats precis utanför deras port. Inte illa i denna storstad!

Det blev en lång och trevlig stadstur men vi hade lite otur med korven först för gatuköket där Helene och Walle hade tänkt ut vi skulle handla hade ingen korv! Inte klokt alltså. Hur kan man bedriva gatukök och inte ha korv?! Bara en massa konstiga rätter som kebab mm som vi hundar inte kan äta.

Turen gick vidare och i närheten av Värmhem hade vi tur. Där i "Chinatown" fanns ett ställe som några kineser har och där fanns det smaskig korv av högsta kvalisort. En tjock var med bröd fick vi och oj vad gott.

Det var allt tur att kineserna kunde hjälpa till med korv när det var så illa ställt i andra delar av stan.

När vi kom hem, Matte och jag tog det inte lång tid förrän Matte lade upp benen i soffan, jag i bian och sedan var det god natt.

Nu är det lördag och vi ska nart till Revinge och spåra i regnet. Hörs sen!

Tjingeling!

Veterinärkoll

Idag var det dags för en tur till Bruksgården och "tant" Kristina som skulle kolla upp mitt hälsotillstånd. Jag var sur...tycker mest man blir som en nåldyna när man varit där. Eller så ska öronen inspekteras. Fast öronen fick vara ifred denna gången, bara snabb titt men inga prover från öronvidlingarna.

Det konstaterades att jag har en ögoninflammation ffa på vänster sida så nu har jag fått droppar för det. Halsen var ok och magen kände hon på, temp togs etc. Inget konstigt. Och sen togs blodprov. De vanliga proverna var väl ok, inget särskilt avvikande, vita blodkroppar lite åt det högre hållet men inget som gjorde Matte alldeles nervös.

Prover togs också på antikroppshalter av ehrlichia och borrelia (det sistnämna mest för fullständighetens skull). Förhoppningsvis är svaret att halterna är låga för då är allt frid och fröjd. Men vi får vänta några dagar på svar och tills det är säkert att jag inte har någon infektion så ska jag inte ansträngas för hårt. Alltså ingen sökträning på lördag. Men kanske spår??? Man kan ju alltid hoppas :D


Stillsamt

Ja det har varit stillsamma kvällar igår och idag. Igår hade Matte "migrändag". Hon trodde först inte hon skulle kunna ta sig till jobbet men (tyvärr enligt min åsikt) så gick det. Men någon träning orkade hon inte med på kvällen, annat än lite "före" träning och så promenad såklart.

Idag blev det också "före" träning och så tur med Knappen & Dagismatte. Måste säga att det har varit gott ställt med promenaderna på Dagis idag. Två rejäla turer + två med Matte (morgon och kväll). Inte så illa. Vildhusse börjar komma i form igen. Skönt!

Matte har någon fånig presentation hon måste förbereda till fredag så hon säger att det blir mest sånt på kvällarna nu. Hoppas ändå vi hinner ner och tränar på torsdag, bäst att låta henne jobba ifred ikväll och imorgon så hon blir klar.

Träningshelg

Helgen har bjudit på mycket friskluft och utevistelse. Härligt väder har det också varit i alla fall idag.

Igår tränade vi sök i Fulltofta. Det gick inget vidare, jag var helt enkelt inte i form. Nu verkar det som om jag ska åka på ett besök hos veterinären bara för det. Man får inte ens ha en dålig dag alltså...

Idag spårades det här hemmavid med Zico och det gick desto bättre. Spåra är min passion, jag bara älskar det! Ett härligt spår fick jag av Helene. Lite klurigheter hade dykt upp också för en jägare hade tydligen varit och lagt slaktavfall precis i närheten och det doftade såklart mycket. Men jag fixade ut spåret och Matte verkade nöjd.

Ett uppletande blev det också idag samt lite spring och bis med Zico. Han är allt lite lustig...jag får inte ens låna hans saker, han ska bara ha dem själv allihopa. Fast vi hade kul ändå och vi kunde ha lite dragkamp om en pinne utan att man blev tillplattad eller så.

Efter träningen blev det lite trädgårdsarbete för Matte och sen promenad. Hon har städat bilen också och ägnat en lång stund åt min bur, fixa så mattan inte glider, städat och lagt på en extra fäll som ska isolera mot kylan underifrån.

Dgaens övningar blev visst för mycket för Matte för efter kvällsmaten somnade hon på soffan och hon har precis vaknat till nu och vi ska lägga oss säger hon. Jag som trodde hon skulle greja inomhus. Men gärna för mig! Hon har väl blivit trötter. Inte konstigt, hon nattramlade igår!

Lite bilder från idag som Zicos Matte tog!


Väntar på belöning i spårslutet!


Rökt lax! MUMS!


Uppletande! Fokus ut!


Zico med slips till vänter och jag med lite flummig framtoning till höger.

Det har varit en skön helg! Roligast idag med bäst väder. Vi får väl se om det blir koll hos veterinären i veckan. Men imorgon kväll blir det lydnad i Lomma i alla fall.

Trött Vildhusse

Ja,  Vildhusse är inte så vild just nu. Han ligger mest på soffan och vilar och när han rör sig går det jätte jättelångsamt. Inte så konstigt ju för han blev helt mörbultad när han "övade" fritt fall från stege. Jag har pussat honom mycket när han har legat på soffan för att pigga upp honom.

Matte har varit lite trötter också. Tydligen fick hon vaccination mot den där NYA influensan (undra hur den gamla är?!) och då fick hon jätteont i armen och lite i resten av kroppen också och kände sig risig. Men vi åkte faktiskt och tränade ändå igår och det var rätt så roligt. Vi testade nya saker, bland annat "tungapporten" som var riktigt rolig att hämta!

Idag är det fredag och helgen väntar! Matte är LEDIG och vi ska träna sök och spår. Tjoho! Hoppas vädret blir bra också så är allting på topp!

Halvvägs till himlen...

... och hem igen!

Så har det varit för Vildhusse idag.

För fem meter är halvvägs till himlen för tvåbeningar. Det blev ett hårt välkomnande när Moder Jord tog emot honom efter att han och stegen gick skilda vägar...

Så här var det...

Vildhusse skulle såga ner en stor trädgren och riggade upp stege. Han knöt noga fast två säkerhetssnören i stegen så att han inte skulle ramla! Så pinnade han upp på stegen med motorsågen i högsta hugg. Men något gick fel och stegen och Vildhusse gick skilda vägar och Vildhusse damp i backen med motorsågen i näven. Ajajaj. Ojojoj. Nu var det så väl att han kunde ta sig in själv för han var alldeles ensamen utomhus. Jag, Knappen och Dagismatte var inne. Han lyckades krypa till dörren och då förstod vi ju att något var väldigt fel. Han ojade sig och lade sig på köksgolvet. Vildhusse ringde till Matte och undrade vad han skulle göra. Svaret blev att han skulle ligga där han var och så tillkallades ambulans.

Jösses vad många som kom. Ambulans och två räddningstjänstbilar. Massor med folk. Vildhusse blev undersökt och sedan upplagd på bår och ivägkörd till sjukhuset i Malmö. Det verkade ok redan när han åkte men man måste ju kollas upp när man har trillat pladask från så hög höjd!

För en stund sedan hämtade jag och Matte upp honom utanför akutmottagningen i Malmö. Glada besked, inga allvarliga skador. Vildhusse är bara helt mörbultad och stånkar och pustar för varje steg. Men han är en HEL Vildhusse i alla fall och det är det viktigaste. Fatta vilken tur han hade alltså. Fem meter är faktiskt halvvägs till himlen. Ja det kan faktiskt vara ända till himlen om man har otur och inte landar lika bra som Vildhusse gjorde...


Vad synd...

...att Matte inte har en sån där bra vecka på jobb igen som förra veckan när hon hade utbildning onsdag-fredag och kunde ta sovmorgnar. För nu är hon sådär jättetrött igen. Imorse gick det knappt att få liv i henne och nu harh on sovit i flera timmar på sängen. Förvisso har jag också sovit nu och det var jättemysigt. Men inte blev det något fixat hemma. Strunt samma. Behöver man sova så gör man. Kanske någon bacillusk som varit på väg att invadera henne, då kan man ju bli ruskigt trött. Vi får sova mer så blir det nog bättre.

Igår kväll låg vi faktiskt inte på latsidan för vi var i Lomma och tränade. Det gick bra, lite nya saker tränads och Matte kom ihåg att ta med korgen hem så vi slapp köra tillbaka och hämta :D

Mot sängen...

Fulltofta i kallt höstregn

Det var ganska okej väder när vi åkte hemifrån i morse. Men det regnade mer och mer ju längre vi körde mot Fulltofta. Och det var kallt! Inte något ljummet sommarregn längre, nä nu är det verkligen höst. Men vi lät oss inte nedslås. Spår trampades ut och fika intogs under bakluckans skydd.

Spåret var inte så långt men i snårig tät lövskog. Jag missade en pinne men annars gick det bra. Matte blev jättejätteblöt. Jag var inte heller torr men min päls är bättre än hennes regnkläder.

Det bar ganska snabbt av hemåt efter avklarat spår. Det mesta behövde nämligen hängas på tork. Matte säger att vi ska skaffa torkskåp framöver och då ska hon gå in där och ställa sig när vi har varit ute och blivit rejält blöta!

När vi hade värmt upp oss en stund framför brasan som Vildhusse hade varit snäll och fixat åt oss när vi kom hem så grejade vi lite i trädgården. De sista krukorna och utemöblerna skulle in, några blommor planteras om, snickarbänken i verksta'n städas och ved bäras in. Och så hann vi med två promenader också innan mörkret kom. Jag fick mycket beröm och godis på sista rundan för jag valde att komma till Matte trots att det stod flera roliga rådjur på stigen bara tjugo meter framför mig.

Nu är jag faktiskt rätt så mör efter helgens övningar. Matte stackaren ska jobba imorgon, själv kan jag vila på Dagis.


Vilken härlig dag!

Kvart i åtta i morse bar det av till Klåveröd. Nåja, tio i åtta när Matte hade krånglat färdigt med grejorna. Men vi kom i god tid ändå. Bara Lotta som redan hade kommit. Jag körde igång min "bilkonsert" som innebär att jag sjunger och skäller av glädje och förväntan för jag vet att det ska bli roligheter. När resten av gänget anlände så ackompanjerade Zico mig i stor stil. Vi sjunger så fint ihop. Synd att tvåbeningarna inte har öra för ljuva toner !

K1B var vår ruta vilket betyder Klåveröd 1B = mysig granskog med mycket mossa. Det vallades och sen drogs det lott om starten och Matte drog nr 4. Men de måste ha varit effektiva idag för jag behövde inte vänta så länge minsann innan det var min tur.

Såklart var jag laddad, det var ju så länge sen jag körde sök. Matte var lite orolig att jag skulle vara ringrostig men nä! När jag väl kom till start så mindes jag allt och jag markerade med min egen rulle alla gånger utom en då var jag trött och glömde mig och tog lösrullen som figgen snällt hade till hands. Men det gick väldigt bra sammantaget och Matte var så nöjd och jag med.

Efter träningen var klar fick jag och Zico springa av oss och leka på en härlig runda runt en liten sjö där vi också tog oss ett litet höstdopp. Blev inte så långvarigt för det var rätt kyligt i vattnet faktiskt.

Medan vi promenixade plågade Matte Heléne om min eventuella operation. Matte har så otroligt svårt att bestämma sig. Hon är rädd att det ska hända mig något och det vill vi ju inte såklart. Så nu lutar det åt att jag slipper opereras. Alla verkar dra en lättnadens suck och jag är nöjd att slippa, tycker det verkar hemskt faktiskt att bli uppskuren. Förvisso skönt att slippa löpa mer men nä....inte värt det.

Ja det är allt tur Matte har tvåbeningar hon kan dryfta både det ena och det andra med när det gäller mitt väl och ve. Och snacka om flyt jag har som har världens bästa kompisar. Jag får jämt godsaker av dem. Sist Elliot var här fick jag en massa smaskens. Igår hade Walle köpt en tub med mjukost med Vildsmak till mig (puss min Walle) och idag så fick jag världens sötaste burk av Zico med supermumsigt innehåll, nämligen torkad skinka. Kan be att få meddela att Matte snodde två bitar av dem!

MUMS!!!!!

Sen kommer här lite bilder från träningen. Inga på mig för då hade ju inte Matte tid att fota men på några av våra träningskompisar...


Zico med sin långa tunga...


Är du redo Matte så kör vi!!! Det går ju inte att sitta här och söla!Ett nytt ekipage i gruppen, nämligen Johan och Poppis!Så har vi Carina med Toss! Alltid full fart!Och så har vi ju Cheia!

Jaha...vi tresnåret var vi hemma och då kände jag mig rätt mör så jag vilade mig på sängen en stund. Härligt att vara trött både i kroppen och i huvudet!

Imorgon blir det spår i Fulltofta. Bäst att sova ordentligt så man är utvilad.


En sorglig nyhet...

...det är att Wallander och Beck har slutat att blogga. Efter flera år (för Walles del i alla fall) är det slut. Kan knappt tro det är sant. Så trist. Jag känner mig ensam i bloggosfären :(  Inga fler roliga inlägg och bilder på www.wallander.blogg.se

Snyft jämmer gnäll

Men det är klart att man inte ska blogga om man inte känner för det. Så enkelt är det ju. Men man kan ju hoppas att de saknar det så mycket att de börjar igen :)

Höstfint på tomten

Så mycket som möjligt försöker Matte hinna göra i trädgården när det är ljust ute. Där ska bli höstfint. Gräsmattan är klippt. Det var förresten ett helt spektakel för gräsklipparen gick sönder två gånger och Vildhusse fick komma till undsättning och reservdelar inhandlas. Lite rabattkanter har klippts och så har det räfsats gräs och löv. När Matte samlade ihop en stor lövhög så tänkte jag såklart på Elliot! Han älskar ju att rulla sig i lövhögar. Kanske tur att han inte var här för då hade nog högen snart inte varit en hög längre!Ikväll har vi sedan varit på Stadstur med Walle och hans Mor! Det blev såklart korv, vi provade den åter/nyöppnade kiosken vid Pildammsrondellen. En stor tjock var och det var himmelskt! Än så länge är inte Walles Lillebror Beck med på korvarundorna. Han får växa till sig lite först kanske?

I helgen blir det träning både lördag och söndag. Imorgon ska vi köra sök. Det var länge sedan, kan hända att vi är lite ringrostiga men det ska nog snabbt vara avhjälpt. På söndag blir det spår. Däremellan ska vi försöka fixa lite ytterligare i trädgården så det blir nog fullt upp!

Nu steker Matte kycklinglever till mig så bäst jag skyndar ut i köket, det börjar lukta färdigt!


Under huden på Matte

Det har hänt något väldigt mystiskt. Man kan bokstavligen säga att jag har krupit under huden på Matte!

Det började med att Matte hade lite ont under sin högra fot. Hon struntade i det men idag tyckte hon det blivit värre så det blev inspektion. När hon tittade mycket noga såg hon att det fanns en liten svart prick som nog inte brukade vara där. Hon tog fram en pincett och började pilla på pricken och då blev pricken lite större och så drog hon med pincetten och ut kom ett långt svart förnämligt Lakritshårstrå.

Hur tusan kunde det krypa in i Mattes fot???

Det kan man ju fundera över men inte har jag kommit på någon lösning på mysteriet. Men jag är inte missnöjd för det för Matte har en del ledig tid den här veckan. Det är utbildningsdagar för Matte och hennes kollegor och då ingår det en del ledig tid. De flesta av hennes kollegor bor på Saltsjöbaden och ligger och plaskar bubbelbad. Matte tackade såklart nej. Hur skulle det se ut om hon lämnade mig och åkte på spa??? Nänänä. Medan de plaskar bubbelpool är vi ute i skogen. Sedan var det visst fin middag ikväll med snofsiga kläder. Matte bara skakade på huvudet. Fjällrävenstass är det finaste hon har (och det är inte fy skam men passar nog inte där). Så det fick vara med den saken. Vi ska ha en skön hemmakväll istället och imorgon kväll när det också är finmiddag ska vi till Lomma. Matte säger att det enda spa hon kan tänka sig att åka till är ett hundtillåtet och då får det nog bli något fjällhotell har jag en känsla av.

En blunder var...

...det har Matte och jag lyckats med idag!

Jag var först ut med min tabbe. När vi skulle gå en runda innan vi åkte till Lomma stötte vi på schäfertiken som jag inte alls gillar för hon har morrat på mig och hon beter sig som om skogen är hennes när hon kommer. Så jag sprang fram för att tala om vem som bestämde. I hastigheten glömde jag bort att fundera över att Matte nog inte alls skulle uppskatta mitt tilltag. Och mycket riktigt fick jag mig en saftig utskällning och sen blev det koppel på och raka vägen till bilen och in i den.

Ja det var ju lite synd att det blev så just innan träningen för den började lite knackigt sen. Fast det tog sig allteftersom och det var inte så att Matte surade utan mer att det blir lite trevande när man just har varit oväns.

Efter en ändå sammanfattningsvis trevlig träning med gottgott godis så hängde vi med Elliot och Ann och traskade deras upplysta kvällsrunda utanför S-torp. Många nya intressanta dofter och skönt att få röra lite på sig innan natten.

Så körde vi hem och vad händer då precis när vi är framme vid uppfarten. Jo, Matte kommer på att hon glömde träningskorgen i Lomma. Träningskorgen är ny men framför allt är innehållet alla våra braiga träningssaker som förutom att de kan vara knepiga att få tag i kostar ungefär tusen spänn. Och väl medveten om att folk blivit av med glömda grejor där förr fick Matte vända bilen och köra tillbaka till Lomma. Ganska trist kan jag säga. Men vi hittade vår korg och nu är vi hemma sedan en stund tillbaka.

Så vad ska man säga...vi är ett rätt så bra team Matte och jag. Klantar oss ungefär lika mycket sammanlagt. Ibland känns det som om mina misstag förstoras upp lite onödigt mycket och Mattes förminskas. Bara en känsla...

Trist dag imorgon för Matte jobbar från tidig morgon till sen kväll. Men sen ska Matte tydligen ha luftigt schema resten av veckan för hon har utbildningsdagar men då ingår också sovmorgnar och en hel ledig tid. Låter utmärkt!

Förste besökare...

...efter min långa isolering var ELLIOT

Det har varit en innehållsrik dag. I morse spårade vi innan jägarna hann ut här. Det gick bra. Jag pårade på fält och det blåste rejält så jag missade en pinne för spåret hade liksom flyttat sig i vinden. Men Matte såg den så det gjorde ju inget. De andra pinnarna hittade jag och slutet såklart. Det blev kallrökt lax i belöningsburken. Mums!

Sedan blev det bengnag och framför allt patrullerade jag tomten och skällde på jägarna som var utanför. Matte var missnöjd med att jag skällde men vadå, klart jag måste göra tydligt vem som bor här!

Efter lunch blev det joggingtur och sen hann jag precis med lite välbehövlig vila innan Elliot kom. Han stannade här under kvällen för hans Matte skulle jobba. Såklart var han intreserad av mina dofter till en början men jag gjorde klart att det inte intresserade MIG att man luktar mig i rumpan och budskapet gick fram så småningom. Så när vi hade tydliggjort det hade vi lika kul som vanligt! Och inte att förglömma så grillade Matte korv i spisen när det hade blivit mörkt och jag och Elliot fick en supergod hemmagrillad smaling var!

Elliot fick såklart en godispåse med sig när han åkte. Jag håller vad jag lovar. Tyvärr kunde ju inte Walle-Kalle komma idag för hans Lillebrorsa skulle ut på roligheter. Men han ska få en godispåse ändå när vi ses imorgon!

Fritt fram!!!

Nu är löperiet över. Jag är badad och fluffig. Nu är det fritt fram att träffa polarna igen säger Matte. Hör ni! KOM HIT och rädda mig undan min sociala isolering! Det kan inte vara hälsosamt för en glad flatte att inte få leka på flera veckor!

Walle, Elliot, Zico.... KOOOOOOM

Förutom att jag blivit badad i duschen så blev man badad mest hela dagen när man var ute. Fast inte blev man så ren... Regnat har det gjort. Men vi har varit ute ganska mycket ändå. Fast i fm fick jag gnaga märgben inomhus på ett överkast som Matte lade på mattan. Vildhusse har varit här mest hela dagen och installerat ny fläkt och förbättrat och satt upp saker. Himla bra! Dagismatte och Knappen har hankat med på våra promenader som blev ganska långa för Matte är av åsikten att om man ändå har blivit blöt så kan man lika gärna gå långt.

Nu håller Matte på att torka kycklingfilé i ugnen till mig. Ska bli mycket spännande att se resultatet. Jag ÄLSKAR torkad kycklingfilé men tyvärr är det ju dyrt som guld. Så Matte tänkte prova att göra det själv. Jag lovar att rapportera!Alla fyrbeningar som kommer och hälsar på mig ska få en liten gottepåse med sig hem!

Äntligen ledig helg!

Det kan behövas vill jag lova! Jag börjar undra över hur det står till på Matte jobb. För vet ni när vi gick upp imorse. KVART ÖVER FYRA. Helt vansinnigt, trodde Matte hade fått totalt fnatt men hon förklarade att det var nödvändigt om hon inte skulle behöva jobba över. Och visst, bättre jag sover på Dagis och så kommer Matte hem i tid än att hon stannat över och det blir mörkt ute.

Men ändå....

Hon kom hem i tid i alla fall! Och vi gick en skön runda. Sedan var det middag som Dagismatte hade lagat. Efter det drog någon ur stickproppen till Matte. Hon bara slocknade. Nu har hon vaknat till och vi är hemma hos oss. Jag är rätt trött också faktiskt av alla tidiga uppstigningar i veckan. Men helgen ska vi vara hemma och vila upp oss. Tydligen ska inte vädret bli det bästa men vi får väl trotsa det. Kanske spår här hemmavid på söndag har Matte sagt. Lydnad imorgon. Ja vi får se vad helgen ska innehålla. Men inget jobb i alla fall!!! Och Matte har sagt att det västa är över. Veckorna som är kvar på medicin är roligare. Låter bra i mina öron för så här kan vi ju inte ha det i längden!

RSS 2.0