Något är på gång...

...för det står blod på upptining. Jag blev förvånad, matte brukar ändå prata om vad som är på gång. Vet att hon pratade med Wallanders mor innan i veckan om att det kanske skulle bli spår till helgen. Är det dags redan imorgon? Kan matte har pratat med Helene idag? Dessutom undrar jag...kan inte tänka mig att jag och Walle får leka. Visst är det eländigt. När man är som mest populär, alla killar tycker man är störtläcker...då får man inte leka. Nu klagar jag inte för Walle och Elliot gillar ju mig oavsett löp eller inte men ändå...lite snopet känns det. Men men...matte vet väl bäst.

Hemma hos Vira

Det var meningen att vi skulle träna i Lomma. Men så fick jag besked att Wallander inte kunde komma för hans mor hade så mycket på jobbet. Och Elliots matte jobbade. Zappys matte hade också en massa att göra. Matte ringde då till Viras matte för att säga att de inte skulle åka till Lomma för det blev nog ingen träning. Men då undrade Viras matte om inte vi ville komma hem till dem istället. Och matte tackade ja så det bar av mot Harlösa.

Först tränade vi lydnad och jag smet inte alls. Okej, där fanns bara Vira att smita till men jag kunde gjort det... Sedan blev det lite apportering och det gick över allt matte hade förväntat sig. Jag kom ända fram, okej att jag sedan inte höll fast utan matte fick stoppa in dummyn igen i munnen på mig och säga åt mig att hålla. Men då höll jag tills jag fick order att släppa. Stora framsteg alltså enligt matte. Och det trots att vi inte har övat en enda gång "på riktigt". Men jag har fått hålla saker inomhus. Tydligen ger det resultat även om jag tycker det är dötråkigt.

Efter träningen försökte Vira och jag leka lite men det gick inget vidare för hon löper också och vi var lite griniga mot varandra. Särskilt jag mot henne vid närmare eftertanke... Sorry Vira...det var inget illa menat. Men i slutet lekte vi ändå lite, sprang och kollade runt lite tillsammans. Sedan åkte jag nesligt nog in i bilen och matte följde med in och fikade. Men okej, jag var rätt trött så jag vilade mig.

Vi kom hem ganska sent och nu är klockan snart midnatt. Vi får nog tassa i säng.

Natti-natti


Trädgårdsbus

Gårdagen blev mycket bättre än jag hade misstänkt. Okej, det blev ingen tur till Revingen. Men matte skulle hämta en sak som Ann hade handlat och då fick jag leka med Elliot i hans trädgård. Det var så mysigt även om det bara blev en halvtimme för sedan kom myggen och skymningen. Elliot var lite mer intresserad än vanligt av mig och det var ju bara mysigt.

Nu blir det tyvärr inget bus på några veckor (förrän jag är färdig med löperiet) men det känns okej när jag nu ändå fick busa lite igår.

Det som matte hämtade hos Ann var trevligt nog till mig. En häftig bädd, stor och röd med något i som formar sig så att det liksom blir som ett fågelbo när man lägger sig. Mysigt. Fast jag har inte riktigt vant mig ännu så jag sov i biabädden och i mattes säng men jag ska allt undersöka den där rödingen närmare. Vi har en blåing i bilen till Wallander som överlämnas ikväll när vi tränar.

Nä...nu är det vilostund med dagismatte som gäller.

Oro i bygget

Imorse hittade matte en blodfläck på golvet. Jag blev inspekterad både här och där. Och ja...jag löper. Matte blev misstänksam redan på promenaden imorse för jag slickade mig hela tiden. Och nu är det färdigt igen. Fy för, tänk om jag inte får hitta på något kul på flera veckor. Hoppas bara vi får vara med på kursen ändå, annars blir både matte och jag olyckliga.

Undra hur det blir med allt annat. Elliot idag? Säkert inte. Träningen imorgon? Beror väl på vad de andra. Sofiero nästa helg? Kanske ingen förlust för all del om det inte blir för utställningar är inte min grej. Stockholm blir nog av ändå. Men jämmer och elände. Kan man inte slippa det här spektaklet? Man blir ju helt deprimerad.

Tur vi hann med Småland innan det här satte igång.

Vila efter helgen

Jag har mest ägnat mig åt att vila upp mig efter helgens härjningar med Wallander. Dagismatte har lagat pannkakor och det tyckte jag var roligt för där var någon som inte blev så bra så den fick jag och Knappen äta upp.

När matte kom hem blev det promenad och sedan träning i Svedala. Där var det full rulle, massor av hundar. Kul, för där har varit lite dött ibland. Jag smet en gång men kom snabbt igen. Matte var sur fast inte särskilt illa. Men hon tyckte det var dumt att jag smet till en hund jag inte kände.

Nåväl, sammantaget gick det väl rätt bra ändå. Sedan fick vi veta att lydnadskursen ska vara på onsdagar i Lomma med start nästa vecka. Det var i sista momangen vi fick reda på det. Matte hade hellre haft tisdagar i höst men inte mycket att göra, man får ta det som det blir. Nu kan hon i alla fall planera vår Stockholmstripp.

Matte har varit ganka tråkig sedan vi kom hem. Hon har mest suttit i telefon och vid datorn. Nu ska jag lägga mig för jag är fortfarande lite sliten. Har hört att jag ska få träffa Elliot imorgon och då måste jag ha vilat upp mig.

/Lakritsen


Bastudden...

...har fått en särskild plats i mitt hjärta.

Igår kväll tände matte brasa och så låg jag och Wallander och vilade oss framför den och våra mattar satt och slöade och pratade. Det var så rogivande. Sedan sov matte och jag i bäddsoffan framför brasan för där var det bättre plats. Wallander och Helene sov i samma säng som natten innan.

Imorse kom Wallander och buffade på dörren till oss och tyckte det var dags att sätta igång dagen. Det tyckte vi med för klockan var halv nio och vi hade varit vakna en liten stund. Tyvärr blev det sedan regn en stund men när vi ändå bestämde oss för att gå ut så slutade det faktiskt regna och sedan blev det fint väder med sol. Matte och Helene satt till och med ute en stund när vi kom tillbaka från promenaden. Wallander och jag badade såklart.

Tyvärr var det dags att packa ihop sedan och åka hemåt. Wallander och jag var inte alls glada åt det, inte våra mattar heller tror jag. Matte hade i alla fall gärna stannat längre. Men hon ska ju jobba igen imorgon och det skulle ju Helene också. Dumma jobb.

På vägen hem sov Wallander och jag mest. Jag var ledsen när han hoppade av i Malmö, tyckte det kändes så ensamt sedan. Fast när jag kom hem blev jag glad ändå såklart. Men helgen har varit något alldeles extra, att få busa så mycket och liksom vara hela tiden med en kompis.

Här är några bilder...matte har inte varit så flitig med kameran för hon har mest njutit hon också men några bilder blev det.

image167
Wallander och Helene gosar.

image168
Här har vi dragkamp om en pinne...vi blev lite avklippta men så kan det gå...

image169
Vi spanar in bryggan...

image170
Och här badar vi...

image171
Här är vi ute med båten...matte ror, jag sitter framför..det blåste bra och så var det en del stenar, det är därför hon ser så koncentrerad ut.

image172
Wallander tittar ut över vattnet...

Det har varit en fantastisk helg. Det enda trista som hände var att jag och Wallander hade sönder mina leksaker när vi drog i dem åt olika håll. Både Ninen, Harry Häst och Albin Anka har fått gå till doktorn, dvs matte som har sytt ihop dem.

image173
Här är patienterna på bordet... Ninen fick örat av och halsen skadad. Harry fick hoven tilltygad och stackars Albin fick ett sår på magen.

image174
Albins sår i närbild.

Det var slutlekt med djuren får min och Wallanders del men nu är de lagade igen och allt är i ordning igen. De är också torkade i torktumlaren för särskilt Albin fick sig ett rejält bad i sjön.

Jag hoppas att vi kommer iväg till Bastudden fler gånger för jag tycker så mycket om det stället. Tvåbeningarna var också hemskt glada för det. Jag skulle verkligen vilja visa Elliot någon gång också. Och vem vet...

Ikväll får det bli tidigt i säng för imorgon är det arbetsdag för matte och själv är jag ganska trött efter helgens busrundor med Wallander. Men tack för en härlig helg Walle! Och tack snällla familjen Zweigbergk att vi fick låna er fina stuga. Vi tycker den är toppen allihopa! Matte ställde något gott på ert porslinsskåp som tack för en härlig helg i stugan.

/Vildlakritsen

Sjöliv

Först var vi ute och gick en lång runda idag. Wallander och jag höll på och springa och härja i vanlig ordning. Då småregnade det faktiskt och våra mattar var lite molokna över vädret. Men när vi kom tillbaka klarnade det upp lite. Vi badade såklart igen men sedan blev vi torkade och fick gå in och gnaga på varsett märgben. Smaskens smaskens. Men vi hade ändå lite svårt att komma till ro. Matte och Helene satt vid sina datorer och pysslade lite. Men matte tröttnade efter en stund och då åkte klotången och filen fram. Tortyren var ett faktum. Även Helene försökte hjälpa till att lugna mig men det gick inte. Jag var helt utom mig. Till slut filade matte en tass ordentligt och sedan fick jag slippa. Filen är okej även om jag inte gillar den. Men tången är otäck, jag vill inte att den ska finnas. Snyft.

Men efter regn kommer sol både när det gäller väder och humör och matte började med något spännande, nämligen att ösa vatten ur båten. Jag anade vad om skulle ske och mycket riktigt blev det en liten båttur. Helene satt med mig och Wallander och matte rodde. Det blev inte så långt för det blåste ordentligt och Wallander hade lite svårt att sitta stilla i båten. Men det var mysigt ändå att vara ute på sjön.

När vi kom tillbaka klippte matte gräset en stund. Nu har hon lagt av med det och Helene håller på att fixa middag. Wallander och jag har fått tuggben. Jag är trött faktiskt, vi har hållit igång som bara den. Får nog vila lite helt enkelt.

Wallander sover...

...han kanske blev alldeles utsliten i går kväll. Men jag vill busa mer så jag tycker snart han får vakna!

Vi kom upp ganska sent, klockn var strax innan tio när vi hittade hit i mörkret. Det gick ganska bra, matte råkade bara köra lite för långt på ett ställe så att hon fick vända och köra tillbaka. Men jag hade aldrig hittat hit till djupaste Småland så jag klagar inte.

När buren öppnades kastade vi oss ut. Sedan härjade vi vilt.. Sprang och badade. Vi råkade springa in till grannen också, men  vi blev snabbt tillbakaropade. Vi trodde först inte det var någon där men jodå. Fast inga svenskar för jag förstod inte vad de sade.

Vi kom isäng sent så klart. Innan vi gick till sängs skulle Wallander och jag ut och kissa. Vi fick gå i omgångar för annars tänkte våra mattar att vi skulle börja busa och bada igen. Så när vi båda var inne igen hittade vi blod på golvet. Stor uppståndelse. Walle och jag undersöktes och så småningom hittade vi att det kom en bloddroppe från hans nos. Jag blev lite anklagad för att ha pussat honom för mycket. Vi vet inte vad det var men det slutade i alla fall sedan.

Det var en smal säng men matte och jag har samsats. Nu är vi uppe och matte pysslar runt lite. Tror snart Helene och Wallander vaknar. Om de inte redan är uppe och ute någonstans men det tror jag inte. Tyvärr är dörren in till dem stängd och jag får inte öppna den för matte.

Det är jättefint här. Jag var ju här i början av sommaren på väg hem från fjällen. Inte lika varmt nu, det blåser ganska mycket idag men ändå så mysigt här.

Matte och jag glömde sladden till kameran så några bilder kan jag inte ordna med nu. Men uppkopplingen är så långsam så jag vet ändå inte om det hade gått. Men bilder kommer när vi är hemma igen.

Oj, nu hör jag att Walle är på gång. Måste förbereda mig...

Väntan

Jag väntar hela tiden på att matte ska komma hem så att vi kan åka iväg till Småland. Men jag vet att hon inte kommer än. Men kanske lite tidigare än vanligt.

Det är en sak som jag funderar över. Jag vet att Wallander och Helene brukar gå upp väldigt tidigt och jag tror det är så även på helgen. Men jag och matte måste få sova lite om vi ska bli vettiga. Inte jättelänge men klockan sex kan vi absolut inte gå upp. Så Wallander, om du tvunget ska slita upp din MOR tidigt i helgen så får ni roa er utan mig och matte en stund på morgonen.

Nu får du snart vila från stan och festivalen Walle, det blir skönt för dig tror jag. Jag är ju van vid skogen, blir sällan räd för något så där kan jag kanske stödja dig om det är något du tycker är konstigt. Idag mötte vi en stor hjort på morgonpromenaden. Den stod kvar en lång stund och tittade på oss och vi på den. Jag var lite sugen på att se var den tog vägen men avstod. Ville inte göra matte sur inför helgen, det vore väldigt olämpligt.

Förberedelser

Matte plockar ihop lite saker till helgen. Grislevern är på stekning så att jag och Walle ska få lite gott på maten. Matte var snäll nog att handla på hemvägen. Tydligen letade hon upp någon bra affär som hade gott om grislever och grishjärta, mina favvisar. Baconchipsen var slut men jag såg när hon plockade ihop godis och vi behöver inte svälta. Bara hon inte glömmer märgbenen, måste försöka påminna.

Jag åkte på lite klo, öron och pälsvård ikväll. I vanlig ordning krånglade jag, att jag aldrig kan vänja mig. Tror grejorna packas med till Småland. Suck.

Hoppas matte kommer loss lite tidigare från jobbet imorgon så att vi kan komma iväg någon gång. Sedan ska vi hämta Wallander och Helene i Malmö och så bär det iväg.

Nä, nu får jag övervaka packningen och levern.

Träning

Idag var vi i S:t Lars parken igen fast på nytt ställe. Samma gäng som förra gången, dvs jag, Wallander, Elliot och Zappy. Det gick faktiskt över förväntan enligt matte. Jag smet bara lite en gång. När jag skulle sitta kvar gick jag iväg några gånger men fick göra om och det gick till slut alla gångerna. Och vissa gånger satt jag kvar hela tiden tills matte ropade. Apporten höll jag också hyfsat, behöver inte så mycket "hakstöd" längre. Fast den som var Elliots smakar mindre illa än min. Får be matte tvätta den ordentligt för jag tycker den smackar äckligt.

Elliot hade tagit med en kul sak också, nämligen en tunnel. Sådana tycker jag är jätteroliga! Vi sprang igenom den flera gånger och så hade vi koner före och efter som vi sprang slalom mellan. Allltid kul med nya saker!

På vägen hem körde vi in om en kompis till matte som bor i Lund och sade hej. Hon är jättetrevlig och vi ska dit en längre stund någon gång framöver. Hon tycker jag är söt och det är ju alltid trevligt att höra.

Pinnen har åkt hem så nu var det roliga slut. Synd. Men sån't är livet. Jag har ju i alla fall matte och det är jag glad åt. Och så dagispersonalen. Inte alls fy skam.

Imorgon ska matte nog handla lite till Småland på vägen hem. Undra om man kan lägga in en beställning på lite baconbitar och kanske grislever om det finns någon. Hmm....hoppas matte läser det här.

Natti-natti

/Lackan

Lugnt

Det dröjde en hel evighet innan matte kom från jobbet och när hon väl kom hem såg hon helt färdig ut. Tydligen har det varit full rulle. Nåväl, här hemma har jag mest hängt efter Pinnen och sett vad hon har haft för sig. Det var dåligt väder i förmiddags så då låg jag mest inne och vilade. Men i eftermiddags har jag varit ute en del. En ganska lugn dag alltså. När matte väl kom hem gick vi en lång runda i skogen. Skönt. Sedan fick jag och Knappen vars ett litet märgben för dagismatte hade varit och handlat. Tvåbeningarna har ätit middag och imorgon tidigt åker Pinnen hem. Synd tycker jag. Helst vill jag ha alla samlade hos mig som jag tycker är roliga.

Verkar som det blir träning imorgon. Hoppas det, jag vill gärna träffa kompisarna. Så ser jag fram emot helgen såklart när vi ska till Småland. Jag hoppas matte tittat över godisförrådet och tar med en del. Förresten är det snart på tiden att hon och Wallanders matte pratar lite närmare kring hur det ska bli för jag tror inte de har gjort det än.

Nä, nu tror jag matte vill ha datorn så det är nog bäst jag flyttar mig.


Kräftfiske

Ikväll har tvåbeningarna haft lite kräftkalas med några trevliga kompisar. Jag ville såklart hjälpa till med förberedelserna så tidigare idag ägnade jag mig åt att försöka fiska upp en bur med kräftor. Tvåbeningarna var efter mig och försökte hindra men jag smet hela tiden tillbaka dit och till slut fick jag lov att fiska upp buren.

image164
Jag provade först det här greppet men det gick inte så bra...

image165
Sedan en annan vinkel...

image166
Och till sist lyckades jag få upp buren. Jag bet hål i den också för att få ut kräftorna men sedan fick jag nesligt nog inte fortsätta.

Nåväl, kvällen har varit trevlig. Jag och Knappen fick en del godis medan tvåbeningarna åt. Det var kompisar till mattes föräldrar men matte jobbar på samma sjukhus som en av dem så de har en hel del gemensamt och de är väldigt trevliga. Men de har en hund så de fick åka hem till den. Synd att de inte tog med honom för då kunde jag fått någon att leka med. Men det blir kanske nästa gång.

Nä, med tanke på den tidiga morgonen som väntar ska nog matte och jag i säng snart. Annars är vi så fallfärdiga när vi ska upp.


Innehållsrik dag

Vi sov länge och det var mysigt. Jag tyckte nästan matte var lite sölig med att gå upp men jag ville inte stressa henne med tanke på hur tidigt hon får gå upp under veckorna. Sedan gick vi på promenad i skogen. Efter det åkte vi iväg till Svedala för en liten träningstur för det blev ju ingen igår. Det gick mycket bra till en början, ja faktiskt ända till slutet när det kom en dam med två hundar. Hon gick in med dem i inhägnaden där jag och matte brukar träna om det är någon annan (men denna gången fanns det ingen när vi kom). Ni kan ju gissa vad som hände...jag smet för att stå och hänga vid staketet där de andra hundarna var. Det sämsta med alltihopa var att matte smög sig på mig och jag märkte inte ett dugg. Plötsligt högg hon tag i mig och hon var inte glad. Ja, hon var inte så väldigt arg heller men jag fann det lämpligt att lägga mig på rygg med magen i vädret och signalera att jag gav mig. Sedan höll vi på en liten stund till nära de andra hundarna och jag smet inte...

När vi kom hem fick jag lite glass, vilket var mumsigt. Sedan gick matte ut för att lägga spår. Jag väntade otåligt på henne och när hon kom tillbaka undersökte jag henne noga. Sedan hann jag nästan glömma bort spåret för vi gjorde lite annat ett par timmar, men jag visste ändå precis vad det handlade om när vi gick och hämtade linan och selen. Pinnen följde med och plockade snitslar. Spårningen gick hyfsat, jag var snufsade efter lite annat vilt vid ett tillfälle men jag hittade tillbaka utan hjälp till spåret. Tyckte matte var lite taskig för jag hörde henne muttra något om att jag var kass idag när vi spårade. Det tog hon tillbaka sedan och hennes största problem var nog att det var väldigt mycket nerfallna grenar och lite svårframkomlig terräng och så tyckte matte jag gjorde en onödig utflykt. Men jag hittade ju alldeles utmärkt. Nåväl, i slutändan var vi båda nöjda i alla fall.

Här är lite bilder...

image156
I början. Jag selas på...

image157
I full gång...

image158
På väg mot slulet...

image159
Framme...

image160
Stolt!

image161
På väg hem igen.

image162
Vila efter spårningen.

Ja, sedan gick vi en tur  i skogen. När vi kom hem igen blev jag glad och rusade ner i dammen. Tyvärr hade matte glömt ta av mitt anti-fästinghalsband så hon kom springande. Jag fattade inte vad det gällde, trodde hon ville jaga mig eller något. Okej, hon sade att jag skulle komma och jag struntade i det men jaja...i vilket fall blev hon jättearg. Hon bad om ursäkt sedan och så men glädjen gick förlorad med mitt flatteryck. Tyckte hon visade bristande förståelse. Hon tycker att jag ska komma sättandes till henne i alla lägen bara hon viskar något. Ungefär som om jag är någon lydnadschampion. Nä...men men...jag är inte långsint, ska inte tänka på det mer nu.

En positiv sak är att jag har förstått att matte kommer att vara hemma hos mig mer till hösten än hon har varit i sommar. Hon ska fortsätta jobba men inte lika mycket. Det blev jag glad att höra!

Alltså...mest bra saker idag men lite nederlag på apellplanen och lite dystra miner när matte tappade humöret. Men jag deppar inte och matte och jag är alls inte ovänner. Tvärtom känns allt bra efter en hel helg tillsammans.

Jag är också glad över att vi ska till Småland nästa helg. VI får sällskap av Wallander och Helene. Tyvärr kommer inte Elliot och Ann denna gången men det kommer fler tillfällen hoppas jag. Det beror såklart på hur jag och Walle sköter oss så bäst vi är ordentliga där.

Ikväll fick matte städryck och höll igång. Bland annat fixade hon till sängen, skakade, bäddade om etc och för en stund sedan låg jag så här och vilade.

image163

Natti-natti

/Lakritsen

Ändrade planer

Det var tänkt att vi skulle åka och träna i Svedala. Matte hade fixat godispåsen, försökte övertala Pinnen att följa med och då fick hon syn på att Elliots matte Ann hade skickat meddelande till henne. Ann undrade om matte och jag ville komma och gå med henne och Elliot. Matte ringde och så vips var planerna ändrade från träning i Svedala till bus med Elliot på Revinge. Ingen dålig ändring!!!

Elliot och jag härjade som vanligt. Matte och Ann klagade på att de bara fick sedvanliga bilder på oss, dvs vi ligger i gräset och pussas och nafsas.

image151
Ja....det ser ut som det brukar. Flatteröra...

Sedan drog vi vidare och sprang och sprang, fast vi blev trötta och törstiga för det var faktiskt ganska varmt.

image152
Elliot med lång tunga...

image153
Jag med lång tunga....

image154
Elliot i grodaktig stil...gulligt i alla fall...

Sedan sprang vi vidare och på slutet råkade vi dyka ner och rulla oss lite...

image155
Mysigt det ser ut, eller hur....

På vägen hem spanade matte efter märgben på AG:s i Staffanstorp men utdelningen var mycket dålig. Tack och lov fanns det i frysen hemma så jag fick ändå när jag kom hem.

Tänk så bra dag det blev. Vilken tur att din matte ringde, Elliot. Annars hade det inte blivit roligare än apellplanen i Svedala. Du räddade min dag! Dessutom fick matte annat att tänka på än att jag hade grävt ett stort hål i gräsmattan som hon var förgrymmad över. Men jag hoppas det är preskriberat nu.

/Jordfräsen

Pinnen dokumenterar min vardag

Hon är duktig Pinnen. Idag har hon tagit en massa kort av mig. Det var inget särskilt jag gjorde egentligen, mest sådant jag brukar hålla på med som att fiska, bära pinnar mm. Men kul att någon springer runt med kameran, det är matte inte så bra på.

Imorse åkte matte till jobbet i sedvanlig ordning. Pinnen och dagismatte höll igång med lite av varje och jag vilade mig mest. Sedan blev det fräs på mig när jag hade sovit ett par timmar. Då gick vi på promenad i skogen, Pinnen, dagismatte, Knappen och jag. 

image144
Här har jag hittat en fin pinne. Och Pinnen håller i kopplet.

image145
Här är Knappen.

image146
Drickastund efter promenaden

image143
Och såklart hamnade jag i plurret.

image147
Här spanar jag på grodor lite senare.

image148
Här försöker jag fånga en...utan framgång.

image149
När jag hade badat färdigt undersökte jag ormbunkarna.

image150
Sedan gjorde jag en närstudie av kameran.

När matte kom hem var det dags för lite träning med Pinnen som såg till att jag inte svansade iväg efter matte när jag inte skulle. Det gick ganska bra faktiskt. Jag smet till Pinnen en gång när jag inte alls fick men i sedvanlig ordning kom jag snabbt tillbaka igen.

Efter träningen gick vi en runda och sedan har det varit lugnt. Matte har suttit en lång stund och klappat min mage och det var mysigt.

Imorgon är det lördag och det ska bli jätteskönt. Tror vi ska åka och träna lite någonstans men jag hoppas också att vi hinner vila oss och kanske att jag får ett märgben eller något annat smaskens. Vi ska i alla fall börja med att sova lite längre än vanligt.

Pinnen på besök

Idag kom mattes syster Pinnen till Skåne från storstaden Stockholm. Jag överföll henne förstås och hon var måttligt uppskattande till mina hoppattacker men vad förväntar hon sig när hon kommer så sällan. Nåväl, jag terroriserade henne en stund, försökte skälla igång henne med måttligt resultat. Sedan ägnade jag mig åt att släpa runt trädgrenar i trädgården.

Ikväll har vi gått promenad, jag, Pinnen och matte. Trevligt. Men något träning blev det inte för myggen.

Lugn kväll annars, jag har svansat runt och försökt tigga till mig godsaker men det har inte lyckats så bra :(

Imorgon blir det nog lite träning med Pinnen som hjälptränare.

Sov gott alla, särskilt matte! Sovmorgon på lördag. Tjoho!

Annorlunda dag

Jag hade knappt hunnit med min förmiddagsvila innan matte kom från jobbet! Snacka om att jag blev paff! Hon hade åkt hem för hon mådde inte bra. Och det märktes för hon sov hela eftermiddagen nästan. Jag gick ut med dagispersonalen men det kändes konstigt när jag visste att matte var hemma. Men men...sedan höll jag henne troget sällskap och när hon gick upp igen tog vi en lång promenad innan vi åkte till träningen. Jag tycker hon har piggnat till under kvällen men vi ska lägga oss redan nu så att hon får sova. Problemet är nog att hon är uppe och springer och är vaken på nätterna. Nu menar jag inte att hon gör det med vilje, hon försöker sova men det går inte så bra. Därför blir hon trött på dagarna och idag var hon helt slut. Inte alls konstigt, jag blir också trött om jag sover dåligt men jag behöver ju inte åka till jobbet. Vi får väl hoppas på att den goda sömnen återvänder, jag tycker att tidigare har matte sovit så hårt som bara den på nätterna.

Träningen ikväll var kul. Vi var ju i S:t Lars parken och denna gången kom roligt nog Zappy också förutom stammisarna Elliot och Wallander. Och Wallander hade till och med två tvåbeningar med idag, Helene hade skaffat hjälptränare. Inte illa. Det skulle nog matte önska att hon hade ibland.

Men jag tror matte var hyfsat nöjd. Jag gjorde ju en del mindre smitningar men jag kom tillbaka direkt till henne. Sedan suckar hon ju över att jag inte kan sitta ordentligt på rumpan och vänta tills matte ropar in mig. Jag har för bråttom. Men hon klagar aldrig över att jag är långsam i alla fall. Och som jag ser det var det en bra träning för matte blev inte sur när jag klantade mig och det är viktigt! Så egentligen kanske matte skötte sig bäst av oss...vi säger väl så...jag får vara lite generös ibland. 

Oj vad alla myggstick kliar, både på matte och mig. Det var mycket mygg i stan också. Ingenstans går man säker tydligen.

Nu är det sängen som gäller, säger matte. Okej då!

Ajajaj...

...vad myggen sticks. Jag och matte har varit på långpromenad i skogen. Det var trevligt men myggen var mindre trevliga. På hemvägen var det meningen att vi skulle träna lite på fältet men där var det också en masssa mygg. Alltså blev det ingen träning. Fast en lång bit i skogen fick jag gå bakom en annan hund som råkade komma framför oss. Det var inte lätt att gå fint då så lite träning fick jag allt.

Jag blev lite förvånad att vi inte skulle iväg någonstans ikväll (det är ju tisdag=träningsdag med polarna) men jag fick veta att det blir imorgon istället. Och tur var nog det för matte kom ovanligt sent från jobbet.

Nu ska jag vila lite, matte ska nog träna med sina hantlar och skivstången. Det ser fånigt ut, jag brukar ligga och titta på. Ska försöka att inte klia på min myggstuckna nos.

Cykeltur

Efter att matte och jag hade varit på en rejäl runda i skogen ikväll så tog matte fram en av cyklarna och kopplade till kärran. Så var det bara för mig att hoppa in och så bar det av på en tur. Jag fick se hästar, en massa söta små lamm, får mm på vägen. En dryg timme var vi ute men sedan kom mörkret krypande och då var det bäst att komma hem igen.

Här är en bild på ekipaget när vi var hemma igen.

image142
Här sitter jag framför min fina kärra.

Nu är cykeln och kärran inlåsta igen och jag har fått min "nattmat". Så allt är frid och fröjd.

/Lakrits

Lugnare dag

Det blev en lugnare dag idag. Jag har varit lite trött av gårdagens härjningar. Men vi orkade ändå iväg en liten runda till Svedala och apellplanen där. Det gick väl ganska bra, fast jag var lite seg bitvis som sagt. Trots det var matte ändå ganska nöjd för jag kunde gå utan koppel i närheten av en annan hund som också tränade där. En schäfer. Den verkade inte så leksugen så jag gjorde inga försök att smita. Det hade nog varit svårare att låta bli om det varit en annan flatte.

Det blev proviantering av lever på ICA på hemvägen. Inte dumt alls. Mums vad gott det är med lite leverbitar på maten.

Annars blev det en lugn kväll med skogspromenad och sedan har jag sovit en del. Ett hål råkade jag dock gräva i trädgården. Det var mullvadsjakt där och redan "förgrävt". Så jag tänkte att jag skulle hjälpa till och se om jag kunde fånga mullvaden men det var visst inte alls uppskattat.

I veckan kommer mattes syster Pinnen och hälsar på. Det blir kul med lite fler i flocken att hålla reda på och leka med. Förra gången lade jag beslag på Pinnen ganska rejält när matte var på jobbet. Förhoppningsvis går det även denna gång.

Det är också bestämt att jag och matte ska åka till Småland helgen om två veckor. Mattes faster med familj har ju en urmysig stuga där precis vid en sjö. Vi var där på vägen hem från fjällen och det var där jag simmade ordentligt första gången. Jag är jätteglad att vi ska dit. Vi får nog sällskap av Helene och Wallander och kanske av Elliot och Ann. Stugan står tom den helgen, det har matte kollat. Idag ringde hon och "bokade" den definitivt. Härligt.

Nu är det snart läggdags för matte och mig.

Natti-natti

/Lakritsremmen


Juleboda

Vilken dag alltså! Det började med att matte och masade oss ur sängen. Matte sprang runt och plockade ihop saker, jag åt min mat, matte åt frukost och fixade iordning. Så småningom var vi klara och då traskade vi ner till vägen där Helene och Wallander väntade. Jag fick hoppa in i Wallanders bur och där var ingen mellanvägg! Men vi var lugna och sansade, stökade inte runt där alls. Matte och Helene snattrade på där framme och efter en rätt så lång stund var vi framme vid Juleboda där Zappy med matte Anna-Lena och husse Anders samt Vira med matte Berit väntade på oss. Det är Zappy och hennes familj som har stället. Jättefint var det där. Mysig stor trädgård där vi sprang runt och busade. Vi fick också springa på ängen bredvid huset. Vira morrade lite åt oss alla när vi var i koppel men det gick bättre när vi fick springa för oss själv. Jag och Wallander busade ju mest som vanligt. Men Zappy hade jag också väldigt kul med.

Tvåbeningarna åt så klart. Men vi fyrbeningar klagar inte, vi fick nämligen märgben som matte hade med sig. Det var smaskens men vi hade jädrans svårt att vara stilla och lugna utan vi sprang och bytte ben hela tiden och Vira grävde ner sitt.

Så småningom bar det ner mot stranden. Det var en skön promenad dit fast den förmörknades lite av att matte tjatade så förfärligt att jag skulle gå fint och hon till och med dängde till mig lite på rumpan och satte benet framför mig så att både hon och jag höll på att snubbla. Inte så smart. Jag var lite ledsen när vi närmade oss stranden men sedan fick jag ju springa och bada och busa med mina kompisar och då kändes allt bättre igen.

Här är lite badbilder:

image141
Wallander, jag och Zappy där ute. Vira var först lite försiktig och ville inte springa ut. Hon tyckte nog vågorna var läskiga. Men hon vande sig...

image138
Här simmar vi allihopa!

image139
Jag hade den först!

image140
Walle och jag i full gång...

Så småningom promenerade vi tillbaka. Viras matte ville gärna träna apportering så det blev några kast med dummys. Det gick väl inte helt uruselt men det var varmt och särskilt mycket träning var det inte frågan om. På vägen tillbaka fick jag busa lite med Zappy och hon visade mig var hon tidigare hade hittat ett rådjursskelett. 

När vi kom tillbaka till stugan skulle tvåbeningarna såklart fika. De äter verkligen hela tiden. Men även den här gången fick vi fyrbeningar något gott. Zappys matte hade varit så snäll och köpt isglassar till oss. Piggelin. Det var väldigt läskande och gott även om jag inte blev så piggelin just för vi hade sprungit en hel massa. Så jag vilade en del, sprang dock och hittade goda rådjurslortar men det var ändå ganska lugnt. Sedan åkte Vira och Berit hem. Vi andra stannade en stund till men så småningom var det dags även för oss att hoppa in i bilen. Wallander och jag var väldigt lugnat på vägen hem. Vi sov helt enkelt mest. Matte och Helene pratade igen (att de orkar). Det regnade en hel massa på vägen hem. Vilken tur vi hade att vädret var så fint under dagen. 

Nu är jag hemma och har fått mat. Ska vila mig, jag tror inte det blir någon lång skogstur direkt, jag är för trött. Kanske en liten runda innan det blir mörkt, vi får se. 

Vilken toppendag det var. Tack Zappy med familj för att vi fick komma på besök. Och Helene och Wallander, tack för skjutsen. Matte tyckte det var jätteskönt att slippa köra. 

Kramar från en trött och nöjd Lakrits 

Det finns hopp...

...för lilla mig. Så sammanfattade matte träningen på Svedala BK ikväll. Det kändes skönt.

Faktum var att jag tyckte det var riktigt kul att träna. Där var ingen annan som tränade men där var folk och hundar som satt på altanen och hade någon slags möte. Och jag smet inte bort dit. Nu gick jag inte lös särskilt nära dem men jag kunde smitit när jag var lös lite längre bort och gick fint och när vi tränade på lite olika saker. Men det gjorde jag inte. Och jag var väldigt uppmärksam på allt matte gjorde. Det kändes bra. Hoppas det kan hålla i sig. Men jag kan inte lova något. När smitlusten flyger i mig är löftena som bortblåsta. Alltså bäst att inte avge några.

Jag tycker om att matte har blivit mer lågmäld mot mig. Hon försöker att inte skrika. Ibland viskar hon och det går fint för jag hör bra. Det är ju så att om någon skriker på en så slutar man liksom lyssna. Man tycker till och med att det är lite korkat för vi hundar hör ju faktiskt bra. Och så står tvåbeningarna och gormar. Matte har faktiskt varit lite gormig ibland, även om jag absolut inte påstår att matte är korkad. Men jag hoppas den nya inställningen håller i sig.

Imorgon ska matte visst köra om Lund på hemvägen och handla mat till mig. Hoppas hon hittar något annat smaskens också i hundaffären.

Varma dagar

Det är varmt om dagarna. Men jag klagar inte för jag har dammarna att bada i. Fast jag orkar inte så mycket mer än att bada. Inga hålor har jag grävt på länge nu. Ligger mest under buskarna och vilar när det är som varmast. Eller så går jag in i huset för där är ganska svalt på stengolvet.

Ikväll har mattes bror varit och hälsat på. Det var kul att träffa honom. Men nu har han åkt och med tanke på hur lite matte har sovit de senaste nätterna tror jag det är dags för henne att lägga sig inom det snaraste. Imorgon kväll ska vi nog åka och träna någonstans om det inte är för varmt så att vi är helt trötta. Vi får väl se.

Vilket träningspass!

Elliot och jag var och tränade. Vid Yddingesjön och scoutstugan. Hihi. Vi körde västa fys-passet, helt slut var vi sedan. Vi sprang och sprang och brottades och badade. Så fick vi lite godis av matte men det tog slut bara på någon minut, sedan fortsatte vi. Skitkul hade vi helt enkelt.

Det var nämligen så att vi blev för få för vanlig träning och då bestämde matte och Ann att vi skulle åka och bada istället. Toppen tyckte jag när matte kom hem och berättade det. Nu har jag fått visa mitt favoritbadställe för både Elliot och Wallander. Synd att Walle inte kunde komma ikväll men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.

Här är lite bilder från ikväll...

image134
Vilken fart vi hade...

image135
Lite vila innan nästa rusning.

image136
Kolla in Elliot, vilken härlig min han har. Och så snyggt han slänger med frambenen. Jag försöker kolla in hur han gör men fattade aldrig riktigt.

image137
Riddaren Elliot i sin mantel...fast så ridderlig vet jag inte om Elliot var för han försökte sno min grisknorr när hans var slut. Men det gör inget för han fick inte tag i den.

Vilken härlig kväll. Nu är jag så trött i kroppen, det ska bli skönt att sova. Tack för turen Elliot. Och till matte och Ann vill jag säga att det var den bästa träningen på länge!

Kompisarna på besök

Imorse var det uppstigning ganska tidigt för att vara söndag. Jag visste vad som var på gång och hade faktiskt ingen aptit. Fick lite välling för att jag ändå skulle ha något i magen. Så gick vi iväg och mötte upp Wallander och Helene. Inom kort försvann Helene för att lägga spår till mig. Wallander höll konsert och var helt oemottaglig för mina försök till tröst.

image133

Nåväl, till sist kom Helene tillbaka. Strax därefter kom Elliot och så var skaran samlad. Det började redan bli varmt och vi insåg alla att det skulle bli en svettig förmiddag.

Wallander var först ut i spåret. Matte följde med och det tyckte ju inte jag var något vidare. Var nog lite otacksam mot Elliot och Ann som försökte göra sitt bästa för att jag skulle trivas med dem. Men men...så är det ibland, jag tycker illa om att matte försvinner iväg med någon annan. Hemma kan jag ligga bunden utan att säga något men här var det helt andra omständigheter.

Nästa ut var Elliot. Då följde inte matte med utan Helene, vilket var lite dumt. Inte för att det är något fel på Helene men de gick vilse, kom ur spår så att säga. Synd, matte ska ut och kolla efter snitslar för det sitter nog några kvar i skogen. Det var ju tusan så synd när matte var nöjd med spåret för en gångs skull.

Till slut var det min tur. Det var ett riktigt kul spår som Helene hade lagt. Många vinklar och vrår. Det gick bra för mig men varmt var det. När vi alla var samlade igen föreslog matte bad i hennes föräldrars dammar. Först var de andra tvåbeningarna lite tveksamma, tänkte nog att vi skulle förstöra något. Men matte gick och kollade och fick okej att vi kunde bada. Och det gjorde vi verkligen. Vilket plaskande det var på oss. Och så sprang vi förstås också en del men mest badade vi. Det behövdes verkligen för vi var alldeles för varma allihopa.

image132

Det var jättekul att ha kompisarna på besök. Naturligtvis var spårandet kul men badet var ej riktig höjdare. Men trött blev man och jag fick allt vila mig en stund under cypressen för att hämta krafter. Jag tänker fortsätta vila lite till när jag har skrivit klart det här. Tror inte matte har planer på att gå ut än, det är lite för varmt faktiskt. Jag har badat en gång till, fast då plaskade jag mest runt och kollade in grodorna. Det är så synd att de hoppar iväg från mig, jag vill så gärna hälsa lite närmare på dem.

Om det fortsätter vara så här varmt får vi kanske skjuta lite på spårandet tills det blir en aning svalare. Men vi får se. Och vi kan ju alltid åka och bada tillsammans, det vore himla kul tycker jag. Det blev ju aldrig någon tur till havet tidigare i sommar, kanske det kan bli i augusti istället.

/Den hoppfulla

Lördagsliv

I förmiddags åkte matte och jag en tur till Svedala. Egentligen skulle det blivit Lund men när matte ringde till hundaffären och kollade om mitt foder fanns hemma så var det långnäsa. Inget foder. Alltså blir det Lund nästa helg när fodret finns hemma. Så det blev Svedala istället. Inte lika mycket folk men ganska lagom. Vi gick slalom mellan blomkrukor och lyktstolpar på gågatan. Passerade en del hundar, gick lite hit och dit. Och så avslutade vi i en liten djuraffär där jag fick titta på papegojor, undulater, marsvin och kaniner. Jättespännande! Och så köpte matte lite gottis till mig där. Sedan fick jag vänta i bilen medan matte köpte grislever på ICA.

Väl hemma fick jag märgbenet som hade legat på tining. Sedan ägnade matte en stund åt att fylla igen hålor som jag hade råkat gräva. Hoppsan. Det gick visst åt fem skottkärror med jord/sand. Det var inte meningen, det bara blev så...

Någon gång i eftermiddags kom matte också på att jag ska träna på att hålla saker i munnen tills matte säger att jag får släppa. Eländes elände, jag tycker inte om det.  Men bäst att hålla god min, jag känner att det inte är så lönt att protestera.

Ikväll har matte varit ute och lagt spår till Wallander och Elliot. Vi har också spanat lite på om jag, Walle och Elliot kanske kan springa lite lösa tillsammans ute på den stora ängen där de har slagit och balat hö. Där har matte och jag tränat en hel del och är är jättebra att springa. Får väl se vad mattarna kommer fram till imorgon.

Nu är det snart läggdags. Jag måste ju vila så att jag orkar spåra imorgon. Klockan nio kommer Wallander och Helene. Sedan dyker Elliot och Ann upp efter en stund. Vad kul det ska bli!

Mysig badtur

Direkt när matte kom från jobbet så åkte vi till Yddingen. Vi parkerade på det vanliga stället och gick ner till scoutstugan. Där fick jag simma en hel del vilket var störtskönt. Sedan tillbaka till bilen igen och hem. Nu har jag fått välling och tänker gå och vila mig. Det var tal om att vi skulle greja lite med mina aktiveringsspel men jag tror inte jag orkar faktiskt. Det får bli en annan dag.

Undra vad som händer imorgon. Kanske ska vi åka någonstans och träna. Till Lund kanske? Hörde matte säga något om det men det var nog inget säkert. I alla fall ska vi sova ut ordentligt först. Ingen klocka som väcker oss halv sex! Imose var både matte och jag ruskigt sömniga. Jag kan ju sova vidare när matte har åkt (dagismatte brukar vila på soffan och så ligger jag och Knappen på mattan). Men stackars matte kan ju inte vila, hon har fullt upp.

Nä...ska se om jag kan tillskansa mig något mer gottis ikväll, annars blir det nog biabädden eller fårskinnet för min del.

Än en gång...

...gick det galet för lilla mig. Det var nämligen så att jag och matte åkte till Svedala BK för att träna När vi kom dit var det två tanter som fikade på altanen. De hade sina hundar lösa där på apellplanen och hade satt ett halsband i grinden så att man inte bara kunde öppna och gå in. Lite märkligt tyckte jag men jag hade fullt upp att spana in en av hundarna som var en brun lite setteraktig typ. Dock hann jag inte så långt med den saken förrän två stora rottweilers kom springande. Den ena, som var en tik, morrade jättemycket och argt åt mig. Tanten försäkrade att hon var snäll men jag reste ragg och det var allmän oreda. Dock kopplades hundarna så vi kunde gå in. Nu är det ju så finurligt där att en del av apellplanen är separerad från resten med staket så man kan träna därinne utan att bli överfallen av hundar utanför. Och jag kan inte smita. Så jag och matte gick in där i inhägnaden och tränade. Det gick bra ända tills vi var nästan klara för då smet jag till staketet för då kom hundarna (som var lösa igen) springande dit. Matte blev inte så sur först för jag kom tillbaka till henne igen. Men efter ett par smitningar gjorde jag inte det utan stod bara och glodde på henne och sedan ignorerade jag henne. Ni kan ju gissa hur det slutade...magen i vädret, svansen mellan benen, huvudet ner åt sidan och en ganska förgrymmad matte ståendes över mig i en hel evighet.

Att jag åkte i backen var inte det enda olyckliga. Det var dessutom så att matte egentligen hade ta ner mig till sjön så att jag fick bada men det ströks från programmet för hon tyckte inte jag skulle få ha så kul när jag just hade blivit tillrättavisad. Så det blev bara en kortare vanlig promenad. Suck...men vad har jag att säga till mitt försvar. Inte mycket antar jag. Det enda är väl att det minsann inte är lätt att ha lösa hundar utanför staketet som dessutom utmanar mig och försöker få igång mig.

Nu har jag i all fall fått lite mat. Matte är inte arg men jag håller mig lite på min kant ikväll för säkerhets skull. Tänk så enkelt det hade varit om jag kunde gjort precis som matte ville men det kan jag inte. Och ikväll sade hon inte ens det där NEJ som jag tycker så illa om att höra och jag smet ändå. Som det kan bli.

Imorgon är det fredag. En tidig morgon till innan sovmorgon hägrar. Imorgon blir det nog inte så mycket träning. Kanske bad. Igår var det också ganska lugnt, matte kör visst varannandagsträning. Det är väl ganska lagom, tycker jag.

/Smitaren

RSS 2.0