Bastudden...

...har fått en särskild plats i mitt hjärta.

Igår kväll tände matte brasa och så låg jag och Wallander och vilade oss framför den och våra mattar satt och slöade och pratade. Det var så rogivande. Sedan sov matte och jag i bäddsoffan framför brasan för där var det bättre plats. Wallander och Helene sov i samma säng som natten innan.

Imorse kom Wallander och buffade på dörren till oss och tyckte det var dags att sätta igång dagen. Det tyckte vi med för klockan var halv nio och vi hade varit vakna en liten stund. Tyvärr blev det sedan regn en stund men när vi ändå bestämde oss för att gå ut så slutade det faktiskt regna och sedan blev det fint väder med sol. Matte och Helene satt till och med ute en stund när vi kom tillbaka från promenaden. Wallander och jag badade såklart.

Tyvärr var det dags att packa ihop sedan och åka hemåt. Wallander och jag var inte alls glada åt det, inte våra mattar heller tror jag. Matte hade i alla fall gärna stannat längre. Men hon ska ju jobba igen imorgon och det skulle ju Helene också. Dumma jobb.

På vägen hem sov Wallander och jag mest. Jag var ledsen när han hoppade av i Malmö, tyckte det kändes så ensamt sedan. Fast när jag kom hem blev jag glad ändå såklart. Men helgen har varit något alldeles extra, att få busa så mycket och liksom vara hela tiden med en kompis.

Här är några bilder...matte har inte varit så flitig med kameran för hon har mest njutit hon också men några bilder blev det.

image167
Wallander och Helene gosar.

image168
Här har vi dragkamp om en pinne...vi blev lite avklippta men så kan det gå...

image169
Vi spanar in bryggan...

image170
Och här badar vi...

image171
Här är vi ute med båten...matte ror, jag sitter framför..det blåste bra och så var det en del stenar, det är därför hon ser så koncentrerad ut.

image172
Wallander tittar ut över vattnet...

Det har varit en fantastisk helg. Det enda trista som hände var att jag och Wallander hade sönder mina leksaker när vi drog i dem åt olika håll. Både Ninen, Harry Häst och Albin Anka har fått gå till doktorn, dvs matte som har sytt ihop dem.

image173
Här är patienterna på bordet... Ninen fick örat av och halsen skadad. Harry fick hoven tilltygad och stackars Albin fick ett sår på magen.

image174
Albins sår i närbild.

Det var slutlekt med djuren får min och Wallanders del men nu är de lagade igen och allt är i ordning igen. De är också torkade i torktumlaren för särskilt Albin fick sig ett rejält bad i sjön.

Jag hoppas att vi kommer iväg till Bastudden fler gånger för jag tycker så mycket om det stället. Tvåbeningarna var också hemskt glada för det. Jag skulle verkligen vilja visa Elliot någon gång också. Och vem vet...

Ikväll får det bli tidigt i säng för imorgon är det arbetsdag för matte och själv är jag ganska trött efter helgens busrundor med Wallander. Men tack för en härlig helg Walle! Och tack snällla familjen Zweigbergk att vi fick låna er fina stuga. Vi tycker den är toppen allihopa! Matte ställde något gott på ert porslinsskåp som tack för en härlig helg i stugan.

/Vildlakritsen

Kommentarer
Postat av: Elliot

Jag är glad att ni känner er nöjda med helgen.Men det ser onekligen lite synd ut om alla de skadade djuren....tänk er bara att tappa ett öra =(

2007-08-27 @ 14:03:00
Postat av: Mattes medicinsyster

Vilka marodörer ni är. Vilken tur att matte har gått kirurgkursen...

2007-08-27 @ 18:12:50
Postat av: Lakrits

Ja, det var en tuff helg för djuren. Tur att matte kunde fixa till dem. Albin fick ett rejält ärr på magen, Ninens skador syns mindre (örat på plats!). Harry var minst tilltufsad men ändå halt... Albin fick sig en omgång i torktumlaren också och det var nog tur för han lät lite rosslig i pipfunktionen innan han torkade upp ordentligt. Men nu är han igång igen och så ren och fin han blev!

2007-08-27 @ 22:56:45
Postat av: Wallander

Jag tror att du får lämna dina "leksakskompisar" hemma nästa gång (för säkerhetsskull).
Jag hörde att MOR erbjöd sig att "lappa" ihop dem, men att din matte avböjde. Tur att det gick bra att få allting på plats igen även om vissa spår från vår oaktsamhet finns kvar. Om de inte hade kommit i bra skick så hade jag fått tulla lite i spargrisen.

2007-08-27 @ 23:35:51
Postat av: Wallander

Nu skriver jag något som inte MOR riktigt gillar... FY FAN vad bra vi hade det! Jag längtar redan tillbaka. Om jag träffar någon i familjen Zw... (svårt att stava till) så skall dom få ena goa pussar av mig, det lovar jag på heder & samvete.

2007-08-27 @ 23:43:18
Postat av: Lakrits

Ja, det var mysigt. Synd att tvåbeningarna skulle hem och jobba. Mycket roligare att vara med dem i Småland tycker jag. Fast jag har det ju bra på dagarna så jag klagar inte. Och så måste jag ju få träffa Elliot också!

2007-08-28 @ 00:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0