Sommarens sista spår...

Sista semesterdagen för Matte. Och vad kunde passa bättre än ett spår till mig? Till på köpet sommarens sista spår om man tittar i kalendern och det grät vi nästan en liten skvätt över. Men spåret gick bra, bara Matte som hade lite problem att hänga med på ett ställe, hon ramlade ner i ett gäng ormbunkar och försvann!


På rätt spår!


Mjukost är gott!


Hallåt där, hur länge ska vi stå här???


På väg igen!

Matte har varit lite tystlåten idag. Hon säger att det knäns hemskt att vara ifrån mig. Jobba är inga problem men hon vill helst vara med mig jämt. Kan bara instämma. Men Dagis är inte fel och jag vet att de tar emot mig med öppna famnen. Så imorgon bitti bär det av dit strax efter sju.

Ikväll var vi på kursstart hos Lisa i S Sandby. Det är tävlingslydnad som körs, vi är åtta ekipage som kommer att hålla igång där på tisdagkvällar i tio veckor. Verkar kunna bli en kul grej. Spännande med nya hundar så jag var nog inte helt fokuserad hela tiden på Matte. Vi är bara tjejer i gruppen! Fånigt faktiskt tycker jag som gillar att busa med grabbar! Men där ska jag ju mest busa med Matte :D

Nä, nu ska vi snart gå och nanna kudden så att Matte kan vara lite fräsch i huvudet imorgon bitti på sitt nya jobb! Tror allt hon är lite nervös men jag försöker lugna henne att allt kommer att gå bra. Och jag ska ta väl hand om henne när hon kommer hem igen framåt kvällen!

Till sist en bild från Elliots igår....


Riktiga polare...

Natti-natti!
/Lakkan

Sista dagarna i frihet

Japp, nu är det sista dagarna i frihet för Matte innan det är dags för jobb igen. Jobb jobb jobb. Matte säger att hon hade kunnat vara ledig ett år (med lön) utan att bli minsta uttråkad. Jag håller med!

Igår fick jag spåra på ett av fälten i närheten. Härligt att köra näsan i backen och snusa efter Matte, hitta pinnar, få mjukost och sedan i slutet en burk med stekt kotlett. Mmmmm.

Man kan springa på fälten också, det är toppen...Idag blev det skogsturer, målning för Matte och sedan en shoppingtur som får räcka för en hel månad! Vi körde runt till en massa ställen. Det inhandlades en del till mig också, bland annat ett nytt blinkhalsband, laxolja (mums) och shampo (blä). Men just när jag började bli riktigt uttråkad rullade vi in på Elliots gata. Slut på shoppingen och tur på mossen istället och lite trädgårdsbus. Härliga tider! Elliot försökte bjuda in mig till sig sedan men Matte påstod att vi måste hem och bada mig. Helt befängt. Men visst blev jag badad för tredje gången på 10 dagar. Helt vansinnigt. Men nu blir det paus till helgen säger Matte. Hoppas dom där bulorna i min hud försvinner illa kvickt så jag kan slippa tvagningarna.

Nä, nu ska jag gå och blöta ner sängen, ska ligga extra mycket på Mattes sida så hon kan få det lite våtvarmt när hon ska sova sedan :D

Zico på Solgläntan...

...UTAN sin Matte

Idag kom Zico på besök. Det är ju inte så förfärligt ovanligt. Men det annorlunda idag var att hans Matte åkte iväg och lämnade Zico här i min och Mattes omsorg hela dagen. Zicos flock skulle nämligen till grannlandet Danmark och roa sig och då kunde ju inte Zico ligga själv hemma hela dagen. Så vi tänkte att vi skulle ta hand om honom riktigt mycket och det har vi gjort hela dagen. Jag har tröstat honom när han fick Mattelängtan och Matte har kliat honom, han har fått promenader, mat och godis. Och han var nog ganska nöjd trots allt fast han ylade lite efter sin Matte när hon hade gått. Jag förstår honom så väl, inte lätt att vara en mammagris...

Efter att vi gått kvällsrunda, strax innan det mörknade körde vi hem Zico till Blomstergården i Hjärup. Han blev glad att återse sitt hem, enligt Matte som följde honom in kollade han lite efter sina tvåbeningar men konstaterade sedan att huset var tomt. Men han lät sig väl smaka av godiset han fick och tackade för dagen och sade hejdå till Matte. Hans flock kom nämligen inte hem förrän sent, ja just nu tror jag bestämt så det blev bäst att han fick sova hemma lite i väntan på dem. Men jag och Matte har varit godkända som reservflock idag. När Matte var på andra sidan staketet en stund sjöng Zico lite övergivet för henne och ville att hon skulle komma in på rätt sida igen :D Och han ville gärna bli kliad på rumpan och Matte blev tvättad i öronen. Så helt bedrövligt var det inte på Solgläntan och jag tror att Zico kan tänka sig att komma igen om det behövs. 

Men det tar ju lite på krafterna att vara värdinna så nu väntar sängen. Igår kväll var jag också lite slut för det var kräftskiva på Dagis med vänner till Dagismatte o Vildhusse som även Matte känner och har jobbat med. Därför var vi medbjudna. Gästerna hade sin fyrbening med som heter Lucky. Men han är lite knepig tycker jag, ingen gentleman precis. Han bara skäller ut mig och det gillar jag inte. Sedan tog han mina grejor och jag är väl inte snål med att låna ut men han tänkte ta sönder Tommy Tvättbjörn (TT) som varit med mig sedan valpben men Matte ryckte in och räddade TT. Puh. Ja, det var allt lite stökigt och skönt att komma hem sedan. 

Bara ett kvar lediga dagar kvar nu för Matte. Trist men hon ska ju börja på ett mycket bättre jobb så det är ju inte så bedrövligt ändå. Synd bara att man inte får ha henne hemma längre och det finns ju alltid saker att fixa på Solgläntan så hon hade nog inte varit sysslolös med en eller två månaders semester till. Men det är ju önsketänkande. Och Dagis tar emot mig med öppna famnen men det blir inte förrän onsdag morgon! 

Natti-natti
/Lakkan 

Full rulle!

Puh, vilka dagar...är helt slut nu.

Igår eftermiddags kom Syster Yster med tåg till Lund. Jag blev såklart jätteglad. Dock blev det en lustig galopp genom centrala Lund för att Yster skulle hinna i tid till banken innan den stängde :D Resten av dagen var det bus med Yster men också vila för jag var trött efter stadsturen.

Redan idag var Yster tvungen att resa vidare tyvärr. Men bättre kort visit än ingen alls! Vi följde henne till tåget, upprörande att skiljas tyckte jag och ylade lite  :(

Efter att ha hämtat mer färg i färgbutiken så bar det av till Lisas hundskola i S Sandby där vi hade privatlektion. En timme där och ögonen går i kors så trött jag är. Puh. Kort vila i bilen för sedan hämtade vi Elliot och han stannade hela eftermiddagen och en bit in på kvällen. Såklart toppen att ha polaren på besök men inget man blir direkt utvilad av...

Matte skulle rensa rabatter, bland annat den vid ingången. Jag och Elliot hjälpte till...


Givetvis blev det brottningsmatch också...
Vi hann med en runda i skogen också och mat och lite inomhusfix innan Ann kom för att hämta hem Elliot. Fast innan de åkte gick vi en kvällsrunda också. När vi kom in kände jag mig rätt mör. Efter en stund knackade det dock på dörren och där stod Beckie med husse och undrade om vi inte ville gå en runda. Man kan ju inte vara mesig så vi hängde på i mörkrets inbrott. Fast jag var rätt stillsam kan jag säga. Ägnade mig mest åt att buffa på fickor för att få godis. När vi sedan kom hem tänkte jag att NU ska jag sova. Men för en stund sedan kom Vildhusse och bankade på dörren med sin trasiga tå och behövde få den betittad. Nu har han åkt och Solgläntan har stängt för natten för jag måste vila nu! Men två toppendagar har jag haft, kan inte klaga alls faktiskt.

Sov gott, det ska jag i alla fall göra!!!
/Lakkan

Lite nyheter

Dags för en uppdatering! I fredags släpades jag mot min vilja till veterinären. Jag har inget emot Niklas, han är trevlig och lugn, bra när han undersöker mig men jag gillar liksom inte själva grejen ändå. Nåväl, det var väl inga större övergrepp på min integritet denna gången. Det handlade i slutändan mest om min hud och päls. Jag har fått lite hudproblem. Matte säger att jag badat för mycket. Niklas säger att det också kan vara alger och annat i vattnet som irriterat huden. Nu har jag fått särskilt schampo som jag ska badas med (usch och fy), annat foder (inte så illa för jag får större portioner och det är godare) och fiskolja på maten (mums). Sammantaget ska hela kuren vara ett underverk för min päls om jag förstod det rätt. Jaja, Matte är mer bekymrad än jag :D Men visst vill man se fin ut i pälsen.

Efter veterinären kom Helene & Zico på besök. Först målade tvåbeningarna och jag och Zico gjorde vad vi kunde för att störa dem :D Men vi lyckades inte så bra men så småningom tröttade de ju ändå och gick ut med oss. Helene tog lite bilder, hon är ju redig med kameran för Matte glömde. Bilderna har vi lånat från Zicos bildgalleri.

Jag hittade såklart en fin pinne!

'

Zico tyckte jag tog mycket plats på vägen...Svårt att få alla att vara stilla och titta mot kameran...När vi kom hem igen poserade jag lite...På kvällen blev det kräftskiva på Dagis med släktingar. Inget jag uppskattar precis men Matte tyckte det var trevligt. Det blev inte så jättesent tack och lov för Matte behövde sova inför nattajour som hon hade gångna natten nu. Förstår inte riktigt för hon har ju semester. Men Matte säger att jag inte förstår mig på ekonomi och det kan ju ligga något i det...

Idag har det varit lite trött och trögt för Matte men hon höll väl humöret uppe ända tills hon blev getingstucken i sängen när hon skulle klappa mig. Fråga mig inte vad getingen skulle göra där men den tyckte ju inte om att bli platt och då stack den Matte. Jämmer o elände och magkliet fick ett tvärt slut. Men det har inte blivit så illa för Matte ändå och kvällen har gått rätt bra. Nu är vi båda färdiga för sängen!

Natti-natti!

Orvars korvar

Ikväll testade vi en korvatjolla som vi inte besökt tidigare, nämligen Orvars korvar. Det blev nämligen stadspromenad med Walle och Beck istället för träning i Lomma. Bäst att passa på innan jag luktar rent för gott för grabbarna på ett tag säger Matte. Och visst tyckte de jag luktade godare än vanligt. Så det var nog sista korvarundan på ett par veckor tills det där förbenade löpet är överstökat. 

Nåväl, nu till väsentligheterna alltså korven! Orvars korvar sägs ha öppet dygnet runt, vilket ju är ett plus. Servicen var dock ganska dålig, hon ville inte hjälpa till att dela korvarna på längden som vi brukar för att de ska kallna fortare. Hon slängde fram en plastkniv och tyckte vi kunde göra det själv :( Alla andra korvsäljare har delat åt oss! Korven smakade bra, inget fel där inte. Men inget slår Slottsgrillen, det är bara så! De ska få ett fint diplom nästa gång vi är där i en glasram där de får fem hundben av fem möjliga för Malmös bästa korv, utdelat av enhällig jury bestånde av Lakrits, Wallander och Beck! Tror ni inte de blir glada då och kanske får vi en extra korv?!

När vi inte är på korvarunda är det mest målning som gäller. Och rensning av stuprännor och rör. Matte höll på jättelänge, pustade och stånkade och var alldeles nedskvätt av surt vatten. Mindre trevligt alltså. Men innan idag var Vildhusse här och klippte gräs med Monstermaskinen och hjälpte till att måla gaveln och Dagismatte kom med Knappen också så det har varit en ganska trevlig dag sammantaget. Vi tränade lite i förmiddags också, vilket gick bra förutom ett litet missöde där jag råkade bita Matte i ett finger när vi lekte. Hon jämrade sig men hämtade sig ganska snabbt ändå så det var nog inte så illa ändå!

Imorgon kväll blir det kräftskiva med Mattes kusinfamilj, Vildhusse och Dagismatte. Kräftor gillar jag inte men när Dagismatte är i farten i köket brukar det vankas annat också så det lönar sig alltid att vara framme med nosen!

Nu mot sängen! Natti-natti!
/Lakkan

Mycket regn...

...har det kommit på sista tiden. Nu är sjöar och dammar fyllda vilket är bra. Mindre bra är regnet för Mattes målning men det löser sig nog på sikt. Promenader blir det oavsett väder och vi tränade även lite i regn idag vilket gick utmärkt. Men en del innemys blir det ju också, man måste torka mellan varven!

Igår kom Elliot och Ann ut och gick en lång mysig tur med mig och Matte i skogen. Mycket bus och spring. Härligt. Enda trasslet är med magen som har varit i olag senaste tiden och så snaskar jag ju gräs och det säger Matte inte är bra. Jaja, så mycket som inte är bra, man kan ju inte undvika allt.

Får se hur det artar sig framöver. Kräftskiva på fredag har jag hört i alla fall. Och antingen ska Yster beställas ner en kort sväng nästa vecka eller åker vi och hälsar på henne på Öland (hon åker verkligen runt överallt) där hon råkar vara slutet av nästa vecka. Men just nu lutar det åt att hon kommer ner så slipper jag åka så mycket. Men man vet minsann inte säkert förrän hon står framför en, så är det med Syster Yster!

Jag är trött på Felia som inte har levererat något nytt modem ännu så jag snyltar på Dagisdatorn men det är lite retfullt tycker både jag och Matte. Men det löser sig väl inom de närmaste dagarna får vi hoppas!

Tjingeling!
/Lakkan

Bastudden 2010 och lite till...

Äntligen dags för en liten rapport. Det är knas med vårt internet hemma, Felia måste skicka ett nytt trådlöst modem. Därför har jag lånat datorn på Dagis. Tur man har nära dit!

I onsdags morse bar det av till Bastudden. Jag fick åka med Walle och Beck i deras fina bur. Lite trångt om platsen men det gick fint ändå.När vi väl kom fram var det genast bad som gällde!Sedan installerade vi oss, Walle o jag visade Beck allt. Framåt eftermiddagen gick vi sedan och tränade apportering en bit bort. Länge sedan sist men inga problem, det blev markeringar och sök och jag löste uppgiften bra.Väntan blev det också...På kvällen åkte vi och letade upp Bjurkärrs naturreservat som besöktes i samband med förra Bastuddenbesöket för två år sedan. Matte mindes inte riktigt så det blev en del letande men till slut hittade vi dit. Superfint är där!

Efter välförtjänt nattsömn vaknade vi till en fin dag i torsdags. Det blev mycket bad såklart  ...men också vila.Vid femtiden åkte vi till Tingsryd och efter en del letande hittade vi till deras brukshundsklubb där vi tränade en lång stund och hade det bra på deras fina gräsplan. Helt ensamma var vi men där var folk i stugan och vi frågade snällt om lov att vi fick vara där.

På kvällen var det obligatorisk korvgrillning som gällde. Matte var grillmästare (för övrigt är det Helene som är kökschef).Natten till fredag drog ett åskväder över Bastudden och slog ut en tranformatorstation så på morgonen fanns inget vatten och bara delvis ström. Det ordnade dock sig senare på dagen fick vi rapport om sedan. Men det städades och packades ändå och till slut var det dags för sista badet för denna gången och så stuvades vi alla in i bilen och åkte hemåt. Men såklart hoppas vi på återseende av kära Bastudden nästa sommar! Tack flocken Lindeblad för en härlig tur och Matte verkar riktigt utvilad efter vistelsen där. T-lilla är ett minne blott och semestern firas!

På fredagskvällen var vi på konsert i Höllviken där fältartisterna inkl Syster Yster höll till. Det var ett väldigt arrangemang med artister och en massa militära höjdare. Men mina öron ville inte höra på konsert så vi fick hålla oss en bra bit bort. Men kul att träffa Yster och igår blev det också en fika med henne på Sturup innan det var dags för henne att åka hem. Men vi hoppas kunna lura ner henne en kort sväng innan augusti är slut. Får se hur det går.

Idag var Zico och Helene på besök. Jag och Zico fick vars ett spår i värmen och det var svettigt för både oss och tvåbeningarna vill jag lova. Men bad vankades också och promenad och kul var det med besök.

Det var allt för nu. Får se när det finns möjlighet till uppdatering nästa gång beroende på leverans från Felia eller användande av Dagisdatorn.

Tass & kram
/Lakkan

Bastudden nästa!

Imorgon bitti bär det av till Bastudden via Malmö där vi ska byta bil till Lindebladarnas. Vi ska klämma ihop oss tre fyrbeningar, två tvåbeningar och så tvåbeningarnas packning (inte att förglömma) i en bil. Men det ska nog gå fint. Vår bil får stå på deras garageplats.

Matte fixar och donar med allt möjligt. Bland annat har det torkats godis, det är en viktig sak. Och så försöker hon visst få ordning på saker?! Frågan är hur bra det går...Det viktigaste är att godiset kommer med som det ska. Har nog spanat in vad som packats ner :D 

Matte har målat en del idag men framför allt har jag badat i Yddingen med Elliot. Vi var vid fina bryggan där jag gör mina svanhopp. Elliot hoppar också nuförtiden även om han inte kör svanstilen. Han simmar också, riktigt bra. Det enda som kvarstår är att han ska sluta glo så förbenat efter grejen på väg ut för då blir det ju plaskigt. Men det är stora framsteg i min simhoppskola i sommar!

Ett missöde hände innan idag. Vi skulle busa och Matte kastade iväg min favvo repboll. Och var hamnade den?! Jo, på taket. Jag försökte klättra upp via fönsterbrädan men fick ge mig. Efter en stunds fix och don, lite redskap till hjälp kom den ner igen och sedan var det rött kort på Matte för vidare kast.

Nä, mot sängen! Det är så fiffigt med vår ventilationstrumma i taket att jag kan ligga i sängen och lukta mig till när godiset kommer ut ur ugnen. Inte alls illa, det gjorde du bra Vildhusse!

Semester

Vi invigde ledigheten igår med att åka och spåra i Fulltofta. Det var en blöt historia! Spåret var svårt för det regnade en massa i granskogen där spåret låg och då blev det jättestark doft från marken och från alla svampar som stinker där. Men jag jobbade hela tiden, hittade pinnarna och slutet såklart, var bara inte precis i spåret hela tiden. Såklart muttrade Matte lite för sig själv över det. Varsågod o spåra själv säger jag då så får du se hur lätt det är...

Efter spåret for vi till flygplatsen och hämtade upp Syster Yster. Hon skulle nämligen ner till militärläger med Fältartiserna i Höllviken. Tyvärr blev det bara några timmar vi sågs men vi hoppas kunna lura ner henne senare i augusti en liten sväng.

Idag blev det uppstigning rätt tidigt och en tur till S Sandby där vi hade tid hos Lisa  på Lisas hundskola (där Walle gick för länge länge sedan). Där tar vi lite privatlektioner för att Matte ska lära sig träna mig bättre! Det var andra gången vi var där men full fräs. Helt annorlunda träning. Och en klickomojäng används också, den är rolig för den betyder godis! Och så får jag godis och bus för en massa småsaker som jag inte brukar få något för. Inte alls dumt faktiskt. Det blir nog några gånger till under Mattes semester för att hon ska få in den rätta knycken på träningen. För det ska vara KUL med lydnadsträning säger Lisa. Jag håller med!

Medan jag tog igen mig efter träningen började Matte måla fönster och stallet. Hon pustade och stånkade lite över hur mycket där är att göra. I eftermiddags sedan blev det bad med Elliot i Tvedörasjön. Lite grund här och där men gick bra att simma på sina ställen. Mycket vattenspring och bus och det blir man faktiskt trötter av. Men icke desto mindre hade jag energi till att rulla mig i ett dött djur jag hittade på kvällsturen. Matte blev skitarg. Jag gick hundra meter bakom henne resten av rundan. När vi kom hem åkte jag på tvätt tyvärr. När Matte lugnat sig ursäktade hon faktiskt sig och hon är mest sur över att mitt anti-fästingmedel tvättats ur och det är ju dumt. Men man tänker inte alltid på konsekvenserna när man får lust till något. Nåväl, vi är bästisar igen så ingen fara på taket.

Får se om det bär till Bastudden en tur under veckan med Lindeblads. Det var länge sedan sist för det har ju varit renovering efter vattenläckan. Men det blir ett kärt återseende och vi hoppas på hyfsat väder!


Fest

Igår var det fest! Åtminstone senare delen av eftermiddagen och hela kvällen. Detta eftersom Matte nu har semester och är klar med sin himla allmäntjänstgöring. Det innebär att hon blir legitimerad läkare så fort socialstyrelsen bara har fyllt i sina signaturer på rätt ställen. Hipp hipp hurra!!! I eftermiddags sammanstrålade vi från Dagis med Matte som kom från T-lilla. Vi träffades på en trevlig kaffestuga vid Mossbystrand. Där käkades det kakor i stora mängder och jag fick smaka en del. Sedan blev det ett kort bad i havet med Vildhusse.

Men igår kväll var det höjdpunkten. Grillad fläskfilé stod på menyn både för två och fyrbeningar. Knappen o jag fick en stor portion var och efter det blev jag så nöjd och så trött! Tvåbeningarna höll ut en stund till och käkade tårta men sedan åkte Matte och jag hem och då blev det snabbt sängen för Matte var också rätt mör. Kvällsmat!

Tänk så skönt det ska bli att ha Matte hemma framöver och sedan när hon börjar jobba igen slippa se hennes dystra min. För nu ska det ju bli mycket bättre! Det sista halvåret har inte precis varit någon höjdare för att uttrycka sig lite diplomatiskt :D

Några bilder från kvällsrunda igår...Jag sitter och tittar ut över min sjö.Drickapaus.

Nu på förmiddagen blir det nog en liten tur till Elliots och imorgon spår. Sedan får vi se hur veckan artar sig. Det är ju semester och då behöver man inte tänka så mycket :D


Nedräkning pågår

Japp, nedräkning pågår tills Matte är klar med sin allmäntjänstgöring. Idag var det ultralång dag, hon anlände till Dagis kvart över nio. Då hälsade jag såklart hjärtligt välkommen. Trötter Matte men hoppfull ändå för snart är det ju färdigt!

Igår kväll var det lite träning hemmavid, sedan långtur och efter det kom Matte på att där låg ju ett gammalt spår i skogen och väntade på mig. Beck hade nämligen gått bambispår dagen innan och Matte lät klöven ligga så att jag skulle gå det igår. Spåret var 30 timmar gammalt och torrt som fnöske i lövskogen. Jag fick slita hund! Men sista biten var lättare i lite mer mossig mark. Bambiklöven upphittades givetvis. Frågan är vad som är roligast, bambispår eller tvåbeningsspår. Bambispår är ju trots allt det jag började med och visst är det härligt. Men det vankas mer godis i tvåbeningsspår och det är jag ju svag för. Mjukost vid apporter och liten matlåda i slutet. Det tycker jag är riktigt toppen. Men jag tar vad spår jag får, är inte knusslig.

I söndags var som sagt flocken Lindeblad på besök. Först fick Beck spåra. Jag höll konsert i L moll (L=Lakritstonarten). Men sedan blev det gladare tongångar när vi gick tillsammans och badade, sedan bus o mys hemma medan tvåbeningarna käkade.Jag o Walle sida vid sida på bryggan. Bilden tagen av Helene.

Nu är det nattadags. Imorgon ska bilen in på repan igen, krångel med bromsarna trots att dom byttes för bara lite sedan. Vi hoppas det inte ska kosta så mycket för uppenbarligen blev det inte så bra gjort. Sedan har Matte bara torsdag och fredag kvar på jobbet. Ja, ett par nattajourer har hon under semestern men det är inte så betungande tycker hon och då sover jag på Nattis och brukar vara mätt o go i magen!

Tjing tjong
/Lakkan


RSS 2.0