Hemma hos Elliot...

...där är allting spännande. Inne osar det katt, det finns galler så att man inte kommer in i köket (och där händer säkert en massa spännande). Så kan man snoka i Elliots leksakslåda, man kan busa i uterummet tills tvåbeningarna kör ut en därifrån för att bordet håller på att välta. Och så kan man faktiskt gräva även på Elliots tomt för där finns en cypress om än i mindre format än hemmavid.

Matte säger att Elliot och jag är fullständigt hänsynslösa mot omgivningen när vi är tillsammans. Det kan hända att hon inte har helt fel. Fast stundtals var vi rätt så drägliga. Då låg vi mest och snackade skit på golvet och gnabbades. Men sen körde vi igång igen efter en stund och vi hann med rätt många rundor på de timmar som vi tillbringade hos Elliot och matte Ann igår kväll.


Bus bus bus


Här fick vi griseknorrar, jag är just på väg iväg med min.

Den goda maten fick jag och Elliot inte smaka något av tyvärr. Och inte fick jag vara med och öppna Mattes paket heller. Hon fick en jättesöt kruka med blomma i och så en fräck lampa att ha utomhus. Och så en sak som faktiskt är till mig, nämligen en alldeles egen rygga. Spana in alltså...


Jag undrar såklart när jag ska få använda den!

En promenix på mossen hann vi med också och lite ytterligare snack innan det bar av hemåt. Tack för en trevlig kväll och 
hoppas vi ses snart igen Elliot!

Vilodag

Vilken tur att jag har ett Dagis som även är världens bästa rekreationshem. Jag har sovit inne, sovit ute, gnagt märgben, gått på tur med Dagismatte, Vildhusse och Knappen, badat lite, sovit igen. Först på senare eftermiddag piggnade jag till en smula och när Matte kom tog vi en tur innan det bar av hemåt för trädgårdsarbete. Då vilade jag återigen mest, rullade mig i gräset och snaskade i mig lite gödselklumpar som fanns i jorden Matte hällde ut från säckar. Så skällde jag på Vildhusse som jag trodde var en inkräktare. Han hade nämligen smugit ut i vår verkstad i stallet utan att säga något och plötsligt hörde jag ljud därifrån. Klart jag skällde och reste ragg. Men när jag fick springa ut och konstatera att vem det faktiskt var blev det glada svansviftningar istället. Han håller på att konstruera ett myggnätsfönster till vårt sovrum så att vi ska kunna ha öppet och frisk luft även när myggen börjar komma.

Matte har anlagt en rabatt ikväll och det var väl dagens största prestation. Jobbet är ingen höjdare just nu säger Matte men det blir snart bättre. Denna veckan ska hon nämligen vara på ett ställe på sjukhuset där ingen vet var hon ska vara eller vad hon ska göra och det är det absolut värsta Matte vet. Hon vill hellre ha mycket att göra än att inte veta och inte vara till någon nytta. För all del tycker jag det låter skönt att inte ha så mycket att göra men det är klart, då börjar Matte tänka på allt hon har hemma i trädgården som hon vill fixa och då blir hon suuuur över att hon sitter på jobbet och inte gör någon större nytta. Men sån't é livet ibland. Till helgen behöver hon nog inte känna sig onyttig för då ska hon slita på akuten ensam hela helgen. Fast fredagen är ledig och då ska vi vara hemma och ute.

Imorgon ska vi till Elliot och hans matte Ann en sväng på kvällen. Det gäller att jag laddar batterierna ordentligt tills dess så det får nog bli mycket vila imorgon också. Det tar verkligen på krafterna att åka på läger. Matte har redan planerat in semester veckan efter nästa års läger. Det ligger bra till i tiden minsann för då fyller Matte år också och då har hon ju bestämt att hon ska vara ledig.

Tjingeling och sov så gott i vårnatten!


Lägerliv

I helgen har vi varit med på det berömda Halen lägret med Lomma BK. Det har varit riktigt skoj och spännande men nu är jag riktigt riktigt trött! Och borta bra men hemma på Solgläntan är bäst såklart. Men nu när jag har vilat mig ett par timmar ska jag försöka berätta lite om helgens utflykt.

Vi kom iväg vid halv fem snåret i fredags och det tog ganska exakt två timmar att köra till Halens vandrarhem strax utanför Olofström. Efter incheckning räddades jag ur bilen av Zico som ville ut och springa med mig. Hurra vad skönt det var att sträcka på benen. Sedan blev det lite iordningställande på rummet och därefter fick jag ligga i bilen en bra stund medan Matte smörjde kråset och hade det trevligt. Men nåväl, det gick väl ingen nöd på mig fast jag var glad när jag fick komma ut. Sent på kvällen blev det en lustig promenad tillsammans med Zico. Matte och Heléne vinglade runt i mörkret och fnissade vilt. Jag och Zico höll dock koll på att vi inte gick vilse och vi kom tillbaka i säkert förvar till vandrarhemmet och sängen.

Lördag morgon bar det av ut i skogen för sökträning. Jag fick starta som hund nr 1 och det var kul men redan varmt! Efter söket blev det lite paus och sedan fick jag testa på uppletande av föremål. Det föll mig väl i smaken och jag hämtade in en handske, ett par strumpor, en plånbok mm.

Det grillades också i skogen. Helt lätt var det inte att få fjutt...




Men grillekorv blev det till slut (även jag fick en).

Efter en lång dag i skogen fick jag och Zico bada oss i Halen. Det var riktigt gött att svalka sig, hämta leksaker och springa i skogen.


Zico-Bus





Springelispring

Det blev en tidig kväll sedan för Matte och mig för vi var faktiskt riktigt trötta båda två. Och det var väl tur att vi nannade i tid för även i morse var det morgonpigga människor som var uppe och sprang. Och särskilt bra sover man ju sällan i en smal, alltför mjuk säng (det sista är Mattes klagomål och inte mitt). Men det var ändå ett bra vandrarhem tycker vi. Så det var med blandade känslor vi packade in sakerna igen i bilen i morse.


Utanför vandrarhemmet...


Lilla jag utanför vandrarhemmet...

Även idag var det strålande väder när vi avfärdade för sökträning i skogen. Även idag körde vi tillsammans med folket från andra sökgruppen. Matte hade medddelat att vi behövde köra hem senast ett och turligt nog drog hon startnummer fyra. Det innebar att vi var klara vid tolv och efter en snabbfika var vi redo för hemfärd. Träningen gick bra och det kändes toppen att sträcka ut sig i löven efteråt. För trött blev man av värmen, träningen och allt umgänge och nya intryck!

På vägen hem stannade vi till vid hundbadplatsen och jag fick svalka mig inför resan.







Strax innan tre var vi hemma. Åhhh så härligt det var att återse Solgläntan. Jag njöt i fulla drag och Matte tog sig en välbehövlig dusch innan Helen och Wallander kom. Frida var också med och det blev en trevlig runda i skogen och sedan fika. Jag var nog inte världens roligaste lekkompis för Walle för jag var så trött. Men jag lovar att busa bättre en annan gång när jag är utvilad. Både Matte och jag är helt slutkörda ikväll. Men Matte blev allt glader för hon fick paket av Helen. En jättefin tårttransportör så att vi kan komma med tårta utan att den går sönder. Och så en rolig bok och en tidningsprenumeration på Canis. Matte fyller visst år hela tiden och det verkar hon inte alls ha något emot!

Det har varit en härlig helg men Matte skulle nog behövt en semesterdag för att hämta krafterna. Det får hon planera in nästa år. För vi ska ju till Halen fler gånger. Nästa år blir det nog en del spårträning också om Matte får som hon vill.

Tack alla som var med för en givande och mycket trevlig helg och på återseende! Nu är det sängen som gäller om vi ska orka upp tidigt imorgon!

Halen nästa

Imorgon så fort Matte har kommit från jobbet så bär det av till Halen på klubbläger. Det ska bli superkul! Men tror ni att Matte håller sig lugn ikväll och packar i god tid. Nä....såklart inte. Istället har vi fnattat runt på skånska landsbygden och hämtat ett solur som ska stå i trädgården. Jag skällde ut det direkt, ville visa min pondus liksom.

Så NU ska Matte börja packa och fixa. Stöööön. Jag behöver faktiskt min skönhetssömn. Tydligen är inte Matte i lika stort behov men hon ser ju ut därefter på morgonen också.

Vi ska ta många foton i Halen, i alla fall är planeringen det.  Så ni ska få se hur där ser ut och hur roligt vi har. Men räkna inte med någon uppdatering av bloggen i helgen för vi har ingen dator med utan det kommer när vi är tillbaka på söndag kväll. Då har vi säkerligen mycket kul att berätta om.

Tass&kram och håll tummar och tassar för att Matte kommer iväg som planerat från jobbet imorgon!

Mattes födelsedag

I morse hade vi en skön sovmorgon. Jag uppvaktade såklart Matte med mitt paket som innehöll ett par nya svarta fjällräven byxor för Mattes gamla gick helt kaputt för ett tag sedan. Hon var ledsen över det och då tänkte jag att det var ju en perfekt present. Matte blev jätteglad och undrade hur jag kunde ha haft råd med så fin present men det tänker jag inte alls tala om. Men jag är en fixare så det så.

Vid elvasnåret åkte Matte till jobbet. Hon var lite purken över att hon var tvungen att åka iväg och vara borta hela kvällen för Wallander och Helene ville kommit hem till oss men det smög sig ju. Förhoppningsvis kan vi locka ut dem här på söndag kväll när vi är tillbaka från Halen.

Inte förrän tio ikväll kom Matte och hämtade mig. Hon hade fått in en riktigt sjuk patient som tog lång tid och gjorde att hon kom iväg för sent. Men nu är vi i alla fall hemma hos oss och det är dags för sängen för imorgon är det tidigt upp igen. Matte har lovat att nästa år tar hon ledigt från jobbet när hon fyller år för då blir det jämt och det måste vi ju fira på något vis. Kanske rent av att hon tar en veckas semester i april nästa år vid den här tiden. Det låter som en utmärkt idé tycker jag.


Grattis Vildhusse !!!

Idag fyller Vildhusse år. Vi började med att gratulera honom i morse på sängen så jag och Matte kom lite tidigare än vanligt. Det var en trött skara. Fast tröttast av alla var nog Vildhusse. Han ville inte ens äta kanelbullarna som Dagismatte hade värmt. Jag anmälde mig genast som intresserad. Och så hoppade jag upp en vända i Vildhusses säng men det kändes konstigt att ligga där så jag hoppade ner igen.

Så småningom masade sig Vildhusse upp och dagen har förflutit ungefär som vanligt. Fast när Matte kom hem blev det fest och firning. Matte fyller ju år imorgon men hon och Vildhusse slog ihop firandet för imorgon jobbar Matte sent (vilket också innebär sovmorgon). Så efter mat och tårta blev det paketöppning. Vildhusse fick en fin jacka av Matte, en utemöbelgrupp av sin käresta (alias Dagismatte) och en fin flaska cognac (ööööh vad äckligt det luktar tycker jag) av Syster Yster. Av mig fick han en massa gott gott för tvåbeningar som jag vet han gillar, nämare bestämt tjugo stycken marsipanbröd, en paket anthon berg choklad och en after eight. Jag har nämligen lärt mig vad Vildhusse gillar. Han blev jätteglad och påstår att det ska räcka hela sommaren. Pytt vad jag tror på det va. Nä.... men min och Ysters present passade ju finfint ihop, åtminstone enligt Vildhusse.

Matte öppnade alla sina presenter ikväll förutom den från mig för den får hon inte förrän imorgon bitti. Men hon fick jättemycket fina växter av Dagismatte och Vildhusse. Trettio stycken syrener, två rhododendron buskar, jord, backsippor, gullvivor och nejlikor. Tänk så fint det ska bli i trädgården. Matte har genast börjat planera. Ibland undrar jag om hon inte lägger ner lite väl mycket tid på att planera och tänka på hur det ska bli men tydligen är det ett nöje hon har. Märkligt sådant tycker jag som lever för dagen men tja, var och en får göra som de vill. Bara jag får ha min stora fina cypress kvar och det har Matte ju lovat. 

Matte fick också några böcker, en film och en dvd om blomsterskötsel. När vår tv någon gång blir inkopplad så ska Matte och Dagismatte ha filmkväll om blomsterskötsel. Fniss. 

Imorgon ska jag överlämna mitt paket till Matte på sängkanten (har gömt det inte så långt därifrån). Så superskönt det ska bli med sovmorgon för vi har varit så förfärligt trötta de senaste morgnarna.  

Glad Matte

Ikväll var vi i Lomma och tränade. Egentligen var det meningen att Matte skulle stå till förfogande för att hjälpa dem som ville ha hjälp tillsammans med Heléne men det kom inga så istället fick jag och Zico en långträningskväll.

Matte var jättenöjd med mig. Det känns ju roligt. Lite streck i räkningen när jag överlistade henne och snodde godis en gång men det får hon ju skylla sig själv att hon lät mig få chansen. Och sen ska hon inte tro det går att lura mig. Jag har full koll på när hon har lagt ut godis eller inte. Fniss. Hon får allt komma på något bättre för att få mig att springa längre ut från hindret när jag har bestämt mig för att jag vill sätta mig nära så att jag snabbt kan hoppa tillbaka och få godiset. Enda nackdelen är ju att man får hoppa rakt upp utan att ta sats men jag är ung och spänstig så det är inget problem.

Det Matte bleva allra gladast över var nog att jag faktiskt kom tillbaka när hon ropade fastän jag var på väg till andra hundar ett par gånger. För även om ingen ville ha hjälp så var det gott om hundar på planen. När jag vände och kom tillbaka till Matte regnade det skinkgodisar och jag bara tackade och tog emot. När vi kom hem fick jag en skiva stekt blodpudding som låg i kylen sedan igår och lite makrill. Det var mums med lite "nattamat" innan läggdags.

Fick även testa på min "fasterulle" idag när vi gjorde lite enkla sök markeringar. Heléne gömde sig bakom träd och buskar på planen och när jag kom fram till henne visade hon på att jag skulle ta rullen som hänger om halsen på mig. Inga som helst problem! Den var riktigt bra konstruerad måste jag säga. Fast tydligen ska jag inte börja med den i skogen än utan vi ska ta det till hösten. Men träna på planen är ju också kul.

Tjingeling!

Hemmadag

Ja, idag blev det bara hemmadag och det var faktiskt riktigt skönt. Vi har varit ute mycket, jag har legat en del i trädgården medan Matte fixade lite med rabatten på framsidan. Och Matte städade ur förrådet, sopade och höll igång. Dessutom kom Vildhusse och han och Matte fick igång gräsklipparen efter lite lagningsarbete från Vildhusses sida. Jag tycker den låter illa men det luktar gott med nyklippt gräs.

Så blev det ju ett spår också. Det hade ju inte legat så himla länge men det var kul ändå. Matte säger att jag är för noggrann. Kan man vara det? Bara för att jag ska ut i vinklarna och kolla åt olika håll. Men jag tänker inte börja slarva bara för att få bättre poäng på prov. Tänk om jag någon gång måste spåra "på riktigt" efter ett djur. Då gäller det att vara så noga så noga. Fast Matte var väl nöjd ändå. Jag får göra på mitt sätt säger hon. Och det har hon rätt i! När vi kom fram till klöven belönades jag med stekt blodpudding "på burk". Mums var det och så bar jag klöven ända hem till dörren.

Sovmorgon hade vi också idag och det var bara så superskönt. Men imorgon är det tidigt upp som gäller så bäst att tassa i säng.

Dramatisk sökträning i Klåveröd

Det började inte så bra....Matte försov sig och vi vaknade tjugo minuter innan vi skulle åka. Allt gick fort och det blev en minirunda på fem minuter innan vi slängde oss i bilen och körde mot Klåveröd. Vi kom minsann i tid till uppsamlingen vid Krukmakeriet. Sedan körde vi i karavan ut till träningsområdet. Naturligtvis gallskrek jag när Matte lämnade mig i bilen. Måste ju göra mig påmind och jag VET att Matte hör även om hon försöker låtsas att hon inte gör det.

Nåväl, jag behövde inte skrika så länge för jag fick komma ut som hund nr 2 i rutan. Laddad till tänderna och det gick bra men rutan var JOBBIG. En jättebrant backe, stengärden, sankmark, you name it. Men KUL och jag hittade figgar både här och där och Matte var nöjd med min insats.

Så efter att Matte hade satt mig i bilen hände lite saker som jag inte förstod men Matte förklarade sedan när vi körde hem långt om länge.

Den mysige goe Roland som busar så roligt med mig när han är figge hade nämligen blivit plötsligt sjuk och Matte och Carina var tvungna att fixa honom till en ambulans som hämtade och körde honom till Lund. Han hade ont i hjärtat. Det låter otäckt tycker jag. Tur att han kom iväg för jag vill ha Rolle tillbaka som figge så han måste ju bli bra så han kan springa i skogen! Och såklart så han kan träna med Bessy och ha kul.

Bessy fick åka med Lotta och Matte jag och Carina fixade så Rolands bil kom hem för den kunde ju inte stå i skogen långt ute i Klåveröd. Så det fick ta lite extra tid och så skjutsades Carina till tåget så hon kom hem igen. Men jag fick komma ut en runda på fältet när vi kom hem och så blev det mums-mums mat hos Dagismatte och Vildhusse. Nu är jag och Matte hemma på Solgläntan och Matte har lovat att jag ska få långtur imorgon och ett spår. Toppen säger jag!

Vi tänker på Roland som är kvar på sjukhuset och är tacksamma att allt ändå gick så bra idag. Klåveröd är ju inte precis Skånes metropol men det gick ju ändå smidigt enligt Matte att möta upp ambulansen och då iväg Roland till Lund.  

Tass & Kram på dig Roland, krya på dig och hoppas vi ses snart igen!

Lite bilder hann det bli på Roland & Bessy och Matte & mig innan kameran glömdes bort...


Roland & Bessy


Visst är hon söt lilla Bessy


Och här är det min tur. Matte visar...


Påvis...


Figgen Lotta inhämtad.

Fler bilder på de andra kommer efter nästa helg när vi har träningsläger i Halen!

Delikatessernas dag

Åh, jag hade egentligen somnat i sängen för ikväll, allmänt nöjd med dagen när jag vaknade för en liten stund sedan. Och gissa vad jag vaknade av? Nä, det kan ni inte så jag ska berätta. Jag slog upp mina bruna ögon när jag kände den ljuva doften av stekt blodpudding. Jag trodde först det var en dröm att Matte satt där på sängen hos mig med en tallrik stekt sönderdelad blodpudding. Men nä, det var högst verkligt och jag låg behagfullt kvar medan jag snaskade i mig läckerheterna.

Det var slutet på en dag som har varit alldeles ypperlig. I eftermiddags stekte Dagismatte pannkakor och det gick ner en och en halv i min lilla mage. Sedan åkte Matte och jag till Lomma när hon kom från jobb. Där bjöds det på skinkgodis medan vi tränade under trevliga former. Matte var väldigt nöjd med resultatet idag. Hon tyckte jag var FOKUSERAD. Hör och häpna. Och det belönades rikligt för när vi körde in om City Gross köptes både märgben och billig fin ungnötslever. Levern stektes när vi kom hem och jag fick försenad kvällsmat med levergott och lite steksås. Skålen slickades många varv och sedan gick jag till sängs. Men så vaknade jag som sagt upp av servering på sängkanten. Kan man ha det bättre egentligen? Nu är ju inte varje dag så innehållsrik matmässigt och kanske är det tur för annars hade jag nog rullat fram till slut. Men överraskningar är alltid trevliga. Och man kan dra slutsatsen att det lönar sig att anstränga sig på träningen! Tål att fundera över.

Nu ska jag återvända till sängen, mätt och go och gosa ner nosen min i täcket.

Mårdens tillhåll upphittat!

Ikväll gick Matte och jag en runda nere i vår sydvästra hörna av tomten, där det är ganska igenvuxet. Det var där jag i vintras var helt säker på att mården höll till men jag hittade aldrig tillhållet för det var väl dolt under löv och bråte. Men nu såg det dagens ljus när vi rotade där bak.


Gången in...


Hålan innanför...


Var tvungen att undersöka grundligt! Alldeles tomt var där. Mården har tagit sitt pick och pack och dragit till andra jaktmarker.


Och så här trött blev jag sedan...

Gick faktiskt in före Matte ikväll och det händer inte ofta. Efter lite kvällssnacks är jag nu redo för sängen.

Tävlingsträning

Idag var det tävling på Burlövs BK. Det var många från Lomma som skulle ställa upp så vi åkte dit för att kolla och för att jag ska vänja mig vid alla intryck. Miljöträning alltså. Helt okej tyckte jag för jag ville ju såklart också heja på de jag kände som skulle vara med. Det gick jättebra för Roland och Bessy som knep ett förstapris och en andraplacering i sin grupp. Wallander och Heléne kämpade på bra men det blev nesliga ett poäng från förstapriset. Men jag hade laddat med godispåse till Walle och den skulle han såklart ha oavsett hur det gick. Vi var ju nesliga ett halvt poäng från ett förstapris i Svedala förra året så vi vet hur det känns...

Efter två timmar på Burlövs BK drog vi hemåt. Lite möra var vi allt för det blev en tidig morgon. Medicinpinnen skulle nämligen med tåget och jag och Matte skjutsade henne. Halv åtta vinkade vi iväg henne mot Stockholm. Jag var med på perrongen också och jag såg nog rätt eländig ut där. Och vad kan man annat vara när flocken ska splittras. Jämmer och elände. Det har ju varit lajbans att ha Medicinpinnen här.

Resten av dagen sedan vi kom hem har Matte jobbat i trädgården och jag har vilat mig efter påskhelgens alla aktiviteter. Och lite har det väl hjälpt men jag tror jag behöver en natts sömn och en lugn dagisdag imorgon sedan är jag nog fit for fight igen!

Vilken påskhelg!

Jag säger då det, den här helgen har varit något utöver det vanliga när det gäller roligheter.

I torsdags kväll och i fredags var ju Wallander här. Sedan igår var det sökträning i Fulltofta. Det var härligt väder och jag tror alla njöt. Träningen gick bra för min del fast jag var trötter på slutet. Men när jag hade vilat mig lite i bilen sedan fick jag ett erbjudande att springa med Zico och det kunde jag ju inte motstå. Våra mattar var visst pigga på att gå en runda och det blev över stock och sten och vi fick verkligen se hur Fulltoftaskogen ser ut! Härligt var det och Zico var väldigt trevlig, han var inte alls så överdrivet intresserad av min bakdel som tidigare.
 
Kvällen igår tillbringades på Dagis. Där skulle tvåbeningarna se film. En mycket ovanlig händelse i Mattes liv, det var nog två år sedan sist. Jag drog mig tillbaka till sängen och var mycket sömnig när vi skulle åka hem vid midnatt.

Så idag kom Elliot med matte Ann på besök. Lajbans säger jag bara! Som vi sprang och busade. Vi tog en härlig runda långt in i skogen och sedan lekte vi på tomten och tvåbeningarna fikade. Så roligt att få besök!

I helgen har jag alltså träffat mina tre polare, jag har fått spåra och träna sök. Kan det bli bättre?

Jo, det kan bli ganska underhållande när Matte är i farten. Det var nämligen så att vimpeln till min ö (Lakritsön) skulle sättas på plats ikväll. Matte hade färgat om den för den hade blivit så blekt av tiden ute förra året. Matte paddlade ut i gummibåten medan Medicinpinnen dokumenterade.


Matte angör ön...


Det börjar ta form...


Hurra! Min inmutning tryggad för ännu en säsong.

Men så på vägen tillbaka började Vildhusse hojta om en pump Matte skulle dra upp. Det gjorde hon bara det att pumpen var väldigt full med vatten och när den sedan vräktes öer kanten råkade den riva hål på gummibåten. Det blev bra fart på Matte mot land.


Hjälp! Båten sjunkter ihop!


Ojdå, det ser roligt ut tycker jag. Undra om Matte behöver hjälp eller hon reder ut det själv?

Rejält blöt blev Matte om rumpan och ryggen och det blev en hastig avfärd hemåt. Det tyckte jag var bra för jag var supertrött. Gick direkt till sägen och dit ska jag återgå nu igen. Det blir en tidig morgon för vi ska köra Medicinpinnen till tåget redan kvart i sju.

Wallander på lantkollo

Igår vid fyra snåret hämtade vi Wallander i Malmö. Han kom flängande nerför trapporna med Lillmatte på släp och verkade längta ut till landet.  Han hoppade i alla fall glatt in i bilen men ännu gladare ur när vi kom hem till Solgläntan.  Genast drog vi några repor i trädgården.



Sedan hjälpte vi Matte att bära in lite kassar från bilen (särskilt den från Zooab som inhandlades i Svedala på hemvägen).



Efter det bar det av ut på promenad i skogen tillsammans med Medicinpinnen som också skulle sova över hos oss. Wallander var en smula påträngande och jag försökte säga till lite finkänsligt men det begrep han ju inte (typiskt killar) så jag fick faktiskt säga till honom lite rejälare. Då blev han en smula lugnare och efter ytterligare några tillsägelser i trädgården så kunde vi leka ganska normalt. Tvåbeningarna jobbade lite med att räfsa och köra skräp och jag och Walle gnagde ben och åt kex.

Inatt sov vi gott till klockan sex, då tyckte Walle att vi skulle gå upp. En mycket dålig idé upplyste jag honom om och Matte beordrade omsomning och så blev det. Efter att Walle hade tittat till oss en gång i halvtimmen ungefär gick vi upp vid åttaspåret. Medan Medicinpinnen mornade sig gick vi andra på morgontur. Sedan blev det frukost och därefter bar det av till bilen. Jag förstod inte alls vad vi skulle först men så såg jag Matte plocka med spårselen och då visste jag genast!

Långt ut i skogen körde vi, tydligen hade Matte varit där igår och lagt spår. När bilen parkerades vid ett gammalt militärförråd var jag laddad till tusen. Och så snopen jag blev när Wallander fick spåra först. Jag skrek och gapade i protest men till ingen nytta. Fast efter en stund var de tillbaka och så var det äntligen min tur!

Jag fick hitta spårstarten själv även denna gång och det gick fint.


Påselning och fullt fokus på mig...Matte pratar som vanligt.


Här tuffar vi på i spåret.


Här gäller det för Matte att hänga med i svängarna...


Framme vid klöven.

Efter spårandet var jag och Walle jättevarma och när Matte bestämde att vi skulle åka och bada var vi genast med på noterna. Vi åkte till en jättefin badsjö i närheten där jag faktiskt aldrig har varit för eftersom det vimlar av tvåbeningar där på sommaren. Idag var där bara några som tältade men vi gick till andra sidan för att inte störa dem.

Här kommer lite badbilder...


skönt att svalka sig...


Den är min!


Spring i benen


Walle på bushumör


På bryggan med Matte.

Efter badturen bar det av hemåt med omväg till affären och fikainköp. Sedan var det trädgården som gällde hela eftermiddagen. Efter fika var det arbetsdags för tvåbeningarna. De räfsade, körde skräp, klippte buskar och fixade. Jag vilade lite i omgångar men Walle kunde inte alls vila, han var tvungen att kolla in allt som hände. Trädgårdsarbete verkar han väldigt intresserad av. Jag lovar, han vilade inte mer än några minuter sammanlagt. Vi lekte litegrann men jag blev trötter igen för det var riktigt varmt faktiskt.

Vid femsnåret kom Walles Mor och Lillmatte och hämtade honom. Han verkade inte jätteglad över att åka tillbaka till stan även om han såklart var glad att återse sin flock. Han får komma ut på lantkollo här igen när Matte har semester i sommar.

Jag känner mig rejält mör ikväll. Det har varit mycket bus och lek, spårande, badande och massor av utevistelse. Härligt men man behöver ju ladda batterierna också för imorgon är det sökträning. Så nu är det tillbaka till sängen som gäller.

Tjingeling!

Lite bilder...

...från Zicos besök i måndags. Det är ordning med hans Matte som hade kameran med och nu har vi fått bilder på mailen.


Bus...


Kompisar...


Mera bus...


Och lite bad...

Ja, veckan går fort. Idag är det redan onsdag. Tack och lov säger Matte som ser fram emot fyra dagars ledighet. Bara imorgon kvar att jobba. Och tänk så roligt det ska bli i påsk. Imorgon kommer ju Wallander och stannar till fredag. På lördag ska vi träna sök. Så ska vi såklart vara ute en massa i trädgården och jobba men också ha det mysigt.

Veterinärbesök

Ikväll var det dags för vaccination hos herr Veterinär. Det talades också om mina inbillningsvalpar och nu ska jag ha medicin i fem dagar mot dem. Förra gången blev jag ju bra av medicinen så det blir jag säkert igen. Jag känner mig allt lite hängig faktiskt så det ska bli skönt om jag kan återgå till mitt vanliga fartfyllda jag.

Annars en lugn kväll. Medicinpinnen har varit hos oss en del och det tycker jag är trevligt. Roligt att ha henne på långvisit i Skåne. Dagarna går också fort och nu är det bara två dagar kvar tills Wallander kommer och det ska bli så himla kul. Så härligt också att Matte är ledig i dagarna fyra! Hurra för det!

Skogsliv

Idag har jag verkligen blivit välrastad. Först gick jag ju som vanligt med Matte i morse. Sedan var jag ute på långtur med Medicinpinnen, Dagismatte och Knappen. Och ikväll kom Zico-Bus och Heléne på besök och vi var ute och gick i skogen i två och en halv timme. Både Zico och jag var faktiskt trötta när vi var tillbaka efter rundan. Zico hittade massor med dypölar att bada i. Jag var inte så fascinerad men han såg ut att njuta väldigt.

Det tog lite tid innan Zico kom på att jag inte löpte längre men sen hade vi riktigt kul. Jag fick igång en härlig jakt nere vid Fjällfotasjön och vi fajtades lite om några pinnar också. Jag tror att träffas vi bara lite mer så kan Zico slappna av och fokusera mer på att vi ska ha roligt och mindre på att jag är tjej.

Matte hade ingen kamera med sig när Zico var här men Medicinpinnen har varit duktig och fotat igår och idag när vi hade trädgårdsarbete och idag när jag bar hem en stor stock. Så här kommer lite bilder... 


Matte och jag i planteringstagen...


Trötter


Ny energi igen


På promenad. Dagismatte, jag och Knappen


Här har jag hittat en fin stock att bära hem

I eftermiddags var jag och Medicinpinnen en stund på Solgläntan också (Mattes och mitt ställe). Medicinpinnen var snäll jobbade lite i trädgården men jag tyckte det kändes konstigt där utan Matte så jag var glad när vi gick tillbaka till Dagis.

Efter Zicos och mina härjningar i skogen är jag riktigt riktigt rött och det ska bli så skönt att krypa till kojs. Egentligen skulle vi lagt oss tidigare men så kom Medicinpinnen hit en stund och det snackades såklart en hel del. Jag låg i bian i v-rummet och tittade lite på brasan och vilade mig. Men nu är det sängen som gäller.

Uteliv

Nu har verkligen utelivet börjat. Idag har jag inte varit mycket inne alls faktiskt. Jag har till och med sovit utomhus en stund medan Matte och Medicinpinnen jobbade i trädgården. Jag bättrade på min håla under cypressen också och så hittade jag en liten stubbe som var utmärkt som huvudkudde. Det gäller att lära känna trädgården och hitta sina favoritplatser.

Matte har hållit igång från morgon till kväll med olika saker och nu är hon trötter. Det finns hur mycket som helst att göra i trädgården men det får ju ta sin tid att få den i ordning, Förutom trädgårdsarbete har det varit städning, handling, fikabjudning och långpromenad med mera. En jätteskön dag faktiskt, jag har laddat batterierna efter två intensiva dagar.

Imorgon kväll kommer Zico med Matte för en långrunda i skogen. Ska bli kul!

Vältränad...

...eller åtminstone väl tränad har jag blivit de senaste dagarna.

I torsdags kvällsträning på Lomma BK. Igår ett låååångt spår som var roligt men väldigtt jobbigt. Jag var helt slut i rutan efteråt, gick och sänkte ner kroppen i en av Vildhusses svalkande dammar för spåret slutade inte så långt från hans och Dagismattes domäner. Det var skönt må ni tro. Sedan fick jag ju vila resten av dagen för att ladda batterierna. Matte var nog orolig att hon hade kört alltför hårt med mig men det behöver hon inte vara. Förresten var det inte så illa som hon skrev om spårandet igår när jag sov. Jag är glad att jag får spåra. Jag bryr mig inte så mycket om precis hur spåret går. Bara jag får jobba ifred och igår var Matte väldigt tyst för hon visste inte var vi skulle riktigt :D

Idag har vi tränat sök i Fulltofta. Batterierna var laddade igen och jag väntade otåligt på min tur. Matte var helt nöjd med min insats. Jag hittade figge på varje skick och kom in med lösrullen till Matte precis som hon ville. Hon tycker att jag har lite dålig fart men det är nog hormonerna som spökar. Det känns ju som om jag har valpar i magen fast Matte säger att jag inte har. Samma förvirring som tidigare alltså. Det känns ju som att där är något i magen i alla fall för den är svullen och klumpig att släpa runt på i skogen och jag kan inte springa lika fort som vanligt. Idag har jag inte velat äta min mat heller. Jag hoppas på att jag ska få godare saker som leverpastej och köttbullar om jag svälter mig. Vi får väl se hur det går. Idag var det ju ganska bra utdelning i och med sökträningen men kanske det inte är lika lyckosamt imorgon.

I alla fall har jag haft två härliga dagar. Vädret var underbart idag fast törstig blev man ju efter att ha letat figgar och jag tömde vattenflaskan. Matte slängde av sig lager efter lager i takt med att solen steg på himlen och hon påstod till och med att hon svettades.

Efter träningen åkte vi hem och Matte bar ut trädgårdsmöbler och satt och solade en stund. Jag grävde mig en håla under vår jättelika cypress och vilade mig där en stund. Vid halv fem snåret bar det av mot Malmö för att träfffa Wallander och hans flock.

Det var ett kärt återseende, det var säkert en månad sedan vi sågs. Först blev det en lång tur till Värnhems korvkiosk där de hade utsökt grillad smalkorv. Sedan följde vi med hem till Lindeblads och jag och Walle kärleksgnabbades och myste medan det lagades mat. Medan tvåbeningarna käkade fick jag och Walle ett grisöra var. Sedan blev det ganska lugnt för jag var trött och vilade mig och Walle fick order om att ligga och ta det lugnt. Till sist följde vi med på kvällsrunda och sedan bar det av hemåt. Nu är jag alldeles slut och det är med trötta tassar jag skriver dessa rader. Med mig hem från Walle fick jag ett spännande märgben med baconfyllning (någon har alltså tagit ut märgen och stoppat i annan fyllning) som jag ska förtära imorgon i trädgården. Vi ska ha hemmadag och trädgårdsmys och Dagismatte, Vildhusse, Knappen och Medicinpinnen som anlände ikväll till Dagis ska komma hit på trädgårdsfika.

Nu är det sängen som gäller. Natti-natti och tack Walle med flock för en trevlig kväll! På återseende på torsdag när du ska hit och natta över!

Spårcoatch sökes...

...till ett ekipage bestående av en duktig spårhund och en mer än lovligt förvirrad spårläggare och förare.

Det är Matte som skriver för Lakrits har gått och lagt sig. Jag har tagit slut på hennes batterier idag med ett spår som var långt och tufft på alla sätt och vis. Hon var jättetrött i slutet, men hittade såklart klöven. Fast vägen dit var lite krokig mest på grund av att spåret var mycket märkligt lagt. Man skulle kunnat undra om jag var nykter när jag var ute igår men jo...det var jag. Slutsatsen efter dagens övning är att vi behöver en coatch, eller fel....jag behöver en coatch.

Nåväl, spåret idag var ungefär en kilometer långt. Det låg till stor del i lövskog med mycket bråte vilket var ganska dumt. Det blir svårt att ta sig fram och spåret virvlar upp och det blir ingen tydlig kärna. Inte bra, inte bra. Sedan hade jag gått alldeles snett i vinklarna och sträcka fyra kom alldeles för nära sträcka två så det var nära att hon växlade över där. Sista sträckan hade jag lagt i kanten på fältet där solen har stekt i många timmar. Där var nog inte många doftmolekyler kvar och då var Lakrits väldigt väldigt trött så hon fick ha lite stöttning för att orka fram till klöven. Men visst, vi tränade på uthållighet, det var nog största behållningen. Jag stod på näsan tre gånger i lövskogen och har ett svullet smalben och en öm fot som resultat.

Men det är bara att ta nya tag och lägga ett bättre spår nästa gång. Ska hitta mysig granskogsmark att lägga det på och försöka att inte krångla till det så förbenat för min duktiga tjej.

Puss på dig min Lakrits. Hoppas du inte blir sur för att jag skriver på din blogg men du har ju stoppat ner huvudet i mitt täcke och sover djupt och det behöver du minsann inför morgonens sökträning.

Pang pang på klubben

Ikväll är det torsdag och då brukar vi åka till Lomma. Fast det är ett tag sedan nu för först löpte jag och sedan var vi i Stockholm. Så ikväll var det dags! 

Halv sju anlände vi och då fick Matte besked om att det skulle bli platsliggning med skott. Jodå, vi skulle vara med tyckte hon. Vi var fem stycken doggar och det var Bent som höll i pistolen. De andra mattarna och hussarna gick iväg för de har kommit lite längre i sin utbildning men Matte stannade kvar hos mig. Det var bra för annars hade jag nog tyckt det var för läskigt att ligga kvar. Jag fick massor med godis varje gång Bent sköt så jag tyckte inte det var så illa ändå trots att jag ogillar höga ljud.

Resten av träningen gick också bra. Fast rutan vägrar jag springa in i om där inte är en pinne med godis på. Vad ska det då tjäna till? Nä....där får Matte allt gnugga geniknölarna lite mer om hon ska få mig att tycka det känns meningsfullt.

Fjärrdirigering går bra fast när jag blir ivrig (vilket jag ofta blir) så råkar jag lyfta på rumpan när jag sätter mig och det ska man ju inte.

Min repboll är en av mina käraste ägodelar och den är med på varje träning. Här sitter jag med den.


Lite rolig ser jag ju ut men det bjuder jag på...

Kolla förresten in hur många rådjur som gick och betade innan idag i hagen som man har utsikt över från vår tomt!!!!!


Mums!


Premiärbad

Efter promenaden ikväll hoppade jag i Vildhusses ena damm för första gången i år. Man får ju passa på när man har publik, både Dagismatte, Vildhusse och Knappen satt nämligen och tittade på solnedgången. Jag och Matte kom från fältet, och Matte var tacksam att jag badade för jag hade rullat mig i en intorkad skithög. Lite kallt var det allt och det blev många skakningar (råkade blöta ner Vildhusse rejält) sedan och därefter tork med handduk. Tror jag väntar lite tills nästa bad så vattnet hinner värmas en smula.

Det våras ordentligt i trädgården nu och ingen mård ser jag skymten eller känner lukten av. Jag vågar nu dra slutsatsen att jag har skrämt den på flykten för gott. Det känns skönt och Matte är glad för att hon slapp ta upp jakten. Mullvadarna har Vildhusse fångat så nu börjar det bli ordning och reda på min tomt minsann.   



RSS 2.0