Wallander på lantkollo

Igår vid fyra snåret hämtade vi Wallander i Malmö. Han kom flängande nerför trapporna med Lillmatte på släp och verkade längta ut till landet.  Han hoppade i alla fall glatt in i bilen men ännu gladare ur när vi kom hem till Solgläntan.  Genast drog vi några repor i trädgården.



Sedan hjälpte vi Matte att bära in lite kassar från bilen (särskilt den från Zooab som inhandlades i Svedala på hemvägen).



Efter det bar det av ut på promenad i skogen tillsammans med Medicinpinnen som också skulle sova över hos oss. Wallander var en smula påträngande och jag försökte säga till lite finkänsligt men det begrep han ju inte (typiskt killar) så jag fick faktiskt säga till honom lite rejälare. Då blev han en smula lugnare och efter ytterligare några tillsägelser i trädgården så kunde vi leka ganska normalt. Tvåbeningarna jobbade lite med att räfsa och köra skräp och jag och Walle gnagde ben och åt kex.

Inatt sov vi gott till klockan sex, då tyckte Walle att vi skulle gå upp. En mycket dålig idé upplyste jag honom om och Matte beordrade omsomning och så blev det. Efter att Walle hade tittat till oss en gång i halvtimmen ungefär gick vi upp vid åttaspåret. Medan Medicinpinnen mornade sig gick vi andra på morgontur. Sedan blev det frukost och därefter bar det av till bilen. Jag förstod inte alls vad vi skulle först men så såg jag Matte plocka med spårselen och då visste jag genast!

Långt ut i skogen körde vi, tydligen hade Matte varit där igår och lagt spår. När bilen parkerades vid ett gammalt militärförråd var jag laddad till tusen. Och så snopen jag blev när Wallander fick spåra först. Jag skrek och gapade i protest men till ingen nytta. Fast efter en stund var de tillbaka och så var det äntligen min tur!

Jag fick hitta spårstarten själv även denna gång och det gick fint.


Påselning och fullt fokus på mig...Matte pratar som vanligt.


Här tuffar vi på i spåret.


Här gäller det för Matte att hänga med i svängarna...


Framme vid klöven.

Efter spårandet var jag och Walle jättevarma och när Matte bestämde att vi skulle åka och bada var vi genast med på noterna. Vi åkte till en jättefin badsjö i närheten där jag faktiskt aldrig har varit för eftersom det vimlar av tvåbeningar där på sommaren. Idag var där bara några som tältade men vi gick till andra sidan för att inte störa dem.

Här kommer lite badbilder...


skönt att svalka sig...


Den är min!


Spring i benen


Walle på bushumör


På bryggan med Matte.

Efter badturen bar det av hemåt med omväg till affären och fikainköp. Sedan var det trädgården som gällde hela eftermiddagen. Efter fika var det arbetsdags för tvåbeningarna. De räfsade, körde skräp, klippte buskar och fixade. Jag vilade lite i omgångar men Walle kunde inte alls vila, han var tvungen att kolla in allt som hände. Trädgårdsarbete verkar han väldigt intresserad av. Jag lovar, han vilade inte mer än några minuter sammanlagt. Vi lekte litegrann men jag blev trötter igen för det var riktigt varmt faktiskt.

Vid femsnåret kom Walles Mor och Lillmatte och hämtade honom. Han verkade inte jätteglad över att åka tillbaka till stan även om han såklart var glad att återse sin flock. Han får komma ut på lantkollo här igen när Matte har semester i sommar.

Jag känner mig rejält mör ikväll. Det har varit mycket bus och lek, spårande, badande och massor av utevistelse. Härligt men man behöver ju ladda batterierna också för imorgon är det sökträning. Så nu är det tillbaka till sängen som gäller.

Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag säger bara... fy farao vad bra jag har det när jag är hos er. Så härligt med så mycket lantluft och så mycket roligt som händer... klart att jag måste ha stenkoll på allt som jag inte stött på tidigare.



Erkänner att jag var bra trött när jag kom hem igår och lite har det nog suttit i idag oxå. Men imorgon blir det vilodag.



Hoppas ni haft en härlig dag idag i Fulltofta-området!

2009-04-12 @ 00:19:20
Postat av: Wallander

Jag säger bara... fy farao vad bra jag har det när jag är hos er. Så härligt med så mycket lantluft och så mycket roligt som händer... klart att jag måste ha stenkoll på allt som jag inte stött på tidigare.



Erkänner att jag var bra trött när jag kom hem igår och lite har det nog suttit i idag oxå. Men imorgon blir det vilodag.



Hoppas ni haft en härlig dag idag i Fulltofta-området!

2009-04-12 @ 00:19:49
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0