Vildhunden som blev viltspårchampion

Matte låg och vände och vred sig i sängen i natt i flera timmar. Jag låg också vaken en del då men sedan somnade jag igen.  Jag visste ju varför Matte sov dåligt (förutom värmen som också frestade på). I går kväll berättade hon nämligen att vi skulle gå spårprov idag.

Det blev en tidig morgon trots att Matte var ledig. Och tur var väl det för värmen var redan i antågande när vi åkte hemifrån. Vi mötte upp Ingvar vid halv nio och det var lika bra att köra igång på direkten innan värmen blev ännu mer intensiv. Jag blev rejält varm och trött av spårandet och svetten rann på Matte. Men det gick utmärkt och jag fick mitt tredje förstapris och därmed kan jag kalla mig för SVCH dvs Svensk Viltspår CHampion. Matte var jätteglad och Ingvar grattade och sade att jag är en duktig tjej. Väl i bilen sedan så ringde Matte och berättade. Wallanders Mor Helene tyckte att vi hade undanhållit information. Skyll inte på mig, jag fick inte veta förrän igår kväll. Och Matte min kan vara riktigt lurig. Dessutom var hon tillräckligt nervös redan så det var tur att inga fler visste tror jag.Efter spårandet blev det stopp på lite olika ställen på hemvägen. Det blev ett snabbt men mycket svalkande bad i Saxstorpsdammarna. Sedan ärenden. Jag fick vänta i bilen lite med god vädring men mest följde jag med. Två hundaffärer hann vi med, Zoogiganten och Satchmos. På Zoogiganten var det knappt jag fick följa med in och Matte tyckte det var lite trist attityd. Men det handlades en del där, det Matte mest åkte dit för var en present till mig som hon hade sett där innan. Det är en leksak som vi ska ha när vi tränar. En repknut fast med skinn på mitten. Jättemysig att hålla i.På hemvägen inhandlades också tårta till tvåbeningar och så ingredienser till hundtårta. Matte fixade hundtårtan med en gång.


Mmmmm vad gott det ser ut.

Tårtan avnjöts en stund senare tillsammans med Knappen som fick en mindre bit.


Mums mums tårta på papptallrikar.

Det blev några bad också under eftermiddagen och Matte sorterade upp godis i sådant som ska med på semestern och sådant som ska stanna hemma. Det var himla bra att jag blev champion för Matte handlade nog en del extra mums mums bara för det.

Strax innan fem begav vi oss iväg för att möta Wallander och Helene. Det blev en promenad ner till Yddingensjön och bad vid scotstugan.


Plask!


Wallander rullar sig njutningsfullt i sanden.


Bus och härlig utsikt.

Efter bad i Yddingen blev det promenix tillbaka till bilarna och sedan åkte vi till Eksholmssjön. Där blev det korvgrillning. Helene hade köpt en engångsgrill för tanken var att det var lite enklare men ack nej, engånggrillen var helt intorkad. Matte tände därför en riktig brasa och korven grillades på hennes teleskopspett. Vilken tur att de åkte ner i farten. Wallander och jag fick en tjockis med bröd var och jag fick även en smaling. Matte och Helene smaskade även på kladdkaka som Helene överraskade med.

Det var även presentöppning. En jättefin paket med stjärnpapper hade Wallander och hans Mor fixat. Ett urgulligt kort också. Vet inte om texten syns:Det som låt i paketet var dels mumsigt godis (som jag inte har fått idag, undra varför?) men det viktigaste var en pokal som är den första och antagligen finaste pokal jag kommer att ha.


På gravyren står det:: S VCH Concurro Biscotti 31 Juli 2008.

En bild från ikväll. En klöv hade Matte turligt nog med i väskan om det skulle bli fotodags.Jag och Matte är alldeles överväldigade över pokalen. Den ska få en hedersplats!

När vi kom hem vid halv tiotiden hann jag inte med mycket innan det var slut på energin. Hela jag är trött efter idag men vilken dag alltså. Det har varit helt underbart och både Matte och jag är så nöjda och ska gå tills ängs. Tänk att jag nu är SVCH. Inte illa jobbat av mig och Matte. Inte alls illa.


Lugna kvällar

Denna veckan har kvällarna varit väldigt lugna hittills. Det har varit promenad såklart, lite lite träning, bad och mys. Jag har faktiskt varit trött av värmen så det har passat mig ganska bra. Fast jag börjar bli väldigt busesugen. Det har varit tal om att jag ska få träffa Wallander imorgon. Hoppas det stämmer.

En väldigt rolig sak är att Matte är ledig från jobb imorgon. Det finns något som kalls flexa och det tycker jag låter jättebra. Synd att inte Matte kan flexa nästan jämt. Men en dag är ändå en hel dag mer än ingen dag alls.

Idag är det bara en vecka kvar tills Matte har semester. Och eftersom hon är ledig imorgon har jag räknat ut att hon bara jobbar fyra dagar (och en kväll) till. Det gäller att hålla koll på henne! Jag måste ju veta när jag ska börja packa för våra semesteräventyr. Hoppas godislådan ska fyllas på innan ledigheten för det är lite skralt på den fronten.

Matte säger att hon har en blåsa på tungan och känner sig lite svullen i halsen. Bäst vi lägger oss i tid! Jag vill inte att Matte ska bli sjuker till semestern.

Varmt varmt varmt

Det har varit jättevarmt idag. Ja, även i helgen har det varit varmt men jag tycker faktiskt det har varit allra varmast idag. Jag har badat många gånger för att hålla mig nårlunda sval. Vilken tur för mig att jag har badmöjligheter. Idag har jag även fiskat upp en kräftbur fasr fisket gick inget vidare för jag släppte ut kräftorna ur buren. Men men, det är bara att öva. Augusti är ju snart här och det är kräftfiskemånad så jag måste vara i form.

Annars en lugn kväll. Jag och Matte tog en promenad och sedan var det baddags igen. Sedan tränade hon med sina vikter och sedan tränade vi lite med en krax fast han var inte så god och Matte höll med om att han luktade lite äckligt.

Ingen stadstur imorgon sade Matte. Det är för varmt och så hade Helene och Wallander fått inbjudan att hitta på något skojigt och då tycker vi definitvt att de ska ta chansen. Stadsturer kan det bli många när det blir lite svalare.

Besvikelser

Morgonen var en besvikelse. När vi vaknade kändes  det som sovmorgon och ledig dag för Matte. Sedan blev jag snabbt påmind om att hon skulle åka och jobba. Dagismatte var uppstigen när jag lämnades men det var ändå dystert tyckte jag. Sedan förföt dagen för all del ganska snabbt. Det var mat, promenad, bad, märgbensgnag och vila. Sedan kom Matte vid fyrasnäret. och det var ju härligt fast hon var väldigt varm förstod jag och inte på toppenhumör men ändå nöjd att jobbet var avklarat.

Strax innan sex kom vi iväg till Lomma. Där tränade vi lite lydnad och det gick bra fast jag kroknade snabbt i värmen. Så plockade Matte fram dummiesar och jag blev glad, trodde jag skulle få apportera idag också. Men ack nej. Det var Toss och Carina som Matte kastade till. Jag fick bara ligga bunden och titta på. Vilken besvikelse. Först stod jag upp och var med på allt de gjorde, till sist satte jag mig och även låg lite när jag insåg att det var kört för min del. Matte försökte förklara att det är bra för mig att inte göra något ibland. För mig kändes det inte alls så. Men men, nu är det kväll och jag är lite tagen av värmen idag och faktiskt ganska trött. Förhoppningsvis händer det något roligt i veckan. Kanske stadstur till Walle. Kanske ska Matte ha ledigt på torsdag, sannolikt men hon tar reda på det definitivt imorgon. Och kanske kan vi hitta på något med Walle och hans Mor då på torsdag. Vi får väl se hur veckan ter sig.

Träning på Ängshög

I går kväll jobbade Matte sent och jag tittade många gånger ner mot vägen innan hon till sist kom. Hon verkade ganska pigg fast hon var förvirrad för hon glömde plocka ut sin lins ur ögat upptäckte hon i morse och så hade hon nattlinnet ut och in. Men sova gick bra ändå!

I morse bar det av till Änghög där Wallanders syster bor med sin flock (som förutom tvåbeningar inkluderar "syrran" Funny, också flatte men lite äldre än vi andra). Även Wallander kom, faktun är att jag och Matte fick skjuts med Wallander och hans Mor från Lund där vår bil parkerades.  Det var snällt tyckte vi.

Träningen gick väl ganska bra idag tyckte både jag och Matte. Den första uppgiften var lite för svår men annars helt ok. Wallander hade en formsvacka idag och var rädd för det mesta men så kan det ju bli ibland. Jag tröstade honom med några pussar medan vi väntade.

Här är lite bilder från idag...


Väntans tider....


Wallander i startgroparna...


Berit "kastare" och en gammal traktor i grönskan. Jag var tvungen att kolla upp traktorn när jag hämtade, tänk om de hade gömt en dymmy där!


Jag och min "fuskand" på väg mot landbacken.


Lite välbehövlig skugga...

Det var en trevlig träningstur och Matte hade sådan tur att hon fick färska grönsaker med sig hem från Berit. Jag tycker Ängshög är ett toppenställe att träna på för där finns en stor damm där vi kan svalka oss när vi blir varma. En liten rolig ö finns också i dammen. Toppen helt enkelt.

När vi kom hem efter turen var jag faktiskt trött och sov en stund i skuggan utomhus. Även resten av dagen har varit lugnt. Väldigt varmt har det varit. Jag har badat ett par gånger för att reglera temperaturen. En tur runt Eksholmssjön blev det ikväll. Har en känsla av att det blir tidigt i säng för Matte är inte på bra humör ikväll och hon säger att hon ska gå och dra täcket över huvudet men det är för varmt för det tror jag. I alla fall ska hon jobba imorgon. Fy farao vad trist, jag ville ju haft henne hemma. Fast det blir inte lika tidigt som vanligt i alla fall och hon kommer hem tidigare = kort dag. Alltid något. Märgben är framplockade och Matte har laddat upp med läskburkar i kylen som hon ska ha med sig. 


Sommar, sol och bad

Ikväll blev det utflykt med Ann och Elliot. Ann hörde av sig i eftermiddags och undrade om jag och Matte hade lust att hitta på något ikväll. Och jodå, visst hade vi det.

Strax innan sju var vi hos Ann och Elliot. Vi bytte bil och Elliot blev väldigt förvånad och glad när jag hoppade in i i hans bur. Syftet med färden var bad bad bad och så umgänge såklart. Tvåbeningarna snackade och snackade och Elliot och jag underhöll varandra i buren.

Vi började med att testa Häljasjön. Den var inte så stor och inte heller strandremsan men där gick fint att bada och busa.


Den är min!


Svalkande promenad...

Jag övade också inför att jag ska ta Baddaren (man ska doppa huvudet tre gånger). Det var nämligen så att frisbeen sjönk och då stack jag ner hela huvudet under vattnet och fiskade upp den. Klantmatte fick ingen bild av det, hon stod bara där med öppen mun och såg dum ut, så förvånad blev hon. Efteråt skulle hon torka inne i mina öron. Som om jag aldrig har doppat huvudet förr. Tssss...

Efter Helgasjön hittade vi till en annan sjö vid Tvedöra. Där var många hundar som badade men vi hittade en egen liten vik. Där hittade Matte en tom läskflaska som jag och Elliot hade väldigt kul med.


Hal som en ål var den i vattnet. Som vanligt hjälptes vi åt...


Elliot med flaskan.


Och här har jag flaskan.

Efter ytterligare lite bus och bad gav vi oss av mot Staffanstorp. Väl framme följde vi med in i trädgården en stund. Där fanns det igelkottar, de får mat av Ann. En hann fälla ut taggarna men en var lite mindre rädd av sig. Jag var nyfiken och ville hälsa men då blev det liv på Matte.


Den som väntar på något gott...

Elliot och jag busade ännu lite till, vi fick smaka glass som Ann och Matte åt och sedan var det dags att tänka på hemfärden. Innan vi åkte fick vi med en jättefin presentbox hem. Den ser ut så här:


Visst är den supergullig. Vet knappt när jag vågar öppna den...

Nu är jag jättetrött och ska lägga mig. Det var superkul att träffa Elliot och Matte tyckte det var väldigt trevligt också. Och skönt för mig att bli rastad ordentligt för imorgon har ju matte jour så hon kommer inte förrän vid elva. Dagismatte och Dagishusse brukar ta ut mig på en tur till men då får jag inte springa lös. Alltså lika bra att jag är väl rastad.

Tankeöverföring

Jag tänkte väldigt intensivt på Matte strax innan fem. Och så hör jag plötsligt bilen stanna utanför grinden. Det var Matte som kom tidigare än väntat. För en gångs skull hade det varit en lite lugn eftermiddag på jobbet så strax efter fyra så smet Matte helt enkelt iväg. Det tyckter jag var toppen för nu blev kvällen lite extra lång. Hoppas det blir fler sådana kvällar men det är nog inget som kan utlovas i förväg.

Så var snart ännu en dag till ända. Tiden går fast det känns långsamt ibland när man längtar mycket efter något. Även Matte verkar ha accepterat vardagslunken. Två veckor till, sedan vips säger det så har Matte semester i tre veckor.  Fast denna veckan blir tuff för Matte har berättat att hon ska jobba både fredag kväll och söndag på dagen. Kanske kan hon få en ledig dag nästa vecka istället som kompensation. Det vore ju inte dumt. Däremot är det dumt att hon ska jobba i helgen men tydligen är det kris för så många är lediga. Blä. Men kanske det blir något kul på lördag istället.

Drömmar får man ha...

...det har Matte alltid sagt. För om man inte har drömmar så vet man ju inte vad man längtar efter. Jag har många drömmar, just nu handlar de mycket om att jag vill ha Matte ledig och rå om henne och vara på Bastudden med henne, Yster och Wallander.

Matte suckar över sitt jobb, hon drömmer nog också mycket om ledighet. Men hon är så glad mot mig och vi har trevliga kvällar. Värmen har kommit tillbaka, nu blir det fler bad för mig igen. Idag slängde Matte ut en duva i en av dammarna och så fick jag apportera den. Jag höll faktiskt fast ända tills Matte tog tag i duvan. Förvisso höll jag bara i ena vingen men ändå...jag höll...

NU är väskorna från helgen uppackade. Det tog sin lilla tid men kvällarna går ju så fort. Idag fick jag andra tassen filad och jag njöt faktiskt lite av omsorgen och Mattes sånger som hon sjöng. Ända sedan jag var liten valp har Matte sjungit för mig när jag ligger och vilar och jag tycker det är så mysigt.

Det är nog snart dags för sängen. G'natt önskar jag.  

Måndag morgon

Matte visste inte vilken dag det var när klockan ringde i morse men hon kom snabbt ihåg. Det var måndag morgon och livet kändes väldigt tungt. Men morgonrutinerna genomfördes och jag lämnades hos Dagismatte. Min dag har varit skön och trevlig på alla sätt och vis. Mattes har väl varit som vanligt på jobbet. Hon säger att alla dagar hon inte har migrän är bra dagar för tillfället för det var så bedrövligt förra onsdagen att hon är glad bara hon slipper det.

Kvällen har varit skön. Först en tur runt Eksholmssjön och sedan lydnadsträning hemmavid. Det gick faktiskt riktigt bra tyckte både Matte och jag. Sedan lite av varje och klofilning (inte så kul men samtidigt inte lönt att klaga). Nu har mörkret lägrat sig och Matte ska packa upp det sista från igår och pyssla lite vid datorn innan det är sängdags.


Solen kommer och solen går...

...men Bastudden och kärleken består!

Vi vaknade till att regnet smattrade mot rutan på Bastudden (alias Kärleksudden). Men snart höll regnet upp och Matte och jag gick ut en liten runda i grädgården. Helene och Wallander kom upp i samma veva och så randades en ny dag. VI åt alla frukost med god aptit, sedan begav vi oss av den lilla biten med bil dit Matte lade spår igår. Wallander fick börja spåra. Det gick visst lite sisådär för honom, han var inte riktig nöjd när han kom tillbaka. Sedan var det min tur. Jag råkade få upp Mattes färska fotspår och ägnade mig lite åt dem (Matte och Helene hade råkat gå tvärs över spåret när de hade gått med Wallander. Jag fick tillsägelse och sedan fortsatte jag i spåret, i återgången fick jag återigen nys på Mattes fotspår men klarade mig vidare utan tillsägelse och sedan gick resten ganska komplikationsfritt. Matte var väl inte helt nöjd men mest missnöjd med sig själv kanske så jag våndades inte särskilt mycket.

Här är några bilder från spårandet.


Början...


Full koncentration...


Klöven upphittad...

När vi kom tillbaka så busade jag och Wallander lite till. Jag lurade på honom bakom ett litet buskage.


Undra om han ser mig?

Matte låg och slöade i en solstol.


Ser väl skönt ut?

Jag och Wallander fick käka "grillspett"


Wallander med sitt spett...


Jag med mitt...

Men så plötsligt när tvåbeningarna satt och fikade tornade molnen upp sig och det fick bli en snabb inflyttning. Strax därefter såg det ut såhär utanför dörren.


Blött...

En stund senare började Helene laga mat och Matte packade ihop. De åt middag och sedan städades stugan. Jag och Wallander låg och passade en del av grejorna när vi inte längre fick vara inomhus.Sedan gick vi en liten runda, jag och Wallander fick hämta några dummiesar var och sedan tillbaka och in i bilen. Vi vinkade alla förväl till Bastudden/Kärleksudden för denna gången och jag hoppas på snart återseende. Men innan dess måste Matte tyvärr jobba två och en halv vecka till. Så är det bara, inget att göra åt. Jag får vara på mitt superbra dagis. Wallander var inte heller glad att åka hem men förhoppningsvis ska han ju hänga med oss dit i augusti. Dessutom har ju hans Mor semester så han kan lägga beslag på henne helt om dagarna framöver.

Wallander och jag sov hela vägen till Malmö. Där följde jag och Matte med Helene och Wallander upp och vi fick tankat över alla bilderna från Helenes kamera på ett litet minne. Det var väldigt snällt av Helene att dela med sig så av sin kamera när vår nu blev kvarglömd hemmavid. När vi ska dit i augusti ska jag personligen påminna Matte, kanske till och med bära ut den själv i bilen.

Vad ska man säga, jag hade gärna stanna längre i Småland med trevligt sällskap. Trots lite växlande väder har det varit en härlig helg. Matte och Helene har vilat, jag och Wallander har hållit igång för fullt. Ändå tror jag vi är lika trötta ungefär, Matte vill också lägga sig tidigt (alltså mycket snart). Det är väl sjöluften som tar på krafterna. Men jag och Wallander har haft så himla kul i helgen. Vi blir aldrig trötta på varandra, vi har bara roligare och roligare ihop.

Nu ska jag lägga mig och drömma många mysiga drömmar om Småland, kärlek och sommar!

Kärleksudden

Klockan sex igår hämtade vi i alla fall Helene och Wallander utanför deras port i Malmö. Sedan bar det av norrut. Men redan i höjd med Lund blev det stopp. Det skulle nämligen handlas på Willys. En stund senare fortsatte färden. Ända till Urshult gick det utan stopp men där parkerades bilen och Matte och Helene försvann. Jag var säker på att de smörjde kråset inne på restaurangen fast efter en stund kom de faktiskt ut med pizzakartongerna.


Strax efter nio anlände vi till Bastudden, eller Kärleksudden som det numera också kallas. Jag var snabbast ur buren och även ner i vattnet men Wallander var inte långt efter. Det blev många varv runt stugan innan det var dags att gå in för kvällen. Tvåbeningarna åt sina pizzor, jag och Wallander fick en stor krokodil var och en mysig brasa tändes.


Matte somnade på soffan men Helene förbarmade sig över mig och tog mig med på nattpromenad så att jag fick göra ifrån mig. Sedan lägrade sig nattens lugn över Bastudden och alla sov, både två och fyrbeningar. Ända till halv åtta sov vi men då ville jag ha lite action så jag väckte Matte som ändå var på väg att vakna. Vi drog oss lite men sedan gick vi upp och dagen tog sin början.


I torsdags natt packade Matte inför Bastudden helgen. Tur var väl det för det blev en snabb avfärd efter att Matte kom från jobbet i fredags. Fast det där med nattlig packning var kanske inte så smart ändå för Matte glömde en viktig sak nämligen KAMERAN. Nu är det så att Wallanders Mor hade fått med sin kamera och tur var väl det. Men det blev ett himla liv på Matte när hon inte hittade sin. Matte var riktigt besvärlig men när Helene lovade att Matte fick ha den kameran som fanns så mycket hon ville så blev det lite lugnare.


Efter frukost höll vi oss inne en stund för det regnade så men sedan gick vi ut. En lång runda ner till campingen och tillbaka blev det. På campingen handlade Matte en glass som vi alla delade på och även lite tvåbeningssnask. På hemvägen fick jag och Walle springa lite lösa.


Jädrans vilken fart...


Här lurar jag på Wallander i gräset.

Väl hemma igen badades det såklart. Solen tittade fram i omgångar men regnet höll sig undan i alla fall.  Wallander och jag lekte och hade det mysigt.


Lite hälsosam dragkamp...

Efter en stund gick vi alla in igen. Då upptäckte Helene att hon hade glömt sladden till kameran så det gick inte att ta in bilder i datorn. Matte hade sladd men ingen kamera fast sladdarna var olika. Himmel... Bilderna får alltså snällt vara kvar i kameran så länge. Inlägget får uppdateras med bilder när vi kommer hem (gjort nu!). Jag  och Wallander vilade lite medan tvåbeningarna fixade med sitt.


Wallander och jag hade sängmys...


Sedan orkade vi busmysa lite till...


Sent på eftermiddagen blev det en liten biltur. Det skulle nämligen inhandlas glass till medhavda hallon som Dagismatte var så snäll och plockade åt Matte och Helene. Först undersöktes campingen i Urshult men där fanns bara styckeglass. Matte bestämde sig för att utforska resten av Urshult och vips så hittade hon en Matöppet affär. Där köptes glass och lite annat och så bar det av mot Bastudden igen. Fast på hemvägen hände något. Bilen parkerades, Helene och Wallander släpptes av, Matte gick ut för att lägga spår och jag var kvar i bilen. Matte kom tillbaka efter en lång stund och sedan körde vi hem till Helene och Wallander. När vi parkerade bilen såg vi att några hade kommit i stugan bredvid. De har en stor schäferkille med sig. Jag fick inte hälsa och Matte sade att det är absolut förbjudet att springa in dit!


Under kvällen har det grillats korv ute vid grillplatsen. Matte skötte elden och Helene grillade korvarna när det hade blivit bra glöd.


Span på Helene och korvarna...


Här funderade jag lite på att snylta en men vågade faktiskt inte...

Jag och Wallander fick en smaling med bröd var. Supergott var det och jag fattar inte varför vi inte kunde få fler för där var över. Men men...tvåbeningarna bestämmer. Innan vi åt korv så badade vi förresten och då hoppade Wallander från bryggan för första gången. Många gånger hoppade han. Så nu kan vi slänga oss i sjön tillsammans.


Wallander och jag tillsammans i en vattenkaskad efter lyckat hopp.

Här kommer ett kort där man ser huset bra med grillplats och allt.Sedan kom vi på att vi skulle hoppa upp på bordet.


Det sägs ju att man sätter det finaste man har på bordet...


Nu har vi gått in för kvällen. Vädret idag har varit minst sagt växlande men sammanlagt ändå okej. Fast det är ingen sommarvärme precis. Matte säger att det känns lite grann som att hösten redan är på väg fast jag tror hon överdriver. Det kan bli jättefint väder i augusti, till exempel när vi ska vara här igen med Yster.


Både inne och ute har Wallander och jag gullat och gosat. Vi pratar om en massa saker när vi ligger och pussas och gnager på varandra. Kärleksgnabb säger Matte och Helene att det är men vi gnabbas inte vi bara har mysepys. Vi får verkligen rå om varandra fullt upp på denna himmelska plats. Jag kunde därför inte låta bli att döpa inlägget till Kärleksudden.


Nu ska jag gå och lägga mig och vila faktiskt. Det har varit en innehållsrik dag och jag är riktigt trötter. Jag hörde just att regnet började smattra mot rutan. Tur det är kväll och slut på uteaktiviteter. Matte har tänt en brasa härinne också så att mysfaktorn blir riktigt hög.Och min favoritplats med utsikt över brasan...


God Natt önskar jag!


Världens bästa dagis

Jag tycker faktiskt att jag har världens bästa dagis. Idag blev dagis också kvällis för Matte jobbade till sent. Men jag har haft det så bra. Två långa promenader, märgbensgnagning, jag har sovit ute på gräsmattan, legat i sanden nere vid dammen, varit med Dagismatte i grönsakslandet, badat suttit borta vid nya dammen och haft det trevligt. Faktum var att jag inte tänkte så mycket på att Matte inte kom i vanlig tid. Visst hade jag det i bakhuvudet men jag tänkte att hon kommer väl och så var jag inte ledsen över det. Och hon kom ju. Halv elva studsade hon in genom dörren. Det blev stor välkomstceremoni såklart.

Innan läggdags säger Matte att det måste packas lite till Bastudden. Det kan nog bli en sen kväll och så blir det upp tidigt imorgon. Urk. Men sedan väntar ju så mycket roligt i helgen. Och jag klagar inte, jag kan ju sova med Dagismatte när Matte åker till jobbet. Nu har vi kommit in i rutinerna igen så det känns inte så hemskt som i måndags när Matte åkte iväg till jobbet.


Huvudbry

Det är fel i huvudet på Matte. Åtminstone säger hon själv det. För idag har hon haft något som heter migrän. Ordet låter otrevligt tycker jag och Matte försäkrar att det stämmer. Redan i morse tyckte jag att Matte betedde sig lite konstigt och när hon kom hem berättade hon att dagen hade varit lite besvärlig minst sagt. Men tydligen var det besvärliga lite på returen så vi åkte och tränade lite i Lomma. Där blev det mycket snack och mindre träning tyckte jag som fick vänta en hel del. Men men, lite roligheter blev det ändå. Vi testade den nya godisskålen på pinne och den var lite lustig men godiset gott. Jag förstod inte riktigt men det gör jag nog så småningom.

När jag satt i bilen och Matte och Helene pratade om Bastudden viftade jag på öronen för att höra bättre. Jodå, Helene ska följa med. Det hade jag väl på känn. Trevligt, jag tycker det är roligt med många i flocken. Jag hörde också att klockan sex på fredag kväll hämtar vi Helene och Wallander. Det är inte så lång tid kvar nu.

Idag var jag inte så ledsen när Matte gick faktiskt. Det är ju som det är. Och jag har det så bra med Dagismatte och Dagishusse. Idag stekte Dagismatte plättar åt mig och Knappen. Oj vad gott det var!

Bättre o bättre dag för dag...

Ja idag har det varit en bättre dag än igår. Jag har ätit all mat som har serverats, jag har lekt i trädgården och gnagt ben, badat en gång, varit på tur med Dagismatte och Dagishusse och haft det bra. Visst väntar jag intensivt på Matte när det närmar sig kväll och visst var jag ledsen när hon gick i morse men det var ändå bättre än igår. Matte verkade lite på sniskan när hon kom från jobbet för hon hade så ont i huvudet men nu är det bättre. En skogstur gör allt susen på huvudet.

Imorgon ska vi visst till Lomma på kvällen och träna, det blir allt roligt tycker jag. Ska vi kanske prova ett nyförvärv och det är saker som sticks ner i marken som det går att lägga godis på. Matte har fått dem av Helene i försenad födelsedagspresent för att den hon egentligen skulle ge Matte gick om intet. Jag tycker det verkar jättelajbans med de där "godisskålarna". Kan det hjälpa oss på träningsplanen tro? Det är verkligen värt ett försök.


Dumma vardag

Jag var väldigt nedstämd i morse när Matte lämnade mig i Dagismattes omsorg. Jag ville inte att Matte skulle gå och tittade med bedjande ögon på henne för att omvända henne i sista sekund när hon skulle gå. Paketet som jag alltid får struntade jag helt i. Men Matte gick ändå och vad skulle jag göra, det var bara att finna sig i situationen. Men jag sörjde att hon måste åka till jobbet, jag åt inte på förmiddagen, inte förrän sent i eftermiddags fick jag någon matlust och då var det bara halva portionen som gick ner. Nu menar jag verkligen inte att förringa mitt dagis för det är utmärkt, både Dagismatte och Dagishusse gör sitt bästa för att jag ska trivas. Men Matte är Matte så är det bara. Fast allt eftersom blev jag ändå lite gladare. Det kändes bra att gå på promenad och sedan visade jag magen lite och sov i biabädden. När Matte sedan kom hem var glädjen naturligtvis fullständig.

Jag har märkt att Matte inte heller är riktigt på topp. Hon vill inte åka iväg till jobbet. Jag vet att hon hellre vill vara med mig. Det är svårt att acceptera att vi måste vara ifrån varandra så mycket tid. Dagismatte och Dagishusse behöver ju inte åka iväg och jobba (tur för mig) men de har tydligen slitit så i många år. Det verkar vara så jobbigt att leva tvåbeningsliv tycker jag.

Nåväl, kvällen har varit trevlig. Vi tränade lite med en duva och det gick väl ganska bra. Och så övade vi lite lydnad, bara en kort stund, hoppade hinder och lite annat. Det var kuligt för det var ett bra tag sedan i och med Stockholmsturen. Hoppas det blir träning i Lomma i veckan.

Om jag längtar jättemycket till fredag så kanske tiden går fortare. Hjälp mig att snabba på klockan lite så att det blir avresa till Bastudden snart.

Träning på Järavallen

Idag var det apporteringsträning med flatteklubben på Järavallen. Vi höll på att bli lite sena dit för Matte körde av en avfart för tidigt från motorvägen och snurrade runt lite där men sedan gick det i en jädrans fart till strövområdet så vi sladdade in där någon minut i tio.

Det var en givande träning idag. Matte lärde sig mycket. Det är hon som behöver undervisning i första hand för om hon gör del så blir det tokigt för mig. Matte klagar på att jag är dålig på att gå snyggt och vänta på min tur. Men jag jobbar bra. Ja håhåjaja, man kan väl inte vara en stjärna på allt. Men vi har tiden för oss så vi misströstar inte.

Det blev inga actionbilder från "landträningen" men väl en bild när jag ligger och väntar.Efter "landträningen" åkte vi tilsammans med Helene och Wallander till sjöarna och tränade lite vattenapportering. Det gick faktiskt riktigt skapligt (enligt Matte). Vi testade i en av Dagishusses dammar i eftermiddags också med gott resultat. Vattenträning är toppen tycker jag.Eftermiddagen och kvällen har annars varit lugn. Matte och jag ska i säng tidigt för imorgon är det arbetsdag för Matte igen. Den lediga veckan gick alldeles för fort men visst har vi hunnit med mycket roligt. Vi får se fram emot nästa helg när det är Bastuddentime och sedan semester i augusti. Det känns långt dit just nu men tiden brukar ju gå fort.


Höghöjdsträning...

...är nog inget för mig. Det märkte jag igår när vi hälsade på Wallander och hans Mor. Jag tyckte balkongen var JÄTTELÄSKIG. Vi skulle nämligen grilla korv därute så att inte gå ut var en dålig affär men fy så läskigt det var. Jag gömde mig under bordet bakom Matte. Det kändes helt fel att vara högt uppe i luften. Fast korven var god.

Förutom korvätning på balkongen hann vi med en trevlig promenad och glassätning. Tyvärr behöll inte Wallander sin glass i magen och det var ju dumt men det blev väl för kallt för en tom mage. Min mage är inte så känslig av sig. Sedan hände något konstigt när vi gick förbi fontänen efter glassätningen. Plötsligt bara stod Wallander mitt i vattnet. Halsbandet hade gått sönder. Helene var arg som ett bi. Vi gick iväg och till sist kom Wallander efter. Han fick låna ett halsband av mig sedan tills han har fått ett nytt.

Det tittades på film också igår. Apporteringsfilm. Matte och Helene hade tänkt att jag och Walle skulle se och lära men det var tråkigt att se på film. Jag vilade lite men sedan hade jag stundtals svårt att stå emot Wallanders idoga flörtande så det blev en del bus och lite tillsägelser för tvåbeningarna tyckte vi var irriterande som höll till mitt framför tvn. Vi var ju tvugna också att tissla och tassla lite om nästa helg på Bastudden. Vem vet hur veckan ser ut och vilka chanser som bjuds där.

Matte och jag var i alla fall överens om att det var en väldigt trevlig kväll hos Lindebladarna i stan. Det gör vi gärna om framöver.

Regnet det bara öste ner...

Ja det regnade verkligen hela natten. Mer eller midnre, ibland kom störtskurar, ibland smattrade det bara litegrann. Jag hörde att Matte vände och vred sig lite, hon verkade orolig. Själv njöt jag av att vara hemmavid igen. Det var inte förrän i morse jag förstod varför Matte var lite orolig. När vi gick morgonturen berättade hon att vi skulle iväg och gå spårprov. Hon var rädd att allt var bortregnat. Men trots det så packade vi in oss i bilen och begav oss till Löddeköpinge. På Shellmacken nära Center Syd mötte vi upp Ingvar och så Bosse som också ska bli viltspårdomare. Efter en kort konvojkördning var vi framme vid platsen för spåret.

Jag vet inte vad Matte var orolig för. Allt gick ju prima. Det var mycket lättare att spåra i blöta än i rejäl torka. Min enda lilla utflykt var att jag skulle gå över vägen för att kolla om spåret möjligtvis fortsatte på sandra sidan. Det var nämligen bloduppehåll just i den vinkeln och man kan ju aldrig vara riktigt säker på var Ingvar har lagt spår. Jag kände att Matte inte ville jag skulle gå över vägen men Matte kan ha fel så jag insisterade och fick som jag ville. Men där var ju inget så jag skyndade mig tillbaka igen, tog en liten lov och kom rakt på spåret och sedan var det raka vägen till klöven. Matte var väldigt nöjd för vi fick ju vårt första pris. Efter snick snack med Ingvar och Bosse körde vi hemåt med uppehåll på Zoo Giganten (lite diverse godis) och City Gross (massor med märgben och ett paket lever). Det var bra utdelning tycker jag.

Resten av dagen har varit behagligt lugn. Jag har ätit märgben, vilat, badat lite, kollat in lite av varje, grävt en skön håla till mig och så har vi såklart gått promenad också. Självklart övervakade jag också noga stekningen av levern och så har jag fått av den hela två gånger. Det är lönsamt att spåra kan man lugn konstatera.

Green green grass of home

Åh vad skönt det var att komma hem igår kväll. Tågresan var hemsk. Där var en familj med barn som grät och skrek, två överförfriskade tjejer som vinglade runt och fem stycken killar som var på väg till Tyskland och höll en väldigt hög samtalsnivå. En av dem hostade dessutom så illa att Matte direkt hade velat skicka honom på en lungundersökning. Men just då kände hon nog mest för att skicka iväg en smocka för hon var hemskt irriterad kände jag. Inte på mig alltså utan på alla som väsnades så förbenat. Vi har haft lugna sköna tågresor men det märktes att nu på sommaren är det många som reser som kanske inte gör det annars och som då tycker det är helt okej att väsnas hur mycket som helst. Förutom allt snack och skrik så smälldes det ideligen i dörren till toaletten och så hölls det öppet ut till mellanrummet mellan vagnarna där det låter extra mycket.

Dagismatte tyckte också det var rent förfärligt. Hon var snäll och bytte plats med Matte så jag skulle slippa lite av störningarna runt dörren och toaletten men vi var alla trötta i huvudet när vi kom fram, dessutom nästan trekvart försenade. Redan i Hässleholm kikade jag upp och undrade om det faktiskt inte var dags att kliva av snart. Inte riktigt sade Matte men i god tid innan avstigning gjorde vi oss beredda. Det gäller liksom att komma av i tid annars kör tåget vidare.

Till och med när vi skulle av var det en jädrans trängsel och Matte blängde bistert omkring sig så att folk inte skulle komma för nära min svans och mina tassar. Men allt gick väl och Dagishusse hämtade oss. När jag hade sprungit glädjefnatt och badat blev det gemensam korvgrillning där jag och Knappen förärades en tjockis vardera och sedan även fick dela på en smaling för tvåbeningarna blev mätta. Det var så härligt att komma hem till min skog igen. Faktum är att jag tycker min bilbur är ett bekvämare sätt att förflytta sig i men det är klart, det tar lång tid att köra till Stockholm och det är mycket trafik också. Så tåg är inte dumt men det var stökigt den här gången. Men nu är det överstökat och jag njuter av lantlivet igen.

Skogstur med Matte

Igår var det fullt av olika slags aktiviteter. Pinnen skulle till sjukhuset och sedan skulle hon jobba. Yster behövde köra ärenden. Dagismatte behövde vila. Jag och Matte behövde ut i skogen. Matte och Yster organiserade det så bra att jag och Matte blev avsläppta ute vid Hellasgården och så fräste Yster iväg på sin inköpsrunda.

Vi började med lite träning på gräsplanen. Lite lydnad och sedan några dummy upptag. Det gick fint fast det blev inte så länge på grund av värmen. Vattnet hägrade. Tyvärr var där massor av tvåbeningar, många små också vilket försvårar för mig. Men Matte hittade ett ställe dit inte så många hade hunnit än. Där var en fin brygga och jag satte mig i spaningsläge.Efter svalkande bad och spaning så begav vi oss till Hellasgåden och kollade in orienteringstavla med de olika rundorna utmärkts. Matte ville bort från allt folk. Vi valde länge och sedan blev det till slut långa gröna rundan som är en hel mil. Jag tror inte Matte tänkte att vi skulle gå hela men hon tänkte att där nog inte var så mycket folk. Det hade hon alldeles rätt i  och jag kunde springa lös hela tiden.


Nästan lite fjällkänsla.

Det var härligt att springa men varmt. Badet kändes avlägset redan efter en halvtimme och tungan hängde. Men så hände något som fick mig att glömma badsuget. Vi mötte en flattekille på två år som hette Clinton. Han var ute med sin husse. Både Clinton och jag var så leksugna och glädjen var stor när vi fick stifta lite bekantskap.

Det var en trevlig lekstund men nackdelen var att jag blev ännu varmare. Ett svalkande bad började kännas alltmer akut. Vi promenerade på och jag förstod att Matte hela tiden höll utkik efter vatten. Efter ungefär tjugo minuters snabb promenad kom vi så till Strålsjön. Jag kände vattenlukten på håll och stegen skyndades på ytterligare. När jag sedan slank ner med kroppen i vattnet kändes det alldeles underbart skönt.


Aaaaah....

När jag hade badat av mig lite så kavlade Matte upp byxorna och klev ut i vattnet med min gröna krabba som hade följt med från Skåne. Så fick jag simma och hämta den många gånger och lämna av den i handen på Matte. Det gick fintfint och känslan av att simma runt i det svalkande vattnet var ljuvlig.Till slut gick vi upp och Matte torkade sig och satte på skor och strumpor. Sedan kontaktades Yster per telefon för att kolla var hon befann sig. Hon var ungefär tjugo minuter bort. Det bestämdes att hon skulle hämta oss vid Handelsträdgården, nästan precis där vi mötte Clinton. Så jag och Matte travade dit i värmen och vi hann bara vänta en liten stund där på hämtningen.


Trött men nöjd.

Det var en varm dag men tack vare baden så höll jag mig ändå väl tempererad. Det var en härlig tur med Matte i skogen. Tur vi skapp shoppingrundan för det hade varit rent för varmt i bilen. Och inne vill man ju inte vara när vädret är så fint. Det enda som fattades var badkläder till Matte för hade hon haft dem med tror jag nog hon kunde tänkt sig att ta ett dopp. Men det kan hon göra en annan gång.

På kvällen var det lite fest, det var ju sista kvällen i Stockholm. Jag fick en glass och en kanelbulle och det var mums mums. Tvåbeningarna åt tacos och det kan jag inte äta för det är för kryddigt.

Idag bär det av hemåt senare i eftermiddag. Det ska bli skönt att komma hem och känna gräset under tassarna, kolla i skogen och bada i dammarna. Jag trivs bra hos Yster och det är alltid kul att komma till henne för jag gillar henne skarpt men jag är ju en vildhund och de går inte att komma ifrån. Stan är trevlig ett tag men sedan längtar jag till lite mer fria vyer. Nu ser vi alla fram emot ledighet på Bastudden i augusti. Det ska bli extra förnämligt att rå om Yster där.


Utflykt till Nyckelviken och kröning

Idag blev det utflykt till Nyckelviken med Matte, Yster, Pinnen och Dagismatte. Det var väldigt trevligt. Vädret var helt okej, lagom varmt om jag får säga mitt.

Nyckelviken är ett spännande ställe. Där finns en massa djur att titta på för där ligger någon slags hembygdsgård. Jag spanade på grisar, höns, får och kor. Här är lite bilder...


Vilken jättegris...ingen man vill bli ovän med...


Mindre grisar...men den stora var i närheten så jag var glad åt staketet.


Fast nyfiken var jag...


Bäbä....fast de var rädda för mig istället.

När vi hade tittat på djuren så gick vi vidare. Då stod den plötsligt där framför mig. Tronen. Jag hoppade upp och kände det som en självklarhet. Jag Lakrits Vildhund. Drottningen av skogen.


Här sitter jag på min skogstron...

Här står Yster i "Barnens gång". Visst är hon söt...

Så äntligen var det dags för fika. Vi hade sett ut en plats högt uppe med utsikt över stan. Där dukade Yster upp.


Typiskt Ystert sätt att duka....


Här sitter jag, Matte och Yster...


Och här är alla utom Matte med på bilden.


Och här sitter jag med min tunnbrödsrulle som jag sedan åt upp. Den innehöll smaskig kyckling. Tack Matte och Yster. Och tack till Pinnen som tog fina foton. Extra trevligt var det också att ha Dagismatte med på turen.

Nu är vi alla hemma hos Yster fast Yster själv är iväg en stund men kommer snart hem. Det blir en lugn hemmakväll och så får vi se vad dagen imorgon kommer att innehålla.

Stigfinnaren

Igår regnade det mest hela dagen men vi kunde ju inte sitta inne för det. Alltså åkte vi ut till skogen och Matte och Yster var utrustade med regnkläder och stövlar. Själv sprang jag i alla stora vattenpölar och plaskade. Vi gick en riktigt lång runda, nästan två och en halv timme. Det roliga var också att vi fick leta oss fram till stigen själv genom att gå rakt genom skogen. Det var nämligen så att vi avvek från stigen och gick ut i ett bostadsområde precis i kanten av skogen. Yster ville nämligen kika lite hur husen såg ut där. Sedan gick vi längs en väg där det stog "privat". Där var det jättestora radiomastar, de var så höga att det var moln runt topparna. Där tog vägen slut men vi ville inte gå tillbaka så vi gav oss in i skogen för att hitta tillbaka till slingan. Jag gick först och jag hörde vid något tillfälle att Matte tvivlade på att jag gick rätt men Yster litade på mig och jag hittade tillbaka till den gula slingan hur bra som helst. Det kändes bra att jag kunde visa vägen fast jag inte är så hemma i den skogen annars. Som belöning fick jag bada när vi kom till bryggan vid sjön. Trots regnet var jag varm av springandet över stock och sten så det satt fint med ett svalknande dopp. Väl tillbaka vid bilen fick jag torkas grundligt. Sedan väntade jag i bilen en stund medan Matte och Yster handlade.

Igår kväll sedan höll Matte och Yster på sent i vanlig ordning. Jag blir störd av det men samtidigt vill jag ju vara nära dem så jag ligger där och försöker vila trots ljuset och stojet. Men så småningom släcktes det ner i "min" avdelning så att jag fick bättre ro.

Snart kommer Pinnen och Dagismatte så ska vi ge oss ut på äventyr tllsammans idag. Det ska bli roligt. Det regnade jättelite när jag och Matte var ute innan men jag hoppas det blir bättre väder för då blir tvåbeningarna gladare. Jag bryr mig inte så mycket om vädret men det är viktigt för tvåbeningarna har jag förstått.


Stökigt i storstan

Tågresan till Stockholm var ju inga problem. Återseendet var också väldigt trevligt, jag fick glädjefnatt när Yster och Pinnen kom. Men sen...himmel vilken röra på t-centralen. Folk överallt, pip, skrik, trängsel och stök. Det kändes som rena befrielsen när vi klev av. Jag märkte knappt att Dagismatte och Pinnen åkte med ett annat tåg. När vi kom av t-banan höll jag hög hastighet mot gräset och sedan bar det av till fots hem till Yster. Nu har jag fått blodpudding och ska gå till vila i Mattes och min gemensamma säng. Jag har ju min biabädd också men jag föredrar att åtminstone på kvällen ligga i sängen. Jag är glad att vara i lugn och ro i högkvarteret och ser fram emot morgondagen då det säkert blir roligheter.  

Ta ner mig till sjön...

Det är bara fullt med roligheter nu. Idag var det träff med Ann & Elliot. Yddingesjön var dagens utflyktsmål. Vi promenixade till scoutstugan. Just när vi kom dit kom också en bil med folk som skulle vara där över helgen men Matte frågade om vi fick bada där och då fick vi det. Vilken tur för oss för annars hade det varit snopet, varma som vi var.


Vi svalkade av oss på en gång....


Sedan lek och bus såklart....


Vänskaplig brottningsmatch...


Plums...

Så småningom bar det av tillbaka till bilarna. När vi kom hem höll jag igång lite till men sedan gick jag till vila under cypresen.


Viloläge...

Matte har hållit igång med att tvätta bilen invändigt och utvändigt, baka kakor, tvätta mm. Vi var också ute en runda i skogen. Varmt. Men kvällarna är härliga. Fast det blir nog en ganska tidig kväll och så ska vi sova ut imorgon. Vi ska inte iväg till Stockholm förrän senare efermiddagen.

Beachparty

Klockan halv åtta hade Matte bestämt med Wallander och hans familj. Annas bageri strax efter klaffbron på Falsterbonäset var mötesplatsen. Lätt att hitta till. Färden dit var snabb och vad ska man säga....effektiv. Matte sölar aldrig...

Det bestämdes att vi skulle köra till Kämpinge. Jag tyckte det tog en himmelens tid och så skulle det fixas med parkeringe. Wallander blev avsläppt medan hans Far och Matte & jag letade parkering. Jag gnölade lite över att allt tog sådan tid för jag var otålig att få busa och bada. Men det fick jag såklart så småningom. Wallander och jag fräste runt hej vilt medan Wallanders Mor och Far fixade med engångsgrillen. Matte, Wallanders Lillmatte Frida och hennes pojkvän Niklas (även kallad Den Långe Smale) hejade på mig och Wallander.

Här är lite bad & busbilder...


Badmys...


Bena e fulla av spring...


Full fart ut i vattnet...Wallanders gulliga Lillmatte har kastat leksak.


Salta vågor...


Bumerangen på väg ut...


Och på väg in...både jag och Wallander ville bärga den...


Och så plums i plurret igen...


Halva Wallander har blivit gråhårig över en kväll...fast det gick fint att tvätta bort igen.


Här sitter jag och myser...


Här svansar jag för Frida som äter korv...fast jag och Wallander hade redan fått en tjockis var med bröd. Mumsmums gott var det.

Kvällen avrundades med glass vid strandkiosken. Jag och Wallander fick dela på en sandwitch. Sedan bar det av hemåt. Både Matte och jag tyckte det var en jättetrevlig kväll med familjen Lindeblad på stranden. Det enda som störde var att famlijen Lindeblad hade för lite kläder på sig (dock inte Wallander) så de frös en smula fast Frida fick låna Mattes jacka. Men det var trots allt en varm kväll. Inga tvåbeningar badade, de är för fega helt enkelt. Men jag och Walle badade för allihopa. Jag hoppas på fler badturer i sommar för det här var kanonlajbans! Den perfekta inledningen på Mattes lediga vecka. Hurra vad vi ska ha det bra!


Trägen vinner

Jag väntade och väntade. Gjorde annat inemellan men då och då satte jag mig och tittade neråt vägen. Tänkte att jag kunde titta fram Matte. Vid halv elva sade Dagismatte att "Matte kommer snart" och då lade jag mig vid soffan och väntade. Och fem minuter senare så kom hon från sin jour som tydligen hade varit lugn. Hurra vilken glädje. Jag sjöng och dansade omkring.

Nu är det bara en arbetsdag kvar av veckan. Imorgon kväll ska det visst bli roligheter. Matte har sagt att det blir strandparty med Wallander och Helene och kanske fler ur deras flock. Lajbans tycker jag det låter som.

Mattekex

Hundkex i all ära men vad går upp mot Mattekex. Det är alltså Marie kex jag menar. Det rinner om munnen när jag ser tvåbeningar äta såna kex. Idag fick jag av Dagismatte och Dagishusse. Förvisso bara ett men ändå... Ikväll lyckades jag tigga till mig några till av Matte. Men hon suckade, menade att det är dåligt för mina tänder. Men vaddå, det är ju så sällan jag får Mattekex så det kan väl inte skada.

Ikväll har det varit en hemmakväll. Promenix i skogen, lite träning med en duva och så har Matte tränat med sina hantlar och grejor. Jag har haft en skön dag med flera bad också, det har varit varmt ute och då är bad alldeles nödvändigt.

Imorgon kväll sägs det att Matte inte dyker upp förrän jättesent för hon ska jobba. Jämmerspikar. Men det ska väl ändå lösa sig med Dagismatte och Dagishusse. Såg också att Matte lade in märgben i kylen på tining. Tror de är till mig och Knappen imorgon. Så det kanske inte blir så illa trots allt fast jag hade hellre haft Matte hemma och varit utan godsaker. Men kan man inte få det bästa får man ta det näst bästa alternativet. Sån't e livet.


Pang pang

Ja det låter som rena Vilda Västern filmen vid skjutbanan. Eller kanske rent av som en krigsfilm. Låter som de spränger bomber och granater där. Som tur är håller vi oss en bit ifrån när vi är där, annars vore det risk både för Mattes och min hörsel. Men vi åker dit ibland för att gå lite där och idag fick jag även hämta några dummiesar medan det skjöts vilt på skjutbanan. Jag är inte stormförtjust, tycker liksom det låter illa. Men jag är inte så störd att jag inte kan hämta en kanindummy och bära runt på den är ännu roligare. Vi tog också en tur på en mysig skogsväg i närheten. Vägen blev bara smalare och smalare och till slut var det bara en liten liten stig. Jag blev rädd för en stor sten som såg så märklig ut fast sedan när jag sprang fram och kollade så märkte jag ju att det bara var just en sten. Men jag skällde ut den först. Om jag blir lite rädd och inte vet vad något är så skäller jag på det för jag tänker att jag kanske kan skrämmas tillbaka. Men stenen blev inte rädd...

Nu är jag trötter och ska gå till kvällsvila. Jag hörde att Matte pladdrade i telefon med Wallanders Mor. Kanske bestämde de om något roligt? Vi får väl se. Jag längtar tills det blir fredag och Matte kommer körande på grusvägen efter jobbet för då har vi många lediga dagar tillsammans framför oss. Ja det blir ju ännu fler i augusti såklart så detta blir lite försmak. Men det är länge sedan vi hade en hel vecka ihop dygnet om och det ser jag verkligen fram emot.

RSS 2.0