Skogstur med Matte

Igår var det fullt av olika slags aktiviteter. Pinnen skulle till sjukhuset och sedan skulle hon jobba. Yster behövde köra ärenden. Dagismatte behövde vila. Jag och Matte behövde ut i skogen. Matte och Yster organiserade det så bra att jag och Matte blev avsläppta ute vid Hellasgården och så fräste Yster iväg på sin inköpsrunda.

Vi började med lite träning på gräsplanen. Lite lydnad och sedan några dummy upptag. Det gick fint fast det blev inte så länge på grund av värmen. Vattnet hägrade. Tyvärr var där massor av tvåbeningar, många små också vilket försvårar för mig. Men Matte hittade ett ställe dit inte så många hade hunnit än. Där var en fin brygga och jag satte mig i spaningsläge.



Efter svalkande bad och spaning så begav vi oss till Hellasgåden och kollade in orienteringstavla med de olika rundorna utmärkts. Matte ville bort från allt folk. Vi valde länge och sedan blev det till slut långa gröna rundan som är en hel mil. Jag tror inte Matte tänkte att vi skulle gå hela men hon tänkte att där nog inte var så mycket folk. Det hade hon alldeles rätt i  och jag kunde springa lös hela tiden.


Nästan lite fjällkänsla.

Det var härligt att springa men varmt. Badet kändes avlägset redan efter en halvtimme och tungan hängde. Men så hände något som fick mig att glömma badsuget. Vi mötte en flattekille på två år som hette Clinton. Han var ute med sin husse. Både Clinton och jag var så leksugna och glädjen var stor när vi fick stifta lite bekantskap.





Det var en trevlig lekstund men nackdelen var att jag blev ännu varmare. Ett svalkande bad började kännas alltmer akut. Vi promenerade på och jag förstod att Matte hela tiden höll utkik efter vatten. Efter ungefär tjugo minuters snabb promenad kom vi så till Strålsjön. Jag kände vattenlukten på håll och stegen skyndades på ytterligare. När jag sedan slank ner med kroppen i vattnet kändes det alldeles underbart skönt.


Aaaaah....

När jag hade badat av mig lite så kavlade Matte upp byxorna och klev ut i vattnet med min gröna krabba som hade följt med från Skåne. Så fick jag simma och hämta den många gånger och lämna av den i handen på Matte. Det gick fintfint och känslan av att simma runt i det svalkande vattnet var ljuvlig.



Till slut gick vi upp och Matte torkade sig och satte på skor och strumpor. Sedan kontaktades Yster per telefon för att kolla var hon befann sig. Hon var ungefär tjugo minuter bort. Det bestämdes att hon skulle hämta oss vid Handelsträdgården, nästan precis där vi mötte Clinton. Så jag och Matte travade dit i värmen och vi hann bara vänta en liten stund där på hämtningen.


Trött men nöjd.

Det var en varm dag men tack vare baden så höll jag mig ändå väl tempererad. Det var en härlig tur med Matte i skogen. Tur vi skapp shoppingrundan för det hade varit rent för varmt i bilen. Och inne vill man ju inte vara när vädret är så fint. Det enda som fattades var badkläder till Matte för hade hon haft dem med tror jag nog hon kunde tänkt sig att ta ett dopp. Men det kan hon göra en annan gång.

På kvällen var det lite fest, det var ju sista kvällen i Stockholm. Jag fick en glass och en kanelbulle och det var mums mums. Tvåbeningarna åt tacos och det kan jag inte äta för det är för kryddigt.

Idag bär det av hemåt senare i eftermiddag. Det ska bli skönt att komma hem och känna gräset under tassarna, kolla i skogen och bada i dammarna. Jag trivs bra hos Yster och det är alltid kul att komma till henne för jag gillar henne skarpt men jag är ju en vildhund och de går inte att komma ifrån. Stan är trevlig ett tag men sedan längtar jag till lite mer fria vyer. Nu ser vi alla fram emot ledighet på Bastudden i augusti. Det ska bli extra förnämligt att rå om Yster där.


Kommentarer
Postat av: zico-B

Jasså Lakkan!

Hoppas inte Walle läser din blogg. Han blir nog inte så glad, när han får veta att du rantar runt med 08-killar :D

Men det verkar som om du haft det mysigt där uppe i stora staden - VÄLKOMMEN HEM!

Tassar&Kramar

Z&H

2008-07-10 @ 21:53:56
Postat av: Lakrits

Jamen vi lekte ju bara Zico. Inget mer. Clinton var förståss intresserad av mig men jag sade faktiskt ifrån för jag tycker inte att man får gör hur som helst. Så det så.



Skönt att vara hemma. Hoppas vi ses snart på träningen.

2008-07-11 @ 14:35:10
Postat av: Wallander

Äsch... jag bryr mig inte... Lakrits får väl leka med vem hon vill. Hon tillåter mig göra vad som helst där finns den stora skillnaden!



Förresten, jag hoppas att din matte satte på sig strumpor och skor i rätt ordning alltså för annars bör hon haft lite problem.



Vilken dag du hade, först fick du rå om din matte helt själv på dagen och sedan festande tillsammans med hela goa flocken!

2008-07-12 @ 15:55:59
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0