Lägerveckan slut

Ja nu är lägetveckan slut. Vi var med i torsdags också sedan tog vi semester igår. Det ryktades att Matte skulle jobba i helgen men tydligen var någon annan hågad att tjäna storkovan :D Skönt för nu börjar hon bli som vanligt igen, inte så spöklik som tidigare i veckan.

Torsdagens spår var en upplevelse. Vi gjorden något som kallas långspår. Då är ett jättesuperlångt spår utlagt och så går alla samma spår, på gåsarad liksom. Så byter man förstehund med jämna mellanrum och man får spåra ett par streckor var totalt. Första biten var skitsvår eftersom det regnat jättemycket precis när spåret blev lagt och sedan stekande sol direkt på det. Spåret bara ångade bort. Men vi ångade på och gav oss inte och efter en del vedermödor kom vi i mål trötta men glada. På kvällen sen blev det mat och mycket snack för tvåbeningarnas del. Jag lekte lite med Zico men framåt småtimmarna sov jag mest bredvid Matte i Lotta och Helenes husvagnsförtält där det snaskades godis och dracks läsk och vin.

Idag har vi varit hemma. Fast Matte fick jobba lite fast hon är ledig. Dagismatte blev sjuker i sitt ena öga. Nu får Matte hjälpa mig med terminologin (svårt ord bara det). Dagismatte har fått glaskroppsavlossning i sitt öga. Glaskroppen är som en boll med gele i som sitter framför näthinnan. Med åldern försvinner gelen och det blir lite skrumpet. Till slut kan det hela lossna och fluffa runt därinne och störa bilden. Har man otur kan näthinnan också lossna och då blir synen knas. Det verkar inte som det har hänt men för säkerhetsskull har Matte ordnat tid hos ögonkollega i Malmö imorgon bitti så Dagismatte blir undersökt enligt alla konstens regler. Bra tycker jag som är mån om Dagismatte!

Annars lite trädgårdsfix, märgbensgnag och så råkade jag rasta grannens katt en liten snutt när vi var ute. Fast jag kom snabbt igen när Matte vrålade.

Här kommer lite bilder från veckan.... blev inte jättemånga men ändå något!


Matte o jag i väntans tider på lydnadsplanen.


Kerstin & Nisse har fullt fokus!


Söt-Nisse


Vissa har det bra....Matte Barbro med schäfern Helena. Ett härligt par!


Bad såklart... jag med min Ruffe!


Full fräs!

Ja så var det med lägerveckan. Det vi var med på var kul. Det vi inte var med på vet vi inte något om men det var säkert trevligt det också. Vi kunde ju varit mer igång men är nöjda med det vi fick ut efter omständigheterna dvs utarbetad Matte med många getingstick. Vi tackar för trevligt umgänge och välordnat läger från Sydöstra skånes BK.

Imorgon kommer Flocken Lindeblad på besök. Bäst att ladda batterierna tills dess. Nästa vecka är Mattes sista på VC. Sedan ska det firas. Så skönt det ska bli! Men först blir det väl en massa gnäll innan det är klart. Jag lyssnar inte så noga. Gnäll är dumt, allt blir som det blir tycker jag.

Tjing-tjong!
/Lakkan

Liten lägerrapport

I söndags em angjorde vi Anklam utanför Sjöbo. Det blev ingen träning första kvällen utan mest snack för tvåbeningarna. Sent körde vi hem för att sova och Matte var rejält trött. Måndag morgon upp tidigt. Först platsliggning på morgonen, inga problem. Även skotten gick bra. Bryr mig inte men vill ha koll på skytten såklart!

Måndag fm blev det lydnad. Intressant men både jag o Matte fick myror i benen av att sitta stilla så mycket och vänta/titta. På eftermiddagen blev det spår. Matte gick vilse. Suck. Men jag fick ta det spåret och löste det till belåtenhet. Hon hade korsat sitt eget spår två gånger! Inte likt Matte tyckte jag.

I måndags kväll fick jag se Mattes jobb. Hon var tvungen o köra dit för att fixa med papper, ringa patienter etc. Jag låg under skrivbordet mest. Fick en färdigrätt som plåster på såren!

Igår var det upp tidigt igen. Matte var helt förbi av trötthet. Spår på fm. Det gick väl bra, mitt spår var kul, utlagt av en av de andra deltagarna. Men Matte hade otur för i slutet av spåret hon gick med till en annan var ett jordgetingbo. Dom blev arga på Matte och kröp innanför hennes kläder och stack. Ajajaj. Inte bra för Matte är ganska allergisk av sig. Men det hände inget farligt, fast hon har jämrat sig över svullnaderna. Nåväl, vi åkte hem efter den incidenten för Matte kände inte för något mer. Igår kväll rätt sent blev det en tur med Elliot och det var trevligt att få busa lite ordentligt!

Idag hoppar vi förmiddagen så vi är hemma nu. Tanken är att vi ska ut senare idag och spåra men Matte verkar rent av banan. Hon har jobbat för mycket. Är helt slut i rutan. Det blir nog en rätt lugn vecka, lite spår men ingen lydnad och inga sena kvällar för det orkar Matte inte. Lite dumt blev det ju men inte visste vi ju sex månader i förväg när det var anmälan att Matte skulle vara så slutkörd nu.

Lite bilder kommer framöver men inte nu...

Algblomning på gång

Idag skulle jag få bada med Elliot och vi åkte till Sövdesjön tillsammans men där fick vi tji för det var algaktigt i vattnet. Inte jättemycket men inget vi vågade ta chansning med. Trist, där stod vi med långa nosar och näsor. Men våra Mattar fann på råd och hittade sjön vid Tvedöra där vi var för hundra år sedan och badade. Där var det klart och fint vatten dvs ingen algblomning och vi plaskade och höll i gång.


Elliot till attack!


Elliot


Lilla jag!


Jag först!

När vi kom hem till Elliots hittade han en sko (Husses) som han tyckte vi skulle leka med. Jag har fått lära mig att man inte leker med dojor så jag vågade inte riktigt. Men visst är han söt, lille E!Efter träffen med Elliot har jag varit rätt mör i värmen. Men ett märgben blev gnagt så småningom. Matte har försökt städa lite, det låg drivor av päls på golvet för jag har fällt en ansenlig mängd av min fagra päls så nu är den just för tillfället inte så väldigt fager längre men det ordnar sig nog med tiden.

Det börjar dra ihop sig för läger hos Sydöstra Skånes BK. Söndag kväll är det samling men träningen börjar inte förrän måndag. Det lutar åt att vi kör hem och sover på nätterna för det är skönare/svalare hemma, blommorna behöver pysslas om och så är Matte lite sliten och känner att hon nog inte orkar leva lägerliv i nästan en vecka. Men vi kan ju ha trevligt ändå med kompisarna och om vi ändrar oss och vill sova över så har vi flott erbjudande hos Kerstin & Nisse i deras husvagn!

Sist men inte minst, se upp för algerna därute i värmen!


Söndagsrapport

Det har varit lite snålt med bloggandet de senaste dagarna men nu kommer jag igen. Tiden har gått fort. I torsdags kväll hamnade vi hos Elliots lite senare på kvällen med runda på mossen och sedan fika så vi var inte hemma förrän sent. Jag tiggde extra mycket när Matte åt Lakritspuck. Hur kunde hon undlåta att bjuda mig. Nåja, jag fick ju slicka pinnen för all del men liiite snålt ändå. Varmt hade Elliot med flock i sitt hus, då kände både Matte och jag återigen hur bra vi har det med vår AC. Men nu har det forhoppningsvis svalnat lite även i S-torp.

Fredags kväll blev det korvarunda med Lindebladarna. Vi tog en lång runda innan det var dags för Slottsgrillen. Varmt var det vill jag lova, nästan så asfalten smälte! Jag, Beck och Walle badade i alla fontäner vi fick syn på! Och när korven kom från grillen var den också varm. Men den som väntar på en oxkorv kan ju knappt vänta för länge. Matte blåste och blåste och till sist gick det bra att äta. Smarriga korvar till tusen där. Matte meddelade korvgrabbarna när hon köpte att vi fyrbeningar utnämt deras korv till Malmös bästa och att de fick fem hundben av fem möjliga.

Lördagen, dvs igår blev en lugn dag. Sovmorgon, sedan pyssel hemma och allmän seghet hos både Matte och mig. Vid fyrasnåret var det dags för mig att åka till Dattis för att tillbringa kvällen och natten där. Matte fortsatte till jouren efter att ha lämnat mig. Hon kom inte i retur förrän vid halv elva idag! Lång pass dom har där. Lite stökigt hade det varit minst sagt. Men hon var glad ändå och jag hämtades, vi gick runda och efter en stund var det dags att åka till Revinge för att möta upp Zico och Helene. Mitt spår var redan lagt av en rask Helene och Matte knallade ut Zicos spår med en gång. Sedan följde fika för tvåbeningarna medan jag och Zico fick se på (kan väl nästan klassas som psykisk misshandel). Men till slut var det ju dags att spåra och då glöms alla oförätter. Spåret var kul och lite klurigt i högt gräs. Mycket nässlor, det struntar jag i men Matte ojade sig. Spåret gick bra men trötter var jag i slutet mest för att det ändå var hyfsat varmt, även om betydligt bättre än innan i veckan.

Efter att även Zico spårat traskade vi alla ner till Krankesjön för ett välförtjänt bad. Nåja, Zico och jag provade alla pölar på vägen ner för vi var desperat varma. Men sjön var helt klart bäst. Det blev gult kort till Matte för hon var rent klumpig när hon skulle kasta min leksak. Hon slog den i huvudet på Helene, nästan i huvudet på Zico och på min nos. Hmmm. Koordinationen är tydligen inte alltid den bästa efter nattjour. Men trevligt hade vi ändå och trötta men nöjda kom vi tillbaka till bilarna.

Väl hemma igen upptäckte vi ju att det var matdags, sedan lite vila och kvällsrunda. Lite kvällsaktiviteter sedan och nu börjar det gå mot tio och jag tycker vi är mogna för sängen. Min päls har gåtts igenom, jag har hotats med bad inom det snaraste för jag luktar "sjö". Matte å andra sidan hittade en fästing på sin mage och det blev ett fasligt liv om det. Nu är fästingen fd. Förra veckan hade hon en fästing i näsan. Ni kan tro hon såg rolig ut när hon vände ut och in på sin nos för att få bort den :D 

Natti-natti!
/Lakkan

Något lurt med termostaten

Idag har jag varit hos Farbror Veterinären. Det var Niklas igen, vi känner varandra sedan tidigare. Bland annat har han tittat mig i öronen tidigare :-( Men ok, han är lugn, verkar kunna sina saker och är ju inte värre än någon annan vet så inget ont om honom.

Nåväl, anledningen till besöket var att min temperatur har varit lite i olag. Och det kan nog inte helt bero på värmen. I söndags var jag helt utslagen på morgonen, hade 39,9 grader. Ville inte äta, stod bara och flåsade. Ojoj, Matte rent i upplösningen, hon skulle ju iväg på sin tvångskommendering på jourläkarcentralen dessutom. Så jag fick tabletter, så sjönk febern och sen har det väl varit lite sisådär men ändå okej. Idag först kunde vi ta oss iväg. Matte bekände att hon redan börjat behandla mig och att febern gått ner igen. Niklas hittade inget fel på mig när han undersökte (tur för honom!) men höll med om att det var lite misstänkt fästingsjukdom. De stal blod från mig och han kikade på det i förstoring men där syntes inget otäckt. Likväl fick jag behandling fast ingen långkörare tack och lov. Sedan ska vi se så febern håller sig nere och då är allt frid o fröjd annars får jag tillbaka för fler prover.

Nåväl, bara jag får bada så är jag rätt nöjd. Pillerna får jag väl ta. Såg att det köpts baconleverpastej. Undra om det kommer tillsammans med pillerna i leverans till Apoteket.

Det illasinnade är att nu har Matte bestämt att jag ska droppas i öronen med ättika för att undvika svamp där framöver med antibiotika och värme och blöta bad. Fattar hon inte att mina öron är privat egendom?! Tydligen inte...

Ingen större fara med mig alltså verkar det som. Nu kan jag berätta, fick sekretess av Matte i helgen för hon ville först det skulle klarna lite innan jag oroade med inlägg här. Men ingen oro nödvändig alltså, jag är feberfri igen. Lite lugnt får jag väl ta det några dagar till sen vill jag busa igen!

Nu ska jag sova gott i vårt svala fina hus!
Natti-natti!
/Lakkan

Hett ute, svalt inne

Det har varit förfärligt hett senaste dagarna. Särskilt för oss fyrbeningar som inte kan svettas och inte kan klä av oss. Jag har ändå tillgång till vatten men trots det har jag känt mig rejält överhettad. Igår kväll kom dock Matte på den storartade idén att köra igång värmepumpen - fast inte med värme utan omvänt så att den ger kyla istället. Det är en ytterst fiffig pump må jag säga och nu är här drygt 22 grader i huset vilket är mycket behagligt. Vi sover mycket bättre nu med den här tempen än när det var 28 grader!

Annars rullar dagarna på. Matte jobbar och det är ju ingen höjdare i värmen. Alla borde ligga och vila sig i skuggan, både två och fyrbeningar när det är så varmt. Förstår inte att folk orkar röra sig så mycket. Det kan inte vara hälsosamt. Dagismatte och Vildhusse är tack och lov rätt så stillsamma i värmen, det blir inte många knop på Dagis och det gillar både Knappen och jag för tillfället. Korta promenader, tillgång till vatten att svalka sig med och så lite bengnag eller annat godisintag i skuggan. Längre promenad blir det först på kvällen när det svalkat till sig och så tidigt innan Matte åker till jobb.

Ingen träning i Lomma ikväll. Kom inte på fråga i denna värme sade Matte och jag kunde bara hålla med!

Nu blir det snart sängen. Sval och behaglig. Leve vår COOLER! Hurra hurra hurra!!!

En himla bra dag

Trots att det är lördag klev vi ur sängen riktigt tidigt, närmare bestämt halv sju. Detta för att Matte insåg att om det skulle bli något spår till mig fick det bli tidigt på grund av värmen. Sagt och gjort, lite i sju trampade Matte ut spår till mig. Sedan blev det morgonrunda och vid åtta spårade jag för fullt. Varmt som attan redan då men spåret grejade jag utan problem. Var inte svårt precis men värmen begränsar ju en helt klart.

Efter spåret bar det av raka vägen till Pudesjö vid Hyby. Där går det fint att bada innan det kommit för mycket folk och halv nio var det rätt lugnt där. Jag fick simma och svalka mig vilket var direkt livsnödvändigt efter promenad och spår. Sedan glassinhandling och därefter hem för att vila sig en stund. Matte vilade dock inte, hon började måla fönster i värmen. Tossigt men sant. Sedan blev det en tur till Dagis lagom när jag hade torkat så att jag kunde bada igen.

Eftermiddagen var varm men jag njöt i skuggan och sedan inomhus där det faktiskt är ganska svalt. Tyvärr blev jag ju torr igen och då kändes värmen alltmer betungande. Som tur var bar det av ner till Kämpingebukten ikväll där vi mötte upp de badsugna grabbarna Lindeblad. Vi drog (bokstavligen talat) ner till vattnet på en gång!

Här kommer lite bilder från kvällens övningar...


Stillsamt...


Tills Beck fick syn på min leksak...


Såklart försökte han ta den men tji fick han!


Walle med sin Anka


Frida (grabbarnas Lillmatte) badade med oss!


Det händer att Beck står stilla men det händer inte så ofta...


För det mesta är det full fräs...


Men ibland måste man vila lite...


Ankan blev (upp)hängd


Beck muddrade sand...


Lilla jag filosoferar lite...

Nu är jag jag trött och nöjd! Matte är trött men inte riktigt lika nöjd. Jo, med dagen är hon nöjd men inte med att hon ska åka och jobba på jourläkarcentralen imorgon. Tvångskommenderad. Tvi! När vi kunde haft ännu en skön dag med bad x 3. Bad får jag dock säkert på Dagis ändå. Matte får bada i svett istället :D

Tack flocken Lindeblad för en härlig stund på stranden. Bra parkeringsställe ni visade oss. I alla fall går det ju utmärkt på kvällen!

Natti-natti!
/Lakkan


Vadkväll i Lommabukten

Först blev det lydnadsträning i Lomma. VARMT var det tyckte jag men Matte och Heléne var obarmhärtiga och jag kördes igenom i tvåans alla moment på längden och tvären. Puh. Sedan sköts det också och då skulle Matte försöka distrahera mig med att leka. Löjligt säger jag bara. Precis som om jag bryr mig att det skjuts?! Men leka gör man INTE när det skjuts för det kan handla om allvaliga saker som att det ska trilla ner en middag framför näsan på en och då finns det inte tid för lek!

Men efter träningen fanns gott om tid för lek. Heléne kom med det utmärkta förslaget att dra till stranden! Sagt och gjort...det bar av ner till Lommabukten och hundbadet. Men där var ju en massa andra så vi drog ut i vattnet. Långgrunt i all ära men Mattes byxor trillade ner hur hon än försökte kavla upp och till sist gav hon upp och blev blöt och inte ser hon särskilt olycklig ut för den sakens skull...


Torrskodd?!

Heléne tyckte visst vi skulle gå ännu längre ut, åtminstone av hennes handtecken att döma...


Mot Köpenhamn Zico!


Lilla jag strosar runt...

Det var lite blött sedan när vi åkte hem rapporterar Matte. Kanske enklare med shorts nästa gång. Men inte säkert det är lika kul :D


En riktig Mammagris...

...det är jag det!

Ikväll var det dags för debut i lydnadsklass 2 på Oxie BK som arrangerade kvällstävling. Mycket trevligt anordnat tyckte både Matte och jag. Trots att Matte var lite hängig så drog vi dit, vi kände båda att vi behövde tävlingsvana. Så sagt och gjort. När vi väl kom dök ett bekant ansikte upp, nämligen Wallander och Becks Mor. Beck var också där, det var hans debut i ettan. 

Det var varmt i bilen så jag fick vara med ute hela tiden och det var trevligt. Ganska snart var det dags för platsliggning. Eftersom Matte hade dragit sista startnumret låg jag längst ut på vänsterkanten. Jag lade mig snällt men när Matte gick iväg mot bilen blev jag väldigt lång i nosen. Skulle hon lämna mig. Jag såg henne inte och efter en liten stund (kändes jättelång) blev oron för stor och jag satte mig först och reste mig sedan för att gå efter henne. Jag gick några steg sedan stannade jag, väl medveten om att egentligen skulle jag ju ligga. Efter några långa minuter såg jag Matte komma tillbaka mot mig. Så sköööönt. Hon såg inte helt lycklig ut men var inte sur heller. Tyvärr blev det ju noll poäng och platsen är ju värd mycket så vi kunde vinka adjö till förstapris där. 

Vi gick en runda och låg och myste i skuggan en stund. Matte bestämde att vi skulle köra igenom resten av programmet fastän vi inte hade chans egentligen till några bra poäng. Bra träning. Så sagt och gjort. Relativt snart var det vår tur ändå och vi tassade in i ringen. Jag hade dragning ut åt vänster först på fria följet så poängen blev inte så höga även om det bättrade på sig mot slutet av momentet. Sedan gick det bra med läggandet ju. Ställandet också fast jag skällde när Matte gick ifrån mig (hoppsan...det får man visst inte). Men jag ställde mig ganska snabbt på kommando. Sedan rutan gick över förväntan tyckte Matte. Apporteringen gick inget vidare för då började jag tycka att det behövde hända något annorlunda så jag släppte apporten halvvägs in och började undersöka den. Efter ett strängt "apport" till från Matte kom jag dock snällt in. Hoppet gick fint och fjärren också. Men sammantaget skrapade vi bara ihop till ett tredjepris. Men skit samma, vi hade en trevlig kväll!

Får se vad som händer imorgon kväll om det blir träning. Misstänker att jag nu kommer att utsättas för många övningar där Matte går ifrån mig för att jag ska bli säker på att hon faktiskt kommer tillbaka. Jag veeet ju egentligen att hon aldrig skulle lämna mig men jag blir ändå osäker ibland. Matte säger att jag får separationsångest. Så kanske det är. Kan hon bota det måntro?

Tycker Matte har piggat på sig igen efter allergiattackerna. Imorgon blir det upp svintidigt. Urk. Men först lite nattasömn!

Tjingeling!
/Lakkan 

Allergitider

Det hade smugit sig ner några små räkor i Mattes lunch. Det har ju gått bra länge med räkor underl ång tid, inga allergier men efter helgens härjningar med getingstick gick det visst skit med det mesta. För en stund efter lunchen hade Matte börjat svullna upp i ansiktet. Tydligen såg hon helt knasig ut. Det blev medicin igen och hon var tvungen att stanna kvar på jobbet för det var fullt med folk inbokade. Men det lugnade sig efter ett par timmar, svullnaden gick ner och när hon kom och hämtade mig på Kvällis såg hon nästan ut som vanligt igen. Det är mycket med det allergiska just nu. Räkor är nu bannlysta från Mattes kost tillsammans med minimorötter sedan tidigare.

Hujedamej. Igår hade jag tre fästingar på bringan. Matte fick rent fnatt, hyperventilerade och höll på. Nu har hon köpt nytt halsband till mig. Har bara haft det gamla i 1½ månad lite drygt men det kan ju kärva i pålitlighet så bäst att byta. Och så är det numera pälsvård morgon OCH kväll. Trodde hon hade fått rent fnatt imorse när furminadorn åkte fram men tydligen inte. Och Dagismatte har fått order att känna igen mig också under dagen en gång. Idag blev jag dessutom tvättad av Dagismatte med trädgårdsslangen för jag hade råkat stå på huvudet i en andskit.

Matte verkar rätt mör nu efter allergi, mediciner och kvällstjänst så det blir nog inte svårt att övertala henne att styra kosan mot sängen. Imorgon är hon ledig!

Natti-natti
/Lakkan

Matte getingstucken

Vi har haft en skön hemmadag idag. Ja, ända tills vid sextiden var det skönt men sedan var det slut på friden för Matte blev getingstucken. Undra varför det heter arg som ett bi? Borde vara arg som en geting! Matte påtade i en rabatt, hade inget ont gjort och så blev hon anfallen. Ajajaj. Och Matte som är så allergisk av sig. Det blev en massa medicin och sedan har Matte inte riktigt varit sig lik ikväll. Vi skulle egentligen åkt och träffat Elliot & Ann vid Yddingen men de kom hit istället för Matte ville inte köra bil när hon var så knas. Vi gick en runda runt sjön så jag och E fick bada och så gick vi en runda in mot Fjällfotasjön också fast inte ända fram för då hade det blivit rent för långt för ikväll.

När vi kom hem igen och Elliot & Ann hade åkt så var Matte jättekonstig igen. Bara satt och stirrade tomt framför sig. Men efter en stund tog hon sig samman och vattnade lite i trädgården. Jag sprang och tittade till henne lite då och efter en stund kom hon in för knotten blev väl intensiva. Nu är hon lite bättre men fortfarande rätt jämmerlig. Men gnälligheten behöver inte bara bero på sticket och mediciner utan även på att hon ska till jobbet imorgon :D

Men först ska det sovas. Värmen tar på krafterna. Tur man har tillgång till vatten annars hade man försmäktat alldeles.


Kennelträff

Idag var det upp tidigt trots ledig lördag för det skulle bära av nästan ända till Göteborg för kennelträff. Klockan elva skulle vi samlas och Matte tyckte vi var ute i god tid när vi åkte hemifrån men nä...det var vägarbeten, olyckor och massor med trafik. Fast vi kom i tid men det var på håret.

Jag kände igen Mamsen direkt! Och jag tror allt hon mindes mig också. Vi hälsade fint i alla fall, inga konstigheter alls. Kennelmatte Renée blev jag också väldigt glad att få träffa. Det var så länge sedan! Även om jag hade det så bra man någonsin kan hos Matte så är det något visst att träffa flocken från när man var liten valp.

Det kom fyrbeningar från lite olika kullar men alla var Sellas ungar. En ganska lagom stor grupp var vi. När alla hade samlat ihop sig traskade vi upp i skogen där vi slog läger. Vi passerade sjön på vägen, jag noterade nogsamt var den var för det var väldigt varmt! Bad kändes absolut nödvändigt för att överleva dagen.

Det var lite jaktträning på schemat. Jag och Matte hängde med på sök med kanindummies och jag hämtade in fem stycken utan några problem. Levereade dem ända fram till Matte också! Jag tänkte det var bäst att sköta sig när Mamsen var med!


Mamma Sella håller koll!

Sedan blev det bad tack och lov! Man var ju rent överhettad efter att ha jobbat hårt!


Här kommer jag med min Ruffe i snöret!

Jag fick en dubbelmarkering på vatten och det fixades utan bekymmer alls. När vi sedan kom tillbaka till skogen skulle Matte och jag visa hur uppletande går till. Matte längtade lite efter Zicos Matte som ju är en riktig "bruksräv" men hon fixade det bra ändå med en korridor med fem föremål, förklara för alla hur det går till och så fick jag visa. Matte var stolt för jag gjorde ett riktigt bra uppletande. Sedan fick alla prova att hämta något föremål. Då satt jag uppbunden och alldeles tyst och övervakade. Ja, först hade jag ju fått burken med skinka såklart.

Till sist blev det en liten tävling på kul med dummiesar. Då passade Matte på att ta bilder på mig och Mamsen. Kul!Jag till vänster och Mamsen till höger.


Mamsen i skogen

Till sist fick jag bada och hämta lite innan det var dags att åka hela vägen hem igen. Men det var himla kul att träffa alla, särskilt min kära kennelmatte Renée och så Mamsen såklart. Mamsen och jag slog oss ihop under fikat och tillskansade oss halva Mattes macka. Inte dåligt teamwork. Mamsen insåg dessutom ganska snabbt att Mattes ryggsäck var en godisbar så hon uppehöll sig gärna hos oss när inte Renée hade koll på henne!

Jag tyckte jag bevisade bra också att jag minsann kan apportera trots att vi inte har tränat det på jättelänge. Inget krångel alls. Jag önskar att vi tränar lite mer av den varan igen framöver men bara för det är kul! Jag slipper gärna jaktprov. Tycker bara det är hemskt synd att alla roliga dummiesar ligger oanvända!

Tack för en trevlig träff och nu är både jag och Matte ganska möra och redo för sängen!


Fredagskväll med Elliot

Ikväll har Elliot varit på visit hos oss. Utan sin Matte alltså. Hon kom senare, vid niosnåret men hade då jobbat och istället för att E och jag skulle sitta var och en på vårt håll och inte ha så kul så slog vi våra kloka huvuden ihop och föreslog en träff. Matte hämtade upp E på vägen hem och så hämtade hon upp mig på Dagis och vips var det full rulle på Solgläntan. Fast nåväl, ska jag vara helt sanningsenlig var det inte så mycket rulle innan vi hade gått runt sjön och badat för vi var båda varma. Men sen fick vi värsta flatteryck båda två.

Därefter hjälpte vi Matte att baka, torka kyckling och vattna i trädgården. Himla hjälpsamma är vi. Perennrabatten med pionerna var vi fullständigt portade från. Nåväl, ingen sorg över det, vi grävde i djungeln istället.

Såsmånigom kom Elliots Matte och det blev en promenix till, sedan lite käk för tvåbeningarna. Nu är både jag och Matte trötta och måste sova inför vår kennelträff imorgon!

RSS 2.0