En riktig Mammagris...

...det är jag det!

Ikväll var det dags för debut i lydnadsklass 2 på Oxie BK som arrangerade kvällstävling. Mycket trevligt anordnat tyckte både Matte och jag. Trots att Matte var lite hängig så drog vi dit, vi kände båda att vi behövde tävlingsvana. Så sagt och gjort. När vi väl kom dök ett bekant ansikte upp, nämligen Wallander och Becks Mor. Beck var också där, det var hans debut i ettan. 

Det var varmt i bilen så jag fick vara med ute hela tiden och det var trevligt. Ganska snart var det dags för platsliggning. Eftersom Matte hade dragit sista startnumret låg jag längst ut på vänsterkanten. Jag lade mig snällt men när Matte gick iväg mot bilen blev jag väldigt lång i nosen. Skulle hon lämna mig. Jag såg henne inte och efter en liten stund (kändes jättelång) blev oron för stor och jag satte mig först och reste mig sedan för att gå efter henne. Jag gick några steg sedan stannade jag, väl medveten om att egentligen skulle jag ju ligga. Efter några långa minuter såg jag Matte komma tillbaka mot mig. Så sköööönt. Hon såg inte helt lycklig ut men var inte sur heller. Tyvärr blev det ju noll poäng och platsen är ju värd mycket så vi kunde vinka adjö till förstapris där. 

Vi gick en runda och låg och myste i skuggan en stund. Matte bestämde att vi skulle köra igenom resten av programmet fastän vi inte hade chans egentligen till några bra poäng. Bra träning. Så sagt och gjort. Relativt snart var det vår tur ändå och vi tassade in i ringen. Jag hade dragning ut åt vänster först på fria följet så poängen blev inte så höga även om det bättrade på sig mot slutet av momentet. Sedan gick det bra med läggandet ju. Ställandet också fast jag skällde när Matte gick ifrån mig (hoppsan...det får man visst inte). Men jag ställde mig ganska snabbt på kommando. Sedan rutan gick över förväntan tyckte Matte. Apporteringen gick inget vidare för då började jag tycka att det behövde hända något annorlunda så jag släppte apporten halvvägs in och började undersöka den. Efter ett strängt "apport" till från Matte kom jag dock snällt in. Hoppet gick fint och fjärren också. Men sammantaget skrapade vi bara ihop till ett tredjepris. Men skit samma, vi hade en trevlig kväll!

Får se vad som händer imorgon kväll om det blir träning. Misstänker att jag nu kommer att utsättas för många övningar där Matte går ifrån mig för att jag ska bli säker på att hon faktiskt kommer tillbaka. Jag veeet ju egentligen att hon aldrig skulle lämna mig men jag blir ändå osäker ibland. Matte säger att jag får separationsångest. Så kanske det är. Kan hon bota det måntro?

Tycker Matte har piggat på sig igen efter allergiattackerna. Imorgon blir det upp svintidigt. Urk. Men först lite nattasömn!

Tjingeling!
/Lakkan 

Kommentarer
Postat av: Helen och Zico-Bus

GoKväll!

Klart vi ska träna imorgon. Lite platsliggning i skuggan kan aldrig skada. Tänkte att Zico-Bus ska damma av lydnadsklass 3 inför KM. Vi ses imorgon.

/H&Z

PS 1: Det där med att bli orolig när någon går mot bilen känner vi tyvärr igen! Sura poäng, men de 2-benta får skylla sig själva - det tränas inte så ofta.

PS 2: Tänkte köra lite upplet också imorgon, kanske ska vi börja med det?

2010-07-07 @ 23:59:33
Postat av: Beck

Vad kul att vi startade på samma ställe igår... tack för trevligt sällskap.



Jasså så du grejade inte heller platsliggningen riktigt, fast du skötte dig bättre än mig, jag drog med mig en kulig kille. Sedan bommade jag ett moment till. Men jag tycker att du fixade allt det andra riktigt bra.



Vi får väl träna platsliggning tillsammans framöver och bege oss ut på träningstävlingar för att få mera platsliggning- samt tävlingsrutin, eller vad säger du?



Vi ses på lördag, skall bli kul och då får brorsan oxå hänga med :-)



Ps. brorsan hälsar så klart!

2010-07-09 @ 00:19:31
URL: http://stadsflattarna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0