Påskdan i stan

Tidigt imorse skrällde mattes mobiltelefon att det var dags att gå upp. Hon var helt sömnig och jag också men det var inget att be för. Upp och hoppa, ut och rasta och sen var det dags att få upp Syster Yster som inte alls är yster på morgonen. Så var det frukost och sen höll dom på och duscha, fixa, sminka och greja. Det var lite spännande tyckte jag för matte håller aldrig på så annars och jag hade full koll på allt som hände. Syster Yster klädde sej fin också men matte väntade och tog med kläderna i en väska. Matte hade också en väska till mej med lite saker och godis och det kändes tryggt att den kom med.

Tunnelbanan dit vi skulle gick bra. Sen var det övning och då fick jag vara med mattes mamma, sen var det konsert och då fick jag ligga helt själv. Tråkigt såklart men vad ska man göra. När matte kom tillbaka överföll jag henne och hon skyndade sej att få av sej finkläderna och sen var det dags för mej att få komma ut och rasta mej lite. Jag fick komma ner till stranden och där var det massor med fåglar men matte lät mej inte jaga dom utan jag fick ligga och titta på dom istället. Sådär lagom kul men okej, jag förstår att det inte riktigt gick att låta mej jaga dom för där fanns andra människor och faktiskt några som matade fåglarna också.

Efter det hälsade vi på hos mattes andra syrra, Pinnen. Där åts det mat och jag fick också lite gottis och det var trevligt men jag började också längta "hem" till högkvarteret för jag var ganska trött. Så småningom bar det också av med T-banan. Jag tycker t-bana är lite jobbigt för dörrarna öppnas för jämnan och då tror jag att jag ska gå av men matte försöker lugna mej och det går ganska bra. När vi åkte hem idag var det dock värre än vanligt för där var några konstiga gubbar som började slåss. Dom luktade illa och var allmänt otrevliga och vi flyttade faktiskt en bit så att jag skulle få lugn och ro. Matte sa att dom hade druckit för mycket. Vaddå undrade jag? Vatten? Välling? Knasigt i alla fall och jag var glad att jag hade min flock att hålla mej till. Varför hålla på och bråka på det viset?

När vi kom tillbaka till Syster Ysters högkvarter fattade jag knappt först att det var sant men när det gick upp för mej blev jag jätteglad. Där sover vi ju, där är alla mina saker och där är det lugnt och skönt. Jag sov gott en stund sen innan det var matdags och sen har kvällen varit lugn och skön.

Imorgon bär det hem mot skogen igen. Det ska bli skönt faktiskt även om det har varit väldigt trevligt här i stan också. Syster Yster är inte alls glad att vi redan åker hem men jag säger att hon får komma till oss i Skåne istället och hänga med i skogen och på träningen.

Vi får väl se vad det finns för kul att spana in på tåget.

Slurpiga pussar till alla från mej


Kommentarer
Postat av: Wallander

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST! Visst stämmer det ordspråket?

Vilken påskhelg du haft, verkar att ha varit väldigt intensiv, men så blir det lätt när det är mycket som skall hinnas med. Men härligt att läsa att du & matte haft era stunder tillsammans trots allt.

Sådana där "gubbar" som druckit för mycket stöter jag också på lite då & då i parken. Ibland är dom jättesnälla men ibland är dom högljudda och störiga. Då brukar MOR och jag undvika dom helt och hållet. MOR säger att man skall inte utsätta sig i onödan.

Hoppas att du/ni får en behaglig hemresa och att "sura tanten" inte också skall hem idag.

2007-04-09 @ 13:12:52
Postat av: S...Yster

Min kära lilla Lacki, var det så du kände det på t-banan! Ojojojoj! Våjne! De höga rösterna ur högtalaren som skräller: "Nästa t-centralen" Tjut! Kablonk-dörrarna slås upp-folk strömmar in och ut. Hmm, ja, jag förstår att du tror att du skall ut så fort vi kommer till nästa station. Men ska du verkligen dra ut när vi andra sitter kvar? Hajar inget faktiskt. Tänk om du hafsar dig ut genom dörrarna, ut på perongen och sen kommer på att matte & flocken sitter kvar på de blåa sätena. Du vet ju hur snabbt det går. Rösten dånar i högtalarna pånytt: "Se upp för dörrarna!" "Dörrarna Stääängs!" Tjut! Kablonk! Vilse i storstan. jag försökte tala med din matte om att ha inlärning av vad stationerna heter så att du kan hitta hem till hammarbyhöjden om det skulle råka komma ifrån flocken... Då snörper matte åt mig och lämnar ingen kommentar. Hon e sååå hönsig med dig Lacki! Hihihihihi! Hohohohoho! Säger att hon dööör utan dig. Jaa...helt lost i dig, liksom. Jag saknar henne nu mycket och dig också. Kom hit snart igen, vetja! Jamen det gör ni ju...Hehe! Du skall få lite extra välling. Jag smusslar till dig så säger vi inget till matte...fast du e fin när du e slank så det får inte bli alltför stor portion. Puss på pannan o avslappnande kel under öronen. Hälsa dina pompisar på träningen. Walle och Elliot är alltså rivaler eller? Du får berätta mer.

2007-04-09 @ 21:04:11
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Elliot

Hej du S Yster!Nä vi e inte rivaler Walle o jag,vi bara skoljar.För vi har delat upp det så fint att Walle tar hand om löptiden o jag tar hand om tok-ruset i Lakrits-skogen.
Kramizar från Elli-totten

2007-04-09 @ 21:54:06
Postat av: Elliot

Lakrits!Jag glömde att säja att idag har jag hittat en super-fin sunkig boll.Kan du tänka dej den bara låg där till ingen nytta och bara väntade på att jag skulle ta den.

Så jag dribblade med den hela vägen hem och ligger nu fint här i trädgården o väntar på att bli ännu mer illa åtgången hihi....

2007-04-09 @ 21:58:29
Postat av: Lakrits

Ser fram emot att få träffa den där bollen, Elliot. Jag är ju färdiglöpt nu och nybadad så det är fritt fram att busa igen, tror jag. Fast inte på träningen kanske. Mot skogen...

Ja, den där t-banan är jag lite misstänksam mot. Lära mej stationerna kanske inte är en dum idé alls. Komma bort från flocken vill jag absolut inte, det skulle vara fruktansvärt. Matte kan visst vara lite jollrig ibland men jag gillar ändå henne för hon fixar bra liv till mej. Så komma vilse i stan vore alldeles förfärligt.

Ser fram emot nästa besök hos dej Yster men först får jag vila upp mej lite. Jag gillar ditt högkvarter och det är allmänt lajbans hos dej.

Haha...Walle och Elliot är syskon så det är väl mest lite syskongnabb ibland. Tror också ni har delat upp mej lite och det är helt okej.

2007-04-09 @ 23:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0