Träning igen, fast inte som förr...

Alltså, jag tycker faktiskt att träningen på tisdagar har blivit lite skum. När vi körde själv med det vanliga "gamla" gänget innan så var det allt möjligt som kändes ganska avancerat, typ inkallningar mellan dom andra hundarna, fritt följ, låååånga platsliggningar mm. Men nu är vi bara i koppel och inte en enda inkallning (förutom den som matte studsade iväg och gjorde med mej medan vi väntade). Jag såg nog att Elliot tyckte det var lite trist också (fast han livades upp när jag donerade några pussar). Okej, jag förstår att det är olika nivå och sådär inom gruppen men jag måste säga att jag saknar vårt gamla gäng en smula. Inte för att vi är perfekta eller så men vi var ett bra gäng!  Men men...vi kanske kör vidare sen när denna kursen är slut så får vi finslipa inför tävlingsförberedande lydnad sen. Och kanske blir det bättre. Det hände lite tokiga saker, bland annat kom en av instruktörerna fram och kramade matte och så fick jag inte vara med. Helknas. Och så smög en runt och en annan höll på o tjoade och tjimmade bland oss hundar. Till sist kastade dom en boll bland oss men då gäspade jag nästan för det där har våra mattar gjort så mycket med oss innan på tisdagarna. Kastat saker framför tassarna och så har vi inte fått röra. För att inte tala om Fille traspudel. Jag saknar honom Elliot. Hoppas han återuppstår så småningom.

Nåväl, några bra tips fick vi och matte var i alla fall nöjd med mej. Jag gör vad jag ska på träningen, är hyfsat uppmärksam och mina smitningar har kommit av sej (fast idag mötte vi en hund i skogen och jag var himla sugen på att dra en repa men det blev inte så). Dessutom har hon har kommit på att om jag nu skulle smita någon gång så fiskar hon upp den där oemotståndliga leksaken ur fickan och då måste jag springa till henne för att få tugga lite på den. Hon lurar mej jämt, min matte.

Nä fy för vad jag är trött. Har inte hämtat mej helt efter Revingeturen igår och så kom träningen ovanpå det. Dessutom tittade vi in om en god vän till matte på väg hem från träningen. Puh. Nu blir det sängen. Får väl vila när matte är iväg imorgon så att jag orkar ända till Stockholm. Kan ju bara tänka mej hur det blir. Tåget är uppe strax innan midnatt, sen blir det t-bana hem till Syster Yster och så ska dom väl snattra och äta lite och jag får också lite mat och vips är klockan hur mycket som helst. Vilket hundliv alltså...

Kramisar från Skånelakritsen

Kommentarer
Postat av: Wallander

Ja verkligen annorlunda träning, men ändå lite bättre igår än gångerna innan tycker jag. Får väl hoppas att det blir ännu bättre dom få gånger vi har kvar på denna korta kurs.

Hoppas det blir lite utmaningar också framöver.

Ha nu en riktigt bra resa även denna gång till Stockholmia. Så ses vi på Söndag.

2007-04-18 @ 18:59:14
Postat av: Elliot

Naj oligt!Det är ett sånt himla oväsen där hela tiden.Å ALLA DESSA LÖP!!!

Matte tycker att jag uppför mej konstigt så jag ska till veterinären på måndag.Så får vi se ifall de e nåt som e på tok eller om jag bara e vanligt konstig....eller konstigare än vanligt....

2007-04-18 @ 19:36:39
Postat av: Lakrits

Men Elliot då, det är väl inget fel på dig. Du sprang ju som bara den i måndags. Att du tycker det är stökigt på träningen är väl inte så konstigt för det tycker jag också men jag är ju härdad från mina resor med matte så jag kopplar bort det.

Matte har också funderat på veterinär för hon tycker jag är lite för trött och lugn hemma. Men jag tror inte det är fel på mig, jag tvingas bara upp tidigt på morgnarna och får inte sova ut. Matte har sagt att vi ska se om det blir bättre när jag får sova mer (matte har inte lika mycket tidiga morgnar några veckor framöver). Om jag inte blir piggare blir det veterinär för mig också. Tror hon går och oroar sig lite över små djur som kallas fästingar. Matte letar och letar i min päls efter dem och det är ju snällt av henne. Tack och lov har hon inte hittat en enda en ännu. Hon har sagt att jag ska skicka över dem till henne om jag får några på mig för hon hittar dem lättare på sig och tydligen är det inte lika svårt för människorna att bli friska om fästingarna nu skulle bära på några sjukdomar. Men det bär mig verkligen emot att jag skulle hissa något på min matte. Hoppas helt enkelt att otäckingarna håller sig borta med hjälp av mitt halsband.

2007-04-19 @ 01:07:29
URL: http://vildhunden.blogg.se
Postat av: Elliot

Ja du vet matte säjer att sådana som vi(flattar alltså)är specialister på att dölja om vi är dåliga.Min storebror försökte göra det fast han var så jättesjuk.
Hemma får jag inte så ofta "flatte-ryck"och hon tycker att jag verkar deprimerad...
Å oss emellan så har hon oxå bara fästingar i huvudet(alltså på insidan).Håret ställer sig på hennes huvud bara någon nämner F-ordet.
Hoppas att hon kan få veta något nytt på den där föreläsningen på måndag.OOOps,samma dag som jag ska till tant veterinären....

2007-04-19 @ 09:26:59
Postat av: Lakrits

Jaja, bättre att kolla upp en gång för mycket än en gång för lite. Vi får väl vara tacksamma att våra mattar bekymrar oss för vårt väl och ve. Själv får jag fortfarande flatte-ryck i trädgården och så men visst, trött har jag varit. Fast när det händer något skoj är jag pigg och glad men händer det inget så vilar jag. Jag fick sova längre imorse och lite piggare kände jag mig allt men inte alls på topp ändå. När vi var ute på morgontur gick jag i koppel hela tiden och drog knappt alls. Känner mig inte lika fartfylld som vanligt, helt enkelt.

Matte ska också på den där föreläsningen på måndag. Bra tycker jag.

2007-04-19 @ 11:34:30
URL: http://vildhunden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0