Skinkvakt

Jag är uppe och svissar runt. Dagismatte vilar sig. Men innan hon lade sig på soffan så tog hon fram skinkan ur kylen. Denna skinka som doftar gott redan genom emballaget. Jag ska vakta ugnen hela eftermiddagen.

En rolig sak imorse var att matte var mycket bättre i sin hals. Och det som är så himla bra är att det är sista dagen för henne på ett tag, hon ska inte i skolan igen förrän efter nyår. Det är ganska många dagar som vi kan ligga och ha gullstunder på morgnarna.

Håll tassarna för mig att jag får smaka av skinkan i eftermiddag/kväll. Men dagismatte brukar gå att charma, hon tycker det är så trevligt att jag håller sällskap i köket och det gör jag ju så gärna.

Paketen blev nästan färdiginslagna igår men det ska göras något viktigt idag, nämligen sättas lappar på dem. Sedan ska de överlämnas i dagismattes och dagishusses vård medan vi är iväg för julklappsöppnandet ska vara tillsammans med dem när vi kommer från Stockholm. Då är Yster och Medicinpinnen också med så det blir störtlajbans. Det enda som kanske är lite synd är att julklappsöppnandet ju inte blir på julafton men jag förstår att matte inte ville släpa med en massa paket till Stockholm, hon måste ju få plats med allt nödvändigt till mig!

Åh, det känns roligt när jag tänker på den närmaste tiden framöver. Matte hos mig, andra som jag gillar, mycket mat i omlopp, paket, när vi kommer hem ska vi hälsa på Wallander, nyårstur med Elliot på Reving tror jag också är inplanerat. En himla massa lajbans saker som ska hända med andra ord. Bäst att hålla ögon och öron öppna så att man inte missar något.

Kommentarer
Postat av: Vira

God Jul Lakrits och Marie!
Hoppas ni får en fin jul i storstan! Per kom från Uppsala igår kväll och berättade att där var det flera minusgrader så ni kanske kan få en vit jul. Alla familjemedlemmarna är nu samlade på Ängshög och sönerna har blivit varmt välkomnade av Funny och mig. Kul när alla är samlade för då blir det många fler rastningsrundor,någon löprunda
jakter( kanske jag får hänga med på jakten här hemmavid) samt många fler mysstunder.
Hoppas vi får något träningstillfälle tillsammans med Flattekompisar/syskon i jul också. Vill du och Elliot ha med en extra kompis när ni rastar i Revinge så hör av er. Jag bor ju nästgårds.

2007-12-21 @ 10:55:53
Postat av: Lakrits

Kul att höra ifrån dig Vira! Förstår verkligen att du gillar när alla kommer hem, det blir fler att hålla reda på, få uppmärksamhet av och större chans för roliga aktiviteter. Toppen. Hoppas absolut att det blir träning under mellandagarna. Vi kommer ju hem igen på något som heter annandag jul så efte det kan vi vara med igen.

Hoppas det är lite snö i Stockholm, jag tycker det är så roligt att sticka nosen i den och "muddra"

2007-12-21 @ 11:07:16
Postat av: Mattes medicinsyster

Ja, nu är det snart dags för avfärd. Har varit ute bland en massa tvåbeningar idag och införskaffat lite fler julklappar. Urk vad det var mycket människor. Skönt att vara hemma igen. Skönt också att mattes hals är bättre. Är ju trevligare att sjunga då.

2007-12-21 @ 15:31:22
Postat av: Mattes medicinsyster

Tänkte bara berätta lägga in en liten adress till var man kan läsa om mattes sånginsats i jul. Så du vet vart du ska. Men det hade du kanske redan koll på. Du visste ju att det var inbokat. Adressen dit man kan kolla av engagemangen är http://www.svenskakyrkan.se/stockholmskyrkor/

2007-12-21 @ 18:41:44
Postat av: Mattes medicinsyster

Hmm... Man kom visst bara till huvudsidan trots att jag hade rätt sida upp. Nåväl, sök på Hässelby Församling, Ormängsgatan samt Hässelby Strands kyrka så finns det där.

2007-12-21 @ 18:43:55
Postat av: Wallander

MOR spelade precis en låt för mig som heter "Vår julskinka har rymt" så det var nog allt tur att du höll vakt. Hoppas att det lönade sig med vaktandet!

Lakrits du får tänka lite så här: Du åker till Stockholm imorgon, får lite gottigottgott på tåget, sedan blir det säkert några smal/tjockkorvar med bröd under vistelsen och säkert en massa annat kuligt oxå. Ni åker hem ett par dagar senare och firar eran julafton tillsammans allihopa, dvs ditt roliga kommer att vara många fler dagar än för många av oss andra och du "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..."

Trevlig resa och ta det lilla lugna på Centralen bara (hoppas lapparna som MOR satte upp i söndagskväll gör att det blir lite mindre trångt för dig/er när ni kommit av tåget).

Hälsa Yster & Pinnen!

Ho ho-hälsningar från Tomte-Walle

2007-12-21 @ 21:27:32
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0