Midsommarafton

Jag har förstått att det är något speciellt med den här dagen. Tvåbeningarna festar och håller igång. Fast det har varit ganska lugnt här, jag har förstått att det kan vara betydligt värre på andra ställen. Här är det ätits lite och snackats en del men ändå varit lugnt och sansat.

Både matte och jag vaknade tidigt imorse men vi insåg snabbt att vi inte behövde gå upp. Så skönt det var att gosa in sig i mattes täcke, lägga nosen på henne mage och somna om igen. Regnet smattrade mot taket och det kändes så mysigt. Vid halv nio gick vi sedan upp och åt frukost. Efter en stunds vila för min del var det sedan dags för en promenad. Det regnade fortfarande men matte tog på regnkläder och gummistövlar och så bar det ut i skogen. Där var jättestora vattenpölar och allting var väldigt blött.

När vi kom hem åkte necessären fram. Hemska öde. Tack och lov var det inte klotången denna gången men en del av min vackra päls försvann. Stora tussar låg på golvet och jag kände mig helt avskalad kring öronen och halsen. Svansen toppades också. Suck. Det var inte alls kul men vad ska man göra.

Lite efter lunch slutade det regna här. Då åka jag, matte och medicinpinnen iväg för att matte skulle hämta ett paket i en affär. Hon hade ringt och kollat så att där var öppet men när vi kom dit var det stängt ändå. Taskigt. Men för att turen inte skulle bli helt förgäves körde vi in om en sjö där jag fick bada. Medicinpinnen lyckades ta några kort medan vi höll på där.

image97
Är du med, undrar matte? Hon ska just kasta ut en leksak till mig. 

image98
På språng

image99
På väg in med leksaken

När vi kom hem slappades det en del. Jag fick ett märgben att gnaga på och matte pysslade med lite av varje. Lite senare på eftermiddagen gav vi oss ut och tränade lite, både med och utan dummiesar. Det gick bra med apporterandet idag förutom ett litet missöde då jag råkade sätta en hörntand i mattes nagelband. Blodet sprutade och hon jämrade sig en smula. Men vi tränade vidare när hon hade fått stopp på det hela.

Sedan tog vi en rejäl tur i skogen med medicinpinnen. Och så rätt som det är, när vi går där på en grusväg så kallar matte mig till sig, sätter på mig en slags "sele" och hon tisslar och tasslar med medicinpinnen. Jag förstod direkt vad det handlade om. Och just som jag trodde...medicinpinnen försvann rakt in i skogen. Jag ojade mig och trampade, ville inte sitta still men matte kommenderade "sitt" och "tyst". När vi hade tjatat om det i sju minuter fick jag äntligen springa iväg. Jag sprang och sprang, nosade och snusade. Jättekoncentrerad var jag och det behövdes för hon hade sprungit långt. Men jag hittade henne och kände mig riktigt nöjd sedan.

På kvällen har tvåbeningarna ätit mat och under tiden har jag grävt ett par rejäla hål i trädgården. Tror att matte ska ut och fylla igen dem nu faktiskt. Hmm...det var inte så uppskattat men vad ska man ta sig till när tvåbeningarna sitter och smörjer kråset. Man får ju roa sig bäst man kan.

Det har varit en härlig dag, förutom klippningen men den tänker jag inte sura över för det har varit så skönt att ha matte hemma och hos sig hela tiden. Det bästa är att hon är ledig två dagar till. Imorgon kväll ska vi hem till en kompis till henne och äta. Hoppas hon tar med något gott till mig då men det tror jag nog.

Jag har hört ryktas om att det blir en tur till världens bästa hundaffär, nämligen Teba i Höör, inom en inte alltför avlägsen framtid. Den 7e juli ska nog matte och Elliots matte dit. Hoppas jag och Ellioten får följa med också, vi kanske hittar något busvänligt ställe på vägen. Det låter busbra tycker jag. Vi ska ju iväg veckan efter det och jag tror matte kommer att köpa upp ett bra godislager så att jag håller mig lugn de stunder jag får ligga själv och vänta när matte och syster Yster håller på med sitt mediterande. De ska i och för sig turas om att vara med mig fast på morgon och kvällspasset får jag nog ligga och vila och vänta på dem. Det går nog bra, jag tycker det ska bli spännande alltihopa.

Men nu är det dags för kvällsvila. Jag är trött efter bad, grävning, bengnagning, uppsök och apportering. Hoppas alla mina kompisar därute har en riktigt bra midsommarafton och att ni får god mat, både två och fyrbeningarna. 

Jag har hört att ikväll ska man plocka blommor och lägga under kudden och så ska man drömma om någon man tycker om. Matte har sagt att hon inte behöver det för hon har redan sin käraste i sängen och det måste ju betyda att jag är den för någon annan har jag inte sett till där. Förutom matte och jag finns i sängen ungefär en liter sand, en halv vinterpäls från mig, täcken, kuddar och några gosedjur. På sänggaveln hänger spelfåret som jag fick när jag fyllde år. Matte brukar dra upp den varje kväll när vi lägger oss och så lyssnar vi på den en gång innan vi somnar.  Det känns mysigt och så tänker jag på min födelsedag som var så perfekt.

Jag gav matte en midsommarpuss innan ikväll men hon jublade inte för jag var alldeles jordig om nosen efter mitt grävande. Lite otacksamt tycker jag men jag ger mig inte, hon får en ny puss senare.

Natti-natti

/Lakrits

Kommentarer
Postat av: Vira

Glad midsommar Lakrits och Marie!
Här var det väldigt lugnt igår. Regn blir man ju extra slö av. Sönerna i huset var iväg på ölika håll: Bulgarien, Båstad och en hos kompisar i Anderslöv. På kvällen for husse och matte också iväg så Funny och jag blev ensamma. När de kom hem luktade de hund, en nioveckors sheltievalp hade varit med, Och så hade de träffat Hedda som är en labbe lika gammal som Funny. Matte förklarade att det var regnet som gjorde att inte vi fick följa med. Fyra hundar i ett litet uterum är tre för mycket. Som kompensation har det utlovats skogspromenad och bad idag, kanske lite träning också. Hoppas vi ses på tisdag. Förra tisdagen var matte på jaktretrieverklubbens information om jaktprov. Undras vad hon har i tankarna?

2007-06-23 @ 10:12:40
Postat av: Lakrits

Vad roligt att höra från dig Vira. Det låter trist att ni blev lämnade ensamma igår men ibland är det ju inget att göra. Och om man får kompensation så kan man ju stå ut med lite.
Det låter avancerat med jaktprov. Tror inte det är något som jag är färdig för på länge ännu (om jag någonsin kommer dit). Men vi tränar på ändå. Matte är envis, jag också. När vi vill samma sak går det jättebra men ibland är vi inte riktigt överens och då...

2007-06-23 @ 10:17:35
Postat av: Elliot

Hej på Er!Som ni vet vid det här laget så händer det inte så mycket för mig just nu.
Matte arbetade lite mer än halva dagen igår på djurhemmet.Där är det lixom ingen skillnad på vardag o helg,djuren behöver ju mat,städning,rastning osv.även dessa dagar precis som vi.
Men jag hörde att hundarna där fick vars ett märgben.Alla verkade gilla det men Rex han som matte har berättat är svart,söt o ca 8månader gammal ville mycket hellre sitta nära min matte istället o gosa.Han får lov att låna henne,han har ju ingen egen den stackaren.Hoppas att han kan få någon egen en dag....
Men snart ska jag börja röra på mig mer igen.Det är bara synd för min matte har ju ingen semester så man får väl hoppas att det blir något av i vecka 39 istället.För då ska vi kanske till Grövelsjön i norra Dalarna.Det skulle vara himlans kul....

2007-06-23 @ 11:43:07
Postat av: Lakrits

Ja, det är väl bra att du kan låna ut din matte ibland till de stackars djuren på hemmet. Hon är ju bra på att gosa.
Grövelsjön låter mysigt. Ett tag tills dess men något att se fram emot under sommaren i all fall.

2007-06-23 @ 12:13:34
Postat av: Wallander

Du fick då uppleva en midsommar med en massa roligheter.
Men att saxen åkte fram måste du se som något positivt, din matte vill bara se till så att du blir ännu vackrare. En flatte skall inte se "ovårdad" ut.
Det där med att söka efter 2-beningar skulle jag vilja pröva en gång, låter himlans roligt.
Ni verkar ha det så mysigt ihop, du & din matte. Jag kan ser er båda framför mig när ni ligger där i sängen och bara njuter av varandras närvaro. Vad gör då lite grus/sand/skit/hundhhår???

2007-06-24 @ 07:38:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0