Livet på landet och ny lydnadskurs

Det är ett par dagar sen jag skrev sist. Igår var jag trött och somnade tidigt men idag blir det bättring. Jag lovade ju bild på min cykelkärra och det kommer nu.

image19
Här ligger jag alltså i kärran. Cyklen är som ni ser inte påkopplad utan istället är det extrahjulet som bär upp det hela. Man tar såklart bort det hjulet sen när man kopplar kärran till cykeln med hjälp av den där fiffiga armen och ett fäste som jag inte riktigt begriper mej på men matte klarar det bra.

image21
Här är "takluckan" öppen och jag sitter och tittar ut. Härligt.

Ja, det har som ni nog har märkt varit fortsatt härligt väder. Jag har utforskat mina marker lite mer noggrant med varierande uppskattning från tvåbeningarna. Ett antal växter från dammarna har jag tyckt behövde närmare undersökning och klassificering (mycket delikat, god, okej, mindre smaklig och äcklig) och det har medfört lite arga skrik. Idag har det helt plötsligt kommit en massa nät över en hel del av växterna vilket starkt begränsar mina vidare undersökningar. Jag tycker det är bedrövligt och undrar om någon vet var man kan skicka in en klagorapport. Mattes husguru som såklart är en hund har nämligen tre budord inristade på sin fina sten och de är
1. ÄT
2. NJUT & VILA
3. ROA DIG
Om jag ser till begränsandet av min fiskeverksamhet så har det brutits mot alla tre budorden och det kan ju aldrig sluta väl. I boken som min andliga ledare håller i sin ena tass står dessutom att man ska smaka på allt för det kan vara gott. Men ingen verkar bry sig det minsta om vad han har att säga och det tycker jag är respektlöst.

Här är förresten en bild på min högt ärade andliga ledare.

image22


Så till något helt annat. Ikväll var det nämligen dags för en ny lydnadskurs att ta sin början. Matte var osäker på om jag skulle kunna vara med alls med tanke på löpet så jag fick först vänta i bilen. Och visst kan jag erkänna att jag har känt mig lite konstig de senaste dagarna. Idag gick jag och längtade en hel massa efter mina mysiga kompisar och när jag sen fick höra att Elliot hade varit ute i MIN skog utan att ge sig till känna var jag minst sagt besviken. Men jag antar att din matte hade full koll på dej så du hade väl ingen möjlighet att smita iväg tvärs genom skogen till mej. Men men....i vilket fall som helst så fick vi faktiskt vara med på kursen trots löpet. Dock skulle det först snackas och sen skulle min chipmärkning kollas innan vi kunde sätta igång med träningen. Till min stora besvikelse fick vi inte springa okopplade idag (matte verkade nervös att ens släppa kopplet vid platsliggningen, jag förstår inte varför...). I alla fall blev det en massa av vad dom kallar "kontaktövning", dvs matte går och springer i en massa snirkliga svängar och jag ska hänga med så bra som möjligt samt även titta upp på matte så mycket som möjligt. Ingen lätt sak alltid, särskilt inte när det var en massa nya hundar att spana in. Men matte verkade nöjd. Förhoppningsvis blir det lite annat att prova på nästa gång men det blir inte förrän om två veckor för påsken kommer visst emellan. Men vi träffas nog en del från det "vanliga" gänget och tränar nästa gång ändå .Matte hoppas att jag har slutat löpa då och det gör jag faktiskt också. Innan vi skulle iväg idag hämtade hon en balja ljummet vatten och en tvättsvamp och så skulle hon "städa mej" som hon kallade det. Ganska så förtörnad kände jag mej men vad kunde jag göra? Jag tror dock inte att all doft försvann för jag såg särskilt Wallander spana en del åt mitt håll. Grabbarna var tyvärr hårt hållna av sina mattar så det blev inte så mycket roligheter. Efter träningen fick jag sen vänta i bilen medan matte och Elliots matte stod och snackade en massa men till slut kom vi hem och jag fick min kvällsvälling som vanligt. Matte verkade nöjd med kvällen och det är jag också.

Det verkar som om det är rena "bursmittan" bland mej och mina kompisar. Snart har visst alla bur från samma ställe, nämligen från han som håller på att tillverka min. Wallanders matte var där igår och beställde och Viras matte var också intresserad. Undra hur mång som kommer att ha registreringsskylt också. Här är förresten en bild på min men eftersom det inte går bra att fästa den på buren jag har nu väntar jag med att sätta upp den tills jag får inviga den nya buren. Men en bild på den kan ju inte skada...

image23

Det får avsluta kvällens inlägg. Hoppas ni har det bra alla hundar och människor där ute som jag känner (och alla andra också så klart). Nu ska jag lägga mej och fundera ut lite nya busstreck innan matte också kommer och hoppar ner i sängen.

Nattnatt

Kommentarer
Postat av: Elliot

Såååååå himla gullig du e alltså!När man ser bilden när du tittar upp som en "gumman-i-lådan" genom takluckan.

Jag tyckte att vi var duktiga(som vanligt hihi)på kursen igår.Trots att de var så många nya o allting annat som kan störa.Matte sa att det syns att vi har tränat ända sen förra kursen.Å givetvis kommer vi o kör ett pass nästa tisdag,bara vi själva som i "gamla"tider.

Javisst var jag i din skog igår men inte visste jag att jag kunde ha kutat genom skogen och kommit hem till dej!!Då hade jag nog gjort det.

Det är som du säjer att det verkar vara rena burfebern bland alla mattarna.Men de e jättebra att dom e rädda om oss.Jag har ju som sagt haft min sen jag var liten(=mindre)o jag tycker att det är toppen.Walle ska få provhoppa i min på söndag så han är förberedd till han får sin.
Pussingar o kramizar från E

2007-03-28 @ 12:21:04
Postat av: Zappy

TUSEN TACK för den underbara pipande gräsanden! Jag älskar den! Bär med den överallt, den har till och med varit med ute. Jag fick också en gottepåse av Elliot i går så allt det där gjorde att jag glömde att jag hade fått sitta i bilen själv så länge.
Vilken fin cykelkärra du har! Den verkar urfräck. Jag håller med Elliot om att du är jättesöt när du tittar ut genom takluckan.
Jag tycker att våra egna träningar är mycket roligare än det vi hade i gårkväll så jag längtar till tisdag när vi har "egen" träning. Vi ses då!
Förresten när fyller du år?

2007-03-28 @ 17:03:17
Postat av: Wallander

"Livet po lannet",jag tror det finns en låt som heter så, har du hört den? Du måste ha det urhärligt som får bo som du gör, tänk att få vara så mycket ute och busa runt.

Vad mysigt det ser ut där du ligger/sitter i din cykelkärra och så fin den är. Förstår verkligen att du trivs i den.

Lova att akta dig så att du inte fastnar i näten, det sägs att det kan vara himlans svårt att ta sig ur dem igen.

Om det fortsätter att läggas hinder i vägen för ditt utforskande så tycker jag att du skall ta kontakt med HRIS (Hundens Rätt I Samhället). De kan alltid ge dig råd och stöd hur du skall kunna utforska vidare.. genom att manipulera de 2-benta.

Jag kommer att stötta dig på alla sätt jag kan.

Jag följer definitivt de 3 budorden, viker inte en tum. Men budord nr 1 är inte alltid så populärt, dvs vad det är som jag smakar på.

Vad kul för dig att du ändå fick vara med och träna igår. Jag gjorde verkligen mina tappra försök att komma så nära som möjligt, men MOR var verkligen på sin vakt. Dessutom så hade jag bestämt mig för att uppföra mig ordentligt, tror att jag tjänar mest på det i den långa längden.

Elliot, jag tycker att du skall hälsa din matte att om hon någon mera gång skall köpa en ny bur så skall hon begära att få rabatt av Hasse, det är ju tack vare henne som han fått så många beställningar, med eller utan krokar.

Jag måste faktiskt erkänna att jag också har beställt en namnskylt, men den ser inte riktigt likadan ut som din & Elliots. Jag härmas lite, men inte helt och hållet.

2007-03-28 @ 21:11:26
Postat av: Elliot

ja säjer bara en sak:Fräcka gänget e på G.

Gonatt!
lille E

2007-03-28 @ 23:34:08
Postat av: Lakrits

Förstår inte...något fel på min blogg. Jag försökte skriva igår men inlägget vill inte publiceras. Jämmer och elände...

2007-03-30 @ 07:30:47
Postat av: Lakrits

Jag fyller år den 25e maj. Misstänker att matte redan har börjat samla på sej lite saker till mej. Igår fick jag till exempel inte snoka i en påse och det är ju klart misstänkt. Nåväl, ska försöka låta bli, det är ju inte lika kul om man vet.

2007-03-30 @ 16:21:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0