Jag och mina syrror

Igår ringde mattes klocka halv fem. Puh. Hon for upp och packade ihop det sista, bredde smaskiga mackor och jag blev så hungrig när jag såg alla delikatesser att jag faktiskt åt min mat som inte heller var fy skam (torrfoder, stekt lever, några kycklingbitar samt överbliven hemlagad sås).

Klockan sex var det avfärd. Jag sov och matte jobbade på att hålla sig alert. Precis halv åtta rullade vi in på min syrras gård utanför Halmstad. Fika heter min syster som bor där och där finns också en brun valp som heter Tuffa. Tyvärr började vår samvaro lite trist för jag blev sur över att de flög på mig (vänskapligt men ändå) innan jag ens hade kopplats loss. Matte och Viveca (fikas matte) var på mig lite men det lugnade ner sig sedan och vi lekte fint. Fast inte så hjärtligt som med Elliot och Wallander för all del. Men så är det ju, matte har sagt det förr...jag leker bättre med killar.

Nåväl, vi lastade in oss i Vivecas bil. Jag satt fram hos matte, vilket jag gillade skarpt. I drygt en och en halv timme till åkte vi tills vi kom till en gård utanför Borås. Där bor hon som skulle göra den där beskrivningen av mig och mina syskon. Strax efter att vi anlänt kom kennelmamma Renée med syrran Vicka och så den sista familjen med syrran Salsa. Så var alla samlade.

Testet började så att vi skulle apportera en dummy direkt efter att den hade landat.  Två stycken på rad och det var inte några som helst problem. Jag kom direkt till matte även om jag inte satte mig fint men det var liksom inte grejen. Det gick bra för mina syskon också och nästa moment var sedan sök. Sex stycken dummys lades ut i lite oländig terräng och sedan skulle vi hämta. Jag gjorde vad jag skulle men fick ha lite peppning av matte på de sista hämtningarna. Inte så konstigt tyckte vi för vi har ju inte tränat så mycket. Det gick jättebra för Fika, och för Salsa var det första gången och hon gjorde det jättebra. Vicka var lite ur form och hade inte någon större lust. Sådant kan ju hända även den bästa hund. Hon är ju faktiskt den av oss som är mest tränad.

När alla hade sökt färdigt skulle vi prova att hämta vilt. Men det tyckte jag var lite läskigt och jag vågade inte riktigt. Det gjorde inte Fika heller. Salsa provade lite men tyckte också det var läskigt. Vicka bar men hon har ju blivit tränad sedan valpben till det. Nåväl, matte och jag får väl också börja träna på det. Hon pratar om en frysbox och så lite djur i den som vi ska träna med (inte träna i frysboxen utan upptinade djur som hon slänger ut).

Efter viltstationen var det skjutande för att se så att ingen av oss blev skrämd eller så. Vi satt alla nyfikna och undrade vad hon gjorde där ute och ingen blev minsta rädd.

Sist var det apportering i vatten. Inga problem för någon av oss syrror. Jag blötade ner matte rejält men det är olycksfall i arbetet och hon blev inte alls sur.

När alla stationer var avklarade fikade tvåbeningarna. Fast jag fick en kycklingmacka så jag var inte helt lottlös. Sedan stuvade vi alla in oss i bilarna igen och körde hemåt för det var kallt och alla var ganska trötta. Jag sov gott till Fikas gård, hoppade över i min bur och sov sedan vidare tills vi var hemma i min skog. Där tog vi en rejäl promenad, sedan åt jag mat och det var smaskens efter en lång dag. Sedan fixade matte med lite olika saker men hon somnade ganska tidigt på soffan och när hon vaknade transporterade vi oss raskt till sängen och sov tills imorse. Skönt. Nu ska vi ut i skogen en sväng.

Renée tog en hel massa bilder igår men matte hade inte själv tid så tyvärr blir det inga nu. Men kanske senare när matte får bilderna skickade till sig.

Det var en trevlig dag igår tyckte jag. Allt gick bra utom det där med viltet men det har vi ju inte alls övat på. Jag var ganska tyst med lite stöd av matte, skällde bara ibland när jag tyckte att de andra fick göra för mycket. Både matte och jag är nöjda med gårdagen och jag tror matte fick lite inspiration att vi ska fortsätta träna. Det kan ju behövas med lite peppning så här i hösttider när mörkret kryper på alltmer.

Jag saknade mamsen igår, hon var hemma med kennelpappa Ted. Skickar några pussar till dig här på bloggen mamsen. Hoppas du tänker på mig ibland. Jag hoppas jag blir en duktig spårhund så att du kan vara stolt över mig. Hur det blir med apporterandet får vi se, jag kan inte lova något där men vi ska träna mer i alla fall. Både jag och matte är väldans envisa, vi ger oss inte så lätt.

Kommentarer
Postat av: Elliot

Det verkar vara en toppendag för dej o dina systrar igår.Jag har aldrig varit på sådant men min matte har med min "storebror" å jag vet att hon tyckte att det var kul(men så var han nog lite mer våglig än jag).Du verkar att ha skött dej alldeles utmärkt i varje fall.
Tror nog att det ska gå jättebra med apporterandet för din del framöver...åsså har du ju trevliga träningskompisar =D

2007-10-14 @ 11:15:24
Postat av: Mattes medicinsyster

Jag tror att mamsen är jättestolt över dig Lakrits. Och jag förstår att du saknade henne lite. Även om jag vet att du älskar matte över allt annat och är lycklig med henne så minns man ju på något sätt sin orginalmamma, där man var som liten lilltufs liksom. Men ni ses säkert igen förr eller senare!

2007-10-14 @ 16:20:35
Postat av: Syrran Vicka

Hej å hå...här är lilla mamsen -tyckte allt ni var lite taskiga mot mig igår när jag inte fick följa med, ja -det vill säga, min matte alltså. Men hon sa bestämt att det var för småttingarna...precis som om jag inte kan visa er småttingar hur saker och ting ska vara! Jovisst sa matte, men nu var det så att det skulle ni komma underfund med själva -hm...ni har väl å brås på, eller?! Hörde att ni var lite skrala på vilt...ja,ja, matte påstår att det var jag också, men där tror jag nog att hon har fel!
Kolla in på hemsidan efter kort som matte tog -du ser riktigt skolad ut...!
Puss på dig så länge -Mejra skickar en liten hälsning till småglina, som hon säger!
Puss på dig Lakritsbiten
//Mamma Sella...matte skriker i bakgrunden att hon tackar för att ni ville komma igår!

2007-10-14 @ 17:30:05
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Wallander

Oj, vad tidigt du fick stiga upp igår. Men det var det väl värt när du fick en sådan smaskig frukost, eller?

Verkar verkligen ha varit en innehållsrik dag, med lite nya spännande uppdrag.

Först har du fått lära dig hämta tygdummiesar, sedan dummiesar klädda med kaninpäls & nu utan träning hämta riktigt vilt. Alltså, jag förstår att du var lite tveksam till att hämta in det äkta viltet. Men jag är övertygad om att din matte säkert får lägga något vilt snart i din dagmatte/husses frys och att du då oxå snart har förstått att det oxå är helt OK att hämta in. Vissa saker är bara läskigt 1:a gången. Vad roligt att din matte verkar att ha fått lite mer "blodad tand", för då kommer det med all sannolikhet bli ännu roligare för dig oxå.

Din mamsen kommer att bli jätte jätte stolt över dig en dag, det är jag säker på!!!

2007-10-14 @ 22:31:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0