Vildhunden på utställning

Dagen börjande inte så bra vädermässigt. Det duggregnade när vi gav oss avmot Sofiero och på vägen tilltog faktiskt regnet. Men sedan började det hålla upp lagom när vi kom fram. Det var inga köer eller andra förseningar så vi var där redan halv tio. Sedan tog det en liten stund innan vi hade tagit oss igenom alla kontroller och hittat till ringen. Vi sprang på Elliot och Ann där men vi fick inte ens hälsa.

Mitt tält fälldes upp och jag kröp in där. Tiden gick och matte suckade över att de precis började med flattarna när vi kom, vilket innebar lång väntan. Efter en stund kom dock min syrra Fika och hennes matte Viveca. Jag och Fika hälsade men jag var lite grinig och morrade så mötet blev kortvarigt och jag åkte in i mitt tält igen efter åthutning från matte. Lite sotis blev jag allt också när matte kelade med Fika. En liten rolig valp hade de med också, hon var bara fem månader och hette Tuffa.

Efter en lång och ganska innehållslös väntan blev jag sedan utsläppt. Matte och jag sprang på toa, sedan borstades jag och vi provsprang lite. Så var det dags att komma in i ringen. Jag fick springa först av hundarna och följaktligen fick jag också visas upp individuellt först också. Vi fick ett rött band, vilket innebar att vi fick vara med i andra omgången. Men där åkte vi ut. Fast med väldigt trevlig kritik. Så här löd den:

"Trevlig tik med bra huvud och uttryck. Bra hals och överlinje, dock en aning fallande kors. Tillräckliga vinklar bak och fram. Bra benstomme och tassar. Rör sig lätt med drive. Bra pälskvalité. Välvisad".

Jag känner mig nöjd med det hela och matte också. Jag var (tillsammans med syrran) yngst av alla i klassen så varken matte eller jag förväntade oss några stordåd. Men det var en trevlig domare som tog god tid på sig med varje hund.

När vi var klara packade matte snabbt ihop och så bar det av mot bilen. Där fick jag vila mig lite medan matte gick och tittade en stund. Men så kom hon och hämtade mig igen för jag skulle prova ett täcke som hon hade hittat. Det blev ett rödsvart. Halva priset var det så det var inte alls illa. Nu är jag inte överfötjust i täcken men det är bra om det är kallt på vintern. Bättre med täcke än att vara utan och frysa. Sedan hittade matte en jacka till sig och en väska. Och så lite godis till mig och Plack Off pulver till tänderna. Ett halsband också för det som köptes på Teba innan i sommar blev lite stort. Och så en flytleksak men den blir kanske använd först nästa sommar (om det inte skulle komma någon väldigt fin dag). En bajspåshållare till köpte matte också för att hon ska kunna ha en till varje par fjällräven byxor så att hon inte måste flytta den för då glömmer hon det varannan gång och så har hon inga bajspåsar med till träningen. Matte försökte också hitta ett korvstånd som sålde helt vanlig hederlig grillad korv så att jag skulle kunna få en men det fanns inget, utan de sålde bara konstig kryddkorv. 

Jag var faktiskt glad när jag hoppade in i buren och det bar av hemåt för jag var riktigt trött. Nu har vi varit ute en tur i skogen och jag ska lägga mig till ro och vila efter dagens händelser. Men jag är ganska nöjd trots att matte hutade åt mig lite då och då att jag inte fick dra i kopplet. Kanske är vi inte så kassa på det där med uställning som vi trodde. Både matte och jag fick ju bra kritik. Jag på utseendet och hon på att hon visade upp mig fint. Det får vi känna oss nöjda med!

Kommentarer
Postat av: Elliot

Där ser man!Din kritik låter lika bra som min.Vill du höra så lät den så här:
"Trevlig hanhund.Mycket bra huvud.Härligt uttryck.Välplacerade öron.Bra hals o överlinje.Tillräckligt vinklad fram o bak.Bra benstomme o tassar.Rör sig med spänst o drive.En aning trång vid haserna o lite lös i armbågarna.Bra pälskvalité.Mycket bra framvisad."
Ja vad säjer man.....nog f-n ska man väl kunna få ett Hp eller Ck framöver....eller vad tror du?
Vi fick ett rött snöre sen gick matte o jag o åt popcorn....när vi tittade upp så var det någon som fotade oss eller mej rättare sagt för jag är den enda av oss som blir något så när på bild.....

2007-09-08 @ 20:00:35
Postat av: Elliot

Som vanligt så glömde jag något i mitt förra inlägg.Skulle bara säja att våra mattar är nog inte så kassa ändå eller vad säjer du?

2007-09-08 @ 20:07:52
Postat av: Lakrits

Nä, jag tycker de skötte sig rätt bra. Och vi också. Men jag tycker fortfarande det är mycket roligare att GÖRA saker, som spåra och träna än att bara visa upp sig.

2007-09-08 @ 22:34:54
Postat av: Wallander

Även om väntan blev lite väl lång så gick det bra Lakrits. Tänk på att nästa gång är du inte yngst och då har du "växt" till dig ytterligare. Du är en snygging, det har jag vetat hela tiden. Trevlig tik, skulle jag vilja ändra till mycket trevlig tik!
Kul oxå att din matte fick beröm för hur du blev uppvisad!
Elliot, du e då en riktig liten linslus, för det mesta på rätt plats i rätt tid. Hoppas att vi får se dig i någon tidning framöver, ätandes popcorn alltså.

2007-09-08 @ 23:17:46
Postat av: Vira

Grattis Elliot och Lakrits med mattar! I mina öron låter det som bra kritik! Fortsätt i samma stil så får ni säkert era pris snart. Vi ses på onsdag!

2007-09-09 @ 16:11:29
Postat av: Zappy

Instämmer i gratulationerna till er alla fyra! Vad duktiga ni är! Ni kan vara stolta över era mattar. Min har varit så sur och grinig idag. Hon tycker att jag är hopplös på att gå i koppel, men jag skulle vilja säga att det är hon som inte kan gå med mig i koppel. Pust.....

2007-09-09 @ 21:43:01
Postat av: Wallander

Zappy då, du driver väl inte med din matte? Det är viktigt att hålla sig på god kant med sin "flockledare" det vet du väl?

2007-09-09 @ 22:10:14
Postat av: Elliot

Man tackar fast egentligen har vi ju inte gjort något.
Zappy,jag tror att det bara är "ont förtal" att du inte kan gå i koppel ordentligt,eller hur? För aldrig skulle du väl vara busig å så?!Och som bror så förbehåller jag mej rätten att säja att det ska vara lite liv o bus i dej =D inte sant lilla gulliga syrran?

2007-09-10 @ 13:12:59
Postat av: Wallander

Elliot, visst gjorde ni något, ni uppförde er ordentligt och visade upp hur fina flattar ni är.

2007-09-10 @ 21:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0