Glada nyheter

Det blev ingen vanlig måndag utan en ovanlig och då menar jag positivt. Matte skulle nämligen inte till jobbet för hon hade tagit ledigt. Hon körde ner bilen på verkstaden tidigt på morgonen för den skulle fixas. Sedan gick hon och gnagde på naglarna när vi tog morgonrundan. Jag visste varför men kunde ju inget göra. Matte var nämligen på intervju till jobb för två veckor sedan, det är den där hmla allmäntjänstgöringen hon måste göra och det är väldans svårt att få i Skåne för det är så många som vill ha här. Jag har inget fått säga att hon var på intervju, hon har hållit hemligt för alla utom mig och jag kunde ju inte sladdra.

Nåväl, matte gick och pillade på fickan med telefonen för hon visste att hon skulle få besked under dagen. Så tog hon upp telefonen och ve och fasa...det stod att det inte fanns någon nätkontakt. Ingen kunde alltså ringa. Full alarmsignal på matte som skyndade hem. Operatören ringdes upp och matte var inte nådig men inget kunde göras, den snorkiga damen upplyste matte om att hon inte var ensam om problemet och att det skulle ta en stund att åtgärda. Matte satt en stund med pannan i djupa veck och sedan tog hon sig samman och ringde till hon som skulle lämna besked om jobbet. Det visade sig att hon redan hade försökt ringa matte...för att erbjuda henne jobb. Tjoho vad glad jag blev, sprang runt och skällde och så för jag förstod ju hur glad matte blev. Hon hade nämligen slängt ur sig att vi kanske fick flytta till Småland för att det var så svårt att få det där jobbet i Skåne. Wallander fick veta och blev olycklig för att jag kanske skulle flytta. Men nu kunde jag lugna honom, matte anropade honom via Helene och meddelade den goda nyheten.

Dagen blev väldigt trevlig. Trots min diet fick jag pannkaka med blodpuddingspluttar. Mums säger jag bara. Och sedan på kvällen blev det lång lydnadsträning i Lomma .Det gick bra fast jag tog ett ärevarv med Zappy men jag blev snabbt förlåten när jag kom tillbaka för matte var ändå på bra humör.

Puh, det var en lättnad med mattes jobb. Tänk om jag skulle hamnat på ett dagis där jag inte kände någon. Nu kan jag behålla min dagismatte och dagishusse och fortsätta spana in tomten, släpa hem pinnar, bada i dammarna, retas med Knappen och ha lajbans. Och matte är också jätteglad för nu behöver hon inte gå och grubbla på det längre. Hon är kass på att inte veta och inte kunna planera, då blir hon butter och nere. Men nu är allt bra tycker jag. Dessutom blir matte lite mer ledig i höst kanske för hon börjar inte det där jobbet förrän förste december och från förste september är hon ledig som det ser ut nu. Lite jobb blir det nog men kanske inte så mycket som nu. Det gillar jag!!!

Kommentarer
Postat av: (Medicin)pinnen

Ja det var ju himla bra att matte fick det där jobbet. Småland i 21 månader... det hade ju varit för eländigt.
Inte för att det är något direkt fel på Småland med det låter ändå lite ensamt. Himla kul för matte och dig och oss alla med jobbet.

2008-04-01 @ 21:49:41
Postat av: Gammelmatte på Onsala

G R A T T I S...å go´natt -har sovit 3 timmar inatt, de små leker och skäller mitt i natten...!
Nu är det bingen som väntar - vi är såå glada för din mattes skull, och för din!
Kram till er båda,
//Renée

2008-04-01 @ 22:27:05
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Wallander

Puh... jag var allt bra orolig där ett tag. Håller med om att det inte är något fel med Småland men det hade varit lite väl långt att åka till titt som tätt.

Måste vara skönt för din matte att inte behöva fundera mera på detta nu.

Hoppas att tulpanerna hade klarat sig i bilen!

2008-04-01 @ 22:34:29
Postat av: Lakrits

Oh ja! De står på mattes nattduksbord och är jättefina. Hon blev så glad för dem. Håller med dig om Småland. Gärna på besök men inte permanent, för långt från allt som vi har. Ledsen om du blev oroad men jag har haft stränga order att inte skvallra om intervju och allt som har varit på gång. Bäst att inte äventyra något tänkte jag och höll nosen stängd.

Glömde förresten berätta att bilen inte blev så dyr som matte hade haft som "i värsta fall". Men mer godis till mig blir det inte för jag har ransonering. Men mina antikroppar ska mätas och det kostar ju lite så det var ju bra ändå.

2008-04-01 @ 22:51:28
Postat av: Elliot

Vi har varit lyckligt(?)ovetande i vanlig ordning men vi säjer naturligtvis Stort Grattis till jobbet.
från E-type med matte

2008-04-02 @ 10:58:31
Postat av: Lakrits

Ja, alla har varit ovetande utom jag för matte lurades med alltihopa även till resten av flocken. Varför matte berättade för Helene så fort som möligt när hon fick besked om jobb var för att hon i ett dystert ögonblick hade hotat om Smålandsflytt vilket ogillades av Helene och matte ville återställa ordningen i lägret. Min matte är lite konstig för hon vill inte så gärna berätta saker för folk förrän allt är klart liksom. Men tänk på mina öron, jag får ju höra allt sjuttioelva gånger istället.

2008-04-02 @ 16:21:10
Postat av: Zappy

Vi instämmer i grattiskören, matte och jag. Det var ett jättehäftigt ärevarav vi gjorde! Jag älskar att få springa så där rejält. Kan vi inte göra om det fler gånger?

2008-04-02 @ 18:54:12
Postat av: Lakrits

Ja Zappy, visst var det kul. Men jag hade på känn att matte inte tyckte detsamma. Fast hon var inte så sur när jag väl kom tillbaka. Det kommer säkert tillfällen till att göra om det...man kan inte planera sånt, det är snabba infall som plötsligt kan komma.

2008-04-02 @ 21:30:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0