Lursjön luras

Lursjön är lurig. Den höll nämligen inte tätt trots mer än en halvmeter tjockt lager med packad lera. Det var ingen bra lera som hade levererats visade det sig. Dagishusse tröttnade på ständiga mätningar av läckage. Dessutom befarade han att det läckte under Lurön. Därför kom i morse den jättestora grävmaskinen tillbaka och tog bort ön och bottnen ska plattas till och så ska det läggas ut en väldigt tålig gummiduk som ska hålla vattnet kvar i dammen. I Dagishusses andra dammar finns duk fast av annat material. Tydligen ska den nya vara ännu bättre. De gamla dammarna verkar ju ha hållit bra, betydligt bättre än den luriga lerdammen. Så snart är läckagen ett minne blott. Jordkällaren är också snart färdig, maskinen ska ösa jord över den så att det blir en kulle över den. Ska snart komma med bilder.

Det är ju synd att den ursprungliga Lurön försvinner men jag ska få en ny Lurö (ännu lurigare kanske) som är en flytö. Den ska vara fyrkantig och fyra meter bred och lång. Så ska där vara gräs och lite annat. Och så ska det finnas en flytbro också. Det tycker jag är snällt av Dagishusse att han fixar en ö till mig som han lovade även om det blev lite ändrade planer. Kanske blir det till och med bättre så här för han var inte nöjd med ön, han tyckte den blev för liten. Matte har redan frågat om hon får ligga på min Lurö och sola när det är varmt ute och svaret är självklart ja men hon får räkna med att bli nerstänkt.

Dagishusse  har varit ledsen över att dammen har läckt men nu är det bättre fräs på honom igen för nu hoppas han ju på att problemet snart ska vara åtgärdat. Men det var verkligen en lurig sjö den där, jag anade inte hur rätt jag hade när jag döpte den. Fast jag tror Dagishusse vinner ändå i slutändan för han är en envis typ.

Kommentarer
Postat av: Flocken på Onsala...

Med blommor och med blad, vi firar denna dag...hurra, hurra för Mariiie idag!!!
Ett rungande G*R*A*T*T*I*S från flocken på Onsala!
Kram -och nospuss till dig!

2008-04-22 @ 12:32:19
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Wallander

Stort GRATTIS på din matte idag. Tyvärr kom inte presentleveransen itid. MOR & jag hade tänkt till ordentligt gällande presenten men tyvärr kan man inte rå över tekniska problem. Idag när vi fick se detta inlägg så fick vi hjärtsnörp, ingen Lurö längre, då var presenten åt skogen tänkte vi och var tvungna att avslöja allt. Men vilken tur att din dagishusse fixar det bra för dig i alla fall och att du ändå får din egen ö och då passar födelsedagspresent bra igen. Vi hoppas att uppvaktningen kanske senast i nästa vecka. Hoppas du fått smaka lite tårta även idag. Idag får du allt pussa lite xtra på matte istället från mig.

Vi ses imorrn, jag tänkte komma och träna lite hemma hos dig om erbjudandet fortfarande står kvar?

2008-04-22 @ 20:45:38
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

Åh vad trevligt. Klart ni ska komma.

Jag förstod att det blev oro i lägret, fick uppdatera inlägget med lite mer detaljer kring ön så att det skulle bli lugn igen. Er present kommer med all säkerhet till användning, det tar bara lite tid innan ön blir färdig, åtminstone ett par veckor eller så kan jag tro.

Matte hälsar att hon är hemma vid sex snåret så om ni dyker upp vid halv sju så tränar vi först och tar sedan skogspromenad.

2008-04-22 @ 20:59:36
Postat av: Wallander

... och kanske kan vi hoppa hinder? Jag är säker på att du kommer att bli en lydnandschaminjon en vacker dag.

2008-04-22 @ 21:23:45
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

En champinjon. Jag. Vi får väl se. Men man vet aldrig så noga om framtiden. Jag är en hoppetossa i alla fall säger matte.

2008-04-22 @ 21:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0