Matte ska bli instruktör

Ja, ni läste rätt. Visst låter det konstigt. Min matte ska bli lydnadsinstruktör. Idag drog hon och Karin O som vi hade som instruktör förra kursen igång en allmänlydnad 1 för hundar över sex månader. Det ska vara en till tjej som är med som också ska bli instruktör men hon kunde inte idag.

Tyvärr fick jag inte se hundarna idag, det var bara inskrivning. Det innebar att det snackades helt enkelt. Jag fick ligga i bilen. Trist. Fast vi tränade lite först jag och matte och det gick bra. Sedan fick jag träffa Lennart, Karins hund efter snackandet. Han var först lite avvaktande (jag har smitit till honom en gång och då var han inte så trevlig) men sedan blev han riktigt intresserad och ville gärna hälsa närmare på mig men det blev inte mycket av det tack vare mattarna.

Det som jag tycker är bra med att matte ska bli instruktör är att hon får se en masa hundar som kan mindre än jag och som kanske har fler hyss för sig än vad jag har och då tycker hon kanske inte att mina hyss är så farliga.  Hihi. Bara en liten listig tanke.

När vi tränade idag träffade vi på vår egen instruktör på kursen vi går och han kom med lite "kontakt-tips". Han menade att vi kunde visa upp på måndag hur det ska se ut med kontakten så vi får nog ligga i och träna.

Imorgon bitti ska matte ombesiktiga bilen. Hoppas det går bra. Det blir lite extra tidigt på grund av det. Usch. Bäst man tassar till sängs.

Kommentarer
Postat av: Flocken på Onsala...

just nu en ganska utschasad kennelmatte -nu har jag dammsugit och torkat av golven från alla småtassar som har givit avtryck -av både det ena och det andra...! Nu är de ganska vilda och MYCKET, normalt har ju de flesta flyttat vid 8 veckor, men våra är kvar någon vecka och ett par veckor till -phu! En har flyttat, men av någon anledning både verkar det och känns som om de vore fler...!?

Vi hejar på dig Marie, du blir nog en jättebra instruktör -det tror vi iaf. Synd du bor så långt bort, annars hade jag snart nog kunna gå en kurs där med den lilla. Hon heter Vilda Mathilda, men kommer att kallas Tilda. Nu ska jag sitta ner i soffan 5 minuter innan jag gör mig i ordning för sängen och en god bok, det kommer att göra gott.

Lycka till och rapportera lite då och då...

Kram från oss,
//Renée

2008-04-10 @ 23:05:15
URL: http://www.concurro.se
Postat av: Wallander

Din matte kommer att bli en jättebra instruktör och tänk så mycket bra saker du oxå kommer att få lära dig. Hoppas det där kontakt-tipset som ni skall visa upp på måndag kan vara bra för oss andra oxå.

Hoppas oxå att ombesiktningen av bilen går bra imorgon.

2008-04-10 @ 23:20:13
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0