Mattes operation

Matte åkte iväg tidigt imorse, redan kvart i sju. Och redan vid elva var hon tillbaka igen så det hela gick raskt. Men hon var allt lite tagen när hon kom och hon hade ett stort bandage över ena ögat. I vanlig ordning kan inte matte hålla sig lugn så hon började fixa med lit småsaker men plötsligt fick hon lägga sig för hon mådde inte alls bra. Sedan sov hon i nästan två timmar. Eftermiddagen har varit sådär, det rinner och gör ont från ögat men vi har varit ute en runda i alla fall. Matte berättade lite om operationen och jag tycker det låter jätteläskigt. Han som gjorde operationen satte trådar i ögat på henne och det gjorde jätteont. Så klippte han av en muskel, flyttade, sydde ihop och grejade. Örk säger jag bara. Matte sade detsamma men menade att han är duktig så det blir nog bra. Det hoppas jag verkligen. Matte ska dit på fredag igen för kontroll. Förhoppningsvis blir hon nöjd och allt går väl med läkningen. Jag tycker det hela var ganska onödigt men matte får ju göra som hon vill, tycker hon nu att det såg illa ut att ögat var lite snett jämfört med det andra så tycker hon ju det. Det kallas tydligen för skelning. Själv tycker jag att det var ju en del av matte. Men jag bryr mig inte så mycket om hur matte ser ut. Det som är bra är ju att hon ska vara hemma från jobbet resten av veckan för så här kan hon inte komma dit.

Matte har opererats en gång innan i det ögat men det var en annan operation och många år sedan. Det känns konstigt att höra om det eller annat som matte har gjort för längesedan innan jag fanns. Jag menar att det känns konstigt att hon har levt en massa tid innan jag kom till henne. Men så är det ju.

Hoppas det blir en skön sömn inatt så att inte matte ska springa en massa och att vi kan sova ut imorgon.  Jag ska passa matte så bra jag kan i alla fall.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Låter riktigt läskigt det här, men vad bra att allt gick så bra. Lova att se till henne ordentligt, hon måste vila mycket men framför allt skall hon låta ögat vara, absolut inte klia. Kan hon inte hålla det så får du väl sätta en "tratt" på henne.

2008-04-16 @ 23:48:17
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: (Medicin)pinnen

Hoppas matte har piggat på sig och att ögat inte gör ont längre. Håller tummarna för att doktorn var duktig och att allt är som det ska imorgon. Det finns ju himla många muskler kring ögonen så det behövs nog att man är duktig för att allt ska bli perfekt.

2008-04-17 @ 21:59:56
Postat av: Gammelmatte på Onsala

Oj, vilken dag...! Det känns lite extra "örkigt" när det gäller ögonen -och vi håller helt med Lakrits, det var en del av Marie, men förstår i alla fall hennes egen uppfattning om det hela. Hoppas nu allt blir bra och att värk och rinningar försvinner i takt med tiden!
Kram från oss alla!

2008-04-19 @ 17:12:11
URL: http://www.concurro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0