Välförtjänt korv

När matte kom från jobbet lite tidigare än vanligt blev det en rejäl tur i skogen. På vägen tillbaka träffade vi sedan på den trevliga damen med islandshästarna. Hon hade elever med sig ut i skogen som hon undervisade. Det gicktill så att hon stod i en fyrvägskorsning och dirigerade ut ryttarna åt olika håll och så sprang hästarna förbi henne från alla håll. Och där i mitten bredvid henne stod Matte och jag satt mittemellan och tittade. Jättespännande och lite läskigt var det att vara så nära de stora djuren. Jag nosade på hästen som damen höll i också som hon bara hde med i "koppel" och inte red på. Den hästen var väldigt lugn, hon bara nosade på min nos och så sade vi hej. Jag brukar inte känna mig liten men det gjorde jag då.

Vi gick med den snälla damen och hennes häst hemåt för hon skickade ut de andra på en längre runda. Det var en trevlig pratstund tyckte Matte och jag fick mer tid att vänja mig vid hästen när jag gick alldeles bredvid. En gång ville hästen nosa mig i svansen men då fick jag fart på benen kan jag säga, blev allt en smula skrajsen.

Vi var ute i drygt två timmar och när vi kom hem var jag jättetrött. Men efter lite vila fick jag allt komma igång igen för det var dags för brasa och grillning utomhus med Dagismatte och Dagishusse. Jag och Matte traskade bort till brasan när det hade blivit ordentlig fyr i den och så fick jag se alla mina hopsamlade pinnar gå upp i rök. Men jag samlar nya igen. Det braiga är att jag fick rejält med korv förm in insats att samla bränsle till brasan. En tjockkorv och en smaling blev utdelningen. Inga korvbröd men det gör inget för korven är viktigast.

Nu ska jag gå och knyta mig. Är riktigt trött. Innan idag när Matte var på jobbet råkade jag och Knappen gräva ett stort hål där Dagismatte hade några fina blommor. Det var inte bra. Dagismatte var snabb att fylla igen och hon var inte jätteglad. Hoppas blomsingarna klarar sig, det var ju inte meningen att skada dem. Dagismatte brukar inte heller vara långsint så jag hoppas att det snart är glömt.

Kommentarer
Postat av: (Medicin)pinnen

Hon verkar trevlig, damen med islandshästarna. Bra att du får lära känna lite stora djur. Är alltid bra att ha respekt för de som är större (även om de är snälla). Hovar kan träffa av misstag, utan att vara elaka så bakom dem ska man aldrig vara. Kom ihåg det! Kan för övrigt förstå att du hellre vill vara i skogen än i ringen. Vaborgpuss från mig!

2008-04-30 @ 22:06:05
Postat av: Wallander

Oj så våglig du är... jag skulle nog inte våga gå så nära, dom e ju så stora!!!!

Så du fick uppleva en liten majbrasa du och korv fick du oxå.

Vi var på väg till parken för att titta men vi mötte så mycket fulla & störiga 2-beningsvalpar så vi vände och gick hem igen, synd jag hade gärna velat se en stor MAJBRASA.

2008-04-30 @ 23:07:33
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0