Jakt & Fiskemässan

Idag var det dags att besöka Jakt & Fiskemässan på Bosjökloster. Matte och Helene och jag skulle representera Flatteklubben på eftermiddagen. Men redan vid tio hämtades Helene upp och det bar av norrut. Vi skulle nämligen ha lite tid att gå runt och titta innan det var dags att parkera sig vid FRK:s bord.

Jösses vad mycket folk där var. Och massor med hundar. Hur många stånd som helst med olika affärer. Tyvärr lite hundgodsaker. Massor med hundtillbehör men det behöver vi inga. Matte hittade lite saker till sig som var billiga och Helene handlade också. Där fanns lyxkorv och jag vädrade lite efter ståndet men Matte tyckte den var onödigt dyr. Hon menade att vi får så mycket med får pengarna på City Gross och det är ju sant.

När vi kom till FRK:s tält så träffade vi de som hade suttit där innan. De hade med sina flattar, två tjejer. Jag var nog inte helt trevlig mot dem.  Matte säger att jag är sur mot andra tjejer när jag löper och det kanske är sant. Jag känner mig lätt obekväm i deras närvaro, trivs bättre med killar omkring mig då. Jaja, det är ju inte så lång tid det handlar om. I vanliga fall har jag inget emot andra tjejer men visst, jag har alltid lekt bättre med grabbarna.

Nåväl, vi parkerades oss vid bordet och jag tyckte faktiskt det kändes skönast under. Där var svalare och lugnare.



Efter en stund gick Helene en runda. När hon kom tillbaka gick Matte en runda. När hon kom tillbaka hade hon med sig en grisknorr till mig som jag raskt snaskade i mig under bordet.

Tiden gick och det blev allt glesare med folk. Vi passade på att ta ett foto på en del av själva slottsbyggnaden. Visst är den pampig.



Lagom när vi började känna oss trötta på att sitta där utan att någon kom så annonserades att det skulle vara en liten apporteringstävling på gräsplanen (den som är inhägnad med plastband på bilden ovanför). Helene övertalade mystiskt nog Matte att vi skulle vara med. När det blev vår tur så skickades jag iväg för att hämta men där låg bara konstiga saker. Efter lite letande hittade jag en flytdummy som jag tog in till Matte men sedan låg där bara träskor, bollar och annat. Träskor får jag inte ta, bollar är inte roliga om inte Matte kastar dem etc så det blev inga fler leveranser utan jag sprang helt enkelt och frågade Matte vad jag skulle göra. Hon försökte skicka mig men det blev ingen reda. Matte bestämde då att vi skulle strunta i det och jag tyckte det var ett klokt beslut. Det var en fånig tävling tyckte jag. Matte bara skrattade åt min ovilja att hämta in det som låg därute. Skönt att hon tog det så i alla fall.

Det pangades en massa där idag när jag låg och vilade mig under/bredvid bordet. Lite störande och jag tittade uppfodrande på Matte att hon kanske kunde göra något åt det hela men hon verkade helt obekymrad varför jag inte hade något val annat än att strunta i det jag också.

Men jag var glad när det bar av mot utgången och bilen. Skönt att komma till en trygg vrå. Jag sov när vi åkte hemåt för man blir faktiskt trött av så mycket liv och rörelse. Jag saknade Wallander idag, det hade nog varit roligare med honom. Men det var skönt att vara med Matte fast jag hade hellre varit hemma. Det ska vi vara imorgon på dagen för Matte ska inte till sitt jobb imorgon. Det blir mysmys sovmorgon. Härligt.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Du skötte dig jättebra fick jag höra ifrån MOR igår. Det verkar ha varit kul där, jag hade hellre varit med än att bara ligga hemma och slöa. Hur kan någon annan bestämma om det är för jobbigt för mig eller inte... det kan jag inte förstå!!!

2008-09-02 @ 00:29:15
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0