Landstigning

Det har varit en innehållsrik lördag. Det började med att Matte och jag sov ut och låg och hade det mysigt i sängen. Då upptäckte Matte att jag har börjat löpa. Attans tänkte jag fast Matte säger att det var bra tajming för jag får inte umgås så mycket med Wallander när jag löper. Det är enkelt att räkna ut att det hade blivit trubbel om löperiet hade startat en vecka tidigare.

Nåväl, efter uppstigning och morgontur körde vi en runda för Matte skulle några ärenden. Det var ganska kvickt avklarat och så vips var vi hemma igen, några märgben och lite lever rikare. Då tyckte Matte det var dags att titta närmare på ön. Hon utrustade sig med godisbitar och så traskade vi bort till dammen. Jag plumsade i med en gång för jag var varm.



Ön däremot tog det en liten stund att komma underfund med. Jag upptäckte snabbt rampen men tyckte den var lite läskig. Kom lite fel på det.



Då testade jag att simma runt ett par varv för jag tänkte att det kanske fanns ett bättre uppstigningsställe på andra sidan...



Jag simmade också in en sväng till Matte och sedan ut igen.



Till sist såg jag ingen annan lösning än att ge mig i kast med rampen...



Jag kämpade och kämpade...



Och till sist kom jag upp...



Landstigningen fullbordad!

På ön regnade det godis men tyvärr har Matte väldigt dålig träffsäkerhet så många hamnade i vattnet och blev kräftmat för de sjönk så snabbt att jag inte hann hämta upp dem.

Man ska ju ta sig ner från ön också och då gör man så här:



En liten bit nerför rampen....



Och sedan plums i plurret...mycket enklare än att ta sig upp.

Jag var ute på ön en gång till sedan och då gick det lite fortare att ta sig upp. Men Dagishusse har lovat att det ska komma en matta som ska göra rampen mindre hal. Det låter bra tycker jag. Men jag är nöjd för nu för jag har landstigit på min ö. Ingen flagga finns än att sätta dit men den kommer nog.

Senare i eftermiddags plockades cykelkärran och cykel fram och efter lite pumpande och trixande så tog jag och Matte oss en tur. Det blev inte så länge för Matte hostade så i uppförsbackarna men det var ändå trevligt att komma ut lite i min fina kärra.

Här är en bild på ekipaget:



Det har också gnagts märgben och så tränade vi lite med vårt fina hinder på tomten. Det gäller ju att komma igång nu igen efter semestern. Resultatet av denna dag är att jag nu är trötter och behöver sova.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Ja nu har ni svaret på varför jag undvek att hoppa in i bilen till Lakkan. Jag vågade inte säga detta igår för 2-beningarna har sagt att du inte skulle börja löpa ännu. Men hur lätt tror ni det var för mig att dela ett så litet utrymme med en så goddoftande tjej? Nu tänker ni säkert att det gick ju bra för övrigt, ja det gjorde det men då fanns det så mycket andra dofter runtomkring och det hände lite annat oxå och då var det mycket lättare att hantera dofterna!



Vad fin din ö är med ramp och allt... vad duktig du var så tappert kämpade dig upp på rampen för att kunna göra den första landstigningen. Så det blir en flagga, vad skall det stå, har du bestämt det ännu?

2008-08-17 @ 00:01:14
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Tsss...det där tror jag inte alls på. Du får allt komma med bättre förklaringar. Eller förresten, vi struntar i det för nu får du och din MOR komma överens om det där med bilen framöver.



Fast jag måste säga att du var schysst som inte var mer närgången mot mig när du nu tycker jag luktar så gott. Jag gillar att pussas och busa men annat intresserar mig inte och det verkar du ha hajat för det mesta.



Jag har förresten fått en ny skön matta till min bur fast Matte säger att vi väntar med att lägga in den tills jag har löpt klart.

2008-08-17 @ 00:09:35
Postat av: Lakrits

Nej, det är inte bestämt vad där ska stå på flaggan. Först tänkte jag Lurön. Men kanske Lakritsön. Vad tycker du? Förslag mottages tacksamt.

2008-08-17 @ 00:10:57
Postat av: Pinnen

Jag tycker att Lakritsön är bra. Det kommer ju i princip bara att bli du som är där så det blir ju verkligen din ö. Lakritsön i lursjön. Om matte funderar över flaggan så hälsa henne att vi kanske kan slå våra kloka huvuden ihop angående tillverkningsprocess när jag kommer.

2008-08-17 @ 10:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0