Semester på Bastudden

Igår var det återigen resedag. Nu kom vi inte iväg förrän framåt eftermiddagen för Yster hade en hel del hon behövde ordna med innan vi kunde åka. Men bättre sent än aldrig och så småningom rullade bilen ut från Stockholm och söderut. Yster körde första biten, sedan bytte de och Matte körde resten. Jag tyckte det var helt ok att åka bil igen, jag gillar min bur. Wallander var lite mer trumpen, han tyckte det var trist meddelade han mig. Några långa stopp blev det inte för vädret var inte det bästa och Matte och Yster ville komma fram men två korta promenadpauser hann vi med.


När Matte öppnade buren när vi kom fram visste vi inte riktigt om vi vågade tro att det var sant. Men jo, det var Bastudden vi hade kommit till. Vi hoppade ur och sprang genast en repa runt huset, kollade in bryggan och badade lite trots mörkret som då hade lägrat sig. Matte och Yster packade in och en brasa tändes inomhus. Lite kvällsmys hann vi med innan det var dags för sängen. Wallander hade lite svårt att komma till ro, jag tyckte han brukar inte vara så men jag tror det är för att han undrar lite över sin flock och att det är ovant att han är själv med oss.


Det blev en ganska tidig morgon för Matte för Wallander ville inte sova mer. Men hon var ganska pigg och tyckte inte det gjorde så mycket. Under förmiddagen blev det bus, bad, mat och kort promenad och sedan lite innevistelse för det regnade en rejäl skvätt och sedan mer utevistelse. Här är lite bilder.  


På span.


Fin utsikt.


Jag och min pinne.


Blå blå är kärleken...

När Yster gick upp blev det snack och lite allt möjligt innan det bestämdes att vi skulle åka en runda. Det blev Tingsryd och Wallander och jag fick vänta i bilen medan det handlades mat. Sedan åkte vi hem igen och det blev mer bad och bus.


En promenad ner till campingen har vi också hunnit med. Sedan tände Matte eld för korvgrillning. Då regnade det igen så hon hade lite bry men sedan klarnade det upp. Yster hade för sig att hon skulle bada och det tyckte både jag och Wallander var jättekul. Vi simmade med henne en lång bit ut.

Jag och Wallander på väg i...


Här ser man bara guppande huvuden långt ut.


På väg in igen på en rad.

Det var jättelajbans att bada med Yster. Förhoppningsvis blir det fler gånger. Men nu har vi gått in för kvällen. Jag är trött. Det tar på krafterna att vara igång hela dagen. Måste vara i form tills imorgon!



Kommentarer
Postat av: Vira

Vilka härliga badbilder! Jag har också varit och badat tillsammans med Per, en av sönerna. Han blev lite sur på mig för jag tyckte det var lite otäckt att komma för långt ut. Då simmade jag mot honom och försökte hålla mig fast i hans öron fast de är ju inte så långa som våra. Istället fick han en del klösmärken på överkroppen.

Tänk att du och Wallander får tillbringa så många dagar(och nätter tillsammans)!

Nu är mattes långa ledighet också slut och även sönerna börjar lämna huset. Det blir tomt för det brukar bli lite extra turer när de är hemma.

Imorgon ska vi till Saxtorp för att se om vi också platsar på jaktkursen. Håll tassarna!

2008-08-12 @ 10:36:45
Postat av: Lakrits

Så trevligt att du också ska vara med på kursen. Jag tror säkert ni kommer med. Det blir ju nästan bara kända ansikten bland flattarna kan jag tro. Labbarna vet jag inte så mycket om. För om jag förstod saken rätt är hälften flattar och hälften labbar.



Kanske inte öronen var bästa ställe att hålla fast Per i. Kan förstå om han blev lite sur men det är klart, blir man osäker så blir man, inte lätt att tänka klart då.

2008-08-12 @ 22:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0