Sightseeing

Dagen började med att Matte klippte gräsmattan. Det var faktiskt så att Matte vaknade redan kvart i sju. Då gick hon upp, klädde på sig och släppte ut mig och Wallander. Sedan tittade hon på klockan och blev helt bestört för hon trodde nämligen att klockan var nio. Det gick ju inte att klippa gräset så tidigt. Alltså blev det en stunds vila till för att kompensera för att Matte låg vaken länge och väl i natt och hostade och hostade.

Yster kom ur sängen när gräsmattan var så gott som klar. Hon var inte riktigt kry men efter en viss startsträcka kom hon ändå igång ganska väl. Wallander och jag hann med ett litet märgben var under den tiden.


Mums vad gott.

Under eftermiddagen åkte vi till ett naturreservat för att gå promenad. Det var ett annat ställe än igår och i mitt tycke var det här bättre för det fanns fina badmöjligheter men också härlig bokskog att springa i.


Svalkande bad...


Jag och Wallander blickar ut över sjön.

Efter skogstur körde vi till Växjö. Det var lite ärenden som skulle uträttas men vi gick en runda på stan också. Innan vi åkte hem blev det glass också på en glassbar. Vi åt alla mjukglass fast jag och Wallander fick våra i bägare och utan strössel. Det var jättegott med glass. Tyvärr blev Matte konstig i magen av glassen, vet inte varför så hon har jämrat sig lite över sin mage ikväll. Fast inte värre än att hon kunde äta grillmat så det kan nog inte vara så illa.

Det har hänt en sak idag som jag måste berätta om. Wallander vill ogärna hoppa in i bilen. Det kan ju tyckas vara sin sak men att han vägrar hoppa in förstår jag inte. Idag gick det så långt att´han blev ifrånåkt. Men det var ingen fara för honom och han insåg snabbt sitt misstag och kom knatandes för att få följa med. Men att han vågar?

När vi åkte hem passerade vi en häftig vägskylt som Matte bara var tvungen att fota. Yster är till höger i bild.



Ikväll har det grillats mat utomhus. Jag satte mig på bryggan och blickade ut över sjön. Det var så stillsamt och skönt att sitta där.



Nu är vi inomhus igen och jag ska krypa upp i min säng och titta på brasan som brinner hemtrevligt. Det har varit en trevlig och givande dag men många nya intryck. Vädret har varit mycket bättre än igår, faktiskt riktigt soligt ibland. Fast ikväll var det lite svalt och tvåbeningarna var frusna av sig.

Hoppas Mattes hosta har lugnat sig så att vi får sova ostört i natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0