Stockholm med Matte och Wallander

När jag vaknade i går morse trodde jag först att det var en vanlig morgon och Matte skulle till jobbet. Men sedan mindes jag att semestern hade börjat och att vi skulle åka till Stockholm med Wallander.


Matte hade fullt upp på morgonen med att packa och fixa med saker. Sedan gick vi en tur med Dagismatte och Knappen innan jag och Matte åkte till Malmö och hämtade upp Wallander. Hans Mor snyftade lite när han hoppade in i buren hos mig och de sade farväl för en vecka. När vi kom tillbaka till skogen gick Matte en runda med mig och Wallander och vi fick springa av oss på fältet. Därefter blev det bad i Dagishusses dammar.



Vi råkade visst trampa på en näckros och Dagishusse jämrade sig lite över det men annars gick allt bra. Matte packade ihop det sista och åt lite och så bar det iväg mot Stockholm.


Det är en ganska lång resa med bil till Stockholm men Matte stannade vid tre tillfällen. Två av gångerna gick vi rundor och tredje gången blev det korvätning. Sedan vips var vi framme vid macken där Matte och Yster hade bestämt träff och så fick vi guidning hem till henne. Det var nog tur för annars hade vi kanske hamnat i Sundsvall. Det finns nämligen ett lurigt ställe där man jättelätt kör fel och det hade säkert Matte gjort enligt henne själv.


När vi kom fram så visade jag Wallander hur Yster bor. Vi fnattade runt lite men sedan fick vi mat och efter det blev det kvällstur runt Hammarbyhöjden. Matte hade Wallander och Yster fick hand om mig.


När vi kom tillbaka efter promenaden hade Wallander lite svårt att komma till ro. Han hade jättekoll på Matte, faktiskt mer än jag brukar ha. Det har han idag också och det är klart, han är ju mer på främmande mark än vad jag är. Men han och Yster kommer bra överens också och även om han saknar sin flock ibland så tycker han det är jättebra att vara med oss.
 


Vila

Måste också visa en bild på en fin tavla som hänger över Ysters soffa.


Han heter Anupis och är en mytomspunnen hund från den egyptiska mytologin.


Här vilar jag...

I morse var Wallander igång lite tidigt tyckte Matte så han fick besked på att lägga sig igen vilket han gjorde ända tills Mattes mobil ringde och någon väckte henne och lade sedan på. Då tyckte hon det var lika bra att gå upp och klockan var ändå strax efter åtta. Det blev morgontur med Matte. Jag visade Wallander hur nära här är till skogen men vi fick inte springa lösa där för Matte säger att vi springer som galningar då.


Vid tiotiden klev Yster upp, trött var hon för hon satt uppe länge i natt som vanligt. Men inget att be för. Vid lunchtid bar det av ut till skogen. Jag och Wallander fick springa lösa på en skogsväg där Matte hade bra uppsikt framåt. Vi badade i en bäck och hittade ett fint vattenhål.


Vattenhål...

Såklart sprang vi också som tokar, jagade varandra och höll igång. Men vi stod också stilla ibland och bara hängde.



Här står vi och hänger över en tuva.


När vi sedan kom hem hände något konstigt. Matte och Yster fyllde bilen med en massa grejor, slängde ut buren och höll igång. Så plötsligt lämnades jag och Wallander själv. Jag kände mig helt övergiven fast Wallander försökte lugna mig. Efter mindre än en halvtimme var de tillbaka igen, de hade tydligen varit på Tippen.


När Yster hade åkt var vi med Marie en stund, sedan kom Pinnen och då gick vi ut tillsammans på promenad. Sedan har vi haft innemys och också fått en korv var.


Matte blev lite kapad men jag och Wallander syns bra.

Nu är jag faktiskt trött. Tiden går fort tycker jag, vi har varit här i ett dygn redan och sedan är det bara ett till och sedan bär det av till Småland på söndag morgon.


Kommentarer
Postat av: Maria

Var med i min tävling där man kan vinna hår saker till ett värde av 800kr :)



http://shocker.blogg.se/2008/august/vinn-overraskning.html

2008-08-08 @ 22:03:24
URL: http://shocker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0