Vårfnatt

I helgen men särskilt idag har både jag och matte haft vårfnatt. Det yttrar sig på lite olika sätt men jag tror i grunden det handlar om samma sak. Jag vill gå ut precis hela tiden. Tror matte har torkat mina tassar mellan tio och femton gånger idag.  Jag hinner inte in förrän jag vill ut igen, jag liksom vänder i dörren medan matte torkar tassar. Inte för att det är så himla grisigt ute men golvet var nystädat. För mattes vårfnatt består i att hon (förutom att gå ut med mig) städar, putsar fönster, byter sängkläder, tvättar mina leksaker, städar undan gamla tuggben mm.

Jag har gnagt ben ute, gnagt pinnar, släpat ut leksaker, tussat runt i rabatter och tittat och så självklart har vi varit på flera rejäla rundor. I koppel pga mitt ben men ändå trevligt. Vi gick runt sjön här i närheten. Bryggorna inspekterades men de låg lite under vatten. Jag föreslog ändå att vi skulle gå ut men matte satte sig till motvärn. Vädret var härligt. Det enda som störde oss var allt skräp som folk slänger i min fina skog. Matte har bestämt att hon varje promenad framöver när det är ljust ska ha med sig en ryggsäck som hon kan samla skräp i. För vår skog ska inte vara en skräphög. Jag önskar att de som slängde skräp kunde lära sig låta bli. Förstår inte hur de tänker. Vem vill ha en skräpig skog och en tom förpackning borde vara lättare att bära hem än en full. Men tydligen inte så nu har matte bestämt sig för att samla ett "skräpberg", fota, laminera foton, spika upp på skivor och sätta på grindarna runt om skogen tillsammans med en liten förklaring och en uppmaning att folk ska ta med sig sitt skräp hem.

Nåväl, vi ska inte låta skräpet förstöra vårkänslan. För idag infann sig hoppet om långa ljusa kvällar där man kan ligga ute och mysa, härliga bad, bengnag i skuggan en ljummen dag och mycket mycket mer som hör vår och sommar till. Jag blir alldeles sprallig men jag får ju inte springa fast jag glömmer mig ibland men benet känns bra i alla fall.

Imorgon ska matte jobba igen. Ja hela veckan ska hon jobba fast hon kanske kanske kommer efter lunch på fredag om hon kan klämma in sina patienter på andra tider i veckan. Det vore superbra tycker jag för då kan vi få en tur innan det blir mörkt. Men tänk, bara tänk....det är inte så lång tid tills det är ljust om kvällarna när man går ut. Åh....jag blir alldeles lycklig när jag tänker på det. Hoppas hoppas att det inte blir mer vinter nu för då blir vi så ledsna. Särskilt matte, jag tror våren betyder väldigt mycket för henne.

Till sist en liten bild på mig i skogen idag.

image334

Och med det säger jag godnatt. Nu ska jag gå och sussa, först i min biabädd och sedan i vår renbäddade säng. All friskluft tar på krafterna!


Kommentarer
Postat av: Wallander

Ja vilket fint väder även idag, jag har varit på Tema-träning i lite mer än 2 timmar och det var riktigt behagligt när vi stod i solen. I skuggan var det lite kyligare. Men jag lade extra märke till att det fortfarande var ganska ljust när klockan var 17.15.

Låter som en oerhört bra idé med skräpberget och att sedan sätta upp och visa hur mycket ni hittat. Men tyvärr är det väl inte "dom" som orsakat det hela som kommer att titta på anslagen, men förhoppningsvis så får en & annan sig en tankeställare och kanske dom oxå hjälper till att hålla skogen ren och inte bara din matte.

Vad fin du är där du sitter på den mossklädda stubben!

2008-02-10 @ 23:52:46
Postat av: Lakrits

Tack! Jag tyckte själv det var lite mysigt att sitta där på stubben.

Ja, skräpet ska bort i alla fall hur det än blir med skyltar och vem som läser dem. För tänk om man skulle skada sig på skräpet, det är ju förfärligt.

Ljust och härligt...hurra för våren. Bara det inte kommer bakslag nu för då blir matte så himla deppig. Imorse var hon riktigt pigg. Jag var tröttare än tröttast. Orkade inte ens äta min välling.

2008-02-11 @ 08:48:05
Postat av: Wallander

Våren är här, det kan inte bli vinter igen... men tyvärr är väl risken stor för bakslag i våren säger förståsigpåarna.

2008-02-11 @ 11:56:35
Postat av: Mattes medicinsyster

Vad jättesöt du är på stubben. Himla fint!!!
Puss och kram

2008-02-11 @ 16:03:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0