Lyckad stadstur

Det var så att matte fick en idé att vi skulle åka till stan och gå ut med Wallander och Helene. Hon ringde och pratade och det bestämdes att vi skulle hänga med på den långa rundan som Helene och Wallander går tillsammans med Camilla och Tyrus. Sagt och gjort, klockan sex parkerade vi vid teatern och skyndade mot Magistratsparken där det var mötesplats. Jag spanade som tusan efter Wallander, trodde först jag såg honom men det var en annan hund och jag fick vänta några minuter innan jag såg honom komma från sin gata. Han fick inte syn på mig förrän han nästan var framme men vi hälsade grundligt. Det var särskilt bra för vi stod kvar där i väntan på några fler som skulle med på rundan och då hade vi gott om tid att pussas och leka.

Så småningom samlades alla, inklusive Camilla och Tyrus. Det var första gången jag träffade Tyrus och han verkade vänligt inställd mot mig så jag hade absolut inga problem med honom utan vi hälsade och så var allt frid och fröjd.

Vi traskade på i ganska rask takt idag. Inte så mycket tid att snusa. Men vi hittade en korvkiosk på vägen och där var Helene så innerligt snäll och köpte korv till oss hundar. Jag och Walle delade på en tjockis i bröd, Tyrus åt en halv utan bröd, jag fick andra halvan och sedan när jag hade ätit upp allt så kom det en smalis utan bröd som en skänk från ovan. De skulle nämligen stänga och det fanns en smaling kvar i byttan som skulle slängas men då fick jag den istället av den snälla tjejen i kiosken. Mums alltså, jag fick verkligen rejält med korv idag.

Vi kom tillbaka till bilen just i lagom tid till att parkeringen gick ut. Matte var ganska nöjd med mig i slutet av turen, mindre nöjd i början. Det blåste ordentligt i stan men vi gick oss ordentligt varma så det var inga problem.

När jag kom hem var jag hungrig igen och åt med stor apit upp min kvällsmat. Jag ratade nämligen morgonmaten  i förmiddags och matte blev så trött på det att hon slängde maten så jag fick inte chans att äta den senare fastän jag kanske hade velat (fast antagligen inte ändå) så det var rejält tomt i magen när korven kom ner och den försvann sedan så det fick plats med mer när vi kom hem.

Tackar för en trevlig tur. Jag ser fram emot många stadsturer framöver, jag tror att jag behöver träningen. Jag tycker att allt i stan är så spännande. I Stockholm har jag vant mig vid området där Ellinor bor, jag känner mig ganska hemma där. Men när allt är nytt hela tiden får jag lite svårt att fokusera och matte tycker jag är virrig. Men det kan nog bli bättre. Det är så olika i stan och i skogen. Idag på eftermiddagsturen dök tre rådjur upp på rad och jag skulle lätt kunna knipa det ena i bakbenet men jag sprang tillbaka till matte istället och det blev hon ju glad för. Och även om det var svårt så är det ändå nästan lättare än stan för där är det så mycket man ska försöka spana in samtidigt. Men Wallander han är cool, han verkar inte bry sig så mycket om allt som händer. Får försöka ta efter honom lite på den punkten.


Kommentarer
Postat av: Wallander

Som vanligt skitkul att du/ni kom till stan igår kväll! Jag ber om ursäkt att det tog lite tid innan jag såg dig, men du var inte lätt att se där du stod i mörkret. Du kunde ju gett ifrån dig ett litet glädjeskall så hade jag varit framme hos dig betydligt fortare det lovar jag.


Vilken bra korvatjolla vi besökte igår, den tar vi fler gånger eller vad tycker du?

Pussar från COOLE-WALLE

2008-01-16 @ 21:31:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0