Småkryp, träning och bad

I morse blev det ett himmelens liv på Matte. Hon hittade nämligen en stor äcklig fästing som hade suttit på mig länge och sugit blod. Den satt långt in i pälsen vid svansen och där brukar hon ju inte klia så mycket så den hade undgått upptäckt. Ni kan tro att jag blev genomsökt. Jösses. Tidigare i veckan hade jag en fästing men bara en liten en som precis satt sig fast. Nu säger Matte att jag ska ha ett nytt halsband för det verkar inte fungera trots att jag bara haft det i tre månader och det ska hålla i fem. Först tänkte hon kört till jourapotek idag men så sansade hon sig och ska fixa det imorgon.

Trots uppståndelsen i morse kom vi iväg till träningen vid Saxtorpsdammarna. Det var jättevarmt redan när vi började. Vi tränade fotgående (gick inget vidare för oss och av många ilska tillrop att döma inte så himla bra för andra heller, eller?). Sedan ställde vi upp i ring och körde serpentin och sedan dummiehämtning genom ringen. Sedan led och dummiehämtning bakom ledet. Då blev det uppståndelse för några tog otillåtna bad. Jag var på väg men hejdade mig när jag hörde Mattes ilska stämma.

Nåväl, det blev tillåtet bad så småningom. Härligt var det att simma och hämta. Matte kom ut i vattnet och mötte mig. Tyvärr blev gruppen lite uppdelad och när vi kom tillbaka hade nästan alla åkt hem igen :( Men det var ju himla varmt och alla ville väl hem till sitt och dricka och svalka sig lite. Men de missade goda kanelbullar som Helene hade bakat. Fast jag tyckte det var bra för då fick jag, Wallander och Guiness smaka på bullarna. Mums vad gott. Du har en duktig Mor Wallander som bakar så gott!

Det bar av hemåt i snabb takt, bara ett litet stopp på Zoogiganten för att handla träningsgodis och så tankning på Statoil då jag fick en glass (och Matte med). Sedan hem. Puh. Jag fick ett märgben att mysa med. Inte förrän fram mot kväll blev det skogstur, när värmen hade lagt sig lite.

Det har varit en innehållsrik helg. Men jag ser väldigt mycket fram emot nästa helg för då ska vi till Bastudden med Wallander och Helene. Redan på fredag åker vi. Tjoho! Jag och Matte har redan lagt fram några saker som vi får ha med som inte det gör något om de går sönder. Bland annat har Matte köpt en härlig boll med ett rep igenom som jag och Wallander kan ha dragkamp om. Lite godis har också samlats ihop som Wallander kan tåla (inga märgben, det fixar inte hans mage). Men den riktiga packningen blir inte förrän torsdag kväll såklart. Först ska Matte jobba några dagar. Det tror jag hon helst hade velat slippa men nu går det ju inte att hon är ledig jämt så inget att göra åt den saken. Vi får se fram emot helgen när morgnarna känns tunga.

Kommentarer
Postat av: Wallander

Dess äckliga små kryp... vad är dom bra för egentligen? Inte för oss i alla fall. Men vilken tur att din matte hittade den där som gömt sig extra bra (nä, måste vara extra dåligt). Bra att din matte fixar ett nytt åt dig.

Du e duktig du som lyder din matte när hon säger att du inte får gå i vattnet... det är INTE jag.

Nu har t o m jag börjat nedräkningen... jag längtar såååååååå tills på fredag morgon. Gud vad vi skall ha det roligt tillsammans alla 4:a.

2008-06-02 @ 18:12:46
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

Dumma dumma fästingar. Matte blev stollig, imorse hittade hon en till fast jätteliten. Nu åker jag väl snart på provtagning, hon ylade om det i alla fall men det är för tidigt än, måste gå mer tid. Nu har jag ett nytt halsband. Och snart dags för daglig pälsgenomgång.

2008-06-02 @ 21:46:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0