En dag i stan

Jag kände mig lite dagvill när jag vaknade imorse. Matte låg och sussade, hon somnade väldigt sent. Efter en stunds morgonvila vaknade matte också och masade sig upp och klädde på sig för morgonrunda. Först hade jag min sele på mig men så tog matte av den för att den satt konstigt (hon var sömnig och knäppte fel). Jag gick fint i koppel så jag slapp selen. När vi kom hem tog det ytterligare en liten stund innan Yster vaknade men sedan kom hon ut ur sitt sovrum och jag välkomnade henne grundligt.

Efter några timmar gick vi ut på en långrunda till Sickla köpcentrum. Man går genom skogen, över bron vid Sickla kanal och sedan kommer man dit. Jättestort är där. Yster skulle några ärenden och jag och matte väntade utanför butikerna. Vi tränade lite, gick slalom mellan olika saker och så. Tittade på folk också så klart. Jag fick en korv med bröd också och det smakade ljuvligt. Jag gick bra utan selen. På vägen hem blev jag och matte lite oväns om ett hundmöte och jag fick bita i det sura äpplet och ge med mig.

Efter en stund hemma plockade matte fram sax och borste. Jag hade ingen aning om att de packades ner, då hade jag försökt se till att eliminera dem ur bagaget. Men nu var det ett faktum och jag kunde inte komma undan saxen. En massa päls gick förlorad och jag tror inte på att jag är finare nu. 

Faktum är att jag blir trött av stan, jag vilar mig alltid mycket när jag är här. Det är så många intryck och saker som jag inte är van vid hemifrån. Men roligt är det att vara här och jag trivs så bra med Yster.

Jag har hört ryktas om att Wallanders mor Helene kommer hit till stan imorgon. Det vore lite kul att träffa henne här. Synd att inte Wallander får följa med men det är inget att göra åt.

Nu är det dags för kvällsrunda tycker jag. Ska gå och påtala det för matte och Yster.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0